DIY sofabord (80+ fotos)

DIY sofabord (80+ fotos)

Sofabordet kan ikke kaldes essentielle møbler, men det indtager ikke det sidste sted i indretningen af ​​stuen eller soveværelset. Moderne borde er udstyret med en masse funktioner, der repræsenterer et lagersystem ikke kun til pressen, men også til andre nyttige dimser. Mange modeller er udstyret med rummelige skuffer og rum, et transformerende system, der bliver til et stort spisebord. Sofabordet fungerer blandt andet som et væsentligt element i indretningen, som med succes supplerer det stilfulde design. Det er ganske muligt at lave sådan noget med egne hænder, hvis du anvender en del fantasi og tålmodighed, og vores artikel vil give interessante ideer til hjemmedesign af et sofabord.

Materialer til fremstilling

Mange forskellige materialer bruges til fremstilling af moderne sofaborde. I modsætning til tidligere tider, hvor standard rektangulære MDF -strukturer blev stemplet, overrasker nutidens modeller med deres mangfoldighed. En af de dyreste muligheder er træborde af naturligt massivt træ. Sådan en lille ting vil dekorere ethvert interiør, det vil altid se smart og respektabelt ud. Design er meget forskelligartet – fra stramme ru borde i skandinavisk stil til klassiske, dekoreret med smedning eller udskårne dekorationer..

Da træ er ret dyrt, hjælper spånplader og MDF -plader med at udskifte det. Hvis vi taler om holdbarhed, er de naturligvis ringere end træer, men de ser ikke værre ud. Design tricks, f.eks. Transformering af bordplader, indbyggede stikkontakter osv. Gør det muligt at kompensere for materialets enkelhed..

Metal deltager også i designet af sofaborde. Rammer er dannet af metalrør og supplerer dem derefter med bordplader fra andre materialer. De yndefulde krøller af smedede elementer med bordplader i glas ser meget smukke ud. Nogle gange kan du finde designudviklinger, hvor bordet udelukkende er lavet af metal..

I moderne møbelproduktion kan du oftere og oftere finde glasinteriørartikler, der bringer en vis lethed, luftighed til atmosfæren. Produkterne er fremstillet af kraftigt hærdet glas, der er modstandsdygtige over for alle former for påvirkninger, så der er ingen grund til at være bange for, at et sådant møbel vil gå i stykker eller deformeres under påvirkning af høje temperaturer. I nogle modeller er det kun bordpladens overflade, der er dekoreret med glas.

Plast bruges meget sjældnere, da det ikke er meget holdbart, men det har en stor farvepalet og lave omkostninger. Oftest findes det som en komponent i en træ- eller metalstruktur..

I hjemmeproduktionen af ​​originale sofaborde stiger materialevalget betydeligt, da der ud over traditionelle materialer bruges forskellige improviserede midler.

DIY sofabord - Materialer til fremstilling DIY sofabord - Materialer til fremstilling DIY sofabord - Materialer til fremstilling

Sådan laver du et sofabord: smukke ideer

Til fremstilling af gør-det-selv-sofaborde bruges krydsfiner oftest, hvilket er relativt billigt og let at behandle. Du kan også bruge forskellige materialer ved hånden og bygge de mest bizarre strukturer. Mere komplekse dele, såsom krøllede håndtag, ben, hjul, beslag og andre pyntegenstande, kan købes i en møbelbutik..

Moderne sofabord i krydsfiner

At lave sådan et originalt sofabord vil ikke tage meget tid, men produktet vil indtage sin retmæssige plads i ethvert interiør med et strejf af minimalisme. For at arbejde skal du købe et stykke krydsfiner, tre ben med fastgørelseselementer, en tyk tråd, en blyant, en centimeter, et stiksav og maling (helst hvid eller sort).

Så det første trin er at skære bordpladen ud. På bagsiden af ​​arket skal du vælge et punkt, der skal være midten, køre i en lille nellike. Skær et stykke tråd af med en længde af radius på det kommende bord. Vi fastgør den ene ende af den til det hamrede søm, og til den anden binder vi en blyant og trækker strukturen og tegner en rund form på bordpladen. Så kan du drømme dig frem og give lærredet en mere original form. Det er bemærkelsesværdigt, at tegninger og målinger slet ikke kræves til fremstilling af et sådant bord. Skær den tegnede figur af bordpladen ud med et stiksav, slib og mal. Når strukturen er helt tør, fikser vi benene. Bordet er klar.

Gør-det-selv sofabord i krydsfiner i moderne stil Gør-det-selv sofabord i krydsfiner i moderne stil Gør-det-selv sofabord i krydsfiner i moderne stil Gør-det-selv sofabord i krydsfiner i moderne stil Gør-det-selv sofabord i krydsfiner i moderne stil Gør-det-selv sofabord i krydsfiner i moderne stil

Palle sofabord

Dette originale design vil perfekt “passe” til mange stilarter. Mest vellykket vil det supplere et vovet loft eller en naturlig øko-stil. Det er ikke svært at designe et så eksklusivt bord: til arbejde skal du have en palle, metalben eller hjul (efter eget skøn). Du kan heller ikke undvære selvskærende skruer og en skruetrækker, en sav, maling eller lak med en pensel..

Trin for trin vil alt arbejde med bordets design foregå i følgende rækkefølge:

1. Vi angiver bordets dimensioner på pallen og savede den overskydende del af.

2. Fra resterne tager vi plankerne og dækker hullerne i hovedstrukturen med dem for at få en solid overflade, fikser dem med selvskærende skruer.

