Sådan males et træhus udenfor: beskyttelse og attraktivitet (55 billeder)

Fra tid til anden kræver facaden af ​​et træhus opdatering, vores anbefalinger hjælper dig med at forstå dette problem

Fra tid til anden kræver facaden af ​​et træhus opdatering, vores anbefalinger hjælper dig med at forstå dette problem

Indhold

 • Træ ældes: hvad er årsagen?
 • Hvilken maling til at male et træhus: bestem typen
 • Sådan males et hus korrekt: grundlæggende operationer
 • At male et nyt hus
 • Sådan maler du et gammelt træhus: procesfunktioner

Løsningen på spørgsmålet – hvordan man maler et træhus udefra, før eller siden ejeren af ​​en forstæder hjemme. Selvom dyrt træ af høj kvalitet blev brugt til opførelsen af ​​huset, som har været under fabriks kemisk behandling med speciel imprægnering, eller limet bar, over tid skal facaden renoveres, for at den bevarer sin oprindelige appel. Derudover vil maling af et træhus udenfor ikke kun spare på materialer (ubehandlet træ er meget billigere), men også være fuldstændig sikker på kvaliteten af ​​det udførte arbejde..

Anvendelse af ubehandlet træ under konstruktion kan betydeligt spare på materialer

Anvendelse af ubehandlet træ under konstruktion kan betydeligt spare på materialer

Et eksempel på et maleri af et træhus i høj kvalitet

Et eksempel på et maleri af et træhus i høj kvalitet

Stilfuldt landsted

Stilfuld Sommerhus

Træ ældes: hvad er årsagen?

Paradoksalt nok ligger hovedproblemet med træ netop i dens største fordel – det er et levende materiale. Og som ethvert levende stof har træ en tendens til naturligt at ældes. Og i et fældet træ, hvilket er ret logisk, er aldringsprocessen mere intens. Derudover er der flere andre faktorer, der væsentligt påvirker træets ydeevne:

 1. atmosfæriske faktorer – fugt og solstråling får træet til at grove, blive gråt, og fibrene mister deres elasticitet. Efter nedbør (regn, sne, tåge) er træet mættet med fugt, svulmer op og tørrer ud under solens stråler. Sådan multipel ekspansion / sammentrækning af fibrene får træet til at revne.
 2. ved høj luftfugtighed vises mug, råd og blå på overfladen og i revner. Blå vises i fiberen, og på overfladen vises den kun i formen sort, blågrå eller brune pletter. Skimmelsvamp forekommer kun på overfladen i form af mørke pletter. Disse svampeformationer kan ikke reducere eller ødelægge tætheden af ​​træ betydeligt, men de ødelægger udseendet betydeligt, plus de udsender en meget ubehagelig lugt. Men råd, korroderende cellulose, er i stand til fuldstændigt at ødelægge træ indefra – sådant træ er absolut ikke egnet til yderligere udnyttelse
 3. barkbiller – de kan være i larvestadiet i flere år, før de kravler ud og begynder at ødelægge træet

Åbne huse har brug for mere beskyttelse, især i reservoirer, end beskyttet, for eksempel af en skov eller beliggende i en landsby. En yderligere faktor i ødelæggelsen af ​​et træ kan være et tæt placeret spor og som følge heraf en øget koncentration af udstødningsgasser..

Under påvirkning af atmosfæriske faktorer har træ en tendens til hurtigt at blive slidt

Under påvirkning af atmosfæriske faktorer har træ en tendens til hurtigt at blive slidt

At male et træhus beskytter træ mod mange sygdomme - skimmelsvamp, råd, blå

At male et træhus beskytter træ mod mange sygdomme – skimmelsvamp, råd, blå

Bolig i jugendstil i træ

Bolig i jugendstil i træ

Hvilken maling til at male et træhus: bestem typen

Valg maling til maling af et træhus kan der udføres tre typer belægninger:

