Fresco på væggen (90 fotos): indretningsideer

Fresco på væggen (90 fotos): indretningsideer

Fresco er anerkendt som en af ​​de mest populære maleteknikker til moderne interiør, selvom den har en lang historie. Dette er en glimrende løsning, der vil give rummet elegance, charme, originalt humør og hygge. Teknologien til at male på frisk kalkjord blev brugt til at male vægge i det antikke Grækenland og Byzantium, og den mister i dag ikke sin relevans. I vores artikel vil vi tale om, hvordan moderne kalkmalerier skabes, hvilke billeder bliver de mest populære i forskellige interiører..

Udførelse teknikker

I modsætning til tidligere tider tilbyder dagens teknologi et stort udvalg af vægmalerier, der er skabt på forskellige måder. Ud over manuelt arbejde påføres malerier af digitale printere og andet specialudstyr. Grundlaget for anvendelse er også varieret. Naturligvis påvirker valget af materiale og udførelsesteknik direkte omkostningerne ved kalkmaleriet, så det er ganske muligt at dekorere dit hjem med både et dyrt og mere overkommeligt stykke..

Fresco på elastisk gips

At male kalkmalerier på væggen over gips er forfader til alle moderne teknologier. Denne teknik har været kendt siden oldtiden og har ikke mistet sin relevans den dag i dag. Dens essens ligger i det faktum, at vådt gips påføres overfladen af ​​væggen, hvor mønsteret dannes. Da materialet tørrer meget hurtigt, skal alt arbejde med at skabe et mesterværk udføres i et hurtigt tempo. Maleriet er malet med maling, der absorberes dybt nok. Samtidig har billedet en stilfuld mat overflade uden refleksioner og kan forblive uberørt i århundreder. Denne metode til at skabe en fresco skjuler med fordel eventuelle ufuldkommenheder i væggene og ser godt ud overalt i rummet..

Fresco på væggen på elastisk gips Fresco på væggen på elastisk gips

Fresco på lærred

Denne vægfresco på lærred er et håndlavet værk, der slet ikke er billigt. Teknologien består i at anvende en speciel sammensætning på lærredet, hvorpå der dannes et billede med naturlige pigmenter. Rigtige mestre er i stand til at lave et rigtigt værk ud af et billede, ældning det kunstigt og forårsage revner og ruhed. Afhængigt af størrelsen sælges malerierne i ruller eller i bårer, monteret på væggen med lim. Ulempen ved en fresco på lærred er den reducerede fugtbestandighed, så det vil ikke være muligt at vaske den. For at et maleri kan bevare sin originale friskhed i lang tid, er det ofte dækket med voks..

Vægmaleri på væggen på lærred Vægmaleri på væggen på lærred

Non-woven vægmalerier

Sådanne vægmalerier kan kaldes den mest økonomiske mulighed for store områder. Med hensyn til ydre egenskaber er de ikke ringere end malerier skabt på lærred, men deres omkostninger er meget mindre. Et stort kalkmaleri består af individuelle lærreder, hvorpå billeder påføres med en speciel printer. Fragmenterne fastgøres til væggen eller loftsoverfladen med lim beregnet til denne type tapet, samtidig med at billedets integritet opretholdes, da sømmene er helt usynlige.

Non-woven vægmalerier Non-woven vægmalerier

Fresco på et selvklæbende lærred

Selvklæbende fresko ligner meget tekstureret tapet. I dette tilfælde udføres kalkjordens rolle af en pasta baseret på flodsand, hvorpå et billede påføres digitalt. Det færdige lærred limes til væggen og har kun et fejlfrit udseende, hvis overfladen er helt flad. Den selvklæbende fresko er temmelig tynd, så hvis der er stød og uregelmæssigheder på overfladen af ​​væggen eller loftet, vil de helt sikkert komme igennem, og billedet vil miste sin tiltrækningskraft. Denne teknik er passende i moderne interiører, da det er umuligt at ældes kunstigt..

