Efterbehandling inde i et træhus: anbefalinger til valg af materialer og 70 varme og æstetiske løsninger

Overflod af træ i dekoration og møbler i stuen i et træhus

Overflod af træ i dekoration og møbler i stuen i et træhus

Den sidste fase af konstruktionen er at færdiggøre træhuset indeni, og i dette tilfælde kan fotos hjælpe ejerne med at beslutte stilen på det fremtidige hjem, men du bliver nødt til at vælge materialerne selv samt foretage en række forberedelser arbejde. Træ har særlige krav til efterfølgende efterbehandling, derfor bør dets egenskaber og egenskaber tages i betragtning ved udførelse af interne arbejder. Derudover skal du ikke glemme, at et hus af træ ikke kun er smukt og varmt, men også har en særlig energi. Dens design indefra kan enten understrege enhed og harmoni med naturen, skabe en atmosfære af unik komfort eller være ultramoderne, men ikke mindre behagelig.

Dekorere loftsværelset med lyst træ

Dekorere loftsværelset med lyst træ

Køkkeninteriør af træ i et privat hus i skandinavisk stil

Køkkeninteriør af træ i et privat hus i skandinavisk stil

Køkken i landlig stil i et træhus

Køkken i landlig stil i et træhus

Rustikt soveværelse under taget på et træhus

Rustikt soveværelse under taget på et træhus

Hvornår skal der udføres indretning

Indretning af et hus af træ bør kun udføres, efter at hovedkrympningen er gået (dette gælder kun for “friske” bjælkehytter). På dette stadium sker der en aktiv krympning af træet, tømmeret eller træstammerne ændrer deres dimensioner nedad, og isoleringen presses. Hvis den indvendige dekoration er udført inden afslutningen af ​​krympningen, kan du som følge heraf få en buet belægning, som i øvrigt kan falde af, og du bliver nødt til at starte forfra..

Varigheden af ​​svind påvirkes af:

 • Huskonstruktionstype.
 • Materiale (tømmer, log osv.), Dets oprindelige fugtighed.
 • Klimatisk konstruktionszone.
 • Byggetid.

Især et hus fremstillet af lamineret finertømmer giver hovedkrympningen 3-4 uger efter byggeriet, det er den hurtigste tid. Andre typer træhuse kræver, at måneder eller endda år krymper. I gennemsnit kan efterbehandling inde i huset startes kun 10-12 måneder efter selve konstruktionens afslutning..

Råd! Indvendig efterbehandling i et gammelt hus kan udføres når som helst, men kun efter at have kontrolleret kvaliteten af ​​alle strukturer og bringe dem i normal stand.

Hjemmekontor med beklædning

Hjemmekontor med beklædning

Brosten dekoration af en stue i et træhus

Brosten dekoration af en stue i et træhus

To-etagers hus af træ med pejs

To-etagers hus af træ med pejs

Panoramavinduer og lyst træ i foringen af ​​stuen i et privat hus

Panoramavinduer og lyst træ i foringen af ​​stuen i et privat hus

Træ og mursten i designet af et privat hus

Træ og mursten i designet af et privat hus

Klargøring af et tømmerhus til efterbehandling

Efter opførelsen af ​​et tømmerhus er det vigtigt at udføre en række forberedende arbejder, der garanterer et resultat af høj kvalitet, og selve udsmykningen og huset som helhed vil vare længere..

Først og fremmest skal stangen (logs) bores. Dette gøres normalt i to faser. Den primære udføres 3-4 uger efter erektion, og den sekundære efter 6-8 måneder. For at gøre dette er alle huller mellem bjælkerne fyldt med isolering, både ude og inde i bygningen, så der ikke er forvrængninger i fremtiden. Tæt vægge fra bund til top, og omgå gradvist hele huset omkring omkredsen.

Efterbehandling begynder i gennemsnit at blive udført 2-3 måneder efter, så huset giver sidste krympning.

Det vil heller ikke være overflødigt at behandle tømmerhuset med specielt beskyttelsesudstyr, der forhindrer dannelse af skimmelsvamp, svampe og gør materialet modstandsdygtigt over for forfald. Imprægnering kan reducere risikoen for brand samt mørklægning af træ.

