DIY hønsegård: ideer til hvordan man laver (80 fotos)

DIY hønsegård: ideer til hvordan man laver (80 fotos)

Blandt fjerkræ er kyllinger måske den mest almindelige og uhøjtidelige art. De har det godt i det tempererede klima i midterzonen, er uhøjtidelige i ernæring og vokser hurtigt. Du kan også holde fugle i et almindeligt skur eller et hegn af et kædeleddemaske, men for maksimal komfort har æglæggende høns stadig brug for en separat struktur. Selv en uerfaren mester vil kunne bygge et hønsehus med egne hænder, og eksemplerne og anbefalingerne nedenfor vil være en god hjælp i denne spændende forretning.

Typer af hønsegårde, deres fordele og ulemper

Inden du opfører en volier til kyllinger, bør du tage stilling til flere grundlæggende spørgsmål – det planlagte antal fugle, metoden og formålet med at beholde dem. Det vil kræve betydelige materialeomkostninger at oprette en fuldgyldig hjemmegård, og layoutet på en stor bygning vil være meget anderledes end et lille bur til 5-10 fugle. Det er nok for et lille antal fugle at udstyre en mini-bygning med et overdækket ‘hus’ med en hastighed på 0,3 kvm. m pr. individ og gangareal fra 0,5 kvm pr. individ.

Ved konstruktionstypen er det muligt at skelne overdækkede skure, gadebarrierer med baldakin, kombinerede bygninger samt hønsegårde-drivhuse.

Barns

Fordelen ved skure er deres pålidelighed, holdbarhed og fuldstændige beskyttelse mod vejr, hvilket er særligt vigtigt om vinteren. Opførelsen af ​​sådanne udhuse er imidlertid en kompleks og dyr proces, der ikke altid kan betale sig. I denne henseende er mere lette muligheder populære..

Typer gør-det-selv hønsegårde-Skure Typer gør-det-selv hønsegårde-Skure

Udendørs markiser

Kompakte, ofte bærbare strukturer, der består af et gitterhegn, fastgjort til en træ- eller metalramme og et skråt tag. Der er ofte ikke gulv, så fugle kan græsse på græsset. Denne type hønsegårde er velegnet til sommer, men i den kolde årstid skal fuglene flyttes til et mere lukket rum..

DIY kyllingegrejstyper - udendørs skure

Kombineret hønsegårde med gang

Det optimale valg til små gårde. De består af et “hus”, hvor fugle kan gemme sig om natten eller lægge deres æg, og en gård indhegnet med barer. Dette design ser meget æstetisk tiltalende ud og bliver en farverig dekoration af godset, især hvis du beholder dekorative kyllingeacer der..

Typer af gør-det-selv hønsegårde-Kombinerede gåhuse Typer af gør-det-selv hønsegårde-Kombinerede gåhuse

Drivhuse

De holder godt på varmen og slipper solens stråler ind, hvilket har en positiv effekt på lagers sundhed og produktivitet. Det er muligt at tilpasse de eksisterende strukturer til dem, efter at hovedhøsten er blevet indsamlet ved at opføre gulve, foderautomater, drikkere og reder der. Drivhuse er en økonomisk og praktisk type hegn til kyllinger, både til sommer og vinter..

Typer af gør-det-selv hønsegårde-Drivhuse Typer af gør-det-selv hønsegårde-Drivhuse

Stadier af at bygge et hønsegårde

Hver mester bestemmer rækkefølgen af ​​handlinger i konstruktionen af ​​”hus” til fjerkræ individuelt baseret på stedets egenskaber, udvalgte materialer, konstruktionstype og andre faktorer. Men alligevel er der en generel liste over trin, der skal følges for et vellykket resultat. Som regel er det umuligt at gøre her uden planlægning eller design, en tegning med omtrentlige dimensioner, valg af sted for installation af et hønsegårde, indkøb af materialer og selve byggeprocessen. Kompleksiteten i hvert trin afhænger af hvilken type fjerkræhus, der er valgt, men i betragtning af tid og lyst er det ganske muligt at gennemføre selv det mest ressourceintensive projekt.

Layout

Inkluderer definition af fuglebestand og konstruktionsmulighed. Baseret på disse data udføres beregninger af længden, bredden, højden af ​​den fremtidige struktur. Så minimumsarealet for et lukket rum til 20 personer skal være mindst 5-6 kvadratmeter, en gåtur – mindst 10 kvadratmeter.

