DIY lysekrone plafond: 60 fotoideer

DIY lysekrone plafond: 60 fotoideer

Lamper er ikke kun en kilde til kunstig belysning i interiøret, men også et vigtigt element i indretning, uden hvilken sammensætningen ser ufuldstændig ud. Du kan oprette lyse accenter ved at lave en plafond til en lysekrone med dine egne hænder, for det er slet ikke nødvendigt at bruge enorme mængder penge på køb af designermodeller. Om arbejdets nuancer – læs i vores artikel!

Hvor skal man begynde?

Når du opretter en plafond med dine egne hænder, skal du huske på, at brug af en konventionel glødelampe ikke er en god idé. Det er bedre at fokusere på energibesparende pærer, der ikke varmer så meget op og derfor ikke opvarmer dele med tæt afstand og derved garanterer sikkerheden. Derudover er de ret økonomiske, hvilket giver dig mulighed for ikke at bruge penge på elektricitet og er også holdbare..

Når du vælger et materiale til en skygge, skal du styres af både æstetiske egenskaber og tekniske egenskaber. For det første skal det være miljøvenligt, helst naturlige baser, der ikke spreder usikre stoffer med minimal opvarmning..

For det andet bør skyggen ikke samle meget støv: nogle overflader, som stof, er mere tilbøjelige til dette end andre. Vælg en mulighed, der er let at rengøre og let kan tørres af med en fugtig klud. Dette gælder ikke for papir, men på grund af materialets billighed og enkelhed kan en sådan lysekrone altid udskiftes, hvis det er nødvendigt..

For det tredje bør lysekronen belyse rummet godt uden at gøre det mørkere. Men for nogle interiører er dæmpet lys mere egnet: i en vuggestue, soveværelse eller stue til en intim atmosfære. I sådanne tilfælde kan du vise din fantasi ved at lave en lampeskærm, der skaber lysmønstre i rummet. Du kan som forfatter implementere alle dine beslutninger – og det er sandsynligvis den største fordel ved hjemmelavede nuancer.

DIY lysekrone plafond - Hvor skal man begynde DIY lysekrone plafond - Hvor skal man begynde DIY lysekrone plafond - Hvor skal man begynde

Vi vælger en skygge til interiørets stil

En lysekrone kan blive en lys accent i et interiør eller en umærkelig, men vigtig tilføjelse. Med ethvert valg bør plafondet harmonisk passe til rummets stil.

Desværre kan ikke alle produkter skabes med egne hænder. For eksempel er klassikere kendetegnet ved yndefulde krystal-, glas- eller metalprodukter, der ikke kan laves alene. Men der er andre muligheder..

Minimalisme

Minimalismens lakoniske og lakoniske sammensætning kan let brydes på grund af en ekstra detalje, som især vil være mærkbar i et sådant interiør. Uanset rumtype ser enkle geometriske former, fravær af hængende elementer samt et ensartet farveskema, der er inkluderet i den generelle rumpalet, passende ud her..

Metalrammekonstruktioner, der mørkner lyset lidt, eller papirskygger uden dekorative detaljer er velegnede.

Plafond til en lysekrone med egne hænder - Minimalisme stil Plafond til en lysekrone med egne hænder - Minimalisme stil

Loft

Her kan du virkelig strejfe, så det er i loftet interiør, hvor hjemmelavede produkter fra usædvanlige materialer organisk vil se ud. Det er ikke skræmmende, hvis lysekronernes udseende forråder deres ikke-produktionsoprindelse, fordi mange detaljer i denne stil fremfører deres ufuldkommenhed som den største fordel..

For nuancer er det tilladt at bruge selv kendte genstande: gennemsigtige dåser, metaludstyr, stel lavet af tråd eller tråd. Hvis lofternes højde tillader det, ville en lang vedhængende lysekrone med en minimalistisk hætte være en glimrende mulighed..

