Täydellisen nojatuolin valinta makuuhuoneeseen: 90+ mukavinta vaihtoehtoa

Pehmeät nojatuolit makuuhuoneessa näyttävät todella mukavilta

Pehmeät nojatuolit makuuhuoneessa näyttävät todella mukavilta

Nojatuolia modernissa makuuhuoneessa, hieman ansaitsemattomasti, ei pidetä pakollisena ominaisuutena vuoteena tai vaatekaappina, mutta se täydentää täydellisesti huonetta ja luo lisämukavuutta. Tuolin tyyli ja tyyppi riippuvat voimakkaasti yleisestä sisustuksesta, väreistä ja jopa omistajien tunnelmasta..

Leveä kokoontaitettava tuoli ja pussi voidaan sijoittaa lampun alle ikkunan lähelle

Leveä kokoontaitettava tuoli ja pussi voidaan sijoittaa lampun alle ikkunan lähelle

Oleskelualue näyttää paljon mukavammalta pehmeillä tuoleilla takan ääressä.

Oleskelualue näyttää paljon mukavammalta pehmeillä tuoleilla takan ääressä.

Valoisa makuuhuone, jossa on pehmeät tuolit

Valoisa makuuhuone, jossa on pehmeät tuolit

Ansaitsematon aliarviointi

Mukavasta nojatuolista voi tulla suosikki lepopaikka, makuuhuoneen keskipiste. Jopa lyödä sänkyä. Pehmeä, siitä tulee usein makuuhuoneen suosikkipaikka. Siinä istuen voit rentoutua ja rentoutua raskaan päivän jälkeen. Ja koska se on sinkku, sinua ei varmasti työnnä kyynärpäät tai työnnä pois siitä. Nojatuoli on eräänlainen yksinäisyys, mukava istua, jossa voit katsella suosikkielokuviasi tai lukea kirjaa..

Usein makuuhuoneen nojatuolin valintaan ei kiinnitetä asianmukaista huomiota, kuten esimerkiksi vaatekaappi tai sänky, ja sitä pidetään tarpeettomana makuuhuoneessa. Mutta tosiasia pysyy. Ei vain huonetyyppi riippuu siitä, kuinka mukava se on, vaan myös mukavuutesi, mukavuutesi, jopa mielialasi..

Nojatuolit klassisessa makuuhuoneessa

Nojatuolit klassisessa makuuhuoneessa

Historiallinen viite

Historiallisten tietojen mukaan ensimmäinen tuoli löydettiin muinaisesta Egyptistä ja se valmistettiin muille kuin Tutanhamonille. Se oli kultaa, kovaa ja siinä oli käsinojat. Jälkimmäinen ominaisuus tuli erottamiskykyiseksi kaikille istuimille..

Ajatus pehmeiden verhoilujen valmistamisesta tuli roomalaisten mieleen, vaikka he käyttivät turkiksia ja kankaita aikanaan. Kuninkaat tilasivat keskiajalla korkealla selkänojalla aina veistettyjä tuoleja, käsinojat verhoiltiin pehmeällä kankaalla – näin he osoittivat asemansa.

Tämä esine näytti jonkin verran talonpoikaiselta Venäjältä, mutta se näytti kolmesta toisiinsa yhdistetystä tangosta, jotka asennettiin kärryihin ja kelkoihin istumisen helpottamiseksi. Noiden aikojen aateliset tilasivat nojatuoleja ranskalaisilta huonekalumestereiltä. Nämä tuotteet olivat tyylikkäitä, hienostuneita, ja niissä oli kuvakudosverhoilu..

Ranskalainen makuuhuone, jossa on verhoiltu osa sohvan ja pehmeiden nojatuolien muodossa

Ranskalainen makuuhuone, jossa on verhoiltu osa sohvan ja pehmeiden nojatuolien muodossa

Tosiasia: nojatuolia pidetään yhtenä aliarvostetuimmista huonekaluista ja samalla nykyaikaisin, koska voit valita sen mihin tahansa sisustukseen, jopa minimalismiin tai korkean teknologian.

