Gardiner i Provence -stil: 75 fotoideer

Gardiner i Provence -stil: 75 fotoideer

Når du indretter et værelse i samme stil, skal du være opmærksom på alle detaljer, herunder indretning af vinduerne. Dette element er ikke kun i stand til at sikre privatlivets fred i rummet, men også til at blive en lys accent, der skaber en atmosfære. I dag vil vi tale om, hvordan man vælger gardiner i Provence-stil og med succes passer dem ind i interiøret.!

Funktioner i Provence -stilen

Provence er en fransk provinsstil, der legemliggør rustik enkelhed sammen med klassisk luksus. Når man indretter et interiør, er det ofte svært at finde en balance mellem disse modsatrettede træk. Men slutresultatet er besværet værd – et rummeligt, let, æstetisk design, der hylder Middelhavets skønhed i hav, enge og skove..

Blandt de vigtigste karakteristiske træk ved stilen er følgende:

– Lys pastel farvepalet;

– Overdækninger, som om de er brændt ud i solen;

– Naturmaterialer;

– Mest vintage møbler (købt på loppemarked eller auktioner);

– Træ malet hvidt;

– Virkningen af ​​ældre objekter (naturlige eller kunstige);

– Blomstermønstre eller ternede tekstiler;

– Meget lys i interiøret;

– Overflod af indretning uden en følelse af rod.

En vigtig rolle i Provence spilles af design af gardiner, som, selvom det er begrænset af visse regler, stadig tilbyder mange forskellige muligheder. Men før du stifter bekendtskab med disse typer, bemærker vi om gesimsen: den skal være af træ eller metal, helst smedet. Alle typer tekstiler ser positivt på dette design..

Gardiner i Provence -stil Gardiner i Provence -stil

Hvilke typer gardiner er egnede til Provence?

Vi vil tale om typer af gardiner, som sammen med farve og mønster er de vigtigste udtryksmidler i design af gardiner..

Klassiske gardiner

To lige stoffer med en opdeling i midten er den enkleste og mest almindelige type, der findes i næsten alle stilarter. Provence er ingen undtagelse, for i kombination med æstetiske tekstiler vil en sådan løsning passe ind i interiøret..

Når du vælger gardiner klassisk, skal du være opmærksom på metoden til fastgørelse til gesimsen: tekstiler er på snore, snore, øjer, fletninger og også på ringe. Ikke kun udseende afhænger af dette, men også brugervenlighed. For eksempel larmer fletningen praktisk talt ikke, når den bevæger sig langs strukturen, mens det er bedre ikke at placere traditionelle ringe i soveværelset..

Gardiner i Provence -stil - Klassiske gardiner Gardiner i Provence -stil - Klassiske gardiner

Romerske gardiner

Denne sort vil tilføre lidt tilbageholdenhed til det brogede provencalske interiør. Romerske persienner er en stofstrimmel strakt over en monteret vinduesstruktur. Åbn ikke vandret, men lodret, med højdejustering.

Selvom Provence elsker naturligt lys, kan en stor mængde af det medføre gener for ejerne, især hvis vinduerne vender mod syd. Et tæt stof vil løse dette problem og samtidig bevare det overordnede design..

Gardiner i Provence -stil - romerske persienner Gardiner i Provence -stil - romerske persienner

Østrigske gardiner

I dette tilfælde samles stoffet i vandrette folder ved hjælp af snore, der passerer gennem løkkerne. De er lodret justerbare, og når de sænkes, holder de et lige udseende, med undtagelse af den nederste kant – det danner flere bløde folder.

I Provence kan du bruge både et tæt stof og et gennemsigtigt stof – så giver gardinerne rummet en følelse af luftighed. Primært brugt til at dekorere stuer eller soveværelser.

Gardiner i Provence -stil - østrigske gardiner Gardiner i Provence -stil - østrigske gardiner

Franske gardiner

Denne type gardin ligner den forrige, kun foldene samles her ikke kun i den nederste del, men langs hele panelets længde i enhver position. Ser godt ud på høje vinduer og fremhæver deres værdighed.

