Dekorativ sten i interiøret (100 fotos)

Dekorativ sten i interiøret (100 fotos)

Som det mest holdbare og pålidelige materiale er sten blevet brugt til konstruktion, sandsynligvis siden de første menneskers tid på jorden. Egyptiske pyramider, Den Kinesiske Mur, megalitiske strukturer i maya -civilisationen, gamle templer og middelalderlige fæstninger er anlagt fra den..

Selv for hundrede år siden havde kun velhavende ejere råd til stenhuse – resten nøjes med ler og træhytter. Selv nu, på trods af den store variation af byggematerialer, er brugen af ​​naturlig sandsten, granit, marmor i interiøret et tegn på elitisme..

Imiteringer af natursten ser imidlertid ikke værre ud, mens de er mere overkommelige, lettere at behandle og undertiden har bedre modstand mod ændringer i fugtighed, temperatur, mekanisk belastning. Flere detaljer om denne type finish og hvordan den bruges, vil blive beskrevet i denne artikel..

Hvad er dekorativ sten?

Kunststen har en ekstern lighed med naturlig, men den udvindes ikke fra tarmen, men fremstilles manuelt eller industrielt. Metoderne ligner hinanden – opløsningen hældes i en form (silikone, plastik, metal), tørres, undertiden udføres varmebehandling (brænding), belægning med forskellige imprægneringer eller glasur.

Afhængigt af sammensætningen af ​​råvarer kan produktet være beton, keramik, gips, akryl, polyester. Der er også den såkaldte flydende sten i form af en uhærdet blanding, samt fleksibel – en slags stenfiner i ruller eller ark.

Til udendørs arbejde bruges frostbestandige plader med minimal porøsitet og mere groft udseende. I interiøret bruges lette, tynde elementer. Deres miljøvenlighed afhænger stort set af bindemiddel og fyldstoffer..

Så cement, sand, gips og ler er ikke ringere end natursten, frit passerende luft og fugt, men akrylharpikser er kun sikre ved lave temperaturer – det anbefales ikke at placere dem i nærheden af ​​en pejs, ovn og andre varmeapparater. Hvis en syntetisk bordplade, et bad eller en vask allerede udviser en ubehagelig lugt allerede ved + 30 ° C, er det bedre at nægte at købe dem, da dette ofte er et tegn på sundhedsskadelige ingredienser af lav kvalitet..

Dekorativ sten i det indre af lejligheden - foto Dekorativ sten i det indre af lejligheden - foto

Applikationsfunktioner

I en eller anden form kan dekorationssten ses overalt: den bruges til at dekorere huse, lejligheder, kontorer, caféer, togstationer og administrative bygninger. I tørre rum er der oftere præget kunstig sandsten, skalsten, brosten, skifer og i fugtige og overfyldte rum – glatte “polerede” granit, marmor, glaserede murstenslignende fliser.

I det første tilfælde giver stenen interiøret et hyggeligt og varmt udseende, i det andet ligner det en strand med sine afrundede småsten og drejede kampesten. Rent praktisk giver dette også mening, fordi en blank overflade er meget lettere at vaske, og en mat ruhed under påvirkning af vand og damp bliver grim..

Dekorativ sten i interiøret - foto

Dekorativ sten i det indre af stuen

Energien fra en sten, selv en dekorativ, bringer en følelse af en vis stabilitet, sindsro og fred til huset. Måske er det på et ubevidst plan forbundet med pålidelige mure i en fæstning, der beskytter mod fjender eller hjemmets bestandighed.

Dette materiale er uundværligt for at stå over for en aktiv pejs, da det bedst overfører flammens varme til det omgivende rum. I lejligheder, hvor det ikke er muligt at arrangere en sådan romantisk opvarmning, installeres ofte elektriske efterligninger eller simpelthen nicher med stearinlys. I dette tilfælde kan både portalen selv og væggen lægges ud med en sten – helt eller delvist..

Nogle gange, ved hjælp af sten, placerer de simpelthen indvendige accenter, for eksempel indrammer de hjørner, buer, afsatser, søjler med det. Sammen med en så ædel tilføjelse er det værd at bruge bløde, naturlige nuancer, teksturer i træ og læder, naturlige stoffer og pelse, blødt gulhvidt lys. Grønne planter ser utroligt smukke ud på baggrund af en sten, især klatrende..