Med en mængde på 50 stk. størrelserne stiger henholdsvis til 15 og 20 kvm. Reder skal placeres langs en lang væg i flere niveauer, for hver skal der være ca. 0,35 kvadratmeter plads tilbage. Det er værd at bemærke, at kyllinger foretrækker at ligge i afsondrede, stille hjørner, hvor det altid er tørt, og der ikke er adgang for gnavere. For gratis fjernelse af æg over rederne kan du lave et åbningslåg samt arrangere en lille hældning, langs hvilken produkterne forsigtigt vil rulle ind i en separat beholder (ægopsamler).

Stadier af at bygge et hønsehus med egne hænder - Layout Stadier af at bygge et hønsehus med egne hænder - Layout Stadier af at bygge et hønsehus med egne hænder - Layout

Et sted

Valget af et sted til et hønsegårde har stor indflydelse på, om fuglene vil have det godt under nye forhold. Stedet skal være tørt, beskyttet mod vinden, varmt og godt oplyst.

Det er bedst at orientere indgangen mod øst eller syd – kyllingerne vågner umiddelbart efter solopgang og skal forblive under dagslysets stråler indtil skumringen. Fugle producerer D -vitamin i solen, uden hvilke de holder op med at lægge æg og kan begynde at blive syge..

Ved frokosttid, når temperaturen stiger til + 30C eller mere, foretrækker lagene at skjule sig i skyggen. For at gøre dette skal de levere en varmebestandig baldakin eller plante nogle hurtigt voksende vinstokke (druer, humle, vedbend) på sydsiden.

Stadier af at bygge et hønsehus med egne hænder - Sted Stadier af at bygge et hønsehus med egne hænder - Sted

Byggematerialer

Materialevalget afhænger af typen af ​​fremtidig konstruktion. Så for en fuldgyldig stald vil mursten, skumbetonblokke, sten, træ gøre. Mindre holdbare bygninger kan bygges af OSB-plader, bølgepap, skifer, plastpaneler, mesh. En meget miljøvenlig og billig mulighed – pressede halmballer, som er placeret inde i en træramme og dækket med lerpuds ovenpå.

Du kan også bygge et hønsehus med egne hænder fra almindelige træstammer og fastgøre dem sammen med beton eller lermørtel, som mursten. En metalprofil, stålrør, træbjælker bruges ofte som bund og understøtninger..

Polycarbonat er ideelt til “drivhus” muligheder – dette gennemskinnelige materiale transmitterer lys og giver fuglene den sol, de har brug for i et varmt indendørs rum.

Stadier af at bygge et hønsehus med egne hænder - Byggematerialer Stadier af at bygge et hønsehus med egne hænder - Byggematerialer Stadier af at bygge et hønsehus med egne hænder - Byggematerialer

DIY byggeproces

Konstruktionen af ​​et hønsehus begynder normalt med at lægge fundamentet, som kan være tape eller bunke. Den første er som regel dannet under monolitiske bygninger lavet af mursten, beton eller sten. For lette træ-, metal- eller plaststrukturer er stolperne tilstrækkeligt nok, som husets ramme vil blive holdt på..

Kyllingegårdsgulv

Gulvet er ikke altid lavet – det er praktisk talt ikke nødvendigt på gangområdet, selvom det indendørs kan tjene som ekstra beskyttelse mod kulde. Brugen af ​​plader, krydsfiner eller spånplader til gulve er upraktisk – på grund af affald begynder træet hurtigt at rådne, og det skal udskiftes efter et par år.

I stationære hønsegårde er det bedre at lægge gulvet med store keramiske plader efter at have udstyret et “varmt gulv” -system under dem – dette vil løse problemet med opvarmning af fugle om vinteren. For nemheds skyld hældes et ti centimeter lag affald over pladerne – savsmuld, hakket halm, tørre blade, hø. Når det bliver snavset, kan alt dette komposteres og erstattes med nyt materiale..

Jordgulvet i fjerkræhuset lægges som følger: Først hældes læsket kalk til desinfektion med en hastighed på 1 kg / m2 og derefter – 8-10 cm isolering (savsmuld, mosetørv, agn osv.).