Når du vælger stof, er det bedre at fokusere på elastiske muligheder, der tilpasser sig komplekse gardiner.

Gardiner i Provence -stil - franske gardiner

Gardiner i caféstil

Som navnet antyder, kom disse gardiner til boligarealer fra offentlige rum og er derfor perfekte til køkkener eller spisestuer i Provence -stil..

Et lille stykke cafegardiner hænges på en stang, som installeres midt i åbningshøjden. Ideel til små vinduer med dekorative og praktiske funktioner.

Gardiner i stil med Gardiner i stil med

Tekstil

Når du køber gardiner, skal du være opmærksom på materialet. Provence elsker alt naturligt, så linned, bomuld eller chintz er bedst egnet. Men i nogle rum, som køkkenet, kan du foretrække blandinger med syntetiske tekstiler – sådanne gardiner er mere holdbare, holder deres form og er lette at vaske. Derudover er kunstigt stof tilladt i lejligheder, der vender mod syd, da det falmer langsommere fra udsættelse for sollys..

Tre muligheder kan skelnes som et mønster: almindeligt, gardiner med et blomstret eller ternet mønster. Det vigtigste er, at ornamentet ikke ser for farverigt ud – enkelhed og komfort forbliver en prioritet..

Gardiner i Provence -stil - Tekstil Gardiner i Provence -stil - Tekstil

Tilbehør til gardiner

Det anbefales ikke at blive for revet med tilbehør, men dvæle ved det ene eller det andet. Provencalske tekstiler kræver de enkleste mulige løsninger, især hvis det oprindeligt er dekoreret med et mønster..

Behersket lambrequins, bindebånd i form af bånd eller buer vil se godt ud, især på almindelige bomulds- og linnedgardiner. Desuden bør de ikke afvige i farve fra selve kluden, idet de er et harmonisk supplement til det..

Tilbehør i gardiner i Provence -stil

Sådan matcher du farven?

Man skal ikke tro, at Provence er falmet og ensformig. Selvom interiøret er lavet i samme sortiment, er det gardinerne, der kan blive et lyst element, der sætter stemningen. Overvej de mest populære farvekombinationer i ethvert rum.

Hvide gardiner

Den mest almindelige mulighed, ideel til at skabe en luftig atmosfære. Kombinerer perfekt med alle farveskemaer i rummet, om nødvendigt “dæmper” for lyse detaljer.

Når du vælger hvide almindelige gardiner, er det bedre at foretrække linned eller andet naturmateriale med en udtryksfuld tekstur..

Hvide gardiner i Provence -stil Hvide gardiner i Provence -stil

Beige gardiner

En blødere, mere neutral skygge, der kan bringe lidt varme til et værelse uden sollys. Kun denne mulighed er meget finick i form af kombination med andre farver og er mere velegnet til monokromt design. Gardiner ser godt ud, et par nuancer mørkere end finishen, især med høje vinduer.

Provence beige gardiner Provence beige gardiner

Blå gardiner

Interiør i Provence -stil, inspireret af blå himmel eller varmt hav, bør helt sikkert omfatte blå gardiner. Det tilrådes ikke at kombinere dem med varme nuancer, men i tilfælde af en pastelpalet – en sådan løsning er tilladt med forbehold af balance.

Provence blå gardiner Provence blå gardiner

Lyserøde gardiner

Dette refererer til alle nuancer af pink, både varme og kolde. Bringer en blid, forårsstemning til det provencalske design, der passer perfekt ind i en piges børnehave. Det er bedre at koordinere med hvide eller beige nuancer. Ser godt ud med let gennemsigtigt stof med fransk gardin.

Lyserøde gardiner i Provence -stil Lyserøde gardiner i Provence -stil

Sådan placeres i interiøret?

Efter at have besluttet mulighederne for gardiner i Provence-stil, vil vi prøve at passe dem ind i rummets indre. Selvfølgelig spiller dimensioner af vinduerne og selve rummet en vigtig rolle, men vi vil overveje standardkasser.