Lys træ i køkkenindretning i landlig stil

Lys træ i køkkenindretning i landlig stil

Badeværelse i træ ser smukt og stilfuldt ud

Badeværelse i træ ser smukt og stilfuldt ud

Stilfuldt interiør i stuen i et privat bjælkehus

Stilfuldt interiør i stuen i et privat bjælkehus

Spisestue i et privat bjælkehus

Spisestue i et privat bjælkehus

Funktioner i indretningen af ​​et træhus

Dekorationen af ​​væggene i huset vil direkte afhænge af kvaliteten af ​​selve bjælkehuset.

Farvning

Et smukt, jævnt bjælkehus kan ikke beklædes og begrænser sig til dekorative trim. Sidstnævnte omfatter slibning af overfladen med dens efterfølgende toning..

Råd! Grimme sømme mellem bjælkerne kan lukkes med en særlig snor, som ikke kun forklæder isoleringen, men også fungerer som ekstra beskyttelse mod træk og et dekorativt element.

Trævægge og lofter anbefales at være belagt med farvede antiseptika eller vandbaseret maling, som giver en åndbar og æstetisk tiltalende finish.

Farvede antiseptika foretrækkes mest til efterbehandling af træ, fordi:

 • Beskytter mod skimmelsvamp og meldug.
 • Bevarer træets attraktive udseende i lang tid og forhindrer mørkfarvning.
 • Bevar og fremhæv træets struktur.
 • Giver en smuk nuance, der forstærker det naturlige mønster.

Hvidmalet trækøkken

Hvidmalet trækøkken

Soveværelset træbeklædning med tofarvet bejdsning

Soveværelset træbeklædning med tofarvet bejdsning

Entré til et privat hus fra et træhus

Entré til et privat hus fra et træhus

Hvis overfladerne på forhånd er blevet behandlet med et farveløst antiseptisk middel, kan alle former for farvestoffer bruges til efterbehandling. De påføres oftest med en pensel i 2-3 lag, jo flere lag, jo mere intens er farven.

Råd! Træfarveforbindelser kan være matte, blanke, silkeagtige, naturlige nuancer eller enhver farve fra hvid til sort. Takket være dette kan du vælge den perfekte sammensætning til at skabe et unikt interiør..

Beklædning

Hvis tømmerhuset ser utænkeligt ud: der er mange skæve sektioner, knuder, sjuskede sømme, gammelt træ, så hjælper slibning og maling ikke – du bliver nødt til at udføre beklædning.

Vægbeklædning inde i et træhus udføres langs kassen, hvilket hjælper med at jævne overfladen. Drejningen efterlader et hul mellem væggen og beklædningen, hvilket er nødvendigt for naturlig luftcirkulation. Sidstnævnte er simpelthen nødvendig i et træhus, da træet vil kunne forblive tørt og ikke vil miste dets egenskaber over tid..

Drejningen er fremstillet af tørret træ- eller metalprofiler (afhængigt af efterbehandlingsmaterialet), installation af styringer i trin på 0,5 m. Rammen bør ikke passe tæt til gulv og loft, det er bedst at trække sig et par centimeter tilbage i tilfælde af svind.

Bag en sådan ramme kan du placere:

 • Ledninger, der skal føres i særlige ikke-brændbare rør, der fylder rigeligt.
 • Anden kommunikation.
 • Isolering, der hjælper med at reducere varmeudgifter.

Lag af isolering og dampspærre i et træhus er ikke nødvendige, da træ selv gør et godt stykke arbejde med at opretholde temperatur og fugtighed. Yderligere isolerende lag kan forstyrre den normale balance, så de bør kun laves i områder med høj luftfugtighed, lave temperaturer, eller hvis loftet i et træhus er ved at blive færdigt. I sidstnævnte tilfælde er isolering, damp og vandtætning simpelthen nødvendig, hvis lokalerne vil blive beboet.

Drejningen kan overhovedet udelades, hvis væggene er flade nok. I dette tilfælde er beklædningen fastgjort direkte til overfladen..

