80+ stue gardin design ideer (foto)

80+ stue gardin design ideer (foto)

Gardiner er et vigtigt element i stuen. Tekstilindretning på vinduerne giver rummet et elegant og beboeligt udseende, der fungerer som en slags barriere mellem husets hyggelige rum og gaden, der er åben for alle vinde. En lang række stoffer, fastgørelsesmetoder, dekorationer giver dig mulighed for at oprette et unikt og uforligneligt design af gardiner til stuen, og eksempler og fotos fra denne artikel hjælper dig med at finde inspiration til nye kreative ideer..

Typer af gardiner

På trods af den indvendige mode’s omskiftelighed er gardiner af vinduesåbninger med stof relevant til enhver tid. Selvfølgelig med mulighederne for nye materialer vokser mulighederne for kreativitet, og der er flere og flere muligheder for at designe gardiner, men der er flere grundlæggende typer gardinedesign, der kan være en glimrende base for efterfølgende eksperimenter med tekstiler og tilbehør ..

Standard lodrette gardiner

En klassisk mulighed, der passer til næsten ethvert stuedesign. I de fleste tilfælde er dette en to-lags konstruktion af tykke gardiner og let tyl. Udtalte kaskader folder øger visuelt loftets højde, så i små og mellemstore rum er det værd at give præference for dette særlige format af gardiner..

Standard lodrette gardiner - Design af stue gardin Standard lodrette gardiner - Design af stue gardin Standard lodrette gardiner - Design af stue gardin

Romerske gardiner

Vundet stor popularitet takket være et bekvemt fastgørelsessystem, hvor et rektangulært stykke stof ved hjælp af to sidetov foldes til en pæn “harmonika” eller vikles på en gesimsrulle placeret ovenpå. Denne mekanisme giver dig mulighed for let at justere positionen af ​​lukkeren ved at hæve og sænke den langs glasset. Men med al bekvemmelighed og kompakthed ser stofrullegardiner ganske beskedne ud, så i stuer kombineres de normalt med mere spektakulære gardintyper..

Romersk persienner - Design af gardiner til stuen Romersk persienner - Design af gardiner til stuen

Franske gardiner

Eller, som de også kaldes “marquises” – kendetegnende for interiører i renæssancestil, storslåede victorianske klassikere, rokoko og barok. Bløde vandrette folder (kammuslinger) tjener som en fremragende dekoration til store lyse vinduer i rummelige værelser, der genskaber den aristokratiske atmosfære i paladser og teatre i XVI-XVIII århundreder.

Franske gardiner - Design af gardiner til stuen

Østrigske gardiner

De adskiller sig fra de franske ved, at kammuslingerne i dem ikke er jævnt fordelt over hele længden, men er samlet i bunden. På grund af dette ser de mere tilbageholdende og beskedne ud, der ligner almindelige lodrette gardiner, men med en smuk bølget lettelse langs kanterne..

Østrigske gardiner - Design af gardiner til stuen Østrigske gardiner - Design af gardiner til stuen

Japanske gardiner

De er glidende paneler, hvorpå et gennemskinneligt stof er tæt strakt, ofte med fototryk. I en moderne stil, hvor praktisk korthed frem for alt værdsættes, kan denne mulighed være et reelt fund. Den helt flade overflade af japanske gardiner ligner dørene i en garderobe eller en dyr glasskærm, der perfekt matcher den blanke finish og minimalistiske møbler i det 21. århundredes stue.

Japanske gardiner - Design af gardiner til stuen Japanske gardiner - Design af gardiner til stuen

Stoffer

Næsten alle typer stoffer bruges til syning af gardiner, med undtagelse af tætte uld- og strikkede stoffer. Fleecy materialer er ikke egnede til indramning af vinduer på grund af deres egenskab af hurtigt ophobning af støv, og elastiske tekstiler suspenderet fra gesimsen er ikke i stand til at bevare deres form og strække straks. Det er ikke ofte, at du kan finde gardiner lavet af 100% bomuld eller linned – de er svære at passe på, i stuen taber naturlige tråde til syntetiske stoffer i dekorative kvaliteter.

Afhængigt af tætheden kan gardinstoffer opdeles i to kategorier: lyse dagtidsstoffer (tyl, organza, muslin) og gardinstoffer (jacquard, brokade, taft, gabardin, blackout osv.).

Tyl

Det ligner de fineste blonder og skygger kun delvist rummet for sollys eller nysgerrige øjne. Den har en høj lystransmittans, så naturligt lys kan komme ind af vinduet i løbet af dagen. Samtidig fungerer glas som en ekstra barriere, som mørkner udefra og ikke tillader nysgerrige forbipasserende at se på situationen i stuen..

