DIY gammel bordindretning

DIY gammel bordindretning

Mange mennesker har gamle møbler hjemme eller et sted i landet. Og oftest er det ikke dyre antikviteter fra tsaristiden, men de mest almindelige garderober, kommoder, borde og stole. Umiddelbart kan det se ud til, at de fleste af disse ting burde være smidt væk for længe siden, men se nærmere på – ofte er det produkter af massivt træ eller måske endda smedet metal, der vil vare mere end et år, hvis de er smukt restaureret. I denne artikel vil vi tale om måder at dekorere borde på – køkken, spisestue, kaffe, arbejde – forskellige i størrelse og form..

Mange af de præsenterede muligheder er dog lige velegnede til andre interiørartikler. Måske vil disse eksempler inspirere dig til at gøre ubeskrivelige lurvede møbler til et rigtigt kunstværk, fordi det er så rart at overveje den skønhed, du selv har lavet!

12 måder at give nyt liv til et gammelt bord

1. Maleri

Den bedste måde at opdatere et nedslidt bord på er at male det, men overfladen skal klargøres først. Malings- og lakfjerner vil hjælpe med at rense produktet fra den tidligere finish..

Hvis der er rust på metalbenene eller hardware, skal det fugtes rigeligt med eddike, Coca-Cola eller et specielt middel, og efter 15-20 minutter tørres det af med en hård skraber.

Træet slibes med sandpapir, støv fjernes, imprægneres derefter med et antiseptisk middel og påføres en primer. Alle chips, revner og uregelmæssigheder gnides med akrylspartel på træ.

Til maling kan du bruge alkydemalje, akryl- eller epoxymaling, lak, aerosolkompositioner til metal. Du skal også bruge malerværktøjer – en pensel, rulle, svamp, spray.

For at give bordet et mere spektakulært udseende kan du male det ikke helt, men kun individuelle dele. Til dette skal du bruge malertape eller stenciler..

Maleri - DIY gammel bordindretning Maleri - DIY gammel bordindretning

2. Kunstmaleri

Hvis en almindelig finish virker for kedelig, kan du prøve at dekorere et gammelt bord med mønstre. Tegninger kan påføres med en pensel og akrylmaling – i hånden, gennem en stencil eller langs linjerne lavet med trækpapir.

Et bord med kunstnerisk maleri vil perfekt supplere et interiør i etnisk eller rustik stil, og billeder af dyr, eventyr og tegneseriefigurer vil appellere til børn.

Kunstnerisk maleri - DIY gammel bordindretning Kunstnerisk maleri - DIY gammel bordindretning

3. Decoupage

Til en sådan indretning skal du bruge en pensel, mønstrede papirservietter, PVA -lim og gennemsigtig møbellak..

Billeder rives pænt af eller skæres ud med en saks, de nederste lag papir fjernes, derefter placeres de resulterende tynde applikationer på det angivne sted og belægges med lim ovenpå for at undgå folder og rifter.

Hvis et element ikke kan fastgøres første gang, skal det straks tørres af med en svamp fugtet med varmt vand, og prøv igen med et lignende fragment..

Tørret decoupage er dækket med gennemsigtig lak til møbler i flere lag, ellers vil papirindretningen hurtigt blive slettet.

Decoupage - DIY gammel bordindretning Decoupage - DIY gammel bordindretning

4. Craquelure

Craquelure er en revnerlak, ved hjælp af hvilken produktet bevidst får et look, der efterligner strukturen af ​​gamle malerier. Det kan være et -trins (sammensætningen påføres i et lag og revner, når den tørrer) og to -trins (to blandinger bruges – en baseret på epoxyharpikser, den anden – på vandbasis, de interagerer og en karakteristisk tekstur er opnået).

Farven på venerne bestemmes af det nederste lag af akrylmaling samt fugernes nuance. Oftest bruges et pulverformigt gyldent pigment eller pastel til dette formål..

En totrins craquelure suppleres normalt med decoupage eller håndmalet for at opnå effekten af ​​et ældet billede. Et trin er mere velegnet til produkter uden tegninger..

Craquelure - DIY gammel bordindretning

5. Fliser

Det sker, at der efter reparationen er et lille udbud af keramiske fliser. Det kan bruges til at dekorere et gammelt bord – bare flise en træbund med fliser. Lægningsteknologien i dette tilfælde adskiller sig praktisk talt ikke fra væg- eller gulvdekoration..

