DIY tapetlimning: trin-for-trin vejledning

DIY tapetlimning: trin-for-trin vejledning

Tapetsering er ikke en særlig vanskelig proces sammenlignet med f.eks. Efterbehandling med keramiske fliser eller dekorativt gips. Men for at få rummet til at se perfekt ud, skal du også gøre en stor indsats. Nogle mennesker foretrækker at ansætte specialister til sådant arbejde, men vi vil vise, at det er ganske muligt at lime tapetet med dine egne hænder. Det vigtigste er at være tålmodig og tænke over arbejdssekvensen til mindste detalje. For at gøre opgaven lettere har vi forberedt trinvise instruktioner til dig, der fortæller dig, hvad du skal gøre, hvordan og i hvilken rækkefølge. Vi vil også overveje de særlige nuancer, der er til stede i indsætningen af ​​forskellige typer tapet..

Sådan limes tapet: trin for trin instruktioner

De præsenterede trin-for-trin instruktioner fortæller dig om de grundlæggende regler og stadier ved limning af tapetlærreder. Ved at følge det giver du dit værelse en smuk, pæn finish, der holder i mere end et år. Så lad os komme i gang!

Trin 1. Forberedelse af rummet

En af de vigtigste faser af tapetsering er forberedelse af vægge af høj kvalitet, da det endelige resultat vil afhænge af dette. Først og fremmest skal du slippe af med den gamle finish, hvor det største problem er at afmontere det gamle tapet. Af sig selv kommer de ganske problematisk af sted, for at lette arbejdet er det bedre at forvåde dem med en våd klud eller sprayflaske. Efter at have ventet 10-15 minutter, så lærrederne er helt gennemblødte, kan du begynde at fjerne dem. Hvis det gamle tapet har en beskyttende film (kan vaskes), skal du fjerne det med en spatel.

Ved forberedelse af væggene er det nødvendigt at slippe af med fodlister, mulige søm i væggene, foringer til kontakter og stikkontakter skal være afbrudt. Når du fjerner al den gamle finish helt, skal du fjerne skrællingsgipset med en spatel, dække huller og revner til. Herefter råder bygningsmestre til at behandle alle vægoverflader med en primer. En sådan behandling forhindrer yderligere afgivelse af gipset, gør overfladen glattere og glattere. Jordblandingen kan fremstilles uafhængigt ved omrøring af to glas PVA -lim i 10 liter vand.

Efter at rummet er grundet, er det nødvendigt at foretage en grundig rengøring, fjerne alt snavs og skylle gulvet. Rummet skal have lov til at “hvile” og tørre grundigt, så det efterlades et stykke tid med vinduerne åbne..

DIY tapetlimning, trin for trin instruktioner - Forberedelse af rummet DIY tapetlimning, trin for trin instruktioner - Forberedelse af rummet

Trin 2. Forberedelse af værktøjer og materialer

Mens rummets vægge er sat op til det nye look, er der masser af tid til at forberede de nødvendige forsyninger og klippe tapetet ud. Til arbejde skal du bruge ruller, en pensel, en pensel, en tråd med en vægt (lod), et bygningsniveau, en blyant, en saks, en papirkniv, en lineal og en beholder til fortynding af lim. Listen kan meget vel ændre sig afhængigt af, hvad der er mere bekvemt at arbejde med.

Dagens tapetmarked tilbyder et enormt sortiment, blandt hvilket du kan finde både almindeligt papir, kendt for mange siden sovjettiden, og fiberdug, stof, glasfiber samt ganske populære fototapeter. Det er vigtigt at beregne korrekt, hvor mange ruller der er nødvendige, som i øvrigt kan have forskellige bredder. For at gøre dette kan du bruge en simpel formel: den samlede omkreds af alle rummets vægge skal divideres med rullens bredde, og det opnåede resultat skal divideres med 4 (hvis tapetet er almindeligt) eller med 3 ( hvis tapetet kræver justering af mønsteret).

Til skæring af tapet er det bedre at bruge et langt bord, hvis det er tilgængeligt, eller arbejde på gulvet. Almindelige lærreder kan straks skæres, så de passer til hele rummet (vi taler om funktionerne ved limning af lærreder med tegninger senere). Først beregner vi, hvor mange lærreder der er brug for: vi deler længden af ​​væggen med tapetets bredde. Lærredets længde skal være lig med vægens højde plus 5 cm til trimning.

Derefter forbereder vi limen i henhold til instruktionerne på pakken. For at gøre dette hældes den nødvendige mængde vand i en stor beholder, og under omrøring med en lang pind hældes den tørre klæbende blanding. Vær opmærksom på, at det er limen, der hældes i vandet, og ikke omvendt, og bemærk også, at du skal bruge køligt vand i dette tilfælde, da varmt vand vil føre til klumpning af sammensætningen. Tjek producentens anbefalinger, der er tilgængelige på hver rulle, om metoden til limning af bestemte typer tapet.

DIY tapetsering, trin for trin instruktioner - Forberedelse af værktøjer og materialer DIY tapetsering, trin for trin instruktioner - Forberedelse af værktøjer og materialer

Trin 3. Sticking tapet

Før tapetet limes, er det nødvendigt at lukke vinduer og døre, da selv et lille træk kan føre til, at lærrederne falder af. For at klæbe den første strimmel er det nødvendigt at lave lodrette markeringer ved hjælp af en lodlinje og et niveau, så yderligere lærreder ligger perfekt jævnt. Tapet skal startes med at lime fra vinduesets side og gradvist bevæge sig langs rummets omkreds..