Plafond til en lysekrone med egne hænder - Loftstil

Skandinavisk stil

På trods af sin nordlige oprindelse ser denne trend i interiøret meget hyggeligt og moderne ud. Minimalistisk i naturen, den skandinaviske stil foretrækker naturlige materialer samt lyse, overvejende hvide farver..

Der er mange muligheder for design af en lysekrone – stilen begrænser ikke i høj grad dens former. Men ikke alt kan skabes på egen hånd. Kugleformede, luftige modeller lavet af tråd eller papir er egnede.

DIY lysekrone plafond - skandinavisk stil DIY lysekrone plafond - skandinavisk stil

Provence

Kommer til os fra fjerne franske landsbyer, foretrækker Provence den enkle, hyggelige æstetik af naturlige materialer, blomstermønstre og lyse nuancer. Sådan noget burde være loftet til lysekronen..

Produkter fremstillet af stof eller blonder med en afrundet form ser passende ud. Med et lille færdighedsniveau kan du adle glasklokken med decoupage og derved spare penge – trods sin enkelhed indebærer autentisk Provence betydelige omkostninger i arrangementet.

Plafond til en lysekrone med egne hænder - Provence -stil Plafond til en lysekrone med egne hænder - Provence -stil

Plafonds lavet af papir

På trods af at papir ikke betragtes som det mest pålidelige grundlag for lampeskærme, gjorde det let at arbejde med det og den mærkbare billighed dette materiale meget attraktivt blandt nålekvinder. Derudover kan du med dens hjælp opdatere interiøret mindst hver måned og skabe nyt håndværk..

Origami plafonds

Hvem var ikke vild med origami i barndommen, design af dyr eller komplekse modulopbyggede papirprodukter? Nu kan du anvende dine færdigheder til mere praktiske formål. Selv folk, der først stødte på denne lektion, kan dog også nemt mestre den og lave origami -nuancer til en lysekrone med egne hænder..

Disse er lakoniske designs af forskellige geometriske former, der passer perfekt ind i et moderne interiør. Det anbefales ikke at bruge meget stærkt papir, da det ikke overfører lys godt.

Papir lysekrone nuancer - Origami nuancer Papir lysekrone nuancer - Origami nuancer

Krøllede produkter

Elskere af en mere varieret indretning kan dog oprette plafonds i en lang række former af papir. Omgiv for eksempel en lampe med papirhuse, sommerfugle eller konvolutter..

Udseendet af en sådan plafond afhænger også af overfladen – monokromatisk, mønstret, avis og så videre. Ved at kombinere disse materialer kan du opnå helt andre effekter..

Skærme til papirkroner - Formede produkter

Kinesiske lanterner

Hvis du har papirlygter derhjemme, skal du ikke skynde dig at bruge dem som en uafhængig plafond, for dette er et glimrende grundlag for andre eksperimenter..

Det kan klistres over med alt, hvad du vil, men for at undgå et hjemmelavet look – foreslår vi, at du pynter bolden med små papirskæl eller lange “fjer”, der yndefuldt hænger ned til bunden.

Plafonds til papirkroner - kinesiske lanterner Plafonds til papirkroner - kinesiske lanterner

Plafonds lavet af tråde

Forskellige tråde og reb er en glimrende base for en lampeskærm, som er velegnet til at skabe en intim atmosfære med en mørkere effekt..

Graciøs kokon

En rund skygge lavet af tilfældigt viklede tråde ser meget enkel og samtidig stilfuld ud. For at et sådant materiale kan bevare den ønskede form, fastgøres det med lim på en ballon, som efter arbejdets afslutning forsigtigt fjernes..

Selvom feltet for kreativitet her er lille, kan du altid eksperimentere med farver, der væver i flere nuancer.

