Glidende garderober i interiøret (50+ fotos)

Glidende garderober i interiøret (50+ fotos)

Selv med en bred vifte af møbler på det moderne marked, mister garderober stadig ikke deres relevans. De er ret kompakte, funktionelle og har også et stilfuldt udseende. Dette opbevaringssystem hjælper med harmonisk at organisere boligareal af enhver type eller område. Hvordan man vælger og passer en garderobe ind i interiøret – vores artikel vil fortælle dig!

Hvorfor vælge en garderobe?

Glidende garderober er opkaldt efter personvognen, som adskilles fra resten af ​​rummet med skydedøre. Det er ikke for ingenting, at en sådan åbningsmekanisme bruges på et så smalt område – det sparer betydeligt kvadratmeter og er let at bruge..

De er meget rummelige og tjener som opbevaringssted ikke kun til tøj, men også til en række husholdningsartikler, der ikke krænker den overordnede sammensætning takket være de lukkede skillevægge. Desuden omfatter organisationen undertiden opdeling i zoner – rum, hylder, kasser og så videre..

Produkter med skydedøre er mere kompakte end skabsdøre, og moderne headset hjælper med bekvemt at placere dem i interiøret. Ud over standardplaceringen mod væggen kan de fungere som en skillevæg for optimal zoneinddeling af rummet.

Der er stadig ulemper ved denne type møbler, men de virker ubetydelige i forhold til fordelene og vedrører hovedsageligt tekniske spørgsmål. For det første, på grund af en rullemekanisme af lav kvalitet, kan dørene simpelthen sætte sig fast eller komme ud af rillerne. I denne henseende er det nødvendigt konstant at overvåge detaljerne og være forsigtig, når du bruger dem. For det andet kan den støj, der udsendes ved åbning, for nogle modeller være høj nok, hvilket vil medføre visse gener i soveværelset eller vuggestuen..

Men selv hvis man tager dette i betragtning, er skydeskabe en glimrende, universel løsning til forskellige rum, stilarter og anvendelsesformål. Det vigtigste er at vælge den mulighed, der passer til dit interiør..

Glidende garderober i interiøret Glidende garderober i interiøret Glidende garderober i interiøret Glidende garderober i interiøret Glidende garderober i interiøret

Typer af garderober

Den moderne møbelindustri tilbyder en bred vifte af garderober, der ikke kun adskiller sig i form eller størrelse, men også i konfiguration og formål. Dette forenkler i høj grad valget af den ideelle model til din specifikke applikation. Overvej hovedsortimentet!

Skrogs standardform

De består af en firvægget karosseri samt døre, der bevæger sig ved hjælp af ruller. Der er få placeringsvariationer: mod en væg eller, hvilket er mindre almindeligt, i midten af ​​et rummeligt værelse, opdelt i flere zoner.

Glidende garderober er et glimrende alternativ til standard garderober. Anbefales til folk, der overvejer at flytte eller gerne vil ændre indretningen i rummet. Monteres og samles uafhængigt. Kan være dyrere end andre typer på grund af det større antal dele.

Glidende garderober i standardform Glidende garderober i standardform Glidende garderober i standardform Glidende garderober i standardform Glidende garderober i standardform

Indbygget

Dette er et produkt uden vægge, hvis rolle spilles af rummets hovedvægge. Denne type garderobe er placeret inde i en niche og fylder derved et minimumsområde. Ideel til små størrelser. I dette tilfælde dækker facaden hele åbningen og skaber en monolitisk overflade.

Indbygget udsigt er velegnet til værelser med ujævn overflade, der skjuler dets ufuldkommenheder. For at passe perfekt ind i det ønskede område – designet er ofte lavet på bestilling. Men denne mulighed forårsager visse vanskeligheder under installationen, og flytningen gør det næsten umuligt. I andre tilfælde – en optimal og rentabel løsning.

Indbyggede garderober Indbyggede garderober Indbyggede garderober Indbyggede garderober

Halvindfældet

Halvindbyggede garderober adskiller sig fra den tidligere type ved tilstedeværelsen af ​​en eller to sidepartitioner. Der er muligheder for installation i hjørnet af rummet eller langs væggen. En glimrende løsning til boliger, hvor der ikke er praktiske nicher, men behovet for kompakt placering er stadig relevant.

Hvordan adskiller det sig fra en garderobe af skabstype, hvis den har to tværstænger? Faktum er, at det interne beslag er monteret direkte på hovedvæggen. På grund af dette er det svært at flytte et sådant skab, hvilket både kan være en fordel og en ulempe, afhængigt af ejernes krav..

Halvbyggede garderober Halvbyggede garderober Halvbyggede garderober Halvbyggede garderober

Modulær

En slags skydeskabe, som består af separate modulelementer. De kan kombineres i en hvilken som helst bekvem sekvens, hvilket skaber et individuelt lagersystem. Konfigurationen varierer afhængigt af behovene samt boligens form, størrelse og layout. Det kan ændres efter behov uden at ødelægge den samlede sammensætning..

Modulære garderober Modulære garderober Modulære garderober Modulære garderober

Hjørne

Som navnet antyder, er sådanne garderober designet til at placeres i et hjørne – et sted, der ofte er tomt på grund af dets upraktiske egenskaber. Denne type giver dig mulighed for at maksimere brugen af ​​plads af enhver størrelse.

