Gipsbarkbille (50 fotos): typer og funktioner

Gipsbarkbille (50 fotos): typer og funktioner

Barkbille betragtes som en af ​​de mest praktiske og populære typer gips. Det har ubestridelige fordele, der sikrede sin førende position på markedet for efterbehandlingsmaterialer til vægbeklædninger. I mange år har dette gips hovedsageligt været brugt til facader, men for nylig har det i stigende grad været brugt i indvendige løsninger. Designere er opmærksomme på barkbille, fordi den giver dig mulighed for at få en unik tekstur, der vil dekorere ethvert interiør.

Funktioner af gipsbarkbille

Hovedforskellen fra mange andre typer plastre er den genkendelige rillede tekstur. Det er meget let at udføre for en maler, og derfor foretrækkes det af mange håndværkere. Baseret på dette sparer denne type efterbehandlingsmateriale tid og penge, og alt fordi du for at danne et smukt dekorativt mønster kun behøver at fordele den påførte blanding over overfladen..

Ud over de anførte fordele er det værd at fokusere på følgende:

– Sammensætningen er ren for skadelige stoffer;

– Strukturen ændres ikke ved pludselige temperaturændringer;

– Blegner ikke under solens stråler og er også brandsikker;

– Håndterer fugt og skimmelsvamp;

– På grund af den specifikke tekstur er den modstandsdygtig over for skader.

Som du kan se, er dette en temmelig overkommelig og effektiv dekorationstype. På grund af populariteten af ​​denne type gips, kan du vælge enhver prisklasse baseret på din økonomi. Forskellige granulater og fraktioner, der er en del af forskellige typer barkbille, vil skabe et unikt mønster.

Gipsbarkbille - Funktioner Gipsbarkbille - Funktioner

Gipsets sammensætning

Barkbille indeholder ganske tungtvejende mineraler. Derfor kræver konsistensen en højere viskositet sammenlignet med andre plastre. Til dette tilsættes yderligere mineralske tilsætningsstoffer og polymerer til barkbille. Takket være dem klæber gipset perfekt til overfladen. Det er et meget let, praktisk og holdbart materiale. På trods af de forskellige variationer i sammensætningen fra forskellige producenter er der stadig en bestandig komponent tilbage – granulat. Det er dem, der skaber et unikt mønster..

Størrelsen af ​​granulat (eller, som de også kaldes, fraktioner) kan variere afhængigt af gips. Grundlæggende bruges små fraktioner til indretning og store fraktioner til eksteriør. Men faktisk afhænger det hele af dine præferencer og ideer. Blandinger med finere granulater er dyrere på grund af en kompleks filtreringsproces.

Barkbillepuds - Sammensætning

Pudsning af barkbille

Hvis du er stødt på anvendelsen af ​​almindeligt gips, har du ingen problemer med barkbille, da de generelle regler for efterbehandling er ret ens. Når blandingen er blevet tilberedt ved blot at blande pulver og vand, påføres den på overfladen med et normalt drysemønster. Glat derefter gipset forsigtigt ud over væggen. Husk, at barkbille tørrer meget hurtigt – det skyldes dens egenskaber og omfang. Forsøg derfor at påføre finishen i små portioner og jævnfør straks, så du ikke ser bump..

Metoden beskrevet ovenfor betragtes som standard. Men som du ved, er barkbille berømt for sine varierede og strukturerede teksturer. Alt dette opnås kun ved forskellige metoder til påføring af gips. Lad os liste de vigtigste:

– Cirkulært – tegne en imaginær cirkel;

– Regn – flyt værktøjet op og ned og nå det ønskede mønster;

– Kryds – som navnet antyder, skal spatelen flyttes på tværs.

Denne liste er ikke eksklusiv, prøv at eksperimentere med forskellige applikationsmetoder og find din ideelle tekstur. Således kan du give din kreative tankegang frihed. Men glem ikke rækkefølgen af ​​tilberedning af gipsblandingen samt applikationstrinnene. Den mest almindelige fejl er at tilføje vand til en færdiglavet og hærdet blanding. Et sådant trin vil ødelægge materialet, og slutresultatet vil være meget anderledes end det, du ønsker..

Pudsning af barkbille Pudsning af barkbille Pudsning af barkbille Pudsning af barkbille Pudsning af barkbille

Ansøgninger

På grund af en række nyttige egenskaber ved barkbille bruges den i alle former for finish, selvom den oprindeligt blev placeret som et facademateriale. Dette gips giver dig mulighed for at fremskynde reparationen betydeligt. Derudover vil du som følge heraf modtage en interessant og unik belægning, fordi du selv kan skabe et unikt mønster og en tekstur..

