Korkean teknologian huoneisto: 85 suunnitteluideaa

Korkean teknologian huoneisto: 85 suunnitteluideaa

Hi-tech on yksi suosituimmista moderneista tyyleistä, jossa yhdistyvät toiminnallisuus ja minimalismi. Postmodernismin luonnollisena jatkona se perustuu täysin uusiin tekniikoihin. Tämä näkyy itse määritelmässä. Huipputekniikka tai huipputekniikka on vain korkeaa teknologiaa. Se erottuu muista suunnista merkityksettömän sisustuksen täydellisellä puuttumisella. Kaikki on tiukkaa, lakonista ja käytännöllistä. Sisustuksen sijasta – oikukas valon leikki ja heijastukset kromipinnoilla.

Tyyliominaisuudet

Huipputeknologia on parannettu tulkinta teollisuuslaitosten suunnittelusta syntyneestä kaupunkityylistä. Sitä käytettiin alun perin arkkitehtuurissa. Ensimmäinen aalto juontaa juurensa 60 -luvun alkuun, toinen kestää 70 -luvun lopusta nykypäivään..

Merkittävä rooli konseptin syntymisessä oli englantilaisella arkkitehtiryhmällä Arkigram, joka alkoi tuoda aktiivisesti tieteiskirjallisuuden ja pop -taiteen elementtejä arkkitehtuuriin. Ensimmäinen merkittävä rakennus oli Pariisin keskus Pompidou, joka rakennettiin vuonna 1977. Vaikka projekti oli alun perin skeptinen projektin suhteen, siitä oli 90 -luvulla tullut yleisesti tunnettu maamerkki Pariisissa..

Nyt huipputekniikka on tiiviisti sidoksissa muun muassa biotekniikan ja ekotekniikan alueisiin. Nämä suuntaukset ovat peräisin kestävien kehityssuuntausten seurauksena. He pyrkivät kohti korkeaa teknologiaa, mutta pyrkivät samalla orgaaniseen rinnakkaiseloon luonnon kanssa. Hi-tech puolestaan ​​käytännössä kieltää luonnolliset materiaalit..

Tällaisissa sisätiloissa toiminnallisuus ei ole piilossa. Parven tavoin ne mahdollistavat viestinnän avaamisen: putket, ilmakanavat, varusteet. Tärkeimmät materiaalit, jotka vallitsevat kaikessa, ovat kromiteräs, betoni, lasi ja muovi.

Korkean teknologian pääpiirteet asunnon sisätiloissa:

– Muotot: selkeä ja geometrinen, yksinkertainen, lineaarinen, tiivis;

– Värit: valkoinen, musta, harmaa, metallinen, runsaat kirkkaat sävyt, kuten keltainen, vihreä ja punainen;

– Rakenteet: avoimet metalliosat, putkimaiset rakenteet, portaat, jotka johtavat ulospäin;

-Valaistus: avantgarde-lamput, kaavoitus, monitasoinen valaistus, paikallisvalot;

– Huonekalut: yksinkertaiset, kiiltävät, seiniin sopivat, usein sisäänrakennetut, mahdollisimman yksinkertaiset ja toiminnalliset;

– Ovet ja väliseinät: kevyet, liukuvat, valmistettu metallista tai läpikuultavista materiaaleista;

– Ikkunat: suorakulmaiset, suuret, ilman suuria tekstiiliverhoja;

– Viimeistely: minimaalinen, karkea, paljaat seinät, paljaat varusteet;

– Kodinkoneet: nykyaikaisimmat, toimivimmat ja pienimmät, voidaan rakentaa kapeisiin tai kaappeihin.

Sisustuksen puute kompensoidaan tekstuurin työllä. Nämä ovat kiiltävät ja kiiltävät metallipinnat, kohokuvioitu kipsi, käsittelemätön tiili. Korkean teknologian asunnon tulisi olla valoisa ja tilava. Valaistus on toinen tärkein työkalu viihtyisyyden luomiseen. Mitä vaikeampi se on, sen parempi..

