Farvekombinationer: gulv, vægge, loft, møbler

Farvekombinationer: gulv, vægge, loft, møbler

Colorisme er en vigtig komponent i indretning, som bestemmer dens karakter. Nogle kombinationer forstørrer rummet visuelt og fylder det med lys, mens andre giver det stramhed. Du kan vælge de farvekombinationer, der er nødvendige for dit værelse til gulv, vægge, loft og møbler ved at overveje de muligheder, som vi vil analysere detaljeret i denne artikel.!

Farve matchende ideer

Farver spiller flere roller i interiøret. For det første er de et middel til kunstnerisk udtryk. For det andet hjælper de med at arrangere rummet i overensstemmelse med dets dimensioner, layout og stil. For det tredje har de indflydelse på den menneskelige psyke, aktiverer visse dele af hjernen og påvirker trivsel. Derfor, når du vælger dem, anbefales det ikke at stole så meget på personlig smag som at følge de kanoniske kombinationer..

For at dekorere farveskemaet er det nødvendigt at harmonisere rummets farveelementer, som omfatter vægge, loft, gulv og møbler. Dette vil hjælpe med at skabe et holistisk kunstnerisk ensemble..

Pastel nuancer

Du kan bevare det evige forår i dit hjem ved hjælp af pastelfarver. De betyder dæmpet, som om de er falmet i solen, derivater af mere mættede farver: for eksempel blå viser sig fra blåt, fra rødt – lyserødt og så videre. En sådan palet i interiøret har følgende egenskaber:

– Giver rummet et let og rummeligt udseende og udvider det visuelt;

– Begav med et let, luftigt humør, blottet for sværhedsgrad og alvor. Løsningen er vanskelig at passe ind i “mænds” rummet, men den er uundværlig for en piges børnehave;

– Hjælper med at diversificere designet. Paletten kan indeholde tre eller flere farver, hvis kombination ikke vil overbelaste interiøret.

Dekorationen af ​​detaljerne i rummet i den passende skala afhænger stort set af dets formål. Så i soveværelset vil du begrænse dig selv til rolige kombinationer og i stuen for at overraske besøgende med et mindeværdigt design. For at opnå farveharmoni skal du følge et par retningslinjer:

1. Gulvbelægning er muligvis slet ikke en del af pastelpaletten, da dens praktiske egenskaber ofte er vigtigere end æstetik. Træ, der fortsætter forårets tema, passer godt til sarte nuancer. Sand og hassel er alsidige muligheder. Vælg flere naturlige toner til gulvet for at balancere det farverige ensemble.

2. Lyserøde, blå, lilla og turkise vægge, som kombineres godt med hinanden, har en gavnlig effekt. Men de gule og orange derivater kan bruges som lyse detaljer..

3. Møbler placeret mod væggen skal harmonisk matche dets farveskema. Med et centralt arrangement er det bedre at holde fast i en mere neutral løsning..

4. Selv højt til loftet bør ikke fremhæves med en anden pastelfarve. Hoveddesignreglen siger, at den øverste del skal være flere toner lettere end væggene, men det bedste valg var og er stadig en hvid belægning..

Pastelfarver vil passe godt ind i moderne stil eller klassikere, men absolut uerstattelige i Provence, der er præget af “udbrændte” overflader. Det anbefales at bruge fersken, sand, lyserøde nuancer i rum, hvor solen er sjælden, og omvendt – for at fokusere på blå, turkis eller lilla i “solrige” rum.

Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Pastelfarver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Pastelfarver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Pastelfarver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Pastelfarver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Pastelfarver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Pastelfarver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Pastelfarver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Pastelfarver

Kontrasterende kombinationer

Modsætninger siges at tiltrække og også supplere hinanden. På dette princip kan du ikke kun opbygge relationer, men også hele interiøret og give det et lyst, mindeværdigt design.

Kontrastfarver er et ret bredt begreb. For det første er det nuancer, der er modsat hinanden i farvehjulet – de kaldes også komplimentære. De mest populære par er gul med lilla, rød med grøn, orange med blå. Men du kan hente andre modsætninger, det vigtigste er, at de skiller sig ud i paletten..