Med den klargjorte lim smører vi en sektion af væggen med en rulle eller en pensel, som klarer meget bedre i samlingerne med loftet og nabovægge. Derefter påfører vi lim på lærredet og fordeler det jævnt over overfladen med en rulle. Vi anvender strimlen på den øverste del af væggen, og justerer kanten med de lodrette markeringer, limer lærredet, glatter det med en rulle eller børste for at “udvise” luftbobler. Da loftet ikke altid er helt fladt, skal strimlen limes lidt med et greb fra top og bund. Ekstra centimeter efter limning kan skæres af med en saks eller en præstekniv. Således limer vi hvert efterfølgende ark tapet og passerer leddene yderligere med en gummirulle.

Den største vanskelighed er ofte hjørneområderne. For at ordne hjørnet pænt skal du lime en strimmel til et par centimeter overlapning på den tilstødende væg, derefter limes den næste strimmel, og de ekstra centimeter skæres af.

Sticking tapet med dine egne hænder, trin for trin instruktioner - Sticking tapet Sticking tapet med dine egne hænder, trin for trin instruktioner - Sticking tapet Sticking tapet med dine egne hænder, trin for trin instruktioner - Sticking tapet Sticking tapet med dine egne hænder, trin for trin instruktioner - Sticking tapet Sticking tapet med dine egne hænder, trin for trin instruktioner - Sticking tapet Sticking tapet med dine egne hænder, trin for trin instruktioner - Sticking tapet Sticking tapet med dine egne hænder, trin for trin instruktioner - Sticking tapet

Funktioner ved limning af tapet af forskellige typer

I dag er tapeter lavet af forskellige materialer, der er mange muligheder for teksturer og farver. Processen med at lime en eller anden type lærred kan have sine egne egenskaber, som vi vil overveje yderligere. De mest populære hjemmebaggrunde er følgende:

1. Tapet med et mønster. Sådanne lærreder har forskellige mønstre, der væsentligt kan genoplive interiøret, understrege designstilen, men de vil kræve en særlig tilgang til limning – det er trods alt nødvendigt at klippe og placere lærredene på væggen på en sådan måde, at mønsteret matcher Nemlig. I de fleste tilfælde bruges en af ​​to metoder. I det første tilfælde limes den første strimmel til væggen, derefter påføres en rulle, mønsteret justeres, og først derefter skæres den næste strimmel af. Denne metode er generelt god, men der vil være meget spild. En enklere og mere økonomisk måde er at afvikle to ruller på samme tid, derefter ved at flytte en af ​​dem, vælge mønsteret og klippe lærredene.

2. Papir tapet. Den mest “ældgamle” type tapet, men også den billigste, hvorfor det stadig er meget efterspurgt. Da lærredene er ret tynde, efter påføring af limen, skal de straks påføres væggen for ikke at blive våde.

3. Vinyl tapet. Denne type kendetegnes ved modstandsdygtighed over for fugt og en reliefoverflade, takket være hvilken tapetet perfekt maskerer ufuldkommenhederne i væggene. Ved limning skal du lime væggen med lim og lade tørre i 15 minutter. En stribe tapet skal også smøres og stå i 10 minutter, hvorefter du kan lime.

4. Ikke-vævet tapet. En moderne version af fugtbestandigt tapet, som indeholder mineralfibre. Den sømløse side af lærredet er dækket af et bindemiddel, så limen påføres kun på væggen. Som det er tilfældet med vinyllærreder, skal du også lade limlaget tørre lidt og først derefter anvende lærredet..

5. Glasfiber. Lærredene kendetegnes ved høj styrke, forstærkende evner samt miljøvenlighed. Til salg er der lærreder i forskellige farver og beregnet til maleri. Deres største fordel er, at de kan vaskes med ethvert vaskemiddel, desinficeres, så disse tapeter er velegnede til alle lokaler, herunder børns og medicinske institutioner. Det er vigtigt at være opmærksom på limen – universelle kompositioner virker ikke her, da lærredene er tunge. Vælg et klæbemiddel, der siger “til glasfiber tapet”. Glasfiber tapetet har to sider – for og bag. Typisk er fronten inde i rullen. Klæberen påføres kun på vægoverfladen.

6. Fototapet. En meget populær type dekoration i dag, som er i stand til at skabe et unikt interiør, fremhæve accenter og visuelt udvide rummet. Inden limning er det tilrådeligt at lave markeringer på væggen og lægge tegningerne ud på gulvet og lave et passende billede. For nemheds skyld kan du nummerere lærrederne i prioriteret rækkefølge og dermed firkanterne på væggen. Det er bedre at begynde at lime fra midten af ​​kompositionen og flytte gradvist til siderne, så billedet viser sig at være jævnt.

7. Stof tapet. Meget specielle tekstiler indeholdende tekstilfibre (bomuld, hør osv.). Tapetet ser lækkert ud, men det står også i overensstemmelse hermed. Stoffet, der er smurt med lim, får lov at trække i 5 minutter, derefter presset mod væggen og glattet fra top til bund med en blød børste eller rulle med en sårklud. Under overførslen af ​​nettet er det vigtigt, at der ikke er folder. Klæbemidlet skal udelukkende være designet til tekstilbaggrunde..

8. Flydende tapet er en anden mest moderne form for efterbehandlingsmateriale, men dette er kun deres konventionelle navn. Faktisk ligner den måde, de er dekoreret, mere på påføring af dekorativt gips med en spatel..

DIY tapetsering, trin for trin instruktioner - Egenskaber ved limning af forskellige typer tapet DIY tapetsering, trin for trin instruktioner - Egenskaber ved limning af forskellige typer tapet DIY tapetsering, trin for trin instruktioner - Egenskaber ved limning af forskellige typer tapet