Huone opiskelijalle – Oikea muotoilu: 210+ (kuva) sisätilaa pojille ja tytöille. Järjestämme turvallisuuden ja mukavuuden lapsellemme

Huone opiskelijalle - Oikea muotoilu: 210+ (kuva) sisätilaa pojille ja tytöille. Järjestämme turvallisuuden ja mukavuuden lapsellemme

Kun valitset huonekaluja lastentarhan koristeluun, voi olla vaikeaa ymmärtää, mitkä vyöhykkeet on oltava siinä ja miten saada lapsi tuntemaan olonsa mukavaksi siinä ja oppia ja rentoutua. Löydät vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin artikkelista.

Vyöhyke on avain kodikkuuteen

Koululaisen täytyy tuntea olonsa mukavaksi huoneessaan, ja tätä varten se on jaettava vyöhykkeisiin, jotka vastaavat tiettyjä toimintoja..

On tärkeää mukavuuden vuoksi varustaa kukin vyöhyke

On tärkeää mukavuuden vuoksi varustaa kukin vyöhyke

Niitä pitäisi olla keskimäärin vähintään kolme:

 • Opiskelualue.

Siellä pitäisi olla työpöytä ja tuoli, vaatekaappi tai kirjahylly ja paikka opetusmateriaaleille. Tässä huoneen osassa olevalla lapsella tulisi olla mahdollisimman vähän häiriötekijöitä, joten on järjetöntä sijoittaa pöytä ikkunan viereen tai ripustaa erilaisia ​​julisteita ja kuvia seinälle sen viereen. Jos sinä ja lapsesi todella haluatte koristella tutkimusaluetta, voit ostaa liitutaulun erilaisten pikkuasioiden kirjoittamiseen, epätavallisen kellon tai lampun. Muista, että hyvä valaistus on välttämätöntä tuottavaan tutkimukseen, joten ylimääräinen lämpimän valon lähde ei ole koskaan ongelma..

Jotta lapsesi nauttisi oppimisesta tässä huoneen osassa, anna hänelle mahdollisuus ostaa hänelle koristeita – muistikirjan kansioita, kalenteria, päiväkirjoja, hyllyvalaisimia tai valokuvakehyksiä. Silloin opiskelijan yksilöllisyys tuntuu, ja hänen on helpompi käsitellä kotitehtäviä.. Hyvä valaistus on välttämätöntä tuottavuuden kannalta

Hyvä valaistus on välttämätöntä tuottavuuden kannalta

 • Leikki- / rentoutumisalue

On tärkeää, että alle 10 -vuotiaalla lapsella on leikkipaikka. Tämän alueen tulisi sisältää rintakehä tai kaappi pehmeillä leluilla matto, säkkituoli tai sohva. On välttämätöntä, että tämä osa huoneesta on erotettu tutkimusalueesta niin paljon kuin mahdollista, jotta lapsi ei häiritse opiskelua tai ettei hän kokee stressiä leikkiessään. Älä missään tapauksessa osta yhtä säilytystilaa sekä leluille että oppikirjoille. Se voi saada opiskelijan aikataulun ristiriitaan..

Nuorena tämä alue muuttuu harrastusalueeksi. Anna teini -ikäisen koristella sitä haluamallaan tavalla, sillä tämä antaa hänelle mahdollisuuden rentoutua hänelle sopivassa tilassa. Täällä on usein ripustettu pieniä LED -seppeleitä, julisteita suosikki sarjakuvista, peleistä ja niin edelleen.. Tällaisessa huoneessa on varattava paikka peleille tai rentoutumiseen.

Tällaisessa huoneessa on varattava paikka peleille tai rentoutumiseen.

 • Lepoalue

Tässä sijaitsee sänky, yöpöytä, yövalo ja herätyskello. Yritä varmistaa, ettei siinä ole tilaa leluille, kirjoille tai muille ärsyttäville aineille, jotka estävät lasta nukahtamasta. Toisaalta tässä huoneen osassa voit varustaa säilytystilan, jossa opiskelijan tavarat, vaatteet ja liinavaatteet makaavat. Hyvin usein lasten ja nuorten sänkyihin on asennettu pieniä laatikoita, jotka voivat suorittaa tämän toiminnon..