Disse imiterede sandsten og ru granitsektioner er perfekte til en stue eller hytte i landlig stil. Gips og lys marmor hjælper med at gengive den klassiske atmosfære, men på loft og minimalisme vil murstenlignende stenfliser være mest passende.

Dekorativ sten i det indre af stuen - foto Dekorativ sten i det indre af stuen - foto Dekorativ sten i det indre af stuen - foto Dekorativ sten i det indre af stuen - foto Dekorativ sten i det indre af stuen - foto Dekorativ sten i det indre af stuen - foto Dekorativ sten i det indre af stuen - foto Dekorativ sten i det indre af stuen - foto Dekorativ sten i det indre af stuen - foto Dekorativ sten i det indre af stuen - foto Dekorativ sten i det indre af stuen - foto Dekorativ sten i det indre af stuen - foto Dekorativ sten i det indre af stuen - foto Dekorativ sten i det indre af stuen - foto

Dekorativ sten i det indre af køkkenet

Køkkenet er præcis det sted, hvor stenbeklædningen ser så naturlig ud som muligt. For det første minder det om rigtige ildsteder og ovne, hvor det længe har været sædvanligt at lave mad og bage brød. For det andet er det den mest brandsikre finish..

Bordplader af kunststen har med sikkerhed vundet universel kærlighed på grund af den helt glatte overflade, hvor der ikke er spor af knive og varme retter. Derudover er de meget æstetiske – det unikke mønster af poleret sten skaber et indtryk af luksus. Polymervaske, vindueskarme, stangtællere har også de samme fordele..

Generelt, når du vælger en dekorativ sten til køkkenet, er det tilrådeligt at fokusere på produkter med en høj densitet belagt med glasur eller lak, da porøse produkter (f.eks. Betonsand) kan akkumulere fugt, snavs og lugt. De fliser, der skal bruges til at vende mod forklædet, skal være ikke-farvede, lette at rengøre og ikke smelte ved opvarmning..

Dekorativ sten i det indre af køkkenet - foto Dekorativ sten i det indre af køkkenet - foto Dekorativ sten i det indre af køkkenet - foto Dekorativ sten i det indre af køkkenet - foto Dekorativ sten i det indre af køkkenet - foto Dekorativ sten i det indre af køkkenet - foto Dekorativ sten i det indre af køkkenet - foto Dekorativ sten i det indre af køkkenet - foto Dekorativ sten i det indre af køkkenet - foto Dekorativ sten i det indre af køkkenet - foto Dekorativ sten i det indre af køkkenet - foto Dekorativ sten i det indre af køkkenet - foto Dekorativ sten i det indre af køkkenet - foto Dekorativ sten i det indre af køkkenet - foto

Dekorativ sten i det indre af soveværelset

Kombineret med andre naturlige finish kan stenværk hjælpe med at skabe et afslappet landsted eller rummelig loftsstemning i dit soveværelse. Hvis du vælger naturlige farver og præget teksturer, passer det godt ind i det rustikke, etniske interiør i Middelhavet. Bjælker på loftet, ru træmøbler, linnedtekstiler og fluffede tæpper på gulvet er velegnede som tilføjelse..

Det er bedre at nægte blanke efterligninger af sten i soveværelset – de ser lidt kolde ud og kan forårsage forstyrrende følelser. Det tilrådes at fremhæve dele af vægge med stenbeklædning, så rummet ikke bliver til en dyster krypt..

Lamper stiliseret som antikke metallygter, fakler eller petroleumslamper vil se særligt imponerende ud..

Dekorativ sten i det indre af soveværelset - foto Dekorativ sten i det indre af soveværelset - foto Dekorativ sten i det indre af soveværelset - foto Dekorativ sten i det indre af soveværelset - foto Dekorativ sten i det indre af soveværelset - foto Dekorativ sten i det indre af soveværelset - foto Dekorativ sten i det indre af soveværelset - foto

Dekorativ sten i det indre af vuggestuen

Kunstig sten kan være en rigtig velsignelse for nogle designideer til udsmykning af et børneværelse. Med det kan almindelige vægge let blive til et tårn på et eventyrslot, en mystisk hule, et saltfange eller et undersøisk rige.