3. Vend og arranger fem tværgående lameller: to på siderne (benene vil blive fastgjort til dem) og en i midten for stabilitet.

4. Vi monterer understøtningerne og åbner strukturen med lak eller maling.

Gør-det-selv sofabord lavet af paller, paller Gør-det-selv sofabord lavet af paller, paller

Sofabord i dæk

Et gammelt, slidt dæk kan være en god base for at skabe det perfekte sofabord i hjemmet. Derudover skal du forberede krydsfiner. Inden designet påbegyndes, skal du vaske og tørre dækket grundigt. Dernæst skal du måle dækets diameter og skære to cirkler ud af krydsfiner: den ene – bordpladen – skal svare til dækets diameter, og den anden – basen – skal være et par centimeter mindre. Du kan straks fastgøre ben, hjul til basen eller forlade uden støtte efter eget skøn. Vi fastgør runde krydsfinerplader til bussen ved hjælp af selvskærende skruer eller placerer dem på byggelim – basen er klar.

Dernæst vælger vi en af ​​to måder: Vi vikler med et reb enten hele strukturen helt eller kun siderne. I den første mulighed skal du tænke over, hvordan du behandler bordpladen – måske male den eller dække den med en skinnende lak.

Du skal begynde at pakke ind fra midten: fastgør enden af ​​rebet med en selvskærende skrue eller en limpistol og begynd at bevæge sig med snoede cirkler og gradvist bevæge sig til siderne. Der er ingen mening i at pakke bunden ind, medmindre du beslutter dig for at gøre bordet halvt tofarvet. I slutningen af ​​viklingen skal hele strukturen dækkes med en gennemsigtig lak for at forlænge levetiden.

Gør-det-selv sofabord fra et dæk

Skuffesofabord

Hvis der er trækasser fra under grøntsager i din husstand, skal du ikke skynde dig at smide dem væk. Kun fire sådanne beholdere kan blive til et smukt og nyttigt stykke af stuen. Hvis du ikke har æskerne, er det sværeste ved at lave et bord at få dem. Så er alt enkelt: Kasserne skal slibes, males og foldes, som vist på billedet. Vi bruger et stykke krydsfiner, som skal skrues på undersiden af ​​strukturen, så det ikke falder fra hinanden. Så vores sofabord er klar. Fordelen ved dette design vil være organiseringen af ​​store opbevaringspladser til forskellige blade, bøger og andre dimser..

DIY sofabord fra skuffer DIY sofabord fra skuffer DIY sofabord fra skuffer

Rejse sofabord

I dag er rejser til forskellige lande blevet tilgængelige for mange. Men der er en særlig kategori af mennesker, der simpelthen ikke kan leve uden konstante ture til fjerne hjørner. De vil helt sikkert lide sofabordet, der minder om visse behagelige rejser. Enhver gammel kuffert med hårde vægge, der ikke er egnet til brug til det tilsigtede formål, er egnet til fremstilling. Du skal også bruge et stykke tykt krydsfiner, en skruetrækker med skruer, maling og, hvis det ønskes, ben eller hjul.

Skær to plader krydsfiner ud med et areal, der svarer til kuffertens bund, fastgør dem indefra til bunden og låget. Vi fastgør benene eller hjulene. Dernæst skal du dekorere bordet – forskellige metoder bruges til dette. En af de enkleste muligheder er at male det hvidt, og når strukturen er tør, skal du bruge sandpapir til at lave slid, der angiver genstandens gammelhed. Et sådant produkt vil tilstrækkeligt dekorere stuen i shabby chic stil. Den sorte farve på et sådant bord vil harmonisk passe ind i loftsstuen, og dekoration ved hjælp af decoupage -teknik bliver et rigtigt mesterværk i provencalsk design.

DIY sofabord til rejseelskere DIY sofabord til rejseelskere

Driftwood sofabord

Det unikke ved møblerne, der er lavet af stubbe og snags, ligger i dets unikke karakter – det, der skabes af naturen selv, har ikke lignende mønstre og teksturer. Sådanne produkter tiltrækker altid øjet med deres bøjninger og vævninger. Derudover er det ikke så svært at få kildematerialet – det kan findes i skoven, på bredden af ​​reservoiret. Drivvedet skal vaskes, renses for bark, og rådne bøjninger fjernes. Dernæst skal du rette, justere formen under bordpladen og bunden og lade emnet tørre grundigt (hvis der er store huller i træet, kan du spartle det).

Den tørrede snag slibes omhyggeligt, dækkes med en plet (du kan vælge den nuance, du bedst kan lide) og lak. Basen er klar. Bordpladen kan fastgøres ved hjælp af konstruktionslim eller selvskærende skruer (afhængigt af hvad den er lavet af). Bordplader i glas er meget populære i dag, hvorigennem de snoede trægrene er tydeligt synlige..

Gør-det-selv drivbord sofabord Gør-det-selv drivbord sofabord Gør-det-selv drivbord sofabord Gør-det-selv drivbord sofabord Gør-det-selv drivbord sofabord

DIY sofaborde – fotoideer

Vi har kun overvejet nogle af mulighederne for at lave sofaborde med egne hænder. Meget mere information og fotos af færdige produkter leveres af vores galleri, hvor du kan få en masse interessante ideer. Glad udsigt!

DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer DIY sofaborde - fotoideer