Oleskelualue voi olla pieni

Oleskelualue voi olla pieni

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Kuinka lisätä käänne lastenhuoneeseen: auton muotoinen sänky pojille ja tytöille (85+ kuvaa). Käyttöominaisuudet sisätiloissa

Vinkkejä järjestelyyn

On olemassa koko luettelo perusvirheistä, joita vanhemmat tekevät tehdessään tilaa lapselle. Voit välttää ne noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​vinkkejä..

 • Sano ei seinän väreille, jotka sopivat lapsesi sukupuoleen.

Luovuta värilliset seinät

Luovuta värilliset seinät

Kaikki tytöt eivät pidä vaaleanpunaisesta eivätkä kaikki pojat sinisestä. Kun lapset ovat vielä pieniä, tällainen huonesuunnittelu voi tuntua söpöltä, mutta koululaiset jo kasvavat siitä ja siksi valitse neutraalit värit:

Lapsi kasvaa nopeasti kirkkaista koristeista

Lapsi kasvaa nopeasti kirkkaista koristeista

Lisäksi on paljon helpompi yhdistää ne huonekaluihin, koska ne yhdistetään monenlaisiin muihin väreihin..

 • Älä käytä kirkkaita värejä

Neutraali lastenhuoneen suunnittelussa

Neutraali lastenhuoneen suunnittelussa

Pienet lapset rakastavat tietysti rikkaita värejä, mutta värin runsaus väsyttää silmiä ja hämmentää huomiota. Jotta lapsesi voisi opiskella ja tehdä kotitehtäviä tehokkaasti, katso pastellisävyjä tarkemmin.. Niillä on vähemmän vaikutusta havaintoon ja vähemmän päänsärkyä.. Lisäksi huoneessa, jossa on rauhalliset sävyt, on helpompi keskittyä, rentoutua ja nukahtaa..

Huolehdi hyvästä valaistuksesta

Huolehdi hyvästä valaistuksesta

 • Älä unohda valaistusta

Oikea valaistus opiskelijan huoneessa on puoli taistelua. Sinun on suojattava nuorten työntekijöiden näköä, joten asenna hyvä kattokruunu lämpimällä valolla. Huoneen roskaaminen koskee myös tätä kohtaa. On parempi, että siinä on yksi kaappi vähemmän, mutta samaan aikaan valo leviää tasaisesti eikä lapsi tunne oloaan suljetussa kaapissa.

Yritä olla sotkeutumatta huoneeseen liikaa

Yritä olla sotkeutumatta huoneeseen liikaa

 • Anna etusija lakoniselle tyylille

Jos odotat huoneen huonekalujen kestävän pitkään ja tiedät, ettet aio muuttaa sitä parin vuoden kuluessa, osta se yksinkertaisimmin ja ytimekkäämmin. Makusi ja makusi lapsena muuttuvat ajan myötä, ja se, mitä hän piti viileänä ja tarpeellisena ensimmäisellä luokalla, voi olla kauhean ärsyttävää viidennessä luokassa..

Älä siis käytä liikaa sateenkaaripöytiä, venevuoteita tai vaatekaappeja, kuten Narniassa – niin söpöt asiat voivat mennä nopeasti maalaistaloon tai roskakoriin, koska ne eivät enää vastaa opiskelijan ikää.

Sisustamme huoneen lapsen iän mukaan

Sisustamme huoneen lapsen iän mukaan

 • Anna lapsesi valita lastentarhan koristeet

Kun sisustat lastentarhaa, sinun on ymmärrettävä selvästi, että tämä ei ole sinun huoneesi eikä sinun ole asua siellä, joten et voi tehdä kaikkea aivan kuten vanhempasi haluavat. Kun olet ostanut peruskalusteita – sängyn, vaatekaapit tai hyllyt, pöydän, tuolin tai nojatuolin – anna lapsesi tuoda tilaan persoonallisuutta..

