Filamentgardiner (65 fotos): typer og funktioner, ideer

Filamentgardiner (65 fotos): typer og funktioner, ideer

Gevindgardiner i interiøret bliver udførelsen af ​​originale designløsninger. Kompetent udvalgt passer de perfekt til enhver stilretning og er ud over at dekorere en vinduesåbning i stand til at udføre forskellige ekstra funktioner. Disse lærreder kom til os fra øst, hvor de fungerer som en fremragende beskyttelse mod varmen, som samtidig ikke blokerer frisk luftstrøm ind i huset. Og denne kendsgerning spillede en væsentlig rolle i en sådan øget popularitet af gardiner i europæiske lande. I vores artikel vil vi tale om, hvad der er fordelene ved filamentgardiner, og hvad er sorten af ​​deres sortiment i dag..

Funktioner af filamentgardiner

Først og fremmest er trådgardiner designet til at dekorere vinduerne i rummet, og de er gode til både hjem og kontormiljøer. Dette er ikke at sige, at de er i stand til at skabe en skærm i høj kvalitet fra direkte sollys, men den mørkning, de skaber, er ganske nok, mens den nødvendige mængde dagslys forbliver i rummet. Derudover lader regnen af ​​tråde perfekt luften igennem, selvom sådanne strukturer let forveksles i et udkast..

Filamentgardiner kan være et uafhængigt element eller være en del af en duet med andre typer gardiner, da de passer godt til ethvert lærred. Kombinationer er meget mere almindelige – tråde erstatter tyll, og tættere gardiner, gardiner tjener som beskyttelse mod for meget lys og nysgerrige øjne.

I dag er sortimentet af gardintråde meget stort – modellerne har en række forskellige farver (monokromatisk, flerfarvet), opspændt indretning, tæthed, metode til placering på gesimsen osv. Alle disse indikatorer gør det muligt at vælge en model der er mest velegnet til interiørets stil og ejernes præferencer … Det er slet ikke svært at lave dem med egne hænder – så kan lette gardiner også prale af deres eksklusivitet..

Filamentgardiner udfører en række funktioner i interiøret. Udover det faktum, at de er en af ​​måderne til dekoration af vinduesåbninger, kan de deltage i zonering af rummet, og ofte for små værelser bliver dette den bedste mulighed. Desuden er indretning lavet af trådlærreder, for eksempel er vægge dekoreret. Sådanne gardiner er ideelle til mennesker, der lider af klaustrofobi (frygt for trange rum) – mens de skaber et gardin, forlader de stadig miljøet visuelt åbent..

Filamentgardiner - Funktioner Filamentgardiner - Funktioner

Typer af filamentgardiner

Som vi allerede har sagt, præsenteres trådgardiner på det moderne marked i en bred vifte. De kan være lange til gulvet eller gå ned til vindueskarmen. Den gode nyhed er, at de let kan trimmes, hvis lærredene er for lange..

Gardinernes farvepalet er mangefacetteret. De kan være solide eller en kombination af alle regnbuens farver. Valget afhænger af husejernes personlige præferencer samt stilen. For et interiør lavet i en monokrom palet kan du vælge lærreder, der matcher eller omvendt skarpt kontrasterende. Farvede gardiner vil perfekt fremhæve accentområdet eller fremhæve designens glamour. De vil være en vidunderlig mulighed for en vuggestue.

Typer af fastgørelse af trådgardiner

Gardiner har flere baldakinmetoder:

– På gesimsens runde rør – i dette tilfælde er det nødvendigt, at lærredet har en lomme, der giver dig mulighed for at sætte det på en ophæng eller øjer. Du kan også bruge ringe med tøjnåle som fastgørelseselementer;

– På profil gesimsen – en særlig tape med sløjfer sys til den øverste sømløse side af gardintråden, for hvilken lærredet er ophængt fra gesimsen. Denne mulighed giver dig mulighed for let at justere gardinets åbningsbredde;

– Velcro er den mest bekvemme mulighed, som giver dig mulighed for at hænge lærredet ganske pænt og yndefuldt. På basis af gardinet skal du sy et velcrobånd, som derefter fastgøres til en speciel gesims med en klæbende overflade eller til et bånd fastgjort til væggen med en modside.

Typer af trådgardiner - Typer af fastgørelse af trådgardiner Typer af trådgardiner - Typer af fastgørelse af trådgardiner Typer af trådgardiner - Typer af fastgørelse af trådgardiner

Materialer til fremstilling

På trods af deres navn kan gardiner samles ikke kun fra stærke tråde, men også fra andre materialer og have forskellige dekorative elementer. Ifølge disse indikatorer skelnes flere hovedtyper:

1. Kisei. Dette er et traditionelt look, som er et gennemsigtigt stof lavet af syntetiske tråde i forskellige tykkelser. Modeller er dekoreret på forskellige måder: de kan varves med elementer af lurex, perler.

