Bambus tapet i interiøret: 50 fotoideer

Bambus tapet i interiøret: 50 fotoideer

Blandt de mange forskellige efterbehandlingsmaterialer indtager bambus tapet et særligt sted. En usædvanlig belægning af træagtige stilke af en eksotisk plante bringer varme naturlige motiver til interiøret, hvilket gør det hjemligt. Dette er en vidunderlig tilføjelse til etnisk (japansk, kinesisk, afrikansk, tropisk) eller rustik stil, og som en accent vil sådanne tapeter passe godt, selv i et lakonisk ultramoderne design. Miljøvenligheden af ​​bambuslinned kan sammenlignes med et træplade, mens dets skønhed og holdbarhed er de sidste til at konkurrere med succes.

Bambus tapet: fordele og ulemper

På grund af sin naturlige oprindelse har bambus stilk tapet en smuk tekstur. Det kan enten være vandrette eller lodrette lameller med forskellige tykkelser eller alle slags vævninger. Lærredets naturlige farve er halm, men afhængigt af metoden til behandling af råvarerne varierer det fra lysegrøn til rødbrun (wenge). Ofte er der små fortykkelsesringe af en mørkere farve karakteristisk for bambus..

Ud over høje æstetiske kvaliteter er hovedtrumfkortet i bambusbaggrunde deres utrolige praktiske egenskaber. Denne finish kan vare mindst 5-7 år og forblive lige så perfekt som efter renovering. På trods af de temmelig høje omkostninger og kompleksitet ved fastgørelse er den på mange måder bedre end alternative muligheder.

Tørrede bambusgræsstængler har stor mekanisk styrke og fugtbestandighed. Ridser fra kæledyrs klør forbliver ikke på dem, revner og flis vises ikke, og snavs kan let fjernes med en svamp med møbelpolish. I tilfælde af høj luftfugtighed anbefales det at bruge en bambus klud behandlet med en skimmelimprægnering og lakeret.

Alsidigheden af ​​bambus tapet giver dig mulighed for at bruge dem til efterbehandling af alle overflader: vægge, gulve, lofter, vindueskarme, dørhældninger, møbelfacader, bordplader og andre indvendige elementer..

Bambus tapet i interiøret - fordele og ulemper Bambus tapet i interiøret - fordele og ulemper

Sådan limes bambus tapet

På grund af sin høje vægt og densitet kræver bambusbaggrunde særlige regler for limning. Overtrædelse af teknologi kan føre til, at lærredet vil bevæge sig væk eller danne buler.

For at bambus tapetet skal klæbe fast til væggen, skal overfladen være flad, glat og ikke smuldre. Som basis er cement- eller gipsgips med en dyb grundmaling, gipsplader, beton og andre belægninger med god bæreevne egnede..

For at undgå fejl markeres væggen først med en blyant vandret og lodret. Dette kan kræve et niveau, reb eller laserlineal..

Inden limning er det tilrådeligt at rette bambus tapetet og holde det i nogen tid ikke i en rulle, men på gulvet i en vandret position. Du kan klippe bladet langs lamellerne med en skarp kniv eller saks på tværs – med et stiksav eller håndværktøj til metal (lille hacksav, saks).

Det er meget vigtigt at finde det rigtige klæbemiddel, der er hårdt nok til at bære vægten af ​​tapetet. Bedst egnet til en speciel, mærket “til bambus”, som er et hurtigt indstilleligt syntetisk gummi. Nogle gange bruges flydende søm også til dette formål, og et mere pålideligt greb tilvejebringes af metalklammer eller små søm uden hoveder, som stikkes med en konstruktionshæftemaskine eller en pneumatisk pistol mellem bambusstrimlerne..

Den valgte lim spredes på væggen og indersiden af ​​tapetet med en korthåret velourrulle eller en spatel (afhængig af tykkelsen). Derefter presses lærredet mod bunden med håndflader eller enhver anden bekvem enhed. Gennemsnitlig tørretid – 10-30 minutter.

Den optimale temperatur til arbejde med lim til bambus tapet er fra 17 til 40 grader Celsius: ved lavere hastigheder vil blandingen være for tyk, og under varme forhold tørrer den muligvis ikke ud. Generelt bør dette materiale ikke bruges i sydlige rum og på åbne altaner, da bambus under påvirkning af sollys mørkner noget og kan tørre ud, og limen smelter..

Særlige efterbehandlingshjørner, lister og fodlister lavet af bambus eller træ i en passende skygge hjælper med at skjule forskellige uregelmæssigheder og samlinger..

Sådan limes bambus tapet Sådan limes bambus tapet

Bambus tapet på gangen

Når du vælger design af en gang eller gang, vil du altid finde en balance mellem renoveringens skønhed, pris og holdbarhed. I dette tilfælde kan bambus tapet blive en virkelig optimal løsning: de ser moderne og stilfulde ud, kræver ikke vedligeholdelse, er lette at rengøre for snavs og bevarer deres tiltrækningskraft i mange år..

En trægarderobe, kurvetilbehør (f.eks. En høj paraplykurv eller en stor vase), en garderobe med sakura -grene på dørene, malerier med japanske hieroglyfer vil se fordelagtige ud mod en så diskret baggrund. Derudover vil bambus tapetets naturlige farver smukt understrege strukturen af ​​døre af naturligt træ, parket eller porcelæn stentøj på gulvet..