Huipputekninen huoneistosuunnittelu - Ominaisuudet Huipputekninen huoneistosuunnittelu - Ominaisuudet

Korkean teknologian olohuoneen suunnittelu

Minimalistinen, toimiva ja käytännöllinen hi-tech on yksi parhaista tyyleistä olohuoneen sisustamiseen. Se sopii yhtä hyvin suuriin huoneisiin, jotka näyttävät vieläkin tilavammilta, ja pieniin huoneisiin, jotka laajenevat visuaalisesti valon ja heijastavien pintojen vuoksi..

Päävärit ovat valkoinen ja viileä harmaa. Voit laimentaa ne värillisillä aksentteilla: punaisella, keltaisella tai oranssilla. Ne tuovat lämpöä huoneeseen, jonka ikkunat ovat pohjoiseen päin. Aurinkoinen ja kuuma olohuone virkistyy kirkkailla sinisen ja vihreän sävyillä. Tärkeintä ei ole liioitella sitä värillisillä lisävarusteilla. Hi-tech pyrkii minimalismiin eikä siedä ruuhkia.

Seinissä käytetään kuvioitua kipsiä, matta- tai kiiltävää maalia, kuitukangastapettia. Päällyste karkealla suurella kivellä tai käsittelemättömällä tiilillä sopii kaupunkien trendeihin. Koristeluun – peili tai lasipaneelit.

Nykyaikaiset katot ovat kiiltävät joustavat, alakatto- tai hammaspyöräkatot. Mitä monimutkaisempi muotoilu, sitä parempi. Lattialle asetetaan linoleumi tai käytännöllinen ja kestävä kiiltävä laminaatti. Itsetasoittuvat lattiat sopivat. Voit varustaa lämmitysjärjestelmän.

Pehmustetut huonekalut ovat yksinkertaisia ​​ja lakonisia, yksivärisiä. Tekstiilejä on hyvin vähän. Ikkuna voidaan koristaa roomalaisilla tai vaaleilla kaihtimilla. Käytössä on vaatekaapit, joissa on liukuovet ja korkeat hyllyt, joissa on metallikehys ja lasihyllyt. Moderni sähkötakka näyttää mielenkiintoiselta. Korut, jos niitä on, ovat lasia tai metallia, outoja muotoja ja tekstuureja. Epätavallisen muotoiset surrealistiset tai modernistiset huonekalut näyttävät myös hyviltä.

Pieni olohuone voidaan yhdistää keittiöön tai parvekkeeseen. Huipputeknologiassa kevyet muovi- tai lasiseinät ovat suosittuja. Tätä tyyliä käytetään usein studiohuoneistojen sisustuksessa..

Olohuone - Huipputekninen asunto Olohuone - Huipputekninen asunto Olohuone - Huipputekninen asunto Olohuone - Huipputekninen asunto

Korkean teknologian keittiön suunnittelu

Korkean teknologian keittiö on todellinen monitehtäväinen työalue. Tässä tämän suunnan yksinkertaisuus ja toimivuus näkyvät kaikessa loistossaan. Jokainen senttimetri tilaa käytetään, ja huipputekniikka helpottaa jokapäiväistä elämää.

Pestäviä tapetteja, vedenpitävää maalia, laattoja ja koristeellisia paneeleja käytetään aktiivisesti koristeluun. Keittiötarvikkeet on asennettu sarjaan. Kaapit, joissa on metalli- tai puurunko ja kiiltävät etupinnat aksenttina, näyttävät tyylikkäiltä.

Lasi, alumiini, ruostumaton teräs, laatat ovat erittäin käytännöllisiä keittiössä. Kaikki pinnat on helppo puhdistaa, ne eivät pelkää kosteutta ja rasvaa. Huomaa suuri lasinen ruokapöytä ja tuolit, joissa on metallipohja. Astiat – yksinkertaisia ​​ja lakonisia.

