Gipspladebuer (75+ fotos)

Gipspladebuer (75+ fotos)

Arrangement af buede åbninger er en populær teknik, der giver dig mulighed for at justere rummet i en stue, give det en særlig moderne atmosfære, nogle gange med noter af luksus fra de sidste århundreder. Der er mange materialer, hvorfra du kan oprette buede hvælvinger, men i interiør bruges der oftest lette gipsstrukturer, der har mange fordele og fortrænger omfangsrige strukturer. I vores artikel vil vi overveje forskellige ideer til dekoration af buer i interiøret, måder at arrangere og dekorere dem på..

Fordele ved gipsvæg

Gips er et populært materiale i dag, der giver dig mulighed for at oprette strukturer i det indre af enhver konfiguration. Dette skyldes materialets fleksibilitet til behandling, dets lette og hurtige installationsarbejde. For at bygge den enkleste buede hvælving behøver du ikke særlige færdigheder, det er nok at designe en lille profilbase og kappe den med ark. Nogle gange bruges der i konstruktionen af ​​mere komplekse former buet gipsvæg, hvilket er meget tyndere end normalt..

Materialesortimentet omfatter også den såkaldte fugtbestandige gipsvæg. Med dens hjælp kan du sikkert bygge enhver struktur, herunder buede hvælvinger, i værelser som et badeværelse eller køkken. Han er ikke bange for forhold med høj luftfugtighed og temperaturændringer.

Den ubestridelige fordel ved materialet, som forklarer dets popularitet, er dets lave omkostninger kombineret med egenskaber med høj styrke..

Gipsvægbuer - Fordele ved gipsvæg Gipsvægbuer - Fordele ved gipsvæg

Interiørdesign ideer til buer

Der er en hel del måder at bruge buede hvælvinger på. Du kan betinget opdele det funktionelle formål med buerne i flere hovedgrupper..

Buer, der justerer boligarealet

Oftest bruges de til at udskifte indvendige åbninger, hvilket giver dig mulighed for at slippe af med dørpaneler, der fylder rummet. Således er hjemmet fyldt med meget luft og lys. Også en vigtig funktion for buen er at deltage i zonering af boligarealet. For eksempel kan du med deres hjælp vælge et børnehjørne i et værelse, et kontor eller en soveseng. Ofte er buer arrangeret i studiolejligheder, der adskiller køkkenets arbejdsområde. Ved at fastgøre altanens område til opholdsområdet kan åbningen let slås med en buet hvælving, og den nedre del af væggen, som er forbudt at rive, kan bruges til udstyr til en bardisk eller en skrivebord.

Ideer til dekoration af gipsbuer i interiøret - Buer, der justerer boligarealet Ideer til dekoration af gipsbuer i interiøret - Buer, der justerer boligarealet Ideer til dekoration af gipsbuer i interiøret - Buer, der justerer boligarealet

Dekorative buer af gipsplader

Ud over det faktum, at hvælvede hvælvinger kan spille rollen som et aktivt element i interiøret, er de i stand til at udføre en rent dekorativ rolle og understreger med deres design en bestemt interiørstil. Sådan udstyrer de falske buer i form af vægnicher, hvormed du kan vælge en accentzone, udstyre et spejl, et billede i det indre rum, installere et tv eller små hylder. Sengens sengegavle er ofte kronet med lignende strukturer, og for en lang gang kan de blive en storslået dekoration, der supplerer den vigtigste indvendige portal.

Ideer til dekoration af gipsbuer i interiøret - Dekorative gipsvægsbuer Ideer til dekoration af gipsbuer i interiøret - Dekorative gipsbuer

Multifunktionelle buer

Buer kan også udstyres til opbevaring af forskellige husgeråd, pyntegenstande. For eksempel, som vist på billedet, skal du i hele strukturens varighed udstyre hylder, der gentager buens form. Designet viser sig at være ret rummeligt – du kan gemme mange ting her uden at optage ekstra plads i værelserne..

I en lang gang kan niche buer let erstatte et klædeskab, hvis du udstyrer dem med forskellige hylder. Fraværet af døre vil gøre atmosfæren så rummelig som muligt, og de hvælvede hvælvinger vil skabe en særlig stilfuld atmosfære og blive til indretning.

Ideer til dekoration af gipsbuer i interiøret - Multifunktionelle buer Ideer til dekoration af gipsbuer i interiøret - Multifunktionelle buer

Typer af gipsbuer

Bueskabelse er en kreativ proces, der giver dig mulighed for at eksperimentere med enhver form. Nogle gange har sådanne designs et fantastisk udseende med mange kurver og dekorative skær. Alligevel er der hovedtyperne af buede hvælvinger, der tjener som grundlag for at skabe forskellige variationer, nemlig:

1. Romersk – bue, som er en hvælving med en halvcirkelformet form. Dette er den mest almindelige type buet loft, som også kaldes klassisk. Dette design ser godt ud i værelser med højt til loftet. I lave rum kan du give den en lavere, men bredere form..