Bambus tapet i gangen - Indretning Bambus tapet i gangen - Indretning Bambus tapet i gangen - Indretning Bambus tapet i gangen - Indretning Bambus tapet i gangen - Indretning Bambus tapet i gangen - Indretning

Bambus tapet i køkkenet

Et varmt køkken i naturlige farver, hvor alt minder om komforten i forstæderne, vil blive endnu hyggeligere, hvis du bruger bambus tapet i sit design. De er ikke særlig velegnede til et forklæde, da de udsættes for høje temperaturer og kan absorbere fedt, men dette materiale vil kun dekorere væggen i nærheden af ​​spisepladsen.

Ud over dekorationen med gyldne halm i køkkenet kan du hænge flere malerier i rige grønne toner, vælge lakoniske møbler og fade i japansk eller landlig stil, gentage bambusmotiver i indretningen.

Bambus tapet i køkkenet - Indretning Bambus tapet i køkkenet - Indretning Bambus tapet i køkkenet - Indretning Bambus tapet i køkkenet - Indretning Bambus tapet i køkkenet - Indretning Bambus tapet i køkkenet - Indretning

Bambus tapet i stuen

Atmosfæren på en tropisk ø passer perfekt til stuen og sætter dig i humør til afslapning og behagelige tanker om varme lande. For at skabe et sådant interiør kan bambus tapet betragtes som et sandt fund, fordi dette eksotiske materiale ser ud til at udstråle den akkumulerede varme fra den sydøstlige sol..

Du bør dog ikke indsætte alle væggene i stuen med en tekstur – kombinationer af forskellige nuancer eller et separat bambuspanel, der skiller sig ud mod en almindelig baggrund af væggen, vil se meget mere stilfuldt ud.

I en sådan stue vil polstrede møbler med “kurv” eller “ruskind” betræk i sandbrune toner, en gyngestol af rotting eller vinstokke, ru tekstiler, teksturerede bambusgardiner på vinduerne eller japanske gardinpaneler være passende. Stedsegrønne indendørs planter – dracaena, palmer, orkideer, citrusfrugter hjælper også med at tilføje farve.

Bambus tapet i stuen - Indretning Bambus tapet i stuen - Indretning Bambus tapet i stuen - Indretning Bambus tapet i stuen - Indretning Bambus tapet i stuen - Indretning Bambus tapet i stuen - Indretning Bambus tapet i stuen - Indretning Bambus tapet i stuen - Indretning Bambus tapet i stuen - Indretning Bambus tapet i stuen - Indretning

Bambus tapet i soveværelset

Et soveværelse indrettet i naturlige nuancer og teksturer opfattes ubevidst som et hyggeligt, sikkert sted, hvor intet vil forstyrre en sund og sund søvn. Derudover giver bambus tapet ekstra støj og varmeisolering af rummet, hvilket aldrig er overflødigt..

I indretningen af ​​et soveværelse med en bambusfinish bør de samme naturlige materialer sejre: glat poleret parket, almindeligt fluffet tæppe i naturlig farve, minimalistiske træmøbler, kurvede dekorelementer, umalet tekstil (gråligt hør, hamp og bomuldsstoffer, burlap).

I kombination med et bambuslærred kan tapet med tema (grønne blade, troperne, et vandfald, kirsebærblomster, en bambuslund dyppet i solen) se meget smukt ud, de samme billeder i stilfulde rammer. Billedets realistiske dybde vil ikke kun diversificere soveværelsets indre, men også visuelt udvide rummet, fylde det med lys.

Bambus tapet i soveværelset - Indretning Bambus tapet i soveværelset - Indretning Bambus tapet i soveværelset - Indretning Bambus tapet i soveværelset - Indretning Bambus tapet i soveværelset - Indretning Bambus tapet i soveværelset - Indretning Bambus tapet i soveværelset - Indretning Bambus tapet i soveværelset - Indretning Bambus tapet i soveværelset - Indretning Bambus tapet i soveværelset - Indretning Bambus tapet i soveværelset - Indretning Bambus tapet i soveværelset - Indretning

Bambus tapet på loggia / altan

Som et alternativ til clapboard er bambus meget velegnet til efterbehandling af lukkede loggier og verandaer, men det anbefales ikke at bruge det på sydsiden, som er meget varm af solen i den varme årstid. Fra temperaturforskelle kan dette naturmateriale falme nogle steder eller tværtimod mørkere og også skrælle af fra basen. Tykke persienner, bambusgardiner eller japanske gardinpaneler hjælper med at redde dagen..

På balkonen, loggia eller veranda dækket af bambus kan du sætte et smukt bord og rottingfletstole til aftentee, og eventuelle grønne planter får dette hjørne til at ligne en lille tropisk have.

Bambus tapet på loggia og altan - Indretning Bambus tapet på loggia og altan - Indretning Bambus tapet på loggia og altan - Indretning Bambus tapet på loggia og altan - Indretning Bambus tapet på loggia og altan - Indretning

Video: Bambus tapet – Interiørideer