Nakon gotovo 34 godine, Microsoft će navodno ponovno uvesti Windows 1.0

Microsoft se ili priprema za vrlo čudnu promociju ili je netko iz Windows tima oteo radni vremeplov. Dana 1. srpnja, tehnološki div izbrisao je svaki post sa svog Instagram računa, a zatim objavio jedan videozapis od 13 sekundi koji najavljuje “potpuno novi” Windows 1.0. Tvrtka je također promijenila sve svoje ikone na društvenim mrežama u originalni logotip Windows 1.0.

Iz sustava Windows 10 natrag na verziju 1.0

Nakon gotovo 34 godine, Microsoft Windows 1.0 navodno vodi evoluciju od Windows 1.0 do 10

“Uz Excel, Chart, pa čak i Flight Simulator, ne može se reći kamo će vas Microsoft i moć Windowsa odvesti ovog ljeta.”

Nakon gotovo 34 godine, Microsoft Windows 1.0 navodno ima opet drugačija pakiranja i knjige s uputama

Povratak legende iz 80 -ih ili samo za zabavu?

I na Instagramu i na Twitteru Microsoft je usvojio žargonske uvjete 80 -ih u svojim neodređenim odgovorima zbunjenim obožavateljima i susreo ih je samo sa „Ostanite s nama!“, „Čekajte ažuriranja!“ I „Budite strpljivi“. Ovo je vrlo netipično i zabavno za pogledati i ne biste bili ludi zapitati se nisu li Microsoftovi računi ipak hakirani.

Povratak u budućnost!

Nakon gotovo 34 godine, Microsoft Windows 1.0 navodno uvodi twitter pitanja i opet smiješne odgovore

Nakon gotovo 34 godine, Microsoft Windows 1.0 navodno je ponovo na Twitteru postavio pitanje i odgovor iz smiješnih prozora

Da relevantan video započinje modernim logotipom sustava Windows 10 i brzo putuje kroz vrijeme. Ranije inkarnacije legendarnog Windows logotipa se pomiču dok se ne prikaže izvorni logotip Windows 1.0 iz 1985. godine. Video ima i razne grafike i glazbu iz 80 -ih. U popratnom tekstu stoji “Uvod u potpuno novi Windows 1.0, s MS-Dos Executive, Sat i više!” U kasnijim tvitovima Microsoft je također obećao povratak igre Reversi. na Instagram video je već pregledan 282.000 puta, a na Twitteru 440.000 puta.

Što Microsoft zapravo planira s ovom smiješnom reklamom

Nakon gotovo 34 godine, Microsoft Windows 1.0 navodno ponovno predstavlja sporni video na Twitteru

Evolucija sustava Windows

Nakon gotovo 34 godine, Microsoft Windows 1.0 predvodi još jednu evoluciju operacijskog sustava Windows

Zašto se Microsoft uopće šali sa sustavom Windows 1.0?

Definitivno nije pravo vrijeme za proslavu godišnjice. Prvi grafički korisnički interfejs tvrtke objavljen je 20. studenog 1985. godine. Za nekoliko mjeseci prva iteracija linije proizvoda bit će stara 34 godine. Microsoft je razvio 16-bitnu platformu za pokretanje grafičkih programa na MS-DOS instalaciji. Bio je to jedan od prvih pokušaja pretvaranja naredbene matematike u vizualnije iskustvo. Bill Gates vodio je projekt i vidio Windows 1.0 kao važan smjer za svoju tvrtku.

Mnogi se stariji ljudi još uvijek sjećaju ovog grafičkog sučelja

Nakon gotovo 34 godine, Microsoft Windows 1.0 navodno ponovno ima stari Microsoftov logotip plavo -bijele boje

Nadajmo se da nije dostupan samo na disketi

Nakon gotovo 34 godine, Microsoft Windows 1.0 navodno predstavlja novo Microsoft Windows pakiranje starog retro

Dobar zaključak zašto Microsoft gleda ove smiješne oglase jest da planiraju koristiti Windows 1.0 kao otvorenu verziju. Baš poput MS-DOS-a, a odnedavno i aplikacije Windows Calculator. Obje su hostirane na GitHubu.

No, s obzirom na vrijeme, postoji još jedna dobra pretpostavka. Treća sezona Netflix TV serija Stranger Things debitira 4. srpnja. Radnja se događa 1985. Ovo je isti datum izdavanja kao Windows 1.0. Uz ogromnu količinu referenci pop kulture u Stranger Things, moglo bi se zamisliti barem plasman proizvoda.

Ako je ovo poveznica s trećom sezonom Stranger Things, Microsoft ne bi bio prva tvrtka koja je vratila djelić osamdesetih na vrijeme za novu sezonu. Nike i Schwinn izdali su ograničena izdanja svojih cipela i bicikala izvan desetljeća. Čak i Coca-Cola ima ograničeno izdanje svog debakla Nova koka -kola vratio u emisiju kao poveznicu. U svakom slučaju, ovo je divna, nostalgična promocija i fanovi bi uskoro trebali dobiti odgovore.

Stranger Things velika je inspiracija za mnoge retro reklame

Nakon gotovo 34 godine, za Microsoft Windows 1.0 navodno će se uskoro opet pojaviti treća sezona

Nakon gotovo 34 godine, Microsoft Windows 1.0 navodno će imati članak o uvođenju programa Word i microsoft

Prvi Microsoft miš izašao je 1983. godine i došao je s Wordom, Notepadom i zaslonskim vodičem

Nakon gotovo 34 godine, Microsoft Windows 1.0 navodno ponovno pokreće staro računalo i miš sustava microsoft Windows