Fresco på væggen på et selvklæbende lærred Fresco på væggen på et selvklæbende lærred

Fresco på en stiv base

Fresken kan også udføres på en stiv base. Ifølge eksterne data er det ikke nær ringere end lærredsværker, men det vejer meget mere. Sådanne malerier udføres normalt i et lille format..

Fresco på væggen på en stiv bund Fresco på væggen på en stiv bund

Craquelure

Freskerne fremstillet ved hjælp af craquelure-teknikken er perfekte til semi-antikt interiør. Værkerne er udført i dekorativt gips, som indeholder marmorflis. Takket være denne komponent dannes en efterligning af små revner i det færdige billede, der ser ganske stilfuldt ud i gamle interiører..

Fresco på væggen - Craquelure Fresco på væggen - Craquelure

Vægmalerier

En fresco er et temmelig vigtigt element i interiøret, som ikke kun understreger, men nogle gange danner rummets stil. Så den klassiske retning i interiøret understreges med succes af kalkmalerierne på loftet og væggene, lavet på et lærred, craquelure base, elastisk gips. Det kan være reproduktioner af verdensmesterværker, stilleben, yndefulde billeder af blomster, indrammet i hvide eller guldrammer..

I moderne interiør (loft, moderne, højteknologisk) er digitale vægmalerier på væggene passende som abstraktioner, arkitektoniske elementer, bybilleder, geometriske ensembler med farveovergange.

Orientalske noter fremhæves bedst af traditionelle frodige ornamenter, der tilføjer raffinement og smag, samt billeder af scener med flora og fauna. Provence, med sin ånd af en sød fransk landsby, vil blive suppleret med lærredskalkmalerier på væggene, der skildrer alle landskabets lækkerier – jordbær enge, lavendelmarker, urter. Billeder af gamle gader vil inspirere romantikken.

Vægmaleri på væggen - Vægmalerier Vægmaleri på væggen - Vægmalerier

Plots til kalkmalerier på væggen

Temaet for fresken på væggen spiller en vigtig rolle i indretningen. Hvis malerierne oprindeligt var billeder af gamle helte, scener fra Bibelen, historiske panoramaer, så er valg af emner i dag meget mere forskelligartet. Blandt de mest almindelige er følgende:

Landskaber kan sikkert kaldes de mest populære billeder, da naturbilleder perfekt passer ind i enhver interiørstil. For rekreative områder vælges der som regel billeder, der viser marker og reservoirer, da de bidrager til afslapning. Et landskabs vægmaleri kan præsenteres som en gave;

Stilleben er en god mulighed for køkkener, stuer eller kombinerede layouter. For interiører dekoreret med luksuselementer kan du købe en stillebenskunst, der viser antikt service, f.eks. Kander, skåle, kopper osv .;

Portrætter er mindre almindelige, men de kan bringe en eller anden form for inspiration ind i interiøret, hvis du installerer et fresko-portræt, for eksempel af kejseren i hans studie. Til stuen kan du vælge et enklere format, som afspejler et muntert selskab. Generelt, når man erhverver en sådan fresko, er det nødvendigt at være særlig opmærksom på den følelsesmæssige tilstand af den person, der er afbildet i portrættet;

Abstraktioner er typiske for interiører indrettet i moderne stilarter. Der er ikke noget plot her, hovedvægten er på farve, så det er vigtigt, at det ikke forårsager ubehagelige følelser. Det er vigtigt at være opmærksom på, at blå, grønne toner hjælper med at lindre følelsesmæssig stress, og rødt kan fremkalde aggression. Ofte fungerer fresco-abstraktioner på væggen som et accentelement;

Ornamenter – er i stand til perfekt at dekorere et værelse uden at tiltrække unødig opmærksomhed til sig selv. Indviklede mønstre er iboende i interiører dekoreret i etniske retninger såvel som i strenge stilarter..

