Huoneistot klassiseen tyyliin (85 kuvaa)

Huoneistot klassiseen tyyliin (85 kuvaa)

Suurten remonttien partaalla jokainen asunnon tai maalaistalon omistaja miettii varmasti, mihin tyylisuunnitteluun suosia. Huolimatta siitä, että nykyaikaiset suuntaukset ovat taipuvaisia ​​minimalistisiin asuintilojen koristamistapoihin, klassisen tyylin ystäviä on edelleen melko paljon, mikä viittaa perinteisiin, aika testattuihin vaihtoehtoihin. Tässä artikkelissa tarkastelemme kuinka suunnitella asunto oikein klassiseen tyyliin sekä sen toteutuksen ominaisuuksia eri toiminnallisiin tarkoituksiin..

Klassisen tyylin ominaisuudet

Klassisen tyylin tärkein etu on sen pysyvyys – majesteettiset klassikot eivät menetä merkitystään uusista suuntauksista huolimatta. Hän oli ja tulee aina olemaan kysytty erilaisissa sisätiloissa – olipa se sitten maalaistalo, kaupunkiasunto tai toimisto. Tyyli korostaa täydellisesti omistajien hyvää makua ja johdonmukaisuutta ja antaa ilmapiirille kunnioitettavan hienostuneisuuden..

Klassisen tyylin pääpiirteet sisätiloissa ovat seuraavat:

– Tilavat huoneet, joissa ei ole tarpeettomia yksityiskohtia. Kalusteet edellyttävät koostumuksellista eheyttä, kun läsnä on pääesine, jonka ympärille koko huonekalukokonaisuus muodostuu;

– Käytä mykistettyjen, miellyttävien sävyjen havaitsemiseen. Paletti voi olla vaalea tai tumma huoneen koosta riippuen. Samanaikaisesti käytetään luonnollisia materiaaleja, joiden rakenne ja luonnollinen väri eivät salli suunnittelun tylsää yksitoikkoisuutta;

– Yksi sisätilojen hallitsevista paikoista on luonnonpuusta valmistetut huonekalut. Nykyään myös MDF -huonekalut ovat sallittuja, mutta niiden on oltava tiukasti klassikoiden hengessä: niissä on tiukat symmetriset muodot, selkeät linjat, koristeet veistoksina, pylväinä, kultauksina ja muina koristeellisina yksityiskohtina;

– Jokaisen sisätilojen alueen on oltava hyvin valaistu, joten on parempi varustaa monitasoinen valaistus: asenna keskikattokruunu, seinävalaisimet, lattiavalaisimet vaadituille alueille. Suurissa huoneissa tämä tekniikka auttaa tunnistamaan yksittäiset vyöhykkeet;

– Erityistä huomiota kiinnitetään tekstiilien koristeluun, joka on tehtävä luonnonmateriaaleista. Verhot ovat olennainen osa klassista sisustusta. Kankaat on valmistettu raskaasti virtaavista kankaista verhoilla. Huonekalujen osalta aito nahka, kuvakudos tai kukkakuviot olisivat hyvä vaihtoehto..

Merkittävä rooli tyylin ylläpitämisessä on peili- ja lasipintojen, stukkielementtien, erilaisten ylellisyysesineiden ja antiikkiesineiden läsnäolo: antiikkikellot, maalatut kullatut kehykset, kristalliastiat, maalattu posliini jne..

Klassinen huoneistot - Ominaisuudet Klassinen huoneistot - Ominaisuudet

Ideoita huoneen sisustukseen

Kun olet tutustunut klassisen tyylin yleiseen ideaan, kannattaa harkita yksityiskohtaisemmin sääntöjä huoneiden sisustamisesta eri toiminnallisiin tarkoituksiin – jokaiselle niistä voit valita yksittäisiä yksityiskohtia, jotka korostavat tiettyä tunnelmaa.

Käytävä klassiseen tyyliin

Käytävän järjestely klassiseen tyyliin riippuu ensinnäkin huoneen koosta. Jos puhumme maalaistalon eteisestä, tässä suunta voidaan esittää kaikessa loistossaan massiivisilla puukalusteilla, ylellisellä kattokruunulla, marmorilattialla ja upeilla pylväillä. Huoneistoissa käytävillä on vaatimattomammat mitat, joten on täysin hyväksyttävää jättää huomiotta joitakin yksityiskohtia mukavuuden hyväksi..