Eri lamput, kukkaruukut, verhot, valokuvakehykset, katsella, julisteita, leluarkkuja, tyynyt valitse päiväpeitteet hänen kanssaan ja muista kuunnella hänen toiveitaan. Mitä enemmän lapsella on suosikki sisustusesineitä, sitä vähemmän stressiä hän joutuu alttiiksi. Älä unohda, että koulu on valtava vastuun ja hermojen taakka, joten opiskelijan pitäisi olla erityisen mukava kotona..

Anna lapsellesi vapaus suunnitella huoneensa

Anna lapsellesi vapaus suunnitella huoneensa

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Taustakuva päiväkodissa pojille (+200 kuvaa): annamme lapselle mahdollisuuden ilmaista itseään

Sisustustarvikkeet tyttö-koululaisen huoneeseen

Pojan ja tytön lastenhuoneet eroavat toisistaan ​​vähän, paitsi sisustuksen henkilökohtaisissa mieltymyksissä. Tytöt ovat yleensä hieman järjestäytyneempiä kuin pojat, eikä tämä ole stereotyyppi, vaan käytännön havainto, joten tytöt tarvitsevat enemmän säilytystilaa. Heille sängyt laatikoilla, suljetut kirjahyllyt ja organisaation väliseinät ovat merkityksellisiä..

Sängyn kirjahylly

Sängyn kirjahylly

Lisäksi tyttöjen huoneille ei ole ominaista tiukka jako vyöhykkeisiin, koska ne ovat keskimäärin vähemmän häiritseviä vieraista asioista. He voivat yhdistää tilan ikkunaansa yhdistämällä ikkunalaudan ja työpöydän, koska koulutytöt ovat vähemmän alttiita ikkunan ulkopuolella tapahtuvalle..

Tyttöjen huoneissa ei ole tiukkaa jakoa vyöhykkeisiin

Tyttöjen huoneissa ei ole tiukkaa jakoa vyöhykkeisiin

NeuvojaKuten jo mainittiin, vältä vaaleanpunaisen ja punaisen runsautta sisätiloissa. Paitsi että sukupuoleen perustuvat lapset menevät nopeasti pois muodista, nämä värit ovat myös kovia silmille ja aiheuttavat päänsärkyä..

Älä unohda antaa tytölle tilaisuutta sisustaa huone mieleisekseen.. Viime aikoina pienet seppeleet, jotka on kiinnitetty harrastusalueelle, ovat suosittuja koululaisten keskuudessa. He ripustavat joskus niihin valokuvia tai tärkeitä kuvia.. Myös täytettyjen lelujen suosio palaa, joten älä unohda lisätä pari pehmoeläintä sisustukseesi eräänlaisena stressinestona..

Vältä paljon vaaleanpunaista ja punaista sisustuksessasi

Vältä paljon vaaleanpunaista ja punaista sisustuksessasi

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Laadukkaat vastasyntyneen pinnasängyn liinavaatteet – terveen vauvan unen avain

Koulupojalle

Ala -asteen pojat ovat yleensä aktiivisempia ja liikkuvampia kuin tytöt, joten on tärkeää kiinnittää riittävästi huomiota leikkialueeseen.. Sen on oltava riittävän suuri, jotta lapsi voi leikkiä turvallisesti, eikä siinä saa olla helposti rikkoutuvia esineitä.. Yllättäen tämä kohta on tärkeä myös teini -ikäisille koululaisille, joten älä rajoita heidän tilaaan huonekaluille..

Lastenhuone kahdelle pojalle

Lastenhuone kahdelle pojalle

Poikien huoneille on ominaista selkeä kaavoitus, koska heidän ajattelunsa on rakennettu siten, että he voivat tehdä useita asioita kerralla. Kotitehtäviä tehdessä tämä on haitta, koska lapsi ei keskity yhteen tiettyyn tehtävään.. Joten koululaisen työskentelyalueen tulee olla mahdollisimman lakoninen eikä siinä saa olla häiritseviä esineitä..