Plots til kalkmalerier på væggen Plots til kalkmalerier på væggen Plots til kalkmalerier på væggen

Ideer til forskellige rum

Valget af et billede i en fresko afhænger af den generelle stil i interiøret samt smagen af ​​ejeren af ​​lejligheden. Ikke desto mindre er det værd at lytte til nogle af designernes anbefalinger for at billedet smelter harmonisk ind i interiøret..

Fresko i det indre af stuen

I et værelse designet til at forene sig i en tæt kreds af slægtninge og venner, kan du ofte finde kalkmalerier på væggene med billeder af naturen, som altid opfattes perfekt af sindet. Der er dog mange andre muligheder, hvis valg afhænger af interiørets stil. Billeder af smukke arkitektoniske bygninger, bytorve og hele panoramaer, emnesammensætninger, der formidler ånden i en bestemt æra, eller de mest uventede abstraktioner i en moderne ånd kan meget vel være passende her..

Fresco på væggen i det indre af stuen Fresco på væggen i det indre af stuen

Fresko i det indre af soveværelset

Atmosfæren i ro bør herske i soveværelset, så du bør ikke overveje muligheder med portrætter eller billeder af megabyer. Det er bedre at vælge landskabsfresker på væggene, klassiske emner fra oldtidens historie.

Fresco på væggen i det indre af soveværelset Fresco på væggen i det indre af soveværelset

Fresko i det indre af køkkenet

Billeder af by- og forstæderlandskaber, komplekse ornamenter og usædvanlige tematiske tryk er perfekte til køkkenrummet. Et stillebenmaleri, der vækker appetitten, vil se særligt passende ud her. Hvis spisepladsen er placeret langs en tom væg, kan du placere en fresko her, der viser en udsigt fra vinduet til den omgivende natur. Denne mulighed vil bidrage til maksimal afslapning..

Fresco på væggen i det indre af køkkenet Fresco på væggen i det indre af køkkenet

Fresko i det indre af børneværelset

En fresko i et barns værelse skal vælges ud fra hans alder og køn. Små børn vil utvivlsomt elske billederne af eventyrfigurer. Piger vil helt sikkert elske fe -kongeriger med prinsesser, og drenge vil elske temaet sørejser. Teenagere vil være mere interesserede i billeder af byens gader, megabyer eller abstraktion.

Fresco på væggen i det indre af børneværelset Fresco på væggen i det indre af børneværelset

Fresko i det indre af gangen

På en lille gang er det bedre at placere fresken på væggen i lyse farver. Det kan være et smukt landskab med et perspektiv, der fremkalder behagelige følelser og visuelt udvider rummet, billeder af gamle gader og byer.

Fresko på væggen i det indre af gangen Fresko på væggen i det indre af gangen

Fresker på væggen – foto

I vores fotogalleri har vi samlet en række eksempler på placering af vægmalerier i det indre af værelser. Vi håber, at de vil hjælpe dig med at vælge den mest egnede løsning til indretning af dit eget hjem. Glad udsigt!

Fresker på væggen - foto Fresker på væggen - foto Fresker på væggen - foto Fresker på væggen - foto Fresker på væggen - foto Kalkmalerier på væggen - foto Fresker på væggen - foto Kalkmalerier på væggen - foto Kalkmalerier på væggen - foto Fresker på væggen - foto Fresker på væggen - foto Fresker på væggen - foto Fresker på væggen - foto Kalkmalerier på væggen - foto Fresker på væggen - foto Fresker på væggen - foto Kalkmalerier på væggen - foto Fresker på væggen - foto Fresker på væggen - foto Fresker på væggen - foto Fresker på væggen - foto Fresker på væggen - foto Kalkmalerier på væggen - foto Fresker på væggen - foto Fresker på væggen - foto Kalkmalerier på væggen - foto Fresker på væggen - foto Kalkmalerier på væggen - foto