Najstariji Porsche Type 64 prodaje se na dražbi za 20 milijuna USD

Najstariji Porsche, koji će prvi nositi naziv robne marke, bit će na aukciji u kolovozu po povijesnoj cijeni od 20 milijuna USD. Da je tako, to bi ujedno bio i najskuplji Porsche na svijetu.

Sportski automobil Type 64 iz 1939. godine jedan je od najranijih modela koje je dizajnirao Ferdinand Porsche. Maleni coupe trebao je krenuti na ogromnu cestovnu utrku od 1500 km od Berlina do Rima i tako njemačku automobilsku industriju predstaviti u najboljem svjetlu. Međutim, izbijanje Drugog svjetskog rata stavilo je kraj na projekt. Dr. Porsche, koji je već bio uvelike uključen u NSDAP, usredotočio se na vojna vozila, osobito tijekom ratnih godina tenk.

Tip 64 trebao je biti trkaći automobil

Najstariji Porsche Type 64 na aukciji se prodaje za 20 milijuna USD

Kraj jednog projekta i početak sljedećeg

Ferdinandov sin Ferry ipak je izgradio još dvije kopije Type 64. Šasija br. 2 dovršena je u prosincu 1939