On tarpeen valita kevyt viimeistelypaketti, joka tekee huoneesta visuaalisesti tilavan, ja on suositeltavaa valita materiaalit, jotka on helppo puhdistaa. Lattialle sopivat posliinikivitavarat tai itsetasaava pinta, joka muistuttaa kiveä; etäällä olevista alueista voit asettaa laminaatti- tai parkettilaudan. Seinät on useimmiten koristeltu koristekipsillä tai tapetilla, jossa on kukkakuvioita, monogrammeja. Vaihtoehtoja ovat myös seinämaalaus ja osittainen viimeistely tekokivellä..

Perinteisen klassisen käytävän huonekalusarjaan kuuluu puinen lipasto, ripustin tai pukuhuone, penkki (tuoli) sekä suuri peili ylellisessä kehyksessä.

Nykyään jotkut elementit korvataan nykyaikaisemmilla malleilla, jotka sisältävät myös suunnittelun klassikoita. Esimerkiksi vaatekaappi koristetaan veistoksilla, kultauksella ja laajoilla peileillä. Valaistuksen luovat kattokruunun ja valaisimien ohella valokehyksen kohdevalot. Klassisessa palatsin sisustuksessa esiintyvät stukko- ja veistoselementit ovat aina läsnä pienessä kaupunkikäytävässä..

Käytävä - Klassinen huoneistosuunnittelu Käytävä - Klassinen huoneistosuunnittelu Käytävä - Klassinen huoneistosuunnittelu Käytävä - Klassinen huoneistosuunnittelu Käytävä - Klassinen huoneistosuunnittelu

Olohuone klassiseen tyyliin

Huoneen järjestelyssä käytetään poikkeuksellisen kalliita viimeistelymateriaaleja, luonnon tekstiilejä, massiivisia puukalusteita ja harvinaista sisustusta, mikä tekee tunnelmasta mahdollisimman lähellä historiallisia klassikoita. Täältä löytyy runsaasti antiikkihahmoja, stukkolistat, kuuluisien taiteilijoiden retrospektiivit, vanhat kalliista metalleista valmistetut kynttilänjalat..

Useimmiten vaaleat pastellisävyt, joissa on valkoisia ja kultaisia ​​roiskeita, valitaan asunnon olohuoneen päätaustaksi. Tämä muotoilu antaa sisustukselle harmoniaa, tyyneyttä ja juhlatunnetta samanaikaisesti. Seinän koristeena käytetään rauhallisia luonnonvärejä sisältäviä taustakuvia, koristekipsiä, tekstiilikehyksen palasia tai valokuvatapetteja, joissa on muovausreunus. Lattian pinta on koristeltu laminaatilla, parkettilaudalla, posliinikivitavaralla tai itsetasoittuvalla rakenteella, ja sitä täydentää useimmiten ylellinen antiikkimatto. Katolle on ominaista litteä mattapinta, jossa on laaja stukkokarniisi ja hienostuneet listat.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä olohuoneen sisustukseen. Kalusteiden tulee olla massiivisia, yksinkertaisia ​​linjoja ja luonnonmateriaaleja. Puisen sarjan, ruokailuryhmän, sisustuksessa on pehmustetut huonekalut. Sen perusta on pääsääntöisesti sarja, ja sen peittämiseen käytetään silkkiä, pellavaa, nahkaa tai satiinia. Koostumuksen keskipiste on pääsääntöisesti sohva, sohvapöytä, väärennetty takka, sivulaudat, kirjahyllyt, vanhat lipastot.

Olohuone - Klassinen huoneisto Olohuone - Klassinen huoneisto Olohuone - Klassinen huoneisto Olohuone - Klassinen huoneisto

Klassinen keittiö

Yleensä huoneistojen keittiöille on varattu pieni alue, ja klassiseen muotoiluun olisi oikeampaa yhdistää huone olohuoneeseen tai ainakin ottaa ruokailuryhmä pois..

Päätaustaksi on parempi valita valkoinen, beige tai kermanvärinen paletti. Yksivärisen sisustuksen laimentamiseksi voit käyttää ruskeita, mustia sävyjä, kullan häikäisyä, kiven esiintymistä työtasoissa ja lattian sisustuksessa, tekstiilien ja sisustuksen kontrastivärit.

Kosteudenkestävää pestävää tapettia, jossa on painatuksia tai maalausta, koristekipsiä ja tekokiveä, käytetään seinien viimeistelymateriaaleina. Lattia on koristeltu laattoilla, posliinikivitavaralla, voit myös laittaa laminaatin, mutta se kestää paljon vähemmän keittiössä.

Klassisen keittiön kalusteet koostuvat massiivisesta puusarjasta (voidaan korvata MDF -levystä tai lastulevystä valmistetuilla ”kaksinkertaisilla”), joiden julkisivujen takana on modernit kodinkoneet ja ruokailuryhmä. Suurissa huoneissa saarijärjestely näyttää edulliselta, kun huoneen keskellä on pöytä, jossa yhdistyvät työalue ja ruokailutila.