 • antiseptika – er kendetegnet ved høj (dybde – fra 4 til 7 mm) penetrationskraft. Dette forhindrer udseendet både på overfladen og inden i træmassen af ​​råd, blå pletter og skimmelsvamp samt beskytter træet mod de aggressive virkninger af eksterne naturlige og atmosfæriske faktorer. Antiseptika er glasur (gennemsigtig, trænger ind i træet, de bevarer ikke kun træets naturlige farve og struktur, men tilføjer også en ædel glans) og topcoat (uigennemsigtig, de skjuler fuldstændigt træets tekstur, men samtidig lad dets tekstur og lettelse være synlig)

Maling - antiseptika hjælper med at beskytte huset mod skimmelsvamp og aggressive eksterne faktorer

Maling – antiseptika hjælper med at beskytte huset mod skimmelsvamp og aggressive eksterne faktorer

 • akrylmaling – den mest efterspurgte malingstype til udvendigt arbejde. Denne maling er et miljøvenligt materiale baseret på vand og acrylater, der fungerer som bindingselementer. Den utvivlsomme fordel er, at ved at beskytte træ mod fugtindtrængning bevarer akrylmaling træets “vejrtrækning”, hvilket muliggør opretholdelse af naturlig luftudveksling. Desuden er belægningen meget modstandsdygtig over for mekanisk belastning og tåler godt lave temperaturer. Ved maleri er der ingen karakteristisk skarp ubehagelig lugt, ved langvarigt arbejde med maling er faren for forgiftning med dens dampe udelukket. Polymeremulsionen, på grundlag af hvilken acrylemalje dannes, reagerer ikke med ilt (oxiderer ikke), derfor mister den ikke sin glans

Akrylbelægning bevarer

Akrylbelægningen bevarer træets “åndbare” egenskaber og tåler godt lave temperaturer

 • oliemaling – de absorberes (trænger) perfekt ind i træet, skaber en barriere for atmosfæriske påvirkninger og blokerer indtrængning af fugt indeni. Nu mister denne type maling hurtigt popularitet, hvilket skyldes flere faktorer. Den første er en lang tørretid, for den endelige hærdning af malingen til hele dybden af ​​det påførte lag, vil det tage op til 24 timer. Derfor er det før maling nødvendigt at kontrollere vejrudsigten, så der ikke falder regn på den nymalede overflade, hvilket drastisk reducerer belægningens beskyttende egenskaber. Over tid, på grund af tilstedeværelsen af ​​tørrende olie i sammensætningen, ændrer oliemaling (dette er især mærkbart i meget mørkt eller omvendt – meget lyse farver) sin nuance, det viser tydeligt gule toner.

Oliemaling er den mindst populære type belægning

Oliemaling er den mindst populære type belægning

Det er vigtigt at huske, at hver type maling har en anden levetid:

 • ruder belægninger holder i gennemsnit 3-5 år
 • topcoats – 5-7 år, hvorefter de kræver opdatering
 • olie – vil kræve forfriskning om 4-6 år
 • akryl – tåler fra 7 til 10 år.

Valg farver malede træhuse afhænger af ejerens smag og ønsker, det vigtigste er, at det ser harmonisk ud i det overordnede arkitektoniske ensemble.

Åbne huse nær vandområder har brug for mere beskyttelse end huse i en skov eller i en landsby

Åbne huse nær vandområder har brug for mere beskyttelse end huse i en skov eller i en landsby

Moderne træhus i skoven

Moderne træhus i skoven

Original træ vægdekoration

Original træ vægdekoration

Sådan males et træhus korrekt: grundlæggende operationer

Stadierne ved at male et træhus omfatter følgende operationer:

 1. overfladeforberedelse – giver dig mulighed for at skabe betingelser, hvorved vedhæftningen forbedrer, og som et resultat, belægningens holdbarhed
 2. påføring af en primer – et primer -antiseptisk middel beskytter træet mod svampe, skimmelsvamp og insekter og reducerer også vandoptagelse og hjælper med at spare på facademaling
 3. overflademaling

Samtidig kan de udførte operationer variere betydeligt, afhængigt af om træet er blevet malet før..

