Dekorativ sten i interiøret (90+ fotos)

Dekorativ sten i interiøret (90+ fotos)

Hemmeligheden bag den betydelige popularitet af dekorative sten i interiøret er, at det skaber indtryk af soliditet, pålidelighed og naturligvis sikkerhed. Huse, paladser af gamle adelsmænd og konger blev dekoreret med sten, hvilket bevises ved talrige arkæologiske udgravninger. Selvom dekorative sten er ringere i sine styrkeegenskaber end naturlige, er det i stand til at efterligne en vis storhed og ynde, skabe en varm behagelig atmosfære. I dag produceres et stort sortiment af dette vidunderlige efterbehandlingsmateriale, som giver dem mulighed for at dekorere forskellige lokaler og inkludere i ethvert stildesign. Vi vil tale om alt dette i vores dagens artikel..

Funktioner af dekorativ sten

Når du vælger en dekorativ sten som et efterbehandlingsmateriale, er det nødvendigt at finde den korrekte anvendelse til det, da den ukorrekte placering af en ru struktur kan betydeligt skade skabelsen af ​​et hyggeligt hjemmemiljø. Hvis materialet tidligere kun kunne findes i rummelige private huse, er det i dag blevet ikke mindre populært i almindelige lejligheder. Dekorativ sten er perfekt kombineret med andre efterbehandlingsmaterialer, såsom marmorfliser, tekstureret gips, porcelæn stentøj, og giver dem samtidig et udsøgt respektabelt udseende.

I lejligheder udføres efterbehandling med materiale delvist – hvis du klæder alle væggene med sten, bliver dit hus til et middelalderligt slot, og en sådan situation vil i sidste ende påvirke psyken negativt. Dekorativ sten bruges til beklædning af forskellige overflader, dekoration af vægge og gulve, nicher og buer, pejse, skillevægge til zonering, accentvægge.

Den største fordel ved materialet er dets variation – stenen præsenteres på markedet med et stort udvalg af teksturer og farver, som giver dig mulighed for at vælge den nødvendige mulighed for enhver stil. Det er også værd at bemærke, at det har øget fugtbestandighed og brandmodstand, så beklædningen kan udføres sikkert i lokaler med særlige forhold (badeværelse, køkken, gang). Og det er selvfølgelig værd at understrege materialets holdbarhed – det modstår perfekt mekaniske og kemiske påvirkninger og bevarer dets originale udseende i lang tid..

Dekorativ sten i interiøret - Funktioner Dekorativ sten i interiøret - Funktioner

Typer af dekorativ sten

Dekorativ sten er efterspurgt på grund af de mange forskellige farvepaletter og teksturer, der efterligner en eller anden type naturmateriale. Når du vælger en farve, skal du tage højde for, at den skal matche hovedbaggrunden eller skabe en rimelig kontrast til den tilstødende finish..

Materialer

Kunstig sten, så mærkelig det end kan lyde, er lavet på basis af forskellige naturmaterialer, hvoraf følgende er de vigtigste:

– Agglomerat af kvartsit, granit og marmor – sammensætningen opnås ved at knuse sten til små spåner, som derefter kombineres med cement og bindingsharpikser. Nogle arter indeholder farvepigmenter. Resultatet er en blank finish spækket med naturlige fragmenter;

– Cement er det mest holdbare, men samtidig det tungeste materiale, derfor er forstærkning af vægge af høj kvalitet påkrævet, før man vender ud. Det har en lang levetid og er også velegnet til udvendig beklædning af bygninger;

– Gips – i modsætning til cement, et ret let materiale, der har en lavere pris. Den kan monteres på gipspladeskillevægge. Men du skal tage højde for, at gips er bange for fugt, så dets brug anbefales ikke til badeværelser, køkkener. Som en sidste udvej kan du dække denne type dekorative sten med en beskyttende imprægnering eller akryllak;

– Sandsten er tættest på det naturlige, idet det er et tyndt poleret lag af naturmateriale limet til tekstiler. Sådan produktion giver dig mulighed for at bevare det naturlige mønster og den tekstur, der er skabt af naturen selv. En anden fordel er belægningens fleksibilitet, som gør det muligt at designe komplekse arkitektoniske former og indvendige hjørner;

– Ler – fungerer som grundlag for fremstilling af klinkerfliser, der efterligner en mursten. I moderne interiør er murværk ved at vinde den største popularitet og understreger sådanne stiltrends som minimalisme, loft, hi-tech.