Keittiön päävalaistuksen klassiseen tyyliin luo ylellinen kattokruunu. Lisäksi voit asentaa paikallisia valonlähteitä ruokailu- tai työalueelle: lamput, lattiavalaisimet. Voit sisustaa huoneen hienoilla tekstiileillä, listoilla, maljakoilla kukilla ja hedelmillä, antiikkisilla kynttilänjaloilla, keraamisilla setteillä.

Keittiö - Klassinen huoneistosuunnittelu Keittiö - Klassinen huoneisto Keittiö - Klassinen huoneistosuunnittelu Keittiö - Klassinen huoneistosuunnittelu Keittiö - Klassinen huoneistosuunnittelu

Klassinen makuuhuone

Makuuhuone on yksi kaikkien rakastetuimmista. Täällä rentoudumme, häiritään arjen huolet, vietetään romanttisia iltoja, joten kodikkaan, mukavan ja kauniin ympäristön luominen makuuhuoneeseen on yksi asunnon kunnostamisen tärkeimmistä tehtävistä..

Makuuhuoneen sisätiloissa klassinen tyyli näyttää erityisen ylelliseltä. Pehmeiden viimeistelyvärien harmoninen yhdistelmä sulkee pois terävät kontrastit, kaikessa on ulottuvuutta. Puusta valmistetuilla huonekaluilla on hienoja muotoja, koristeita herkkien veistosten ja kullattuina. Klassisen makuuhuoneen sohvia ja sohvia ei asenneta, mutta sängyn tulee olla tilava ja vankka. Suorakulmaisten, mutta myös pyöreiden sängyt, joissa on koristeellinen katos, luonnonkankaiden tekstiilit näyttävät kauniilta.

Sisätiloissa voi olla myös yöpöytiä, massiivinen vaatekaappi ja peilipöytä. Suuret peilit ylellisissä kehyksissä, maalaukset, antiikki näyttävät hyvältä. Valaistus ei rajoitu yhteen kattokruunuun, ja sitä täydentävät pääsääntöisesti katto-, lattia- ja pöytälamput.

Makuuhuone - Klassinen huoneisto Makuuhuone - Klassinen huoneisto Makuuhuone - Klassinen huoneisto Makuuhuone - Klassinen huoneisto Makuuhuone - Klassinen huoneisto Makuuhuone - Klassinen huoneisto

Klassinen kylpyhuone

Klassinen tyyli näyttää parhaalta tilavassa kylpyhuoneessa, joten jos päätät yhdistää kylpyhuoneen, voit päätyä kuninkaallisen hahmon arvoiseen sisustukseen..

Värivalikoima sisältää pastellisävyjä sekä vaaleita sinisiä, keltaisia, punaisia ​​sävyjä. Voidaan käyttää rikas vihreä, oliiviväri. Seinät on koristeltu riittävästi marmorimaisella keramiikalla, koristelaastilla tai kosteudenkestävällä usean sävyn tapetilla, ja kipsi-stukkomuovaus, pylväät ja listat tulevat koristeeksi.

Keskeisen paikan tulisi ottaa soikea kylpyamme, jossa on hieman kaarevat jalat, mutta jos huoneessa ei ole niin paljon tilaa, voit tyytyä suihkuun. Lisäksi huoneeseen on asennettu muita tarvittavia vesijohtolaitteita ja huonekaluja: wc, bidee, puinen peilipöytä, erilaisia ​​tyylikkäitä kaappeja.

Asusteilla on tärkeä rooli kuvan täydentämisessä – nykyaikaisia ​​esineitä ei käytetä täällä tai ne on sisustettu huolellisesti antiikilla. Arvokkaita koristeita ovat kullatut pitsikehykset, hanat ja kahvat, joissa on pronssinen kiilto, posliinimaljakot luonnon- tai tekokukilla, kynttilänjalat.

Kylpyhuone - Klassinen huoneisto Kylpyhuone - Klassinen huoneisto Kylpyhuone - Klassinen huoneisto Kylpyhuone - Klassinen huoneisto Kylpyhuone - Klassinen huoneisto

Klassinen asuntosuunnittelu – valokuvia ja ideoita

Klassisen tyylin kaanonit ovat läpäisseet ajan testin pitkään, ja ne ovat edelleen tärkeitä. Tyyli erottuu kauneudestaan, armostaan, orgaanisuudestaan ​​ja kunnioitettavuudestaan, mikä on täysin vahvistettu galleriassa esitetyissä valokuvissa. Hyvää katselua!

Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita Klassinen huoneisto sisustus - valokuvia ja ideoita