Tinejdžer dvaput hakira Apple u nadi da će dobiti posao

Sud poziva australskog studenta, koji je hakirao Appleov računalni sustav sa samo 13 godina, da iskoristi svoj “veliki talent” za dobro umjesto za zlo. Sada 17-godišnji dječak stajao je pred sudom za mladež u Adelaideu izjašnjavajući se da je izvršio nekoliko hakovanja računala. Tinejdžer je dvaput hakirao Apple u nadi da će dobiti posao kod tehnološkog diva. Čuo je da je tvrtka već angažirala europskog hakera da provali u njegove sustave.

Mladi haker upao je u mainframe tehnološkog diva u prosincu 2015., a zatim ponovno početkom 2017. i preuzeo interne dokumente i podatke. Iskoristio je svoju “visoku razinu stručnosti” u informacijskoj tehnologiji za stvaranje lažnih digitalnih vjerodajnica i lažno predstavljanje zaposlenika. Međutim, Appleovi sustavi zabilježili su serijski broj onog koji se koristio u napadima MacBook te su mogli pratiti lokaciju hakera. Apple je prijavio hakove FBI -u koji je istraživao slučaj s australskom federalnom policijom.

Tinejdžer hakira Apple, ali sustav ga je konačno dobio

Tinejdžer koji hakira jabuku dva puta nadajući se poslu hakiran je haker sa crnim šeširima

Mnogi mladi ljudi sanjaju o radu u Appleu

Tinejdžer hakira jabuku dvaput u nadi da će tinejdžer opet dobiti jabuku za posao

Tinejdžer hakira Apple misleći da mu tehnološki gigant nudi posao

Odvjetnik Mark Twiggs rekao je sudu da njegov klijent tada nije bio svjestan težine njegovih postupaka. Dječak je mislio da mu tvrtka može ponuditi posao. “Nije znao da će ovo na kraju biti bilo što drugo osim posla.”

Prema glasinama, Apple je već unajmio europskog hakera

Tinejdžer koji je dvaput hakirao jabuku u nadi da će dobiti posao, mladi hakeri napadaju apple

Tinejdžer koji je dva puta hakirao jabuku u nadi da će mu dječak upasti u Appleove sustave

Twiggs je pozvao da se tinejdžer poštedi osude jer je planirao studirati digitalnu sigurnost i kriminalistiku na sveučilištu. Kriminalni dosje mogao bi utjecati na njegove buduće mogućnosti zaposlenja. Sud je očito osjećao suosjećanje s tinejdžerom, koji je klasificiran kao visoko vješt i više naivan nego zlonamjeran. “On je očito talentirana osoba što se tiče informacijske tehnologije”, rekao je sudac David White. “S obzirom na to, oni koji imaju prednost darovitosti nemaju pravo zloupotrijebiti taj dar. Način na koji svijet funkcionira uvelike ovisi o računalnoj tehnologiji, a oni koji se miješaju u te sustave mogu nanijeti ogromnu štetu. ”Na kraju, tinejdžer nije osuđen. Umjesto toga, stavljen je na obveznicu od 500 dolara, a njegovo će se ponašanje nadzirati devet mjeseci.

Student je upravo pobjegao s kaznom od 500 dolara

Tinejdžer koji hakira Apple dva puta nadajući se poslu hakera s četiri ekrana Apple

Apple nije komentirao na sudu. Međutim, tvrtka je u kasnijem priopćenju navela da “niti u jednom trenutku tijekom ovog incidenta nisu ugroženi osobni podaci kupaca”.

Tinejdžerski otisci prstiju jabuka dvaput u nadi da će dobiti posao