Miljøarkitektur: 5 fantastiske miljøprojekter, der blev venner med selve naturen

Usædvanligt grønt hus i centrum af Paris

Usædvanligt grønt hus i centrum af Paris

Omsorg for miljøet er efterhånden en integreret del af et moderne menneskes liv. Bevarelse af naturen i byforhold er det mest presserende problem, fordi moderne megabyer bogstaveligt talt kvæles på grund af mangel på ren luft. Bevidsthed om, at naturen ikke kun er skønhed, men også sundhed, førte til udviklingen af ​​økologisk arkitektur.

Fantastiske huse fra Schweiz

Fantastiske schweiziske huse

Moderne hus med pool

Moderne hus med pool

Funktioner i øko-arkitektur

Opførelsen af ​​bygninger, der udelukkende anvender naturlige materialer, er fokuseret på både bevarelsen af ​​naturen selv og på fordelene for menneskers sundhed. Ifølge nogle rapporter kan bo i panelhuse bygget af syntetiske materialer skade kroppen. Mens træ, ler, sten, glas eller halm er helt genanvendelige af natur uden at skade levende organismer. Økologisk arkitektur kendetegnes også ved brug af naturlig energi i form af sol, vind og genbrugt regnvand..

Bygningens facade, dekoreret med klatreplanter

Bygningens facade, dekoreret med klatreplanter

Manglen på grønt på jorden i store byer kompenseres af dets tilstedeværelse på altaner og tage

Manglen på grønt på jorden i store byer kompenseres af dets tilstedeværelse på altaner og tage

Hus lavet af naturlige materialer

Hus lavet af naturlige materialer

Øko-arkitektur er kendetegnet ved rationelt design, som er kendetegnet ved kompakte dimensioner og respekt for jorden til byggeri. Projektets unikke karakter afhænger af terrænets karakteristika, og designet er altid tilpasset de indledende data, i modsætning til et almindeligt typisk hus, hvor al vegetation ødelægges.

Under hensyntagen til hver lettelse af området får miljøbygningen et individuelt udseende, og det tilstødende landskab bliver en dekoration takket være panoramavinduer..

Økologisk hjem under kuplen

Økologisk hjem under kuplen

Højhuse med masser af grønt på facaderne

Højhuse med masser af grønt på facaderne

Zeimuls Ungdomscenter ovenfra

Zeimuls Youth Center: ovenfra (Rezekne, Letland)

Der er to tendenser inden for økologisk arkitektur: enkle løsninger og højteknologisk. Den første retning er kendetegnet ved brugen af ​​de mest traditionelle løsninger med maksimal enkelhed og naturlighed. Og økologisk højteknologi betyder komplekse ingeniørideer med introduktionen af ​​de nyeste teknologier.

Som den mest fashionable trend inden for arkitektur i dag er grøn bygning især populær i udviklede lande. Storbritannien og USA bygger hele byer og introducerer den seneste udvikling.

15

Fordele

Interessen for miljømaterialer spænder over flere og flere områder. Lysten til at spise naturlig mad, bære tøj lavet af naturlige materialer og bo i et økologisk hjem bliver mere og mere moderigtigt og efterspurgt. Derfor udvikler øko-arkitektur sig over hele verden i et utroligt tempo og tiltrækker flere og flere tilhængere..

Økologisk arkitektur er anderledes:

  1. sikkerhed for miljøet og menneskers sundhed
  2. økonomisk forbrug af elektricitet og varme;
  3. unikt udseende og ekstraordinært design;
  4. tilhører innovative teknologier.

15

Ethvert miljøprojekt er primært baseret på evnen til at bruge gratis ressourcer. Solpaneler, vindmøller og varmepumper gør deres arbejde effektivt og hjælper med at reducere omkostningerne betydeligt.

På en note! Bygninger lavet af naturlige materialer ånder godt og lader luft passere igennem, hvilket giver dig mulighed for at opretholde en optimal temperatur og ilte rummet i huset.