DIY hønsehus - Gulv i hønsegården DIY hønsehus - Gulv i hønsegården

Kyllinghusets vægge

Det tilrådes at gøre det solidt, så gnavere ikke trænger igennem dem, og varmen bevares bedre. Det foretrækkes at vælge et miljøvenligt, “åndbart” materiale – dette vil give et sundt mikroklima i hønsegården. Af denne grund anbefales plast- og metalbeklædning samt udvendig isolering med skumplast ikke. Hvis væggene ikke passerer fugt godt, vil der opstå fugt, skimmelsvamp og meldug indeni, hvilket er ekstremt dårligt for lagernes sundhed..

For ventilation i den øverste del af hønsehuset er det bydende nødvendigt at lave et vindue eller installere en ventilationsgrill. Den vandrende del af volieren er normalt indhegnet med et net. Hvis der ikke er en baldakin på toppen, bør dens højde være mere end 150 cm, så kyllingerne ikke flyver over barrieren.

DIY hønsehus - Vægge i et hønsehus DIY hønsehus - Vægge i et hønsehus

Tag i hønsegården

Slog sig til rette for at beskytte mod dårligt vejr, vind og rovdyr. Det laves normalt skråt, hældningsvinklen afhænger af mængden af ​​nedbør i et bestemt område. Basen kan være træ eller metal sveller. Næsten ethvert tagmateriale bruges som topcoat. Hvis hønsegården er installeret i solen, er det værd at afstå fra overdreven opvarmning af metalplader til fordel for keramiske eller fleksible fliser, ondulin, skifer.

DIY hønsehus - Tag i hønsegården DIY hønsehus - Tag i hønsegården

Varmer og plejer hønsegården

På trods af høns høje tilpasningsevne til det kolde klima foretrækker disse fugle kun at flyve under behagelige forhold. For at gøre dette har de brug for en temperatur fra +12 til + 25C varme, luftfugtighed i niveauet 60-75%, god ernæring og mindst ti timers dagslys timer.

Erfarne fjerkræbønder ved, at i efterår-vinterperioden skal rummet, hvor kyllingerne er placeret, yderligere belyses. Det betyder, at der enten skal leveres elektricitet til et lukket område af huset, eller (hvilket er sikrere) skal en lommelygte installeres på et batteri. Energieffektive lysdioder eller lysstofrør bruger kilowatt meget økonomisk, så baggrundsbelysning vil ikke være et slag for dit budget. Du kan også bruge elektricitet til opvarmning – i et kompakt område er et varmt gulv, en keramisk infrarød lampe eller en konvektor placeret bag netværket nok.

Hvis hønsegården oprindeligt er planlagt til at holde fugle om vinteren, laves der et højere gulv i det, og væggene isoleres i overensstemmelse med alle reglerne med mineraluld, skum, polyurethanskum, der dækker dette materiale fra hønsens side med krydsfiner eller varmereflekterende folie.

Husholdning består af regelmæssig ventilation, tørring og rengøring. Det er bedre, hvis der udføres ventilation døgnet rundt, med undtagelse måske af for frostige perioder. I den varme årstid er det tilrådeligt midlertidigt at frigøre hønsegården fra fugle, åbne døre, vinduer, måske fjerne en del af taget og sørge for tørring. Denne procedure er især vigtig efter vinteren, når der ophobes meget fugt i rummet. Udskiftning af gulve, træpæle, stiger og andre strukturer udføres, da de bliver forurenet med affald. Biologisk affald kan komposteres og derefter bruges som gødning i haven.

Gør-det-selv hønsegårde-Varme og pleje Gør-det-selv hønsegårde-Varme og pleje

DIY hønsehus – foto

Hvis du vil bygge et hønsehus med egne hænder, foreslår vi at se interessante designmuligheder i galleriet på denne side. Nedenfor er samlet mange fotos med færdige fjerkræhuse, blandt hvilke du altid kan finde en passende idé. Enhver af de typer af bygninger, der præsenteres, er velegnet til praktisk opbevaring af fugle i en privat husmandsgård. Vælg det eksempel, du kan lide, og lad kyllingerne ligge aktivt i det nye hus året rundt!

DIY hønsehus - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsegårde - foto DIY hønsegårde - foto DIY hønsegårde - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsegårde - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsegårde - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsegårde - foto DIY hønsegårde - foto DIY hønsegårde - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsegårde - foto DIY hønsegårde - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsegårde - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsehus - foto DIY hønsehus - foto