Mikä tuoli sopii makuuhuoneeseen: ymmärrämme tyypit

Näyttää siltä, ​​että voit ajatella nojatuolissa – pehmeää lepo- ja istumapaikkaa, joka on suunniteltu yhdelle henkilölle. Mutta tässä on paradoksi, tuolin suunnittelussa ja rakentamisessa näkyy yhä enemmän uusia yksityiskohtia tähän päivään asti. Voit ostaa tuolin erilaisista makuuhuoneista..

Pehmeät taitettavat nojatuolit näyttävät ylellisiltä klassisessa makuuhuoneessa

Pehmeät taitettavat nojatuolit näyttävät ylellisiltä klassisessa makuuhuoneessa

Keinutuoli

Sen lisäksi, että niillä on korkea selkä ja selkä on fysiologisessa asennossa, tällaiset huonekalut on varustettu hyödyllisellä toiminnolla – liikepahoinvoinnilla. Alaosan erityisen rakenteen vuoksi se ei pysy paikallaan, vaan heiluu. Siinä kaikki unettomuus menee nopeasti ohi, koska liikepahoinvointi on ollut loistava tapa nukahtaa lapsuudesta lähtien. On malleja, joissa on selkänoja, nukahtivat ja nukkuvat heti. Ne auttavat paremmin kuin mikään unilääke..

Keinutuoli makuuhuoneen sisätiloissa

Keinutuoli makuuhuoneen sisätiloissa

Keinutuoli keksittiin jo vuonna 1860, sen keksimisestä tähän päivään, ja sitä pidetään ylellisyyden symbolina.

Keinutuoli sopii jopa parvi-makuuhuoneeseen

Keinutuoli sopii jopa parvi-makuuhuoneeseen

Hierontatuoli

Se on täydellinen niille, jotka haluavat rentoutua täysin raskaan päivän jälkeen. Tällainen tuoli on hyvä vaihtoehto hierontahuoneeseen. Sen verhoilu on usein nahkaa tai tiheää tekstiiliä; sen alle on piilotettu monia antureita, antureita tai muita hierontaan liittyviä osia. Edistyneimmissä malleissa on kuormituksen säätöjärjestelmä, eri ohjelmat – aktiivinen, passiivinen hieronta. Värähtelyhieronta voi rentouttaa lihaksia täydellisesti. Täydellinen rentoutuminen on taattu.

Hieronta tuoli makuuhuoneessa, jossa on suuret ikkunat, antaa sinulle enemmän iloa hoidoistasi

Hieronta tuoli makuuhuoneessa, jossa on suuret ikkunat, antaa sinulle enemmän iloa hoidoistasi

Nojatuoli-sänky

Makuuhuoneen nojatuoli on erinomainen ratkaisu. Loppujen lopuksi se on monitoiminen:

 1. Mukava, pehmeä ja syvä nojatuoli.
 2. Täysi erillinen sänky.

Näissä tuoleissa on erityyppisiä taittomekanismeja. Ergonomiansa vuoksi sitä voidaan käyttää pienissä makuuhuoneissa, joten ostettuasi tämän sinulla on ylimääräinen yöpymispaikka, jos vieraat saapuvat..

Huomaa: ostaessasi tällaista tuolia, sinun on harkittava huolellisesti avausmekanismi, tarkista myyjältä, kuinka monta sykliä se on suunniteltu.

Taitettava tuoli -vuode, jossa on pussi - käytännöllinen ja ergonominen vaihtoehto

Taitettava tuoli -vuode, jossa on pussi – käytännöllinen ja ergonominen vaihtoehto

Nosto tuoli

Tämän huonekalun ominaisuus on sen sopivuus vammaisille. Nosto suoritetaan painamalla yhtä painiketta. Mutta tällaisia ​​tuoleja käsitellään varoen, koska todella korkealaatuinen nostomekanismi on kallista. Mutta säästämättä rahaa kerran, voit saada luotettavan avustajan makuuhuoneeseen..

Klassinen nostotuoli

Klassinen nostotuoli

Pavupussi, päärynä, pallo

Tätä kehyksetöntä huonekalua löytyy yhä enemmän nykyaikaisten ihmisten makuuhuoneista..

Tosiasia: Se keksittiin 2000 -luvun alussa ja on yleistynyt sen alusta lähtien. Ja suunnittelijat parantavat jatkuvasti sen ulkonäköä..