TOP-5 projekter-eksempler på økologisk arkitektur (foto)

For nylig var eksempler på øko-arkitektur ekstremt sjældne, deres konstruktion blev en reel begivenhed for menneskeheden. Men i løbet af de sidste tyve år kan sådanne bygninger findes i mange lande rundt om i verden, hvilket bekræfter interessen for grøn bygning..

Dietikon landsby

Beliggende i Schweiz, er dette et miljøarkitekturprojekt af Peter Fech. Den ydre lighed med hobbittenes bolig fra “Ringenes Herre” var så populær blandt indbyggerne, at landsbyen blev kaldt den schweiziske mellemjord. Det underlige ved den underjordiske struktur er, at taget af jord og planter er en fremragende beskyttelse mod vind og regn. Husene er sikre for miljøet, bruger mindre elektricitet og ser virkelig fabelagtige ud..

Landsbyen Dietikon med huse i form af udgravninger

Landsbyen Dietikon med huse i form af udgravninger

Usædvanlig landsby Dietikon

Usædvanlig landsby Dietikon

Et hospital i Mexico City kaldet Manuel Gui Gonzalez

Det betragtes med rette som en af ​​de mest avancerede medicinske institutioner. Og det handler ikke kun om moderne udstyr eller lægeres kvalifikationer. Hospitalet behandler mennesker og renser luften på samme tid takket være bygningens unikke facade. Rengøringsskærmen, der er lavet af specielle fliser, ligner en maske i udseende, gennem de åbninger, hvorfra luften, der er forurenet af biler, kommer ind. Skallen hjælper også med at reducere energiforbruget og skaber et gunstigt mikroklima på afdelingerne..

Lodret gård bygget i Holland

Designet til dyrkning af blomster og afgrøder. Skyskraberen ligger ved havnefronten og tiltrækker mange turister med sin betagende panoramaudsigt. Tårnets gennemsigtige facade er lavet af et specielt materiale, der adskiller sig fra glas i sin lettere vægt og selvrensende egenskaber. Inde er der også lokaler til forskellige arrangementer, en cafe og en koncertsal. Regnvandsopsamlingssystem tillader kunstvanding af planter uden brug af elektriske pumper.

15

Skyskraber agurk i London

Dette er Norman Fosters projekt, der introducerede et innovativt facadedekorationssystem. Teknologien til brug af plantepaneler er at absorbere fugt fra luften, som fordeles ved hjælp af specielle membraner og mætter planterne med vand. En skyskraber med glatte konturer, dekoreret med lav langs facaden, ligner et naturligt tæppe i form af en agurk og ser meget usædvanligt ud ved betonkonstruktioner.

Moderne dugout med en smuk udsigt fra vinduet

Moderne dugout med en smuk udsigt fra vinduet

Hotel beliggende i skoven i Portugal

Hotel beliggende i skoven i Portugal

Økologisk hjem i den japanske by Osaka

Det er oprettelsen af ​​den italienske arkitekt Gaetano Pesce. Bygningen, der dukkede op i slutningen af ​​det tyvende århundrede, blev et reelt gennembrud blandt de lignende bygninger i forretningskvarteret. Den slående kontrast mellem den skarlagenrøde facade med blomsterpotter overalt i huset er blevet en vidunderlig udførelse af økologisk arkitektur og prydet gaden med en række buske..

Endelig er det værd at bemærke, at udviklingen af ​​øko-arkitektur i de post-sovjetiske lande halter betydeligt efter de avancerede vestlige lande. Konstruktionen af ​​et moderne økohus er dyrere end normalt, men efter 5-10 år, takket være det økonomiske energiforbrug, betaler det fuldt ud sine omkostninger..

Overfladen af ​​grønt i huse bliver populær i verden

Grønhedens overflod i husene er en aktuel trend over hele verden

Små grøntområder og træer pynter bygninger godt

Små grøntområder og træer pynter bygningerne på en original måde