Korkean teknologian keittiössä on vähintään tekstiilejä ja sisustusta, mutta kaikki tarvittava on aina käsillä. Keittiökoneet, tyylikkäät lasinaluset, alkuperäiset futuristiset varusteet voivat helposti korvata hyödyttömät lisävarusteet.

Keittiö - Huipputekninen asuntosuunnittelu Keittiö - Huipputekninen asuntosuunnittelu Keittiö - Huipputekninen asuntosuunnittelu

Korkean teknologian makuuhuoneen suunnittelu

Voi tuntua siltä, ​​että hi-tech ei ole tarpeeksi kodikas makuuhuone. Mutta se voi myös sopia harmonisesti muodikkaaseen sisustukseen. Tärkeintä ei ole säästää laatua ja omaperäisyyttä..

Vaaleat rauhoittavat värit sopivat täydellisesti makuuhuoneen seinien maalaamiseen. Koristeena – mustavalkoiset valokuvat tai julisteet tyylikkäissä metallikehyksissä. Lattialle voit laittaa käytännöllisen maton tai kodikkaan maton, jossa on korkea kasa, mieluiten huomaamattomissa sävyissä.

Ikkunoihin sopivat tummat verhot, joissa on pimennysvuori, jotka estävät valon kokonaan. Monitasoinen valaistus takaa mukavuuden milloin tahansa päivällä tai yöllä. Värilliset neonvalot helpottavat tunnelman ja tunnelman luomista.

Mitä vähemmän huonekaluja, sitä parempi. Suuri kaappi voidaan rakentaa markkinarakoon, joka sulautuu seinään. Tärkein aksentti on sänky. Nyt on olemassa malleja, jotka ovat mielenkiintoisia muodoltaan ja kokoonpanoltaan. Korkeat peilit sopivat myös hyvin, ja epätavalliset yölamput sopivat lisävarusteiksi..

Makuuhuone - Huipputekninen huoneisto Makuuhuone - Huipputekninen huoneisto Makuuhuone - Huipputekninen huoneisto Makuuhuone - Huipputekninen huoneisto

Huipputekninen lastenhuoneen suunnittelu

Korkean teknologian lastenhuone on todellinen löytö. Täällä voit tuoda futuristisia ja fantastisia motiiveja ehdottomaan. Tieteen ja avaruuden teemaa käytetään aktiivisesti. Tämä ei ole vain hauskaa ja mielenkiintoista, vaan myös motivoi lapsia oppimaan ympäröivää maailmaa. Lisäksi toisin kuin hauska sarjakuva-sisustus, lakoninen hi-tech ei todennäköisesti kyllästy lapsen ikään. Lisäämällä muutamia aksentteja voit muuttaa taaperohuoneen helposti kasvavan teini -ikäiseksi huoneeksi..

Toinen plus on se, että huipputekniikka, kuten mikään muu tyyli, vetää kohti monitoimimuuntajia. Tällaiset huonekalut voidaan helposti vaihtaa tarpeen mukaan ja lapsen kasvaessa. Esivalmistetut rakenteet piilottavat helposti kaiken tarpeettoman ja antavat sinun laajentaa tilaa leikkimiseen ja rentoutumiseen. Sama pöytä toimii vuosien ajan työpaikkana, koska se kasvaa ja muuttuu lapsen mukana. Sängyt, joissa on sisäänrakennetut vaatekaapit, taitettavat pöydät, toiminnalliset kapeat paikat, piilotetut hyllyt – kaikki tämä on kätevää sekä lapsille että aikuisille.

Lastenhuone - Huipputekninen asunto Lastenhuone - Huipputekninen asunto Lastenhuone - Huipputekninen asunto Lastenhuone - Huipputekninen asunto

Korkean teknologian käytäväsuunnittelu

Yksinkertainen ja mukava eteinen on mitä tarvitset kotitalouksien mukavuuteen ja ensivaikutelmaan vieraiden saapuessa. Sisustuksen puute, yksinkertaiset linjat ja korkean teknologian geometriset muodot mahdollistavat pienen tilan tehokkaan käytön.