Työalueen tulee olla mahdollisimman tiivis

Työalueen tulee olla mahdollisimman tiivis

Pojat ovat vähemmän järjestäytyneitä, joten koristeena voi olla viisasta ostaa liitutaulu, jolle voi kirjoittaa päivän tehtävät ja vain piirtää. Näin voit leikkisästi opettaa opiskelijajärjestystäsi. Hahmot, epätavalliset yölamput tai julisteet toimivat lisäelementteinä..

Vinkkejä huoneen sisustamiseen pojalle ja tytölle ovat luonteeltaan vain neuvoa antavia, kun ostat huonekaluja, kaavoitetaan ja valitaan koristeita, keskity ensinnäkin lapsesi luonteeseen, ei ominaisuuksiin, jotka ovat luonteenomaisempia tilastoille tietty sukupuoli.

Ohjaa täysin lapsesi mieltymyksiä ja makuja

Ohjaa täysin lapsesi mieltymyksiä ja makuja

Se on mielenkiintoista sinulle: YLEISKATSAUS: Modernit verhot poikien ja tyttöjen päiväkotiin: kauniita uutuuksia (175+ kuvaa)

Perusvirheet

 • Leikkipaikan puute. Kun lapsi menee kouluun, hän ei lakkaa olemasta lapsi. Siksi älä missään tapauksessa korvaa pelipaikkaa työpöydällä – koululaiset tarvitsevat paikan, jossa he voivat unohtaa opiskelun jonkin aikaa.
 • Liian vähäinen valaistus. Kylmät hehkulamput eivät sovellu lastenhuoneeseen, koska ne rasittavat silmiä paljon eivätkä anna huoneelle riittävää kirkkautta.
 • Yksi säilytystila kaikelle. Sekä sinulle että opiskelijalle on erittäin epämukavaa, jos oppikirjat, lelut ja vaatteet ovat yhdessä paikassa – tämä johtaa vain häiriöön. Parempi yhden suuren ja tilavan kaapin sijasta, hanki kaksi pientä vaatteille ja kirjoille ja laukku tai rinta viihdettä varten. Tämä opettaa lapsellesi järjestelyjä ja että jokaisella aineella on oma paikkansa..

Huone opiskelijalle - Oikea muotoilu: 210+ (kuva) sisätilaa pojille ja tytöille. Järjestämme turvallisuuden ja mukavuuden lapsellemme Huone opiskelijalle - Oikea muotoilu: 210+ (kuva) sisätilaa pojille ja tytöille. Järjestämme turvallisuuden ja mukavuuden lapsellemme Huone opiskelijalle - Oikea muotoilu: 210+ (kuva) sisätilaa pojille ja tytöille. Järjestämme turvallisuuden ja mukavuuden lapsellemme

Huone opiskelijalle - Oikea muotoilu: 210+ (kuva) sisätilaa pojille ja tytöille. Järjestämme turvallisuuden ja mukavuuden lapsellemme Huone opiskelijalle - Oikea muotoilu: 210+ (kuva) sisätilaa pojille ja tytöille. Järjestämme turvallisuuden ja mukavuuden lapsellemme Huone opiskelijalle - Oikea muotoilu: 210+ (kuva) sisätilaa pojille ja tytöille. Järjestämme turvallisuuden ja mukavuuden lapsellemme

VIDEO: Varustamme opiskelijalle komatan

Lähtö

Yhteenvetona voimme sanoa, että huoneen sisustamisessa on erittäin tärkeää kuunnella opiskelijan tarpeita ja luonnetta, mutta samalla älä unohda sen toiminnallisuutta – vyöhykkele tilaa niin, että jokaisella toiminnolla on oma oma paikka. Tämän periaatteen etuja ovat tehtävien jakaminen opiskelijalle, hänen huomionsa kohdistaminen tiettyihin tehtäviin ja oppimisprosessin yksinkertaistaminen. Valitettavasti kaavoitus vaatii kuitenkin suuren alueen huoneesta, oikeiden huonekalujen ostaminen vie paljon rahaa, ja huoneen järjestäminen vie paljon aikaa ja vaivaa..