Uanset det valgte efterbehandlingsmateriale er det værd at give et mellemrum mellem det og loftet (2-4 cm) ved trimning. Dette er nødvendigt, da træet ændrer form under hele levetiden: det svulmer op af høj luftfugtighed, tørrer ud, ånder. Når et nyt hus er færdigt, vil et sådant hul hjælpe med at undgå deformationer af finishen, hvis krympningen endnu ikke er afsluttet. Fraværet af et sådant hul kan føre til revner, deformation af belægningen.

Råd! Loftsoklen, der er fastgjort til loftet, hjælper med at skjule det teknologiske hul..

For beklædning af en stue i et privat hus af træ er foring velegnet

For beklædning af en stue i et privat hus af træ er foring velegnet

Træpanel af loftsværelset

Træpanel af loftsværelset

Valg af materialer

Dekorationen af ​​et træhus udføres oftest under hensyntagen til bevarelsen af ​​alle træets kvaliteter, både dekorative og tekniske. Derfor er de bedste materialer til indvendig efterbehandling naturligt, hvilket hjælper med at opretholde det nødvendige mikroklima skabt af træ. Og plastik og lignende bør opgives..

Følgende efterbehandlingsmaterialer hjælper med at gøre de grimme vægge inde i huset æstetisk attraktive eller simpelthen skabe det indre af dine drømme, som på et af billederne:

 1. Træ (foring, blokhus).
 2. Vægpaneler.
 3. Gipsvæg.
 4. Andre efterbehandlingsmaterialer (fliser, læder, tekstiler, gips).

Træ finish

Husets indretning med træ er attraktiv på mange måder:

 • Naturligt, miljøvenligt, åndbart materiale, der opretholder det nødvendige fugtigheds- og temperaturniveau.
 • Høje dekorative kvaliteter, der giver dig mulighed for at skabe et harmonisk interiør i et landsted.
 • Holdbar, let at betjene.

Råd! Den bedste løsning, når du indretter et træhus indefra, er at bruge et materiale fra den samme træsort, som væggene selv er lavet af. Dette skyldes, at når træet ekspanderer eller trækker sig sammen, vil deformationer ikke mærkes..

Et for eller blokhus af forskellige træsorter kan bruges til indretning af lokaler i betragtning af deres formål:

 • Nåletræer (fyrretræ, cedertræ, lærk, gran) er ikke egnede til efterbehandling af køkken, badeværelse, sauna eller badekar samt pejs, vægge eller gulvvarme. Dette skyldes det faktum, at ved opvarmning frigiver sådanne træ harpiks. Men sådant træ er ideelt til dekoration af stuer, da fytonciderne frigivet af det hjælper med at bekæmpe virussygdomme..
 • Ask er ikke egnet til rum med høj luftfugtighed.
 • Bøg og lind er derimod ikke bange for fugt og er gode til at dekorere køkkener, badeværelser, gange.
 • Eg er alsidig, og på grund af sin høje styrke og dekorativitet kan den bruges til efterbehandling af vægge og gulve i næsten ethvert rum.
 • Ahorn har høje dekorative kvaliteter, er let at farve og kan efterligne mere værdifulde sorter, derfor er det fantastisk til at dekorere vægge i stuer, spisestuer.

Råd! Inden arbejdet afsluttes, skal beklædningen eller blokhuset ligge ved stuetemperatur i mindst 2 dage.

Naturligt træ i soveværelsesbeklædning

Naturligt træ i soveværelsesbeklædning

Lys stue i et privat hus lavet af træ

Lys stue i et privat hus lavet af træ

Foring

Foring er et traditionelt materiale, der bruges til at dekorere vægge og lofter i træhuse. Det har en række fordele:

 • Nem installation. Den moderne foring har særlige fastgørelseselementer, der letter installationen og sikrer belægningens holdbarhed, glatte og æstetiske sømme.
 • Æstetisk udseende og evnen til at vælge den rigtige størrelse, træsort.
 • Styrke. Sådant materiale er velegnet til vægbeklædning, hvorpå hylder, skabe osv. Efterfølgende vil blive hængt..
 • Overkommelige omkostninger (afhænger af materialeklasse).

Eksternt er foringen normalt opdelt i klasser bestemt af antallet af fejl pr. 1,5 løbende meter:

 1. A – op til en revne (blind) eller knude er tilladt.
 2. B – kontrasterende områder er tilladt, op til 4 knob, 2 harpikslommer.
 3. C – tilstedeværelsen af ​​kontrasterende områder, striber, op til 2 knob ikke mere end 2,5 cm i størrelse og harpikslommer op til 5 cm er tilladt.