Stue Gardin Design - Tyl Stue Gardin Design - Tyl

Organza

Det er et hårdt, men meget tyndt, næsten gennemsigtigt stof lavet af polyester, rayon eller silke. Det er kendetegnet ved en lys farve og en glat skinnende tekstur (der er også matte variationer). Organza gardiner tiltrækker opmærksomhed af sig selv, så det er ikke nødvendigt at kombinere dem med gardiner. Det er det bedste valg til vægtløs, næsten luftig vinduesdekoration..

Design af gardiner til stuen - Organza Design af gardiner til stuen - Organza

Kiseya

Det tilhører ikke vævede stoffer, det kan snarere beskrives som en frynse lavet af mange fine tråde. Blandt andre typer lysgardiner ser det virkelig imponerende ud. Farvede tråde, mønstre, alle former for vævning, samlede sektioner, vedhæng øger yderligere de æstetiske egenskaber ved sådanne gardiner og tilføjer en slags zest til det indre af gæsteværelset.

Design af gardiner til stuen - Kiseya Design af gardiner til stuen - Kiseya

Blackout

Tilhører gruppen af ​​gardinmaterialer. I udseende ligner det satin, men polyesterfibrene i sammensætningen og et specielt akryllag giver dette stof en række fordele. Et sådant gummibelagt lærred fungerer som en fremragende barriere for gadebelysning, reducerer støj og minimerer varmetab i den kolde årstid..

Derudover er mørklægningen modstandsdygtig over for fading, tiltrækker ikke støv, er let at vaske (delikat tilstand ved +40 C og minimum centrifugeringshastighed), tørrer hurtigt og rynker praktisk talt ikke. Bagsiden af ​​stoffet er, at de begrænsede farver på grund af mørk støvning.

Design af stue gardiner - Blackout

Jacquard

Jacquard med sin rige tekstur og lysende mønstre er en uundværlig egenskab ved en stue i klassisk stil. Dette er et meget smukt tæt tekstil, der kombinerer matte og silkebløde tråde. Takket være leg og lys skygger ser tegningerne voluminøse ud, og selve stoffet tiltrækker alles øjne med bevidst luksus. For at understrege det udsøgte design af jacquardgardiner, sofapuder i de samme betræk, harmonisk møbelindtræk, tapet og indretning, der matcher farvehjælp.

Design af gardiner til stuen - Jacquard Design af gardiner til stuen - Jacquard

Brokade

Det kommer fra Persien og afspejler derfor den østlige forståelse af rigdom. Dette er et tungt, dyrt stof, som nødvendigvis indeholder forgyldte eller sølvtråde eller den fineste tråd. Sådanne gardiner er uundværlige, hvis du vil skabe en festlig atmosfære i gæsteværelset og supplere interiøret med ædle metals bløde skær..

Design af stue gardiner - Brocade

Taffeta

Det er en anden populær type stof til syning af gardiner. Det har gode mørkere egenskaber, gardiner perfekt og bevarer sit originale udseende i årevis. Diskret glans og smukt lysspil på overfladen gør taft gardiner til en af ​​de bedste muligheder for tekstildekoration af vinduer i stuen..

Design af gardiner til stuen - Taffeta Design af gardiner til stuen - Taffeta

Dekoration af gardiner

For at skabe et originalt design til gardiner i en stue er tekstiler alene måske ikke nok. For at gøre gardiner til et højdepunkt i interiøret, er det værd at bruge forskellige dekorationer og tilbehør, som nogle gange er meget let at lave med egne hænder af tilgængelige materialer..

Den øvre del af sammensætningen kan dekoreres med en usædvanlig gesims – smedet, udskåret, prydplast. Det er også en god idé at skjule det sted, hvor gardinerne er fastgjort bag en lambrequin. Det kan enten være hårdt eller blødt stof. Hvis gesimsen stadig er i sikte, er det værd at vælge en æstetisk version af forbindelseselementerne – alle slags ringe, slips, kroge vil gøre.

For at fastgøre gardinerne i den forlængede position bruges ofte dekorative kroge eller hårnåle. Denne funktion kan udføres ved at matche i farve og stil kunstige blomster, brocher, buer, reb, bånd.

Du kan dekorere gardinstoffet direkte ved hjælp af perler, rhinestones, pailletter, knapper, stof dikkedarer, fletning, blonder. En meget interessant mulighed ville være åbent smykker, fletninger vævet af snørebånd, volumetrisk broderi.

Stue gardin design - dekoration Stue gardin design - dekoration Stue gardin design - dekoration

Design af gardiner til stuen – foto

Du finder endnu mere kreative eksempler på gardindesign til stuen i vores fotovalg. Når du ser billeder, anbefales det at være opmærksom på de anvendte materialer, fastgørelsesmetoden, stoftypen, foldens retning og tilbehøret. Vælg den mulighed, du kan lide, og lad den nye vinduesramme transformere dit interiør til det bedre, gøre det hyggeligt og moderne..

Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto Design af gardiner til stuen - foto