85+ DIY florarium ideer (foto)

85+ DIY florarium ideer (foto)

Dette usædvanlige, ekstravagante navn skjuler et lige så ekstravagant alternativ til standard plastplanter. Florariet omtales ofte som et blomsterterrarium. Den gennemsigtige beholder i forskellige variationer er ideel til dyrkning af de mest krævende planter. Home mini-drivhus vil dekorere ethvert ubeskriveligt hjørne i huset.

Ideer til florarier

Ved hjælp af lyse dekorative elementer og korrekt udvalgte planter kan du oprette en vidunderlig sammensætning, der vil glæde øjet i mange år. Der er mange designmuligheder for florariet. Vi vil overveje de mest populære..

Ørken

Dette er den bedste mulighed for dem, der lige er begyndt at stifte bekendtskab med planternes verden, og som ikke har mulighed for at bruge for meget tid på florariet..

For at skabe en mini-ørken er en speciel geometrisk beholder uden en indsnævret hals eller en lille rund krukke til et akvarium velegnet. Jorden kan være dekorativt sand i forskellige farver og former (store eller fine), små sten eller keramiske partikler.

Sukkulenter, Kalanchoe, kaktus, agave og melaphora er egnede planter. De er ikke kræsne omkring pleje og vanding. Om foråret kan vandpåfyldning udføres en gang om ugen og om vinteren – en gang hver anden uge. Det er bedre at placere dette mini-drivhus på vindueskarme, fordi den givne gruppe af planter elsker solens stråler..

DIY Floriana - Ørken DIY Floriana - Ørken

En tropisk skov

En fantastisk mulighed for at teste dine kreative evner og genskabe den vilde skov i Amazonas. For maksimal effekt er et voluminøst blomsterudstillingsvindue (også kaldet et paludarium) velegnet, hvor du kan plante flere typer forskellige store planter på én gang, og for en miniature skal du vælge en lille beholder med en åben top.

Jorden skal bestå af bladjord eller en kombination af sand og tørv. Dette hjælper med at opretholde det ønskede fugtindhold i florariet. Sådanne planter vil være en smuk baggrund: små bregner, dværgficuser, begonier, crotons, asparges. Du kan også dekorere det store billede med realistiske dyrefigurer og et lille polymer ler vandfald.

Gør-det-selv florarium-Regnskov Gør-det-selv florarium-Regnskov

Bjergene

Navnet taler for sig selv på mange måder. Hovedideen er at skabe et alpint landskab. Det er værd at være opmærksom på vedbend, kaktus, seleginella. De kræver ingen særlig pleje. Det er nok at opretholde den nødvendige temperatur for disse planter og vande dem, når jorden tørrer ud. Til jord er organisk materiale eller store småsten egnede. Sten i forskellige former kan være en glimrende efterligning af sten. For en æstetisk effekt er det værd at se nærmere på lidt indsnævrede beholdere..

Gør-det-selv florarium-Bjerge Gør-det-selv florarium-Bjerge

Orchidarium

Dette er en særlig type florarium, som involverer dyrkning af orkideer. At installere en sådan fornøjelse vil kræve lidt mere tid og kræfter, men det vil fuldt ud begrunde dens effekt. Beholderen skal opvarmes og forsynes korrekt med luft. Baggrunden for planter kan være andre fætre i forskellige farver eller store sten. Glem ikke, at forsiden af ​​florariet skal forblive åben, så du kan overveje sammensætningen fra alle sider..

Gør-det-selv florarium-Orchidarium Gør-det-selv florarium-Orchidarium

Floriana med mos

Den populære sjove plante har over 10.000 arter. For at skabe et stilfuldt florarium kan du bruge flere af dem på én gang, hvor nogle vil tjene som baggrund, mens andre vil tjene som hoveddelen af ​​kompositionen. Sphagnum mos betragtes som et ideelt valg. Med det kan du efterligne gran eller andre træer. Et surt miljø vil være den ideelle jord til mos..

DIY Floriana - Floriana med mos DIY Floriana - Floriana med mos

I en pære

En af de mest originale designmuligheder for florariet, hvor ikke kun planter, men også selve udseendet bliver dens centrale del. En udbrændt gammel pære bliver til et stilfuldt indretningselement på få minutter. Dette miniatureplantterrarium kan placeres på den mindste hængende hylde.

Fint desinficeret sand er ganske velegnet til jorden og til basen – mos, saftige, craspedia blomster, tørrede grene, skaller, småsten. Det vigtigste ved at skabe et sådant florarium er den pæne og gradvise transformation af pæren til den ønskede beholder..

Gør-det-selv florarium-I en pære Gør-det-selv florarium-I en pære

Sådan laver du et florarium med dine egne hænder

At oprette et blomsterterrarium med egne hænder er en fantastisk mulighed for at spare penge og blive involveret i den kreative proces. For at dekorere florariet er det nødvendigt på forhånd at forberede alle de nødvendige ting: beholder (vase, akvariekrukke, flaske eller anden valgt mulighed), jord (det skal svare til planter), dræning (udvidet ler, sand eller småsten), planter, dekorative detaljer til dekoration, filtreret vand, værktøjer (lille ske eller spatel, pincet, sprøjte, saks). Dernæst skal du gøre alt efter tur:

1. Først skal du omhyggeligt forberede beholderen. For at gøre dette skal du hælde kogende vand over det og vaske det grundigt..

2. Derefter skal du udfylde dræning, hvis højde ikke må overstige 4-5 cm. Udvidet ler, fint sand, småsten til et akvarium eller sten kan fungere som dem. Ovenpå kan du lægge flere tabletter aktivt kul (slib til pulver på forhånd). Dette vil hjælpe med at beskytte jorden mod kemikalier, der kan komme med vand..

3. Oven på dræningen er det nødvendigt at hælde våd jord fra 4-10 cm. Det kan blandes organisk stof, fint sand eller færdigt substrat.

4. Jævn forsigtigt den tilberedte jord med en lille spatel eller ske. Brug den til at danne små gruber (fordybninger) for de udvalgte planter..

5. Plant de nødvendige planter med en pincet og støv dem let med jord. Det er meget vigtigt, at de ikke rører beholderens vægge (for at undgå forfald) og ikke forskyder hinanden..

6. Sprøjt planterne med filtreret vand, og kontroller jordens fugtighed. Hvis det ikke er nok, hæld det på.

7. Dekorer kompositionen med dekorative elementer (drivved, sten, polymer lerfigurer, tørrede kviste). Dette bør gøres sidst, fordi planter skal være grundlaget for florariet, og indretning skal være baggrunden..

En sådan simpel mesterklasse kan udføres ikke kun alene, men også sammen med familie eller venner..

Sådan laver du et florarium med dine egne hænder Sådan laver du et florarium med dine egne hænder Sådan laver du et florarium med dine egne hænder Sådan laver du et florarium med dine egne hænder Sådan laver du et florarium med dine egne hænder

Floriana – foto

Designet af hjemlige florarier er blevet en fashionabel trend i de seneste år. Og dette er ganske berettiget – du vil trods alt virkelig bringe et stykke natur ind i hverdagens atmosfære i lejligheden, og endda i en så original form. For at lære mere om, hvordan man arrangerer et florarium med egne hænder, hvilke beholdere og materialer der kan bruges, foreslår vi at besøge fotogalleriet med mange billeder af vellykkede værker. Se, inspirer og dekorér dit hjem med disse smukke kompositioner. Glad udsigt!

Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer Gør-det-selv florarium-fotoideer