Baby Askepot

2

Med et alderssvarende kunststudie og maksimal volumetrisk landskabsudsigt viser dette hjem, hvor godt arkitekten kender sin klient..

For mange arkitekter er det en udfordrende, energikrævende proces, nogle gange en rigtig kamp at finde ud af, hvad en klient ønsker. Men tingene var meget anderledes for Gary Gladwish og hans sidste klient, hans egen mor. “Jeg ved præcis, hvad hun kan lide og ikke kan lide,” siger han om Marie Gladwish, en pensioneret grafiker. “Takket være dette bestemte jeg ganske let, hvilke rum, hvilke materialer og fornemmelser hun forventede fra sit fremtidige hjem. Nogle gange ved kunderne ikke selv, hvad de vil have “.

Ved hjælp af denne viden designede han et hus af beskadigede materialer, som nu står på en ren klippe, omgivet af skov, mossede klipper og havet – alt, hvad der inspirerer hans mor til de kunstværker, der kan findes i hele huset..

Ifølge Gladwish var processen naturligvis ikke altid let og ligetil. Men han havde et incitament til at komme videre, da det så ud til, at byggeriet gik i sneglefart. “Vi har været på den skematiske designfase for et hus i 20 år,” siger han. “Til sidst stemplede jeg min fod og sagde:” Det er det, du vil have “, og sammen” pressede “vi ind i husets budget alt, hvad min mor ville se i hendes hjem. Og nu elsker hun sit hjem “.

Projekt i tal:

Sted: Orcas Island, San Juan Islands, Washington State Coast

Hvem bor her: Marie Gladwish

Team: arkitekt:  Gary glad; konstruktion: Schuchart / Dow

Størrelse: 1.800 kvadratmeter 1 soveværelse, 1 ½ bade plus et 800 kvadratmeter stort studie, der konverteres til to ekstra soveværelser med to badeværelser.

Foto: Vil austin fotografering

Faktisk har dette projekt været under udvikling i årtier. Marie blev forelsket i øen på en sejltur med sin far gennem San Juan, da hun var 17 år gammel. Så besluttede hun også, at hun en dag ville slå sig ned der. Hun vendte tilbage til øen 49 år senere, besatte et stykke jord og brugte 10 år på at overveje, hvad hun skulle gøre derefter..

I øvrigt er landet her forbløffende malerisk: lysegrønt mos og stedsegrønne træer dækker de klippefyldte bakker og klipper, der hæver sig over det mørke vand. Du kan komme til øen med færge, vandflyver eller privat båd. Der er flere små byer i nærheden, der hovedsageligt består af små landejendomme, der er også butikker. Huset, som Gladwish designet, sidder på en bjergskråning 900 fod over vandet.

Marie håndterede udvælgelsen af ​​materialer, hvoraf mange blev fundet på en losseplads eller købt fra Craigslist (et online rubrikannonceringssted). Træbeklædning (udvendig beklædning) fra en 100-årig stald i det østlige Washington, som Gladwish fandt på Craigslist, kom til ham for næsten ingenting. ”I det område er der ingen problemer med små insekter, der ødelægger træet, men det tog lang tid at vande træet med en slange for at skylle komøgen ud. Men nu har det et fantastisk rustikt udseende. “.

Nogle mennesker tror fejlagtigt, at huset er lavet af en forsendelsescontainer, men det er faktisk bølgepap COR-TEN (lavet af legeret stål) med et mønster kaldet “West Ribs”, der ligner skibscontainere meget. Denne løsning hjælper med at reducere driftsomkostningerne betydeligt – materialet kræver ikke maling og yderligere vedligeholdelse..

Gladwish valgte også materialet ud fra dets æstetiske værdi. Så den rødbrune farve svarer til de toner, hvormed den omgivende natur er mættet: barken af ​​træer og moser er fuld af denne farve..

Stormkanaler leder vand fra taget ind i en dedikeret bundfældningsdam, som hjælper med at forhindre erosion på den stenede overflade.

Quio, Gladwishs sorte hund, der hviler på stenet terræn.

Skydedøre i glas åbner og fuldt ud forbinder stuen med bjergskråningen.