Yöpöytien ja vaatekaappien sijasta – yksi iso tilava vaatekaappi, jossa on peilatut liukuovet. Massiivisten kattokruunujen ja naurettavien sävyjen sijasta – kohdevalot hajallaan kehän ympäri. Huonekaluvalot auttavat luomaan pehmeän valaistuksen, joka tasoittaa lasin ja metallin kylmät heijastukset..

Korkean teknologian eteinen on paljon helpompi puhdistaa tarpeettomien yksityiskohtien puuttuessa. Tämä on tärkeää, koska tänne jää kadun kenkiä ja vaatteita. Muovi, lasi, metalli voidaan pestä jopa ilman monimutkaisia ​​puhdistusaineita.

Käytävä - Huipputekninen asuntosuunnittelu Käytävä - Huipputekninen asuntosuunnittelu Käytävä - Huipputekninen asuntosuunnittelu Käytävä - Huipputekninen asuntosuunnittelu

Huipputekninen kylpyhuone

Korkean teknologian kylpyhuoneessa on kaksi pääasiallista etua.

Ensinnäkin se on mukavuus ja hygienia. Muovi, lasi, teräs, laatat on helppo puhdistaa, eivät kuluta, eivät mätää tai turpoa. He eivät pelkää kosteutta ja lämpötilan vaihteluita, kuten puuta. Säännöllisellä huollolla hometta ja hometta ei näytetä.

Toiseksi se on tilaa. Kevyt ja minimalistinen huipputekniikka hienostuneella valaistuksella on yksi tyyleistä, jotka kykenevät parhaiten laajentamaan tilaa visuaalisesti. Tämä pätee erityisesti pieniin kylpyhuoneisiin, joissa on samanaikaisesti oltava kaikki tarvittavat putkistot, kodinkoneet ja muut pienet asiat. Mustavalkoinen viimeistely kirkkailla värisävyillä näyttää erityisen mielenkiintoiselta..

Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia siitä, miten piilottaa putket. Hi-tech-tekniikassa tämä on tyylikäs ominaisuus, ei ärsyttävä este. Huonekalujen sijaan on pienikokoisia ja kevyitä avoimia hyllyjä, jotka eivät vie juuri mitään tilaa. Sisustuksen sijasta – suuri ja leveä peili valaistuksella ja lasihyllyllä. Hanat, hanat ja kahvat – kiiltävät ja kromatut. Kiinnitä huomiota tyylikkäisiin minimalistisiin lasinalusisiin, pulloihin ja astioihin.

Kylpyhuone - Huipputekninen huoneisto Kylpyhuone - Huipputekninen huoneisto Kylpyhuone - Huipputekninen huoneisto Kylpyhuone - Huipputekninen huoneisto

Korkean teknologian huoneisto – valokuva

Tuoreita ideoita ja inspiraatiota varten tarjoamme sinulle valikoiman parhaita korkean teknologian huoneistojen sisätilojen valokuvia! Tämä trendikäs ja nykyaikainen tyyli sopii harmonisesti mihin tahansa huoneeseen. Hyvää katselua!

Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Huipputekniikan tyylisen huoneiston sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Huipputekniikan tyylisen huoneiston sisustus - valokuva Huipputekniikan tyylisen huoneiston sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Huipputekniikan tyylisen huoneiston sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Huipputekniikan tyylisen huoneiston sisustus - valokuva Huipputekniikan tyylisen huoneiston sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Huipputekniikan tyylisen huoneiston sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Huipputekniikan tyylisen huoneiston sisustus - valokuva Huipputekniikan tyylisen huoneiston sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Huipputekniikan tyylisen huoneiston sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva Huipputekniikan tyylisen huoneiston sisustus - valokuva Huipputekniikan tyylisen huoneiston sisustus - valokuva Korkean teknologian asunnon sisustus - valokuva