Der er flere underarter, der er forskellige i form. Den L-formede garderobe indeholder to kasser, der er vinkelret på hinanden. Trekantet – passer perfekt ind i hjørnet diagonalt. Denne mulighed er mindre rummelig, men mere kompakt. Den femkantede er derimod designet til at gemme et stort antal ting, mens den fylder tilstrækkeligt. For rummelige værelser er en trapezformet model velegnet, som i modsætning til andre underarter ikke fuldstændig optager hjørnet, men koster meget mindre.

Hjørne garderober Hjørne garderober Hjørne garderober Hjørne garderober

Hvilken stil man skal vælge?

Selve den glidende garderobe er et ret moderne møbel, så det passer bedst ind i det tilsvarende design. Former og linjer i dette tilfælde vil være så tilbageholdende som muligt og læne sig mod geometri, men indretningen kan være ret varieret. Alt takket være den store frie overflade af dørene, som kan rumme hele kunstneriske kompositioner. Men det er bedre at foretrække skønheden i blanke eller matte overflader, usædvanlige farvekombinationer samt praktiske materialer..

Skydeskabe er også ideelle til minimalistiske designs. På grund af det faktum, at alle hylder og objekter er skjult bag massive skydedøre, fusionerer strukturen med dem og skaber et helhedsorienteret billede.

Klassisk stil såvel som Provence har færre variationer. I et sådant interiør ser træmøbler, ældede eller dekoreret med mønstre, bedst ud. Modeller bruges med en standardkonfiguration samt former – mere moderne, praktiske typer vil simpelthen ikke passe.

Garderobe i Provence -stil Minimalistisk garderobe Minimalistisk garderobe Glidende garderobe i moderne stil Glidende garderobe i klassisk stil

Placeringsmuligheder

Bemærk, at når du vælger en garderobe, skal du finde ud af, hvilket rum det vil være placeret i undervejs, bestemme dimensioner, layout og design.

Glidende garderobe i soveværelsets interiør

Et soveværelse er et rum, hvor du oftest kan finde et klædeskab. Det indeholder normalt sengelinned, tøj, muligvis hygiejneprodukter, bøger og mere. I denne henseende er det bedre at vælge en større model, hvis husets dimensioner tillader det.

Så for let at komme til tingene direkte fra sengen kan du placere strukturen ved siden af ​​sengen. Men dette arrangement forstyrrer nogle gange sund søvn, så den modsatte væg er den bedste løsning. For at omklædningsrummet er tilstrækkeligt belyst, kan det placeres ved siden af ​​vinduet. I dette tilfælde skal man passe på, at strukturen ikke dækker det, og fratage rummet tilstrækkelig mængde lys..

Meget afhænger af soveværelsets indretning. Med en rektangulær er det bedre, hvis garderoben er placeret langs en smallere skillevæg – dette vil lidt korrigere geometrien. Den firkantede form betragtes som mere alsidig, så her skal du først og fremmest starte med møbelsammensætningen..

Glidende garderobe i soveværelsets interiør Glidende garderobe i soveværelsets interiør Glidende garderobe i soveværelsets interiør Glidende garderobe i soveværelsets interiør Glidende garderobe i soveværelsets interiør

Glidende garderobe i stuen interiør

I stuen kan lagerplads fyldes med en lang række forskellige ting: bøger, tallerkener, apparater. Nogle gange er en lille L-formet hjørnemodel nok til et sådant værelse, som ikke “spiser” ekstra kvadratmeter, men med succes vil opfylde sine funktioner.

Garderobeskabet kan placeres ved siden af ​​sofaen, men ikke modsat – dette er stedet, hvor tv’et traditionelt er placeret. I tilfælde af en stor firkantet stue vil det være muligt at indskrive strukturen ved siden af ​​indgangen eller bag sofaen.

Glidende garderobe i stuen interiør Glidende garderobe i stuen interiør Glidende garderobe i stuen interiør Glidende garderobe i stuen interiør

Glidende garderobe i det indre af gangen

Ideel til sådan et lille og ofte smalt rum. Indbyggede garderober sparer plads og bevarer rummeligheden. Og det vil være praktisk til gangen, fordi strukturen skal placere sko, overtøj og andre ting. Hvad mere er, spejldøre gør det unødvendigt at købe et separat spejl..

Glidende garderobe i det indre af gangen Glidende garderobe i det indre af gangen Glidende garderobe i det indre af gangen Glidende garderobe i det indre af gangen Glidende garderobe i det indre af gangen

Glidende garderobe i det indre af en studiolejlighed

En studiolejlighed er en lille, ofte etværelses bolig, som indebærer placering af alle de zoner, der er nødvendige for livet i et begrænset rum. Som du kan se, passer garderoben i dette tilfælde perfekt til alle kriterierne. Ved kreativt at nærme dig valget af møbler kan du organisere rummet på en praktisk måde uden at glemme den æstetiske komponent..

Fordelene ved indbyggede modeller til små størrelser er allerede nævnt – de er virkelig velegnede til studiolejligheder. For visuelt at udvide området anbefales det at foretrække møbler med spejlede døre. Prøv desuden at vælge en garderobe, der gentager finishens farveskema..

En anden funktionel løsning er en glidende garderobe som skillevæg. Han er for eksempel i stand til at adskille soveværelse og stue samt stue og køkken..

Glidende garderobe i det indre af en studiolejlighed Glidende garderobe i det indre af en studiolejlighed Glidende garderobe i det indre af en studiolejlighed Glidende garderobe i det indre af en studiolejlighed

Video: Skydeskabe i det indre af værelserne