Neo-russisk stil i arkitektur: Oprindelseshistorie, funktioner og moderne fortolkning

Russisk stil går godt med neo-gotisk

Russisk stil kombineret med neo-gotisk

Den neo-russiske stil er en af ​​de lyseste tendenser i russisk arkitektur, den første manifestation af modernitet. Bevægelsen fortolker frit motiverne for gammel russisk kunst og elementer fra den groteske, europæiske romantik og prototyper af bygninger i den før-mongolske periode.

Den russiske stil, takket være eklekticisme, blev kendetegnet ved nogle detaljer, der var karakteristiske for hele retningen

Eklektisk russisk stil skiller sig ud med sine karakteristiske lyse detaljer

Stilens oprindelse

Pladsen for den neo-russiske stil i arkitekturen forårsager en masse kontroverser. Nogle historikere betragter det som en del af den pseudo-russiske stil, som er forgængeren. Andre genkender ikke kontinuitet og hævder, at den neo-russiske stil har sin egen unikkehed og integritet. Der er også en opfattelse af, at den neo-russiske stil er forløberen for Art Nouveau, siden retningen dukkede op ved begyndelsen af ​​XIX-XX århundreder, da arkitekter var på jagt efter en national stil..

Bemærk! Oprindelsen til den neo-russiske trend er direkte relateret til den pseudo-russiske stil, som begyndte at udvikle sig i midten af ​​1800-tallet..

15

På det tidspunkt var der en aktiv undersøgelse af teknologien til bygning af kirker, samling af folkedele, glasværker og reproduktion af træudskæringer. Disse handlinger var rettet mod at studere russiske traditioner og kultur med det formål at anvende den yderligere i arkitektur. Oprindeligt fulgte den neo-russiske stil eklekticismens vej og forsøgte at finde sin egen vej.

Under dannelsen brugte han en rig fraktionel dekoration, inspireret af arkitekturen i XVI-XVII århundreder. I arbejdet med layoutet blev “afdeling” og “palæ” strukturer af mestre i det antikke Rus taget som grundlag. I slutningen af ​​1800-tallet ændrede udviklingen af ​​den nationalromantiske tendens sig imidlertid markant. Detaljekulten aflyses, og entusiasmen for teknikkerne i gammel russisk arkitektur bliver til interesse for en anden dygtighed – det nordlige Rusland, Vladimir -Suzdal -landet.

  • Denne nytænkning var udgangspunktet for overgangen fra eklekticisme til modernitet. Sådan blev en ny slags national retning inden for arkitektur kaldet neo-russisk stil..

Izmailovsky Kreml - et hyggeligt hjørne af før Petrine Moskva

Izmailovsky Kreml – et hyggeligt hjørne af før Petrine Moskva

Funktioner i den neo-russiske stil

På trods af at den neo-russiske retning tilhører moderniteten og den pseudo-russiske trend, har den betydelige forskelle, hvilket gør den til en selvstændig stil. Det adskiller sig fra Art Nouveau ved camouflage af bygningens indre struktur såvel som dets utilitaristiske formål, dekoreret i en bizart kompleks ornamentik..

På en note! Hovedforskellen fra den pseudo-russiske stil er brugen af ​​gratis variationer til at formidle det antikke Ruslands ånd. Mens den falske russiske naturalistisk kopierede alle detaljerne i Ruslands arkitektur.

15

Den neo-russiske stil afspejler ganske præcist traditionerne og kulturen i national arkitektur. Det har en række funktioner:

  1. Som guide bruger han gammel folkekunst, der ligger til grund for de moderne kulturers stilistiske træk. Forbindelsen mellem gamle traditioner og den nye modernitet afslørede nye træk og blev et udtryk for national identitet, identitet.
  2. Anvender generelle motiver, kreativ stilisering af prototypen, de grundlæggende principper for dannelse af form, volumen og plasticitet i stedet for præcis kopiering.
  3. Har en håndgribelig forbindelse med religion og filosofi, som er baseret på en teori, der antager muligheden for intelligentsiaens enhed med mennesker ved hjælp af ortodoksi.
  4. Kombinerer plastisk arkitektonisk masse med separat sporede detaljer. Balance, balance mellem sådanne inkompatible komponenter giver arkitekturen en unik følelsesmæssig stemning.