Gardiner i Provence -stil til køkkenet

Rummet adskiller sig normalt ikke i store dimensioner, det indeholder ofte en spisestue. Når du vælger gardiner til køkkenet, er det nødvendigt at tage hensyn til praktiske mål – på grund af hyppig snavs skal stoffet være mere holdbart, fedtbestandigt og helst kompakt. Romerske, østrigske klæder, såvel som i “cafe” stil er velegnede til køkkenet..

Ternede tekstiler eller små blomster ser meget hyggeligt ud. Du kan fokusere på materialet i dugen og andre stoffer – deres tilfældighed vil kun understrege stilen.

Gardiner i Provence -stil til køkkenet Gardiner i Provence -stil til køkkenet

Gardiner i Provence -stil til stuen

Her kan du strejfe rundt og tilføje lidt luksus, for eksempel ved at vælge franske gardiner. Til brede vinduer er klassiske egnede med ornamenter og tilbehør – lambrequins, kvaster, buer.

Farven på gardinerne skal matche stuen eller blive en usædvanlig accent, samtidig med at den bevarer et “falmet” look. Når du vælger, henvises til tekstilerne i polstring af sofaer og puder, der låner deres design.

Gardiner i Provence -stil til stuen Gardiner i Provence -stil til stuen

Gardiner i Provence -stil til soveværelset

I forbindelse med soveværelsets formål er det bedre, at gardinerne er diskret, hvilket skaber en rolig atmosfære. Monokromatiske vil passe godt ind i interiøret, give en følelse af sikkerhed. Du kan vælge stoffet efter farven på rummets nøglesammensætningselement – sengen og sengetæppet placeret på det..

Hvis vinduerne vender ud mod den synlige side, vil et tæt stof, der skjuler dig for nysgerrige øjne, være at foretrække frem for et gennemsigtigt. Enhver form for stof vil se godt ud, undtagen måske i “cafe” stil.

Gardiner i Provence -stil til soveværelset Gardiner i Provence -stil til soveværelset

Gardiner i Provence -stil til et børneværelse

Valget afhænger af barnets alder og køn. Traditionelt er piger – luftige lyserøde gardiner, drenge rolig blå. Pas på, at børn ikke beskadiger stoffet ved at vælge kortere modeller. For ikke at forstyrre barnets søvn skal du stoppe ved et stille mount ved at købe en model med fletning eller øjer.

Gardiner i Provence -stil til et børneværelse Gardiner i Provence -stil til et børneværelse

Gardiner til små værelser

Selvom ledig plads er at foretrække for Provence, har ikke alle råd til lejligheder med et stort område. Dette betyder ikke, at du skal opgive stilen, men det gør ikke ondt at bruge et par tricks..

For det første skal du ikke lukke vinduet tæt – hver lysstråle er en frelse for et lille interiør. Ren gardiner eller mørklægningsgardiner, men bundet fast i løbet af dagen, øger visuelt huset.

For det andet skal du vælge lette og monokromatiske tekstiler, der ikke tiltrækker for meget opmærksomhed..

For det tredje vil loft gesimser hjælpe med at øge væggenes højde, såvel som sagen sænket til selve gulvet. Stof med lodrette striber kan også forbedre situationen..

Gardiner i Provence -stil til små værelser Gardiner i Provence -stil til små værelser

Gardiner i Provence -stil – foto

Som du kan se, er der mange muligheder for gardiner i Provence -stil, og endnu bedre, deres variation vil blive demonstreret af vores udvalg af fotos af smukt interiør og usædvanlige løsninger. Inspiration og tillid!

Gardiner i Provence -stil i stuen - foto Gardiner i Provence -stil i køkkenet - foto Gardiner i Provence -stil i køkkenet - foto Gardiner i Provence -stil i stuen - foto Gardiner i Provence -stil i stuen - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil i spisestuen - foto Gardiner i Provence -stil i køkkenet - foto Gardiner i Provence -stil i køkkenet - foto Gardiner i Provence -stil i stuen - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil i køkkenet - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil i køkkenet - foto Gardiner i Provence -stil i køkkenet - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil i stuen - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil i soveværelset - foto Gardiner i Provence -stil i børneværelset - foto Gardiner i Provence -stil - foto

Video: Provence gardiner i interiøret