Se on helppokäyttöinen, kevyt ja sopii moderniin sisustukseen. Irrotettavien peitteiden ansiosta voit pitää tämän huonekalun puhtaana, vaikka talossa olisi pieniä lapsia. Valtava plus on fysiologinen asento siinä istuessa. Mutta vanhemmilla ihmisillä voi olla vaikeuksia päästä siitä pois, koska säkkituolin täyttö on täysin pehmeää, eikä ole mitään nojattavaa..

Kehyksetön säkkituoli kirkastaa kattohuoneistoa

Kehyksetön säkkituoli kirkastaa kattohuoneistoa

Tietokoneen tuoli

Saattaa herätä kysymys, miksi makuuhuoneessa on tietokoneen tuoli, mutta joskus makuuhuone voi riittämättömän tilan vuoksi samanaikaisesti olla toimiston rooli, eikä sitä voida tehdä ilman sitä makuuhuoneessa.

Tällä hetkellä markkinoilla olevat tuolit ottavat huomioon kaikki pitkäaikaisen istuvan työn ominaisuudet, nimittäin:

 1. Istu pehmeällä istuimella.
 2. Selkä on jäykkä, ortopedinen.
 3. Vakaa jalkojen asento.
 4. Selkänojan kallistus ja istuimen korkeuden säätö.

Tietokoneen tuoli voidaan sijoittaa pöydän lähelle

Tietokoneen tuoli voidaan sijoittaa pöydän lähelle

Makuuhuoneen tuolin valitsemisen hienovaraisuudet

Pääpaino on oltava mukavuudessa. Huonekalujen, kuten makuuhuoneen tuolin, tulee olla:

 • pehmeä;
 • kodikas;
 • kätevä.

Ja myös niin, että siinä voit rentoutua, levätä. Kun ostat, kiinnitä huomiota tunteisiisi, kuinka mukava se on, haluatko pysyä tässä tuolissa etkä nousta siitä pois, kuinka pehmeä se on. Mallit, joissa on ottomaanit tai sisäänvedettävä jalkatuki, ovat erityisen käteviä, on hienoa, jos on mahdollista säätää selän asentoa.

Pehmeä matala nojatuoli klassisessa makuuhuoneessa

Pehmeä matala nojatuoli klassisessa makuuhuoneessa

Huomaa: mitä enemmän tuolin liikkuvia taitto- tai nostomekanismeja on, sitä lyhyempi sen käyttöikä on..

Parhaat makuuhuoneratkaisut

Jo mainitut keinutuolit ovat makuuhuoneen numero 1. Sen materiaali voi olla kudottua rottinkia, mutta se voidaan valmistaa myös pehmeällä verhoilulla. Tällaisen pehmustetun nojatuolin makuuhuoneeseen valitsevat vanhukset, unettomuudesta kärsivät..

Vinkki: keinutuoli on todellinen pelastus nuorille äideille, jotka eivät saa tarpeeksi unta, koska nyt vauvan keinumisesta tulee helppo tehtävä.

Luonnonmateriaaleista valmistetut mallit eroavat laadusta: nahka, bambu, puu, rottinki. Pieni nojatuoli makuuhuoneeseen täydentää pienen huoneen suunnittelua. Se ei erotu yleisestä taustasta, käsinojien läsnäolo on vain plus.

Pieni nojatuoli ilman käsinojia pienen makuuhuoneen sisätiloissa

Pieni nojatuoli ilman käsinojia pienen makuuhuoneen sisätiloissa

Toteutusmateriaalit

Tuolin mukavuus riippuu täysin sen valmistusmateriaalista. Sinun ei pitäisi suosia liian mielikuvituksellisia malleja, ne poistuvat yleisestä rauhallisesta ilmapiiristä. Lisäksi kaikkein näyttävin tuoli, jossa on synteettinen verhoilu ja heikkolaatuinen runko, tuo vain haittaa ja pettymystä..