For det andet kan farver på en neutral baggrund, der fungerer som en lys accent i rummet, betragtes som kontrasterende..

For det tredje er et meget populært par – sort og hvidt – bygget på komplementaritetsprincippet. Deres dominerende position i interiøret skaber et stilfuldt, moderne, minimalistisk look, der kan fortyndes med mere mættede detaljer..

Følgende designmuligheder ser godt ud:

– Mørke trægulve, hvide lofter og lyse vægge. Giver dig mulighed for lodret at “hæve” området, men samtidig “indsnævre” layoutet.

– Mørkt gulv, hvide vægge og loft, lyse møbler. Til tilbehør kan du tage gul med blå, rød med grøn – de vil blive afbalanceret af finishen.

– Let finish, nogle kontrasterende detaljer. Sættet fungerer som en slags museumsgenstand, som de forsøger at demonstrere og understrege.

Et sådant farveskema er velegnet til en moderne stil, der ikke er bange for at eksperimentere, og i mere traditionelle retninger er det bedre at vælge en dæmpet palet..

Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kontrastkombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kontrastkombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kontrastkombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kontrastkombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kontrastkombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kontrastkombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kontrastkombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kontrastkombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kontrastkombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kontrastkombinationer

Let spektrum

Huset skal være lyst og rummeligt – det er hovedtegnene på et behageligt interiør, hvor farver spiller en vigtig rolle. Moderne tendenser har tendens til minimalisme i form af kunstnerisk udtryk, hvilket afspejles i lysrums voksende popularitet. Dette betyder ikke kun brugen af ​​dæmpede nuancer, men bogstaveligt talt dominansen af ​​hvid i hvert element..

Et værelse med lyse farver kan se stilfuldt ud, eller det kan skabe en følelse af sterilitet. For at undgå den sidste effekt anbefaler vi at vælge overflader med teksturer og mønstre, der tilføjer variation..

Det vigtigste designværktøj vil lege med toner i design af møbler og dekoration. Til gulvet kan du hente en trægulvning og vægge med et loft “male” hvidt. Beherskede detaljer ser godt ud på sådan et “lærred”: en grå sofa, et valnøddeskab eller lyseblå tekstiler..

I et let design begrænser vægge, flere nuancer mørkere end andre områder, ikke området, men understreger dets geometri. Hvidens dominerende stilling er karakteristisk for den skandinaviske stil, men den kan også være til stede i andre stilarter..

Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Let sortiment Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Let sortiment Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Let sortiment Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Let sortiment Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Let sortiment Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Let sortiment Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Let sortiment Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Let sortiment Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Let sortiment Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Let sortiment

Naturligt spektrum

Designere bekymrer sig om problemerne i den teknogene verden og stræber efter at skabe de mest naturlige forhold i en persons personlige rum takket være henvisninger til det naturlige miljø. Det handler ikke så meget om øko-design som om naturlige farver, der forstærker den ønskede effekt..

Du kan passe en lignende kombination ved hjælp af materialer og nuancer. I det første tilfælde er interiøret bygget på tekstur af træ, marmor eller stenbelægninger. De bruges som dekoration, møbelbund og dekorative elementer. I et sådant miljø ser grønne planter godt ud, som har en direkte forbindelse med naturen..

I det andet tilfælde kan du bringe den ønskede følelse ved hjælp af naturlige farver. Disse omfatter: brun, sand, grå, nåletræ, sjældnere blå. Alle disse typer kan kombineres med hvide elementer..

Hvordan ser et design med en naturlig skala ud? Overvej de populære muligheder:

– Mørkt trægulv, beige vægge, hvidt loft og møbler i dæmpede gråtoner. Austere, klassisk rum med en stærk stemning, der fungerer som en stue eller spisestue.

– Trægulv, grå vægge (beton eller sten), hvidt loft, sæt med forskellige nuancer, blandt hvilke der er nåletræ eller beige. Velegnet til moderne trends som loft eller skandinavisk stil.