Typer af dekorativ sten - Materialer Typer af dekorativ sten - Materialer

Skemaer

Forskellige typer dekorative sten adskiller sig i deres former. Der er sådanne hovedtyper som:

– Savet – efterligner i de fleste tilfælde løse sten, sandsten. Fås i form af firkantede eller rektangulære plader;

– Chipped – skildrer trofast granit og marmor, har ikke klare geometriske former;

– Mursten – efterligner murværk, både moderne og antikt;

– Lagdelt – efterligner skifersten, er en lagdeling af tynde plader.

Enhver af disse typer kan kombineres, skabe helt unikke kompositioner fra forskellige former og farver. En moderne producent forsøger konstant at opdatere produktsortimentet og genopbygge deres samlinger med nye modeller. Tilpasset produktion er også mulig i dag..

Typer af dekorativ sten - Former Typer af dekorativ sten - Former Typer af dekorativ sten - Formularer Typer af dekorativ sten - Former

Ideer til indretning af lokaler

Vi har allerede sagt, at dekorativ sten ikke bør være til stede overalt i rummet – så det vil skabe en ubehagelig, kold atmosfære i middelalderen og reducere rummet betydeligt. Materialet skal være til stede sporadisk – selv i en lille mængde vil stenindretning altid tiltrække opmærksomhed. Kombinationen af ​​sten med groft træ, lodrette kompositioner med levende planter, 3D fototapet ser smukt ud.

Dekorativ sten på gangen

På gangen tilføjer dekorativ sten et strejf af høj status og luksus. Det kan være til stede som en dekoration af en af ​​væggene, indramme af dekorerede nicher, buer, “flosset” eller solid dekoration af hjørner og døråbninger. Materialets evne til at modstå ekstreme temperaturer, frysning af vægge gør det til den mest praktiske mulighed for en entré.

Dekorativ sten i det indre af gangen Dekorationssten i det indre af gangen Dekorationssten i det indre af gangen

Dekorativ sten i stuen

Ved indretning af en stue klarer efterligning af murværk let rollen som et modstående materiale til en accentvæg eller rumzonering. Det er arrangeret bag på bagsiden af ​​en blød sofa, der understreger skønheden i møblerne, i pejsen eller tv -området..

Dekorativ sten i det indre af stuen Dekorativ sten i det indre af stuen Dekorativ sten i det indre af stuen

Dekorativ sten i køkkenet

I køkkenet vil en kunststen mod et forklæde se smuk og praktisk ud, for eksempel i form af små småsten eller porcelæn stentøj, der efterligner marmor. En lignende skønhed kan også være til stede i området ved spisebordet. I et stort køkken (i et privat hus) kan tilstødende eller parallelle vægge dekoreres med efterligning af kampesten, der kombinerer dem med træ eller pudsede overflader.

Dekorativ sten i det indre af køkkenet Dekorativ sten i det indre af køkkenet Dekorativ sten i det indre af køkkenet

Dekorativ sten i soveværelset

Hovedopgaven med at dekorere et soveværelse med kunststen er at skabe en varm, hyggelig og beroligende atmosfære, så det er bedre at opgive blanke overflader. Lamper i form af en lampe eller en gulvlampe, der udsender blødt lys, hjælper med at gøre teksturen varmere. Du kan dekorere væggen i sengens hoved med en sten, der understreger dens massivitet og gode kvalitet. De dekorerer også et hjørne med et toiletbord, et pejsområde, placerer stenpaneler dekoreret med lister.

Dekorativ sten i det indre af soveværelset Dekorativ sten i det indre af soveværelset Dekorativ sten i det indre af soveværelset

Dekorativ sten i børneværelset

I børneværelset tillader en dekorativ sten ikke kun at dekorere væggene på en original måde – her er det ganske muligt at udstyre et helt slot eller en fæstning. Hvis vi taler om et teenagers værelse, kan du lægge en sten ud, for eksempel efterligne hvidt murværk, en væg nær skrivebordet – dette design hjælper dig med at fokusere bedre.