Stilen udtrykker en passion for rig og fraktioneret dekoration

Stilen er en passion for rig og fraktioneret dekoration

Højt til loftet er karakteristisk for bygningens indre struktur

Højt til loftet er typisk for bygningens indre struktur.

På en note! De bedste kreationer af mestre i den neo -russiske stil i dag har en udtalt funktion – der går ud over rammerne for indenlandske traditioner. Dette bidrager til verdensomspændende anerkendelse af repræsentanter for modernitetens skole..

15

Repræsentanter for den neo-russiske stil

  • Centrum for fremkomsten af ​​den neo-russiske stil betragtes som Abramtsevo kunstcirkel, som bestod af berømte kunstnere fra den tid.

De arbejdede hovedsageligt i teatret og var engageret i landskaber, der skabte atmosfæren og livet i det antikke Rusland til forestillinger. Initiativtageren til den nye retning betragtes som Viktor Vasnetsov, der i sine malerier afspejlede skønheden i gammel russisk arkitektur.

Temple of Demetrius Thessaloniki i Berezovka. Arkitekt - Pomerantsev Alexander Nikanorovich

Temple of Demetrius Thessaloniki i Berezovka. Arkitekt – Alexander Nikanorovich Pomerantsev

Ifølge hans projekt blev facaden på Tretyakov -galleriet skabt, der kombinerede bizarre former med glathed og ro i murstensvægge. En stor rolle i dannelsen af ​​stilen blev spillet af arkitekten Alexei Shchusev, der var inspireret af den gamle russiske arkitektur i Novgorod og Pskov. Hans tidlige arbejde – et mindetempel på Kulikovo -feltet – er dedikeret til sejren over Mongol -Tatars.

15

  • Arkitekt Shchusev – Kazansky banegårds mest betydningsfulde arbejde i Moskva.

Han byggede også det lige så berømte Martha og Mary kloster. Arkitekterne Vladimir Pokrovsky og Sergei Malyutin arbejdede i samme retning. Pokrovsky ejer projektet til opførelse af lånekontoret, og Malyutin skabte en række monumenter og arkitektoniske strukturer i Moskva.

Købmanden Igumnovs hus i Yaroslavl

Købmanden Igumnovs hus i Yaroslavl

Hus i neo-russisk stil

For at dekorere et hus i neo-russisk stil er det nødvendigt at opgive den standardformede facade. I de dage brugte de massive vægtige strukturer, hovedsageligt lavet af træ. Du kan dekorere vægge og loft med byzantinske ornamenter, hvilket giver huset en særlig unik atmosfære.

Opmærksomhed! En vigtig udsmykning af facaden var det udskårne platebånd, som også blev brugt til indretning af vinduer og spejle..

Træskæring er en af ​​stilens hovedattributter

Træskæring er en af ​​stilens hovedattributter

Mønstrede beslag, der ligner træudskæringer, blev ofte brugt til at dekorere huset. Bronzellegeringer og jern blev brugt til at skabe overlejringer. Du kan dekorere interiøret med buer eller skulpturer. Skulpturer af græske guder eller almindelige indbyggere i tidligere århundreder er velegnede til den neo-russiske stil..

På det tidspunkt var træ især i brug, så huse blev bygget af træ, dekoreret med udskæringer. Møblerne var også af træ, de havde enkle former og massivitet. Stolene, kabinetterne og bordet var store, faste og tætsluttende..

På en note! Bænke blev ofte brugt i huse, denne egenskab blev et uændret emne for en traditionel hytte..

Det malede kiste i huset indtog også et særligt sted – det spillede rollen som en kulturholder og gamle traditioner. Det blev forstærket med jernstriber og personificerede en pålidelig, original opbevaring.

Mosaik pejs - klassisk russisk tilbehør

Pejs med mosaikfinish – et klassisk russisk tilbehør

Russisk smag i interiøret

Russisk smag i interiøret