Sofa: EcoBalanza; stol: Livmoder, Knoll; lys: CB2.

Gladwish kunne have brugt enkelt stålbjælker til konstruktionen, men han valgte at bruge dobbelte, hvilket gjorde det lettere at betjene skydedørene..

Over tid vil råstålet ruste til en rødbrun farve, som det allerede er begyndt at forekomme med undersiden af ​​understøtningerne. Gladwish og hendes mor søgte bevidst denne effekt..

Indgangen til huset ligner to store glaspaneler, men faktisk er det en svingdør. Udsigten herfra strækker sig i det fjerne, lige gennem bjergene og vandet. “Bjergskråningen er langt hjemmefra, og når du er inde i huset, på toppen af ​​skråningen, føles det som om du flyder i luften,” siger Gladwish..

Der er en lille ø lige inde i huset – en mosdækket have med en stor sten. Denne usædvanlige løsning synes at sløre de visuelle grænser mellem indendørs og udendørs rum..

Dette foto viser atriet til venstre og gangen til højre, der huser Maries samling af rustne landbrugsredskaber og fører til hendes soveværelse..

Marie malede et billede over pejsen og efterlignede de omkringliggende træer, indhyllet i morgentåge. Maleriet hænger på tråde med modvægte; Marie kan vende en kontakt, og billedet glider for at afsløre fladskærms -tv’et.

Bunken med store rustne kæder i pejsen ser meget original ud, såvel som den stilfulde indretning af selve pejsen, lavet af sort glas og afspejler rummets udseende.

Stuen fører til et gæstesoveværelse med en foldeseng og et lille arbejdsområde.

Et lille stykke mosset jord, der efterligner havejord, er også til stede på badeværelset. Marie ville have, at badeværelset skulle ligne en grotte, men Gladwish fortolkede hendes idé på sin egen måde og dækkede rummet med skiferfliser..

Bordpladerne samt badekar og brusehylde er lavet af … skudsikkert glas, som Gladwish fik fra den ene bred. Han lagrede og polerede glasset i årevis, før han var i stand til at give det den matte finish, han ønskede. “Dette er et meget vanskeligt materiale, og der er blevet udført en enorm mængde arbejde gennem årene,” siger han. “Men det er meget bedre end plastikken, der går til lossepladser.”.

Bagtæppet til det store soveværelse er en skov og en bundfældet dam – det ser fantastisk ud..

Gladwish kom med en interessant rodbekæmpende designløsning: færre overflader. “Hvis mor har mange overflader, hvor hun kan lægge forskellige ting, vil hun bare ikke kunne klare det kaos, der snart vil herske her,” siger han..

Eames stole med ny finer. Bordpladen består af to meget store stykker peruansk valnød, hvis dybe og luksuriøse farve giver hele rummet en særlig raffinement..

Køkkenet er designet på en sådan måde, at Marie og hendes partner kan lave mad på samme tid og ikke forstyrre hinanden – heri bliver de hjulpet af to køkkenøer. ”Der er ingen blindgyder i køkkenet. Der er altid en alternativ måde at komme igennem, ”siger Gladwish..

Væggen, som køkkenskabene er monteret på, er et stort stykke farvet glas, der ikke kun giver en lys saftig accent til hele rummet, men også har reflekterende egenskaber. Det sejeste ved dette rum er imidlertid, hvad der er skjult for synet. Skabet til venstre for denne farvede glasoverflade er faktisk en skjult dør, der fører ind i det 800 kvadratmeter store atelier, hvor Marie skaber sin kunst..

Meget af hjemmet er designet af Gladwish til at imødekomme moderens behov, så hjemmet “bliver gammelt” sammen med hende. Så kan studiet omdannes til to soveværelser, der hver har sit eget badeværelse – dette vil komfortabelt rumme familiemedlemmer, der vil blive ved siden af ​​Marie for at passe hende. Desuden er alle korridorer og døråbninger – også brusebadet – alle bygget til at rumme en kørestol.

Marie malede dette billede med en hane og brugte til nogle af fragmenterne et brombær fundet i skoven..

En stenet skråning fører ned ad bakke til laden og vandrestier.