Dekorativ sten i det indre af et børneværelse Dekorativ sten i det indre af et børneværelse Dekorativ sten i det indre af et børneværelse

Dekorativ sten på badeværelset

At dekorere et badeværelse med dekorativ sten er et godt alternativ til keramiske fliser. For et lille værelse skal du vælge en lyspalet og tænke over belysning på flere niveauer, så rummet ikke bliver til en krypt. Det er bedre at revet separate zoner i badeværelset med dekorativ sten: dekorere gulvet og en del af væggen, dekorere nicher, spejle, rummet over og under badeværelset. For en ændring kan du installere flere levende blomsterpotter..

Dekorativ sten i det indre af badeværelset Dekorativ sten i det indre af badeværelset Dekorativ sten i det indre af badeværelset

Anvendelse i forskellige stilarter af interiører

De nuværende tendenser inden for indretning har en tendens til at designe opholdsrum med en bestemt stil, der ligger tæt på ejernes temperament. Efterbehandlingsmaterialer, især kunststen, kan også variere i farve, tekstur, form og påføringsmetode..

Klassisk stil

Når folk taler om den klassiske stil, kommer paladsets kamre med udsøgte møbler, dyre overflader af naturmaterialer, tunge gardiner og forskellige arkitektoniske elementer ufrivilligt til at tænke på. Ofte erstattes dørene her med buer, søjlerne tilføjer en yndefuld storhed til rummet som helhed. Og selvfølgelig, hvad klassisk stue ville gøre uden en pejs? Det er med sidstnævnte, at det er værd at starte med at introducere en kunstig sten i det indre af dit hjem. Udsmykning af pejsområdet, han vil understrege varmen og komforten i hjemmet. Søjler, buede hvælvinger, tomme vægge kan dekoreres med dekorativ sten, og til gulvet er det bedre at vælge mere slidstærke marmorfliser..

Dekorativ sten i interiøret - Klassisk stil Dekorativ sten i interiøret - Klassisk stil Dekorativ sten i interiøret - Klassisk stil

Minimalisme

I et minimalistisk interiør, som forudsætter dekorationens stramhed og laconisme, fungerer dekorativ sten snarere som en betegnelse for zoner end en dekorativ. Det er bedre at vælge et blankt monokromatisk materiale til dekoration, for eksempel grå eller beige skifer, som perfekt matcher den hvide monokromatiske vægdekoration og ikke forstyrrer indretningens orden. Stenvægge angiver oftest områder med polstrede møbler, steder til placering af apparater eller pejse.

Dekorativ sten i interiøret - Minimalisme Dekorativ sten i interiøret - Minimalisme

Loft

Det er svært at forestille sig et værelse i loftstil uden mursten, betonvægge. Dekorativ sten i form af murværk eller brun flagsten i kombination med ultramoderne møbler ser specielt ud her. Du kan lægge en hel væg eller kun en del af den ud med en samling kunstige mursten, arrangere lodrette striber og visuelt hæve lofterne. Murstenen ser meget imponerende ud og “kigger” gennem gipset, hvilket skaber et virkeligt udseende af slidte fabriksmure.

Dekorativ sten i interiøret - Loft Dekorativ sten i interiøret - Loft Dekorativ sten i interiøret - Loft

Provence

Dekorativ sten vil bedst understrege raffinementet i bonde -chic i en sydfransk landsby. Alt her ånder lette noter med en overflod af blomsterprint, lidt ældede møbler. For ikke at forstyrre indretningens elegance er det værd at foretrække en sten af ​​en lysere nuance, for eksempel mælk eller let fløde. Desuden er en sådan finish i perfekt harmoni med kurvemøbelelementer, loftsbjælker i træ, smedede interiørartikler.

For at få stenen til at skille sig ud på baggrund af en monokromatisk finish kan du bruge en anden tekstur. Pejse står ofte over for en større sten, der efterligner “vild”, med et materiale, der har en ikke-standard geometrisk form eller efterligner let murværk.

Dekorativ sten i interiøret - Provence Dekorativ sten i interiøret - Provence

Dekorativ sten i interiøret – foto

Dekorativ sten i det indre af en lejlighed er moderigtigt, smukt og ekstravagant. Dens anvendelse gør det muligt at få et komfortabelt interiør i hjemmet med et individuelt design. Fotogalleriet, der indeholder mange eksempler på brug af dekorativ sten, hjælper dig med at sikre dig dette. Se og bliv inspireret!

Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto Dekorativ sten i interiøret - foto