Paras vaihtoehto on tietysti puu – se on ympäristöystävällistä, turvallista ja korkealaatuista. Verhoilumateriaalin osalta nahka ei menetä merkitystään, vaikka sitä ei ole mahdollista sovittaa jokaiseen sisustukseen. Tekstiiliverhoilu on monipuolinen vaihtoehto. Se näyttää houkuttelevalta ja täydentää makuuhuoneen tekstiiliyhdistelmiä..

Pehmeillä tyynyillä varustettu viiniköynnöksen nojatuoli piristää jokaista makuuhuonetta

Pehmeillä tyynyillä varustettu viiniköynnöksen nojatuoli piristää jokaista makuuhuonetta

Nojatuoli makuuhuoneen sisätiloissa

Ennen kuin valitset tuolin olemassa olevaan sisustukseen, kannattaa verrata sen tyyliä olemassa olevaan. Tämän kodikkaan pakopaikan pitäisi ehdottomasti sopia muotoiluun, mutta samalla se voi:

 1. Sulautua sisustukseen eikä erottua muista huonekaluista.
 2. Ryhdy valoisaksi pisteeksi sisätilojen, sen keskiosan, taustalla.

Kirkas nojatuoli lisää väriä makuuhuoneen sisustukseen

Kirkas nojatuoli lisää väriä makuuhuoneen sisustukseen

Provence -tyylinen makuuhuone

Tämä tyyli pakottaa sinut etsimään yksinkertaisen muotoilun tuolia. Sen pitäisi näyttää ulkonäöltään talonpoikaiskalusteilta, mutta samalla olla melko mukava. Tällaisen tuolin runko on vain puinen, kaiverrukset puulevyissä ovat sallittuja, mutta tuskin havaittavia, ohuita. Keinutuoli on mitä sinun tulee todennäköisesti varoa. On mielenkiintoista, että taotut runkoiset nojatuolit näyttävät hyviltä..

Valoisa makuuhuone Provencen hengessä ja takorautatuoli

Valoisa makuuhuone Provencen hengessä ja takorautatuoli

Empire -tyyli

Tämä tyyli yksinkertaisesti pakottaa sinut suhtautumaan vakavasti huonekalujen valintaan, mukaan lukien nojatuoli. On tärkeää, että kaikki sisätilojen osat vastaavat tarkasti tekstiilejä, viimeistelyjä, sisustusta, asusteita ja huonekaluja..

Ihanteellinen vaihtoehto Empire-tyyliselle makuuhuoneelle olisi kalliista puusta valmistettu nojatuoli. On tärkeää luoda “noiden aikojen” hengen läsnäolon tunne. Mahonki -nojatuolit näyttävät todellisilta. Verhoilu – brokaat, silkki, kullatut kankaat sopivat täällä kuin missään muualla. Tuolin muoto on välttämättä korkea selkänoja, käsinojat. Mitä freakier kaaret, sitä parempi.

Nojatuolit brokadiverhoilla makuuhuoneessa Empire -hengessä

Nojatuolit brokadiverhoilla makuuhuoneessa Empire -hengessä

Moderni

Jugendtyylin erottuva piirre on viivojen sileys. Se resonoi kaikkialla – asusteissa, sisustuksessa, huonekaluissa. Täällä oleva tuoli tarvitsee massiivisen, vankan, sen pitäisi hämmästyttää loistosta ensi silmäyksellä. Runko voi olla puinen, mutta sen näkyvät elementit ovat välttämättä väärennettyjä.

Pajutuolit eivät menetä merkitystään täällä – ne lisäävät hienostuneisuutta, keveyttä ja mukavuutta.

Nahkaverhoillut tuolit modernin makuuhuoneen sisustuksessa

Nahkaverhoillut tuolit modernin makuuhuoneen sisustuksessa

Barokki

Keskeistä yksityiskohtiin, tämä tyyli voidaan luonnehtia. Täällä tuolin valinta ei varmasti ole helppoa. Veistäminen, kultaus, mosaiikit – kaikki kerralla ja niin paljon kuin mahdollista. Kummallista kyllä, mutta runsaasti sisustusta barokkityyli on kodikas..

Tuolin jalat on hyvä veistää, joten ne näyttävät eläimiltä. Mystiset motiivit ovat suosittuja. Satiinia ja samettia pitäisi olla läsnä tuolin koristuksessa, muut kalliit materiaalit ovat myös mahdollisia. Olisi toivottavaa sisällyttää kuvakudoksen yksityiskohdat.