Gipsbarkbille til facader

Den mest populære anvendelse af barkbille er, fordi den er udstyret med fremragende modstandsdygtighed over for ekstreme temperaturer. De deformerer eller ødelægger ikke overfladen. På grund af den ujævne tekstur forårsager mekanisk skade slet ikke skader på gipset eller minimerer det.

Ofte er det husets ydervægge, der tager solens og vindens slag. Dette påvirker belægningens holdbarhed og udseende negativt. Pludselige temperaturændringer ødelægger vægbeklædningens struktur. Barkbillepuds klarer sig godt med mange negative faktorer. Men det er værd at huske, at ethvert materiale kræver den korrekte tilgang til anvendelse. Det første trin vil være at udjævne væggene – dette vil slippe af med forskellige fordybninger og uregelmæssigheder. Behandl derefter væggen med en primer, den beskytter strukturen og gør det muligt for barkbille at ankre meget bedre til overfladen..

Efter at have gennemgået de tidligere beskrevne trin, kan du gå direkte til arbejde med gips. Læs instruktionerne og proportionerne omhyggeligt, og fortynd derefter pulveret med vand. Hvis du har købt en færdiglavet blanding, skal du slå den med en byggemixer ved lave hastigheder og fortsætte til påføring. Dette skal gøres pænt og jævnt..

Tykkelsen af ​​gipslaget er direkte proportional med granulatets dimensioner. Mellemlaget kan være lidt større end selve fraktionernes diameter. Dette vil give belægningen det korrekte mønster. Efter påføring på overfladen, sparkel gipset, indtil det er tørt. Denne belægning er malet med maling af den valgte nuance, hvis den ikke har den tone, du har brug for. Malingen fungerer også som ekstra beskyttelse mod negative miljøfaktorer og skader..

Gipsbarkbille til facader Gipsbarkbille til facader Gipsbarkbille til facader Gipsbarkbille til facader Gipsbarkbille til facader Gipsbarkbille til facader

Gipsbarkbille i det indre

Du kan få en yderst usædvanlig effekt i det indre ved at påføre barkbillepuds. For at hele efterbehandlingsprocessen ikke medfører gener for dig, og det endelige resultat er glædeligt, skal du følge nogle anbefalinger.

Hvis der allerede er en finish på gulvoverfladen, skal den beskyttes så meget som muligt. Vægge skal også forberedes – fjern snavs eller rester af tidligere belægning fra overfladen.

Flad vægge. Dette trin er nødvendigt, fordi gipset i slutningen skal se så pænt ud som muligt. Påfør en primer på overfladen, og mens den tørrer, fortsæt til forberedelsen af ​​blandingen. Hæld vand i en spand, og tilsæt pulveret lidt efter lidt. Ælt indtil det er jævnt, og granulatet skal ikke lægge sig til bunden..

Dæk alle områder, hvor gipset ikke skal komme ind, før efterbehandling påbegyndes. Det er meget svært at rengøre det, og nogle overflader kan blive beskadiget. Fordel blandingen med en spatel, og begynd derefter at sprede. Prøv at gøre dette så hurtigt som muligt uden at lade det tørre ud. Hvis det efter en halv time forekommer dig at der er for få furer, kan du roligt bruge en float og fuldføre tegningen. Det sidste trin vil være påføring af maling eller det ønskede mønster..

Gipsbarkbille i det indre Gipsbarkbille i det indre Gipsbarkbille i det indre Gipsbarkbille i det indre

Gipsfarver barkbille

Baseret på den valgte type gipsbarkbille får du et andet resultat. Gips er meget lettere at påføre, men mindre attraktivt end dets akrylmodstykke. Udseendet afhænger også af den valgte nuance. Næsten alle byggeforretninger tilbyder fabriksblandinger af gips, så du skal bare tilføje det ønskede farvepigment til dem. Vær forsigtig med malingpigmenter, da tonen i spanden ikke altid matcher den tone, du får på væggen. Efter at have blandet lidt af malingpigmentblandingen, test den på en lille del af væggen, før den dækkes helt..

Efter påføring af gips er det tilrådeligt at male det med endnu et lag speciel maling, dette vil gøre farven mere levende og mættet. Når du har nået dette stadie, kan du give dig selv til fantasi og prøve at kombinere forskellige nuancer. Bemærk, at mørke toner også perfekt fremhæver strukturen i dette gips og giver det et usædvanligt udseende..

Gipsbarkbille - Farver Gipsbarkbille - Farver

Gipsbarkbille – foto

Vi har forberedt vidunderlige fotos af vægbeklædninger ved hjælp af barkbillepuds, som giver dig besked, hvis du vil se denne spektakulære og virkelig unikke belægning på dine vægge. God udsigt og interessante ideer til indretning af dit hjem!

Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto Gipsbarkbille - foto