2. britisk – ideel til værelser med lavt til loftet, da den buede afsats har en afkortet radius og afrundede hjørner og glatte former visuelt “hæver” væggenes højde.

3. Elliptisk – en variant, der ligner den forrige, men hjørnerne her har ikke afrunding. Formernes sværhedsgrad tillader brug af sådanne strukturer i kombination med buer af en anden modifikation..

4. Trapezformet – strukturen består af brudte linjer. På grund af manglen på afrundede former ser det temmelig lakonisk ud. Dette ikke-standarddesign er mere almindeligt i moderne stilarter..

5. Firkant – den enkleste, ved første øjekast, form, også kaldet en portal. Faktisk er dette en almindelig døråbning, men efterbehandlingsmaterialer giver en særlig æstetik. Ofte udvides døren, dekoreret med udskårne elementer i træ, sidesøjler. I denne form ser buen godt ud i en klassisk interiørstil. Hvis du vil placere strukturen i et moderne interiør, kan du placere yderligere små portaler på siderne af den og efterlade åbningerne uden unødvendige dekorationer..

6. Thai – en af ​​de ikke -standardiserede asymmetriske typer, hvor den buede bøjning kun påvirker den ene side, og den anden forbliver lige. Dette design er perfekt til moderne stilarter af moderne, højteknologiske såvel som orientalske tendenser..

7. I orientalsk stil – buerne har en kuplet form, de ser smukkest ud i høje rum. Ofte er orientalske interiører ikke kun fyldt med indvendige buer – sådanne former bruges til at organisere nicher, vinduesåbninger.

Gipsvægbuer - Typer Gipsvægbuer - Typer Gipsvægbuer - Typer Gipsvægbuer - Typer

Dekorering af gipsbuer

Du kan dekorere en gipsbue med forskellige materialer. Som finish er polyurethan perfekt, hvorfra alle former for dekorative elementer er skabt. Ved hjælp af polyurethanoverlejringer kan du oprette komplekse ornamenter, balustere, lister og søjler, der gør åbningen til et kunstværk.

Et andet godt materiale er kunststen. Moderne materiale efterligner natursten med en unik tekstur og form, som giver dig mulighed for at skabe unikke respektable interiører. Materialet er ret let, men har høj styrke og modstandsdygtighed over for enhver påvirkning, derfor er det tilladt at bruge i alle lokaler. Kunststen har en lang række typer, farver og teksturer, så du nemt kan vælge den mest passende mulighed for et stilfuldt design.

Tapet er det mest overkommelige materiale, der kan dekorere en buet åbning ikke værre end andre dyre materialer. At have en lang række udskrifter, teksturer og mønstre kan hjælpe med at skabe de mest kreative variationer i finish. Tapet er valgt til at matche væggene eller omvendt fremhæve den buede hvælving kontrasterende. Buer dekoreret med kork tapet ser originale ud. Til dette bruges ofte selvklæbende lærreder, som har en stor palet af nuancer..

Maling er en anden billig efterbehandling. Dens fordel er, at indretningen påføres på den enkleste og hurtigste måde, og farven kan altid ændres, hvis det er nødvendigt, bevæbnet med et nyt farveskema og en pensel. Tegninger vil give den buede hvælving en særlig originalitet – det vigtigste er, at de matcher rummets stil. Du kan håndtegne forskellige kompositioner eller bruge stenciler, hvis du er i tvivl om din kunstneriske evne..

Mosaik er et materiale, der er vand-, lysægtt, slagfast, slidstærkt og i sidste ende æstetisk charme. En mosaik er lavet af keramik, glas, natursten, og dets individuelle elementer kan have forskellige former i form af en firkant, oval, rektangel osv. Rolige pastelfarver, og for nogle moderne designs kan du vælge et spejl eller glas.

Dekorativt gips giver dig mulighed for efter eget skøn at udglatte og udtryksfulde reliefs, gentagne gange male. Det er ret let at påføre på overfladen og kræver ikke perfekt forudjustering. Ved hjælp af dette materiale kan du oprette forskellige mønstre og basrelieffer, der bliver en unik indretning.

Træ- og plastpaneler bruges sjældent til efterbehandling af buede åbninger. Dette skyldes primært installationens kompleksitet, som kræver den perfekte justering af basen eller arrangementet af yderligere drejning. Grundlæggende består panelerne af firkantede buer eller dem tæt på i form uden væsentlig afrunding.

Gipsbuer - Dekoration Gipsbuer - Dekoration Gipsbuer - Dekoration

Gipsbuer – fotos og designideer

Afslutningsvis inviterer vi dig til at se på vores galleri, hvor vi forsøgte at samle mange fotos af det smukke design af gipsvægbuer i interiøret. Vi håber, at disse eksempler vil inspirere dig til at skabe dit eget arkitektoniske mesterværk. Glad udsigt!

Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer Gipsbuer - fotos og designideer

Video: Gør-det-selv gipsvægsbue