Gevindlamper til lysekroner - yndefuld kokon

Strikket skygge

En sådan løsning fra tråde ser mindre kaotisk ud. Hovedbetingelserne for fremstillingen er evnen til at strikke eller tilstedeværelsen af ​​en bedstemor, der venligt vil strikke en serviet til dig. Det færdige produkt skal placeres på enhver bund – en metalramme, en gennemsigtig beholder, en kinesisk kugle. På samme måde med den første mulighed kan du fastgøre lampeskærmen på ballonen med lim..

Skærme til lysekroner af tråde - Strikket skærm Skærme til lysekroner af tråde - Strikket skærm Skærme til lysekroner af tråde - Strikket skærm

Plafonds fra flasker

Stilfulde lysekroner til forskellige typer værelser kan endda laves af flasker. Dette omfatter både glas- og plastbeholdere..

Glasflasker eller krukker

Princippet om at arbejde med en sådan base er enkelt: Vælg den smukkeste og skjul lampen i den. Langstrakte flasker eller små krukker kan bruges. Det er nødvendigt at sikre sig, om glasset tillader den mængde lys, der er nødvendigt for rummet at passere igennem, og i tilfælde af mangel kan flere kilder bruges.

Hvis lysekronen spiller en mere dekorativ funktion, kan flasken dækkes med akrylmaling eller maleri.

Flaskekronelygter - Glasflasker eller krukker Flaskekronelygter - Glasflasker eller krukker Flaskekronelygter - Glasflasker eller krukker

Plast nuancer

Plastflasker bør ikke bruges intakte. Men at lave billige dele til en hjemmelavet plafond ud af dem er ret realistisk.

Lysekroner fra bunden af ​​almindelige flasker, der ligner en blomst i form, ser luksuriøse ud (så vidt dette ord generelt gælder for plastik). De er fastgjort sammen med en ledning for bedre fiksering, hvilket skaber en række sammensætninger.

En anden mulighed er en 10-liters aubergine dækket med plastskeer, som er stillet op i flere rækker, som skalaer. Designet vil transmittere et dæmpet, men ensartet lys, som yderligere vil dekorere produktet.

Skærme til flaskekroner - Plastskærme Skærme til flaskekroner - Plastskærme

Plafonds lavet af metalelementer

Ganske usædvanlige løsninger til lysekroner tilbydes også af metalprodukter. Heldigvis behøver du ikke lave dem selv, så du behøver ikke nogen særlige metalbearbejdningsevner. Men et spektakulært udseende er givet under alle omstændigheder..

Køkkenudstyr

Skynd dig ikke at smide dine gamle skeer og gafler – de vil være nyttige til at skabe et originalt design. Ved at placere et dusin armaturer rundt om lampen får du en glimrende skærm til en køkkenekrone, der passer perfekt til emnet..

Den samme effekt kan opnås ved hjælp af f.eks. Et rivejern. Generelt kan du eksperimentere med alle apparater, især hvis dit interiør er indrettet i loftstil. Bare sørg for, at metaldelene ikke er meget varme..

Skærme til lysekroner af metalelementer - Køkkenudstyr Skærme til lysekroner af metalelementer - Køkkenudstyr

Gearkuppel

Hvis du vil tilføje lidt steampunk til dit liv, skal du lave en lysekrone i gearet. Disse kan fås ved at demontere en gammel cykel eller købe på et loppemarked. Men resultatet er bestemt indsatsen værd.!

Skærme til lysekroner af metalelementer - Kuppel af tandhjul Skærme til lysekroner af metalelementer - Kuppel af tandhjul

Plafond til en lysekrone med egne hænder – foto

Vi undersøgte funktionerne ved at lave gør-det-selv nuancer til lysekroner og de mest populære løsninger fra forskellige materialer. Men der er selvfølgelig mange flere interessante muligheder – som det fremgår af vores udvalg af fotografier. Glad udsigt!

Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto Plafond til en lysekrone med egne hænder - foto

Video: Sådan laver du en skygge til en lysekrone – DIY