Den keramiske overflade er ideel til et bord i køkkenet, terrassen, verandaen, lysthuset eller endda udendørs.

For at give bordet et attraktivt udseende, udover almindelige fliser, er det værd at bruge mønstrede kanter, dekorative paneler (måske endda med nogle emner) eller stilfuldt patchwork.

Keramiske fliser - DIY gammel bordindretning

6. Mosaik

Små fragmentmalerier dekorerer mange gallerier, templer og paladser. De vil se lige så elegante ud i huset, for eksempel på overfladen af ​​sofaborde..

Mosaikelementer kan være keramiske (selv brudte fliser er egnede), glas eller akryl.

Af de tilgængelige materialer er små runde træsnit, skårne cd’er, farvede småsten egnede. Det er nok bare at komme med et interessant mønster og vedhæfte stykkerne til bordet med lim eller flydende søm.

Mosaic - DIY gammel bordindretning Mosaic - DIY gammel bordindretning

7. Selvklæbende film

Den enkleste og smukkeste mulighed for at dekorere et gammelt bord, der ikke kræver pusling med maling, er at lime en film.

Dette overkommelige materiale kan efterligne enhver overflade – fra sjældne træsorter til marmor, det kan have enhver form for mønstre, mønstre og teksturer..

Selvklæbende film sælges i ruller, og det er let og behageligt at bruge den.

Selvklæbende film - DIY gammel bordindretning Selvklæbende film - DIY gammel bordindretning

8. Dekorativ tape

I butikkerne med papirvarer og varer til kreativitet er der for nylig blevet præsenteret et bredt udvalg af dekorative selvklæbende bånd. Det tager dig ikke mere end 30-40 minutter at dekorere det gamle bord med flerfarvet tape, og en ny lys ting vil dukke op i interiøret..

Hvis du vil ændre finishen, kan klæbestrimlerne fjernes lige så hurtigt, og hvis lim forbliver et sted, opløser acetone det uden problemer..

Dekorativ tape - DIY gammel bordindretning Dekorativ tape - DIY gammel bordindretning

9. Epoxyharpiks

Epoxy er et flydende stof, der hurtigt hærder i det fri og bliver til en hård gennemsigtig plast.

Sprækker i træ fyldt på denne måde ser meget usædvanlige ud, og hvis du tilføjer selvlysende pulver til væskefasen, lyser de kraftigt i mørket.

Også tørrede blomster, blade, skaller, mønter kan placeres i epoxyharpiks, og på grund af stoffets gennemsigtighed får du effekten af ​​is eller rav.

Epoxyharpiks - DIY gammel bordindretning

10. Indretning under glas

En original dekoration af et bord til stuen vil vise sig, hvis du laver en fordybning inde i den og placerer tematisk indretning (sand med skaller og søstjerner, mos eller miniaturekaktusser, julekugler og grene, små bilmodeller, perler osv. .), og luk toppen med gennemsigtigt glas.

Indretning under glas - DIY gammel bordindretning Indretning under glas - DIY gammel bordindretning

11. Maling gennem tyll

Maling af bordet gennem tyl skal udføres over bundlaget med et pigment i en kontrastfarve. Før dette skal blonderne være fastgjort til overfladen, så den ikke bevæger sig, og der ikke er noget mellemrum. Af samme grund er det tilrådeligt at bruge en aerosol eller sprayflaske..

Maling gennem tyll - DIY gammel bordindretning

12. Potal (forgyldning)

Guldmonogrammer er en vidunderlig dekoration til et bord i klassisk stil. De kan stencilleres med glitrende akrylmaling, men en mere realistisk effekt kan opnås med overlay. I det væsentlige er det den fineste folie, der efterligner ædle metaller, der bruges til kunstneriske formål..

For at forgyldningen ikke smuldrer, er den dækket med en gennemsigtig lak ovenpå..

Potal (forgyldning) - DIY gammel bordindretning

DIY borddekoration (video)

En lille video mesterklasse om, hvordan man dekorerer et gammelt bord med egne hænder, hvilket skaber et usædvanligt blondeprint på overfladen.