2.Med perler. I dette tilfælde, som navnet antyder, er perler spændt på trådene, som kan være af forskellige størrelser og arrangeret i en klar eller kaotisk rækkefølge. De skaber fremragende refleksioner, når lyset er tændt, og tilføjer et strejf af romantik. Det skal bemærkes, at sådanne lærreder ikke er den bedste mulighed for lakonisk interiør; de bruges bedre i etno og glamourøse designs. En anden forholdsregel vedrører placering i vuggestuen – det anbefales ikke at installere sådanne strukturer her, så et nysgerrigt barn ikke kan fjerne perlen og skade sig selv.

3. Massive trådgardiner. Sådanne gardiner, selvom de ligner tråd, består faktisk af hårdere materialer: metaltråd, plastik, træ, fiskesnor osv. De kan efterlades uden pynt, placeres i et moderne minimalistisk interiør eller suppleres med nogle enten af ​​den slags indretning , udstyret med glasperler, perler.

4. Tape. De findes ikke kun i beboelseslejligheder, men også i kreative studier og barer. Sådanne lærreder er faldende strømme af bånd, hvorpå store perler af træ, plast eller glas er spændt..

5. En anden type – rebtrådsgardiner – er ret sjældne i dag. Sådanne lærreder er konstrueret ved at væve macrame, hvilket er et ret omhyggeligt manuelt arbejde. Men en sådan model vil perfekt supplere enhver rustik eller retro stil..

Typer af filamentgardiner - Materialer til fremstilling Typer af filamentgardiner - Materialer til fremstilling Typer af filamentgardiner - Materialer til fremstilling

Ideer til interiør

Efter at have overvejet alle disse forskellige moderne filamentgardiner er det vigtigt at vælge den rigtige model under hensyntagen til egenskaberne ved et bestemt rum. For ikke at blive forvirret i denne sag har vi lavet et udvalg af tips fra designeksperter, der vil fortælle dig nogle af finesserne ved at dekorere værelser med trådlærreder..

Filamentgardiner i det indre af stuen

Ved hjælp af filamentgardiner i en rummelig stue kan du oprette en bred vifte af dekorationer på vinduerne – hænge dem på forskellige niveauer, bruge smukke strømpebånd, skabe lyse yndefulde bølger og kombinere farver. Ofte er de i stuen kun placeret på rekreationsområdet, men andre funktionelle områder og bomuldsgardiner vil være den bedste mulighed for zoneinddeling. Med deres hjælp kan du diskret betegne loggiens område med et arbejdsbord eller et børnehjørne, visuelt adskille køkkenets arbejdsområde, hvis vi taler om en studiolejlighed.

Filamentgardiner i det indre af stuen Filamentgardiner i det indre af stuen

Filamentgardiner i det indre af soveværelset

I soveværelset vil bomuldsgardiner skabe en atmosfære af lys romantik. Det tilrådes at kombinere dem med tættere lærreder, som vil skabe beskyttelse af høj kvalitet mod indtrængning af overskydende lys om natten. I soveværelser, hvor andre områder er placeret, for eksempel et skrivebord eller en stue, kan du nemt udpege et soveplads ved hjælp af bomuldsgardiner. Lufttæpper er det perfekte materiale til en baldakin over sengen. De skaber illusionen om privatlivets fred og samtidig vil de perfekt slippe frisk luft ind, hvilket bidrager til god søvn..

Filamentgardiner i det indre af soveværelset Filamentgardiner i det indre af soveværelset

Filamentgardiner i det indre af køkkenet

Filamentgardiner vil perfekt supplere interiøret i selv et lille køkken. Deres fordel er, at de er mindre mærke end almindelige stoffer, desuden er de ret nemme at vaske. Du kan vælge en model lavet af perler eller andre dekorative elementer, som du bare skal tørre med en klud. Hængende gardiner anbefales ikke kun, hvis der er en kogeplade i nærheden af ​​vinduet for at undgå risiko for brand (i træk vil lyse tråde blafre og ved et uheld komme ind i brænderens flamme). Gardiner, der matcher headsets farve eller står i kontrast til hovedfinishen, vil se godt ud.

Filamentgardiner i det indre af køkkenet Filamentgardiner i det indre af køkkenet

Filamentgardiner i det indre af vuggestuen

For en vuggestue er det værd at overveje forskellige muligheder: Hvis barnet er lille, og rummet er indrettet i lyse farverige farver, kan du vælge de passende gardiner i en regnbue -palet. I teenageværelser er designet som regel baseret på en vis stilretning og har mere rolige noter. I dette tilfælde kan du hente gardiner med tråde, der matcher hovedfinishen. Da vuggestuen samtidig er barnets soveværelse, vil forskellige kombinationer af bomuldsgardiner, for eksempel med tykke gardiner, romerske persienner, være en god mulighed..

Filamentgardiner i det indre af et børneværelse Filamentgardiner i det indre af et børneværelse

Filament gardiner – foto

For en bedre opfattelse af alt det materiale, der præsenteres i artiklen, anbefaler vi at besøge vores fotogalleri. Her har vi forsøgt at samle de bedste eksempler på forskellige modeller af bomuldsgardiner i moderne interiør. Måske vil nogle af dem hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.!

Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto Filament gardiner - foto