En interessant effekt kan opnås ved at afsløre kanterne på landskabsfototapet med sten – rummet udvides og får perspektiv. Også i indretningen af ​​børnehaven kan du bruge efterligning af småsten: lav smukke mosaikker og paneler, rammer til malerier eller spejle, maling i form af insekter og snegle.

Dekorativ sten i det indre af et børneværelse - foto Dekorativ sten i det indre af et børneværelse - foto Dekorativ sten i det indre af et børneværelse - foto Dekorativ sten i det indre af et børneværelse - foto Dekorativ sten i det indre af et børneværelse - foto

Dekorativ sten i det indre af gangen og gangen

Entreen, dekoreret med dekorativ sten, minder lidt om de hyggelige gader i gamle europæiske byer. Husets ejere smager umiddelbart med det..

Murværket kan dekorere væggene helt eller i individuelle fragmenter, men under alle omstændigheder vil det være et elegant design. Smedejernspejle, gadelamper og bænke samt et stort ur med romertal, ligesom på rådhusene, vil bidrage til at understrege skønheden i stendekorationen i korridoren..

Dekorativ sten i det indre af gangen og gangen - foto Dekorativ sten i det indre af gangen og gangen - foto Dekorativ sten i det indre af gangen og gangen - foto Dekorativ sten i det indre af gangen og gangen - foto Dekorativ sten i det indre af gangen og gangen - foto Dekorativ sten i det indre af gangen og gangen - foto Dekorativ sten i det indre af gangen og gangen - foto Dekorativ sten i det indre af gangen og gangen - foto Dekorativ sten i det indre af gangen og gangen - foto Dekorativ sten i det indre af gangen og gangen - foto Dekorativ sten i det indre af gangen og gangen - foto Dekorativ sten i det indre af gangen og gangen - foto

Dekorativ sten i det indre af altanen og loggia

At dekorere væggene med dekorativ sten passer bedst til en isoleret altan eller loggia og vil give interiøret et rigt udseende. I disse små områder kan du arrangere et hyggeligt sted for tedrikke, læse bøger, organisere et arbejdshjørne eller et mini-drivhus..

Dekorativ sten i det indre af balkonen og loggia - foto Dekorativ sten i det indre af balkonen og loggia - foto Dekorativ sten i det indre af balkonen og loggia - foto Dekorativ sten i det indre af balkonen og loggia - foto Dekorativ sten i det indre af balkonen og loggia - foto

Dekorativ sten i det indre af badeværelset

På grund af den høje luftfugtighed er det bedre kun at bruge de typer dekorative sten på badeværelset, der ikke har en porøs tekstur og derfor ikke absorberer damp..

Glaserede stenfliser, porcelæn stentøj, akryl og polyesterprodukter (støbt sten) er ideelle til et badeværelse. Forresten bruges sidstnævnte ikke kun som et materiale til beklædning af gulve eller vægge – bade og håndvaske er lavet af de samme polymerharpikser..

Dekorativ sten i det indre af badeværelset - foto Dekorativ sten i det indre af badeværelset - foto Dekorativ sten i det indre af badeværelset - foto Dekorativ sten i det indre af badeværelset - foto Dekorativ sten i det indre af badeværelset - foto Dekorativ sten i det indre af badeværelset - foto Dekorativ sten i det indre af badeværelset - foto Dekorativ sten i det indre af badeværelset - foto Dekorativ sten i det indre af badeværelset - foto Dekorativ sten i det indre af badeværelset - foto

Fotogalleri – endnu flere ideer

I billedvalget herunder kan du se, hvordan du ellers kan bruge dekorativ sten i interiøret. Billedgalleriet indeholder de mest interessante designløsninger til efterbehandling af trapper, nicher og buer.

Dekorere trapper med dekorativ sten - foto Udsmykning af en niche med dekorativ sten - foto Dekorere spejlet på gangen med dekorativ sten - foto Dekorere trapper med dekorativ sten - foto Dekorere trapper med dekorativ sten - foto Dekorativ sten i det indre af lejligheden - foto Dekorer en indvendig bue med dekorativ sten - foto Dekorere gangen og gangen med dekorativ sten - foto Dekorere buen med dekorativ sten - foto