Barokkityylinen makuuhuone, jossa vaaleansiniset nojatuolit on sijoitettu symmetrisesti sänkyyn

Barokkityylinen makuuhuone, jossa vaaleansiniset nojatuolit on sijoitettu symmetrisesti sänkyyn

Korkeateknologia

Tyylissä painotetaan tilan, kuvion ja valon yhdistelmää. Tällaisen makuuhuoneen kalustus on minimaalinen, samoin kuin sisustus. Tyylinen kuormitus kohdistuu materiaaleihin. Tässä tuolissa tulisi olla selkeät linjat, istuimen – syvä, käsinojat, jalat – kromattu metalli.

Epätyypillinen nojatuoli korkean teknologian makuuhuoneessa

Epätyypillinen nojatuoli korkean teknologian makuuhuoneessa

Art deco

Tyyli syntyi yli sata vuotta sitten, mutta se ei silti menetä merkitystään. Tällaisen makuuhuoneen tuolit ovat myös puisia, mutta niiden erottuva piirre on käsintehty tai hyvin lähellä sitä. Usein verhoilu on yleensä hopeaa ja kultaa, nahkatuolit ovat sallittuja. Jälkimmäinen pystyy erottautumaan kokonaistuloksen taustaa vasten.

Muutama sana verhoilusta

Toiminnallisen mukavuuden lisäksi makuuhuoneen nojatuolilla pitäisi olla koristeellinen toiminto..

Vinkki: paras ratkaisu olisi, jos tuolin verhoilun väri, sen yksittäiset osat olisivat päällekkäisiä tekstiiliverhoilun kanssa, makuuhuoneet.

Nojatuolin kevyt raidallinen verhoilu yhdistyy harmonisesti makuuhuoneen tyynyihin ja yöpöytiin

Nojatuolin kevyt raidallinen verhoilu yhdistyy harmonisesti makuuhuoneen tyynyihin ja yöpöytiin

Sen verhoilu voidaan sovittaa makuuhuoneen verhoihin. Sama kangas voi olla vain, jos sekä nojatuoli että verhot ovat osa samaa suunnittelijamallistoa. Mutta tämä on erittäin kallista, joten niitä ei todennäköisesti näy keskimääräisessä makuuhuoneessa..

Muissa tapauksissa kevyiden lentävien verhojen kohteiden valinta on epäasianmukaista, kuvittele vain, kuinka epämukavaa on istua sen päällä. Lisäksi tällaisen verhoilun kestävyys on kyseenalainen. Tässä tapauksessa on tärkeämpää valita verhoilu, joka yksinkertaisesti vastaa verhojen kuviota tai toistaa yhden niistä..

Vinkki: Alkuperäinen ja rohkea yhdistelmä raidallisia verhoja ja ruudullisia tuoleja. Tai verhot suurilla kukilla ja tuolit pienillä silmukoilla.

Verhoilun valitseminen seinien värin mukaan on myös hyvä vaihtoehto. Se ei tarvitse sävyä. Jos seinäkoriste on kevyt, tuoli tarvitsee pari sävyä vaaleamman, joten makuuhuone saa visuaalista tilaa. Kirkkaus ja kylläisyys tekevät makuuhuoneesta intiimin.

Nojatuoli makuuhuoneessa: nojatuolin kirkkaan sininen verhoilu yhdessä tekstiilien ja sisustusesineiden kanssa

Kirkas sininen nojatuolin verhoilu yhdistettynä tekstiileihin ja kalusteisiin

Temppu: jos ostat tuolin ja huomaat, että sen verhoilu ei sovi ollenkaan, piilota se sopivan suojan alle.

Nojatuoli makuuhuoneessa: johtopäätös

Kun valitset tuolia makuuhuoneeseen, on otettava huomioon monia tekijöitä, varsinkin jos makuuhuoneen tyyli on voimakas. Mitä ei pidä unohtaa, on mukavuus ja käytännöllisyys. Parempi ostaa tuoli, joka ei ole aivan tyylikäs, mutta mukavin.