Forens bredde er let at vælge den rigtige størrelse. Lameller kan være 13-19 mm tykke (importerede) og 12-25 mm (indenlandske). Bredden er oftest 80-110 mm.

Foret kan være fladt (standard), afrundet (softline), forskellige bredder langs kanterne (amerikansk), præget. På grund af dette kan du opnå alle slags dekorative effekter på væggenes overflade..

Du kan montere foringen på væggene vandret, lodret eller diagonalt samt kombinere flere metoder på én gang, hvilket skaber en effektiv belægning.

Råd! Inden arbejdet påbegyndes, anbefales det at skylle lamellerne i varmt vand og tørre godt.

Lys træbeklædning i designet af soveværelset i et privat hus

Lys træbeklædning i designet af soveværelset i et privat hus

Foring og fliser i beklædningen af ​​badeværelset i et privat hus

Foring og fliser i beklædningen af ​​badeværelset i et privat hus

Trappe til et privat hus beklædt med clapboard

Trappe til et privat hus beklædt med clapboard

Derudover kan du:

 • Deresin ved behandling af nåletræsfor med en 25% acetone -opløsning.
 • Behandling med en opløsning af hydrogenperoxid blandet med ammoniak hjælper med at gøre foringen lettere..
 • Dækning med lak (halvmat eller mat). Først påføres et lag lak, tørres, overfladen slibes med et sandpapir, hvorefter et andet lag lak påføres.
 • Mal med en tonet antiseptisk eller vandbaseret maling.

Blok hus

Et blokhus eller en beklædning med en halvcirkelformet yderside er ideel til udsmykning af tømmerhuse, især gamle, der har stort behov for indvendig renovering. Sådan beklædning fremhæver bedst af alt træets stil, og derudover hjælper det med at opretholde et optimalt mikroklima i det..

Råd! Til husets indretning kan du ikke bruge et standard blokhus med en rund side, der efterligner en bjælke, men en flad “som en bar”.

Standardtykkelsen af ​​et blokhus, der bruges til indvendigt arbejde, er 20-25 mm, tykkere lameller kræver installation af en mere kraftfuld drejebænk og “spiser” et betydeligt område af rummet.

Blokhuset har alle de samme fordele som det sædvanlige for, men er mere dekorativt. Derudover er loftet i et træhus ofte ved hjælp af et blokhus færdigt, hvilket udgør et enkelt belægning med væggene..

Blokhus i stuebeklædning

Blokhus i stuebeklædning

Badeværelse med blokhusbeklædning

Badeværelse med blokhusbeklædning

Blokhus i soveværelsesdekoration

Blokhus i soveværelsesdekoration

Der er også ulemper ved dette materiale:

 1. Blokhuset har, ligesom beklædningen, behov for periodisk renovering (rengøring, maling, behandling med farvningsmidler eller lak).
 2. Støv ophobes mellem lamellerne.
 3. Høje omkostninger, især for avanceret materiale eller ædle træer.

Gipsvæg

Når man dekorerer inde i et hus af træ, bruges gipsvægge hovedsageligt til konstruktion af skillevægge eller loftbeklædning, og også hvis du skal skjule kommunikation eller mangler, der dukkede op under byggearbejde, skal du helt ændre interiøret i den gamle bygning.

Standard gipsvæg kan bruges i stuer, og en særlig fugtbestandig er velegnet til badeværelser, køkkener, gange. Ved hjælp af sidstnævnte kan loftet i et træhus også være færdigt..

Installation af GKL -ark udføres på en kasse, som kan være enten metal eller træ. Den færdige finish skal forstærkes med et armeringsnet ved alle samlinger, i hjørnerne, så der ikke dannes revner i fremtiden..

Råd! For at øge brandsikkerheden i et træhus kan du bruge en speciel brandsikker gipsvæg til indretning..