Rustikt hus

Rustikt hus

Lyst sommerhus

Lyst sommerhus

To-etagers træhus

To-etagers træhus

At male et nyt hus

Du kan kun male et godt tørret træ, ellers påføres en primer antiseptisk ovenpå, og træet får lov til at tørre. Tidligere er væggene rengjort grundigt for støv og snavs – dette kan gøres med en ikke særlig hård børste og vand. Den undslipede harpiks fjernes også – med en jernbørste, og dette sted er behandlet med lak til knuder. Hvis der er tegn på blå eller skimmelsvamp, skal disse områder behandles med særlige midler. Efter forberedelse af overfladen får træet lov til at hvile i 1-2 uger..

Hus med en smuk lysegrøn veranda

Hus med en smuk lysegrøn veranda

Råd! Inden maling skal alle metalindeslutninger (skruehoveder, søm, hæfteklammer osv.) Behandles med en korrosionsbeskyttende primer.

Det er godt at vælge en varm, men ikke for varm dag til maling – under den brændende sol tørrer malingen for hurtigt uden at have tid til at trænge dybt ned i træet. I processen skal malingen periodisk blandes – så får du den samme nuance over hele den malede overflade. Malingen må kun påføres i længderetningen. Inden du påfører et nyt lag, skal du vente, indtil det forrige er helt tørt..

En varm, men ikke særlig varm dag er bedst til at male.

En varm, men ikke særlig varm dag er bedst til at male.

Råd! Den mest aktive absorption af vand i træet sker i slutdelen af ​​bjælkerne (brædder), så denne del vil kræve særlig behandling. For at forhindre rådning forårsaget af overdreven fugtighed påføres primeren og bundlaget på enderne i flere lag..

Strandhus hvidt

Strandhus hvidt

Træhus ved molen

Træhus ved molen

Sort maling ødelægger slet ikke husets udseende, snarere det modsatte.

Sort maling ødelægger slet ikke husets udseende, snarere det modsatte.

Sådan maler du et gammelt træhus: procesfunktioner

Valget af, hvordan man maler det gamle træhus udenfor, afhænger af væggenes tilstand og den tidligere malede maling. Det er ganske muligt, at du skal begrænse dig til at reparere kun en (oftest – den vestlige eller sydlige væg, de er udsat for det største slid), og bare renovere resten af ​​væggene lidt ved hjælp af en lignende type maling.

Og en ting mere – oliemaling passer godt på enhver tidligere belægning, men det er umuligt at påføre anden belægning oven på den. Ved reparation bliver du enten nødt til at genbruge oliemaling eller beskytte (fjerne) den til selve fundamentet. Det er ganske enkelt at definere det visuelt:

 • gammel akrylmaling revner langs træets korn og har en læderagtig overflade, ruller let sammen til et rør
 • oliemaling revner hovedsageligt på tværs af fibrene og ligner celler, når den rulles smuldrer den.

Inden arbejdet påbegyndes, skal du forsigtigt beskytte overfladen mod hængende og skrællende stykker gammel maling. Dette kan gøres både mekanisk (med en børste eller skraber, det vil vise sig hurtigere) og kemisk (forskellige vaske-geler, det tager længere tid, men træets struktur er ikke beskadiget eller ridset). Derefter vaskes træet godt og får lov til at tørre. Steder beskadiget af blå eller skimmelsvamp er dækket med specialprodukter.

Renoveret træhus

Renoveret træhus

Råd! For at opnå vedhæftning af maling til træ af høj kvalitet behandles den rengjorte overflade med en alkalisk vaskemiddel af høj kvalitet inden maling..

Alvorligt beskadigede og rådne brædder skal fjernes og udskiftes med nye. Selve maleprocessen ligner den, der er beskrevet ovenfor..

Veranda i blå toner

Veranda i blå toner

Pensionat i træ

Pensionat i træ

Hus med træbro

Hus med træbro

Sådan males et træhus – video

Sådan males et træhus – foto