– Et minimalistisk udseende af interiøret kan skabes ved hjælp af et monolitisk gulv og loft lavet af træpaneler, som er udstyret med lakoniske genstande med fastholdte farver.

Den naturlige palet er også anvendelig i den klassiske stil, men her diversificerer dekorative elementer den..

Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Naturlige farver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Naturlige farver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Naturlige farver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Naturlige farver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Naturlige farver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Naturlige farver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Naturlige farver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Naturlige farver Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Naturlige farver

Monokrome designs og halvtoner

En anden god mulighed for at skabe et harmonisk og holistisk interiør. Princippet for et sådant design er baseret på en kombination af nuancer af samme farve, som er meget mere end øjnene er. For eksempel har kun rød mere end halvtreds variationer, mens lilla har femoghalvfjerds! Sådan et værelse vil bestemt ikke være kedeligt.

Selvfølgelig vil det ikke fungere at være begrænset til én farve, samt at styre f.eks. Nuancer af puder eller andre husholdningsartikler, der til sidst vil dukke op i stuen. Det er vigtigt at fokusere på det dominerende farveskema, der skaber helhedsindtrykket af interiøret..

Du kan organisere en monokrom farvekombination ved at vælge en af ​​tre hovedindstillinger:

– Du kan gå den lette vej ved at bruge de lyseste nuancer til store mængder (gulv, vægge, loft), mørkere – i møbeldesign og efterlade det dybeste for tilbehør.

– I den anden version bliver væggene mørke, og resten af ​​rummet får en lys “farve”.

– Det tredje princip betragtes som det sværeste, som er baseret på en kombination af nuancer, der kun adskiller sig med få toner. Graderingens retning afhænger af den ønskede effekt.

En sådan løsning vil perfekt passe ind i enhver stil: kromatiske farver til klassiske tendenser og akromatiske farver til moderne.

Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Monokrome designs og halvtoner Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Monokrome designs og halvtoner Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Monokrome designs og halvtoner Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Monokrome designs og halvtoner Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Monokrome designs og halvtoner Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Monokrome designs og halvtoner Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Monokrome designs og halvtoner Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Monokrome designs og halvtoner Farvekombinationer til gulve, vægge, lofter og møbler - Monokrome designs og halvtoner

Kolde og varme kombinationer

For at dekorere et harmonisk interiør skal du forstå forskellene mellem kolde og varme farver samt muligheden for deres kombinationer..

Disse toner er baseret på opfattelsens egenskaber, når nogle farver virker mere solrige, mens andre spreder friskhed. Ved første øjekast kan det se ud til, at førstnævnte omfatter rød, orange og gul, og sidstnævnte – blå med lilla. Men hver af dem er varm eller kold, afhængigt af skyggen. Hvordan vil denne viden hjælpe med design? Lad os se nærmere på.

Når du vælger en palet, skal du styres af placeringen af ​​vinduerne – hvis de vender mod nord, skal rummet bygges omkring varme farver, og i tilfælde af sydsiden skal du prøve at indskrive kolde nuancer.

Den varme rækkevidde skaber komfort og hygge, aktiverer mental aktivitet og har en positiv effekt på trivsel. Men du skal være forsigtig med at bruge den til vægdekoration, da sådanne kombinationer gør dem visuelt tættere..

Kølige toner udvider derimod rummet og hjælper med at skabe dybde. De virker beroligende og forbedrer koncentrationen..

Man troede engang, at det er umuligt at kombinere nuancer af forskellig karakter, men moderne design bruger denne modsætning til at skabe interessante effekter. Du kan tage en mættet farve (f.eks. Indigo) og fortynde den med en anden (f.eks. Sand).

Udnyt farvefunktioner til at forstørre små områder, sænke for højt til loftet eller opnå andre effekter.

Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kolde og varme kombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kolde og varme kombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kolde og varme kombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kolde og varme kombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kolde og varme kombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kolde og varme kombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kolde og varme kombinationer Farvekombinationer til gulv, vægge, loft og møbler - Kolde og varme kombinationer

Video: Sådan kombineres farven på loft, vægge og gulv