Beklædning af køkkenet i et privat hus med gipsplader

Beklædning af køkkenet i et privat hus med gipsplader

Gipsvæg i vægbeklædningen i soveværelset i et træhus

Gipsvæg i vægbeklædningen i soveværelset i et træhus

Vægpaneler

Vægpaneler hjælper med at slå stilen i det indre af et træhus. De kan laves af forskellige materialer:

 • Naturligt træ.
 • Lamineret MDF.
 • Fineret MDF.
 • Bambus.
 • Plast.
 • Glas med alle slags effekter, teksturer og mønstre.
 • Læder.
 • Gips.

Paneler kan være typeindstilling eller bord, have forskellige størrelser. Det er meget let at montere dem på grund af torn-notesystemet, men dette kræver også en kasse. Resultatet er en næsten problemfri finish, der let vil passe ind i enhver indretning..

Råd! Panelerne kan limes til overfladen, hvis de tidligere er beklædt med krydsfiner eller gipsplade.

Vægpaneler lavet af træ i soveværelsesbeklædning

Vægpaneler lavet af træ i soveværelsesbeklædning

Vægpaneler i plast i beklædningen i stuen

Vægpaneler i plast i beklædningen i stuen

Mdf i beklædningen af ​​et soveværelse i et privat hus

MDF i beklædningen af ​​et soveværelse i et privat hus

Andre materialer

Når man pynter et træhus indefra, er det vigtigt at bevare stilens enhed ved at kombinere træ med andre naturlige materialer:

 • Kunstig eller natursten. Det går godt med træ og understreger hjemmets naturlige stil. Det kan bruges til at fremhæve pejseområdet, ovnbeklædning. Ved hjælp af sten kan vinduer i et træhus trimmes, især vindueskarme, platebånd osv..
 • Keramiske fliser, porcelæn stentøj. Disse materialer er ideelle til vægge og gulve i rum med høj luftfugtighed (toiletter, badeværelser, køkkener). De kan let kombineres med træ.
 • Gips. Det bruges sjældent til dekoration inde i træhuse, men det kan udføre en udelukkende dekorativ funktion, hvis du bruger teksturerede visninger til at markere individuelle zoner.
 • Spændingsstrukturer. Bruges til efterbehandling af loftet, da de ikke tillader det at deformere som følge af krympning derhjemme.

Fliser kombineret med træpaneler i badeværelsesdesignet

Fliser kombineret med træpaneler i badeværelsesdesignet

Dekorativ sten og træ i indretning af køkkenet i et privat hus

Dekorativ sten og træ i indretning af køkkenet i et privat hus

Sten i indretning af et privat hus i middelhavsstil

Sten i indretning af et privat hus i middelhavsstil

Hvide blanke fliser i beklædningen af ​​spisestuen i et træhus

Hvide blanke fliser i beklædningen af ​​spisestuen i et træhus

Efterbehandling af et træhus indeni: gulv

Gulvene i et træhus er oftest lavet af gulve, dæk eller parketplader, forskellige muligheder kan ses på billedet. Lærke og cedertræ betragtes som den stærkeste og mest holdbare, slidstærke. Gulve lavet af disse træsorter vil glæde dig over deres udseende i lang tid..

Gulvet i et træhus skal kombineres med væggene, så interiøret ser harmonisk ud. Den færdige belægning skal behandles med voks (paraffin), og der påføres flere lag lak eller toner. Denne handling skal gentages hvert andet år..

Mørkegrå laminatgulv i en rummelig stue i et træhus

Mørkegrå laminatgulv i en rummelig stue i et træhus

Brun parket i kombination med lyst panel og hvidt loft i soveværelset i et privat hus

Brun parket i kombination med lyst panel og hvidt loft i soveværelset i et privat hus

Keramiske fliser i landlig stil på gulvet i et privat hus lavet af træ

Keramiske fliser i landlig stil på gulvet i et privat hus lavet af træ

Afslutning af et træhus indeni: mørk parket i soveværelset i et privat hus

Mørk parket i soveværelset i et privat hus

Råd! Ved toning af gulvet anbefales det at bruge en skygge 1-2 toner mørkere end på væggene..

Når du afslutter et træhus indefra, bør du ikke spare på materialer og også ignorere anbefalingerne. Ellers kan husets levetid reduceres betydeligt, og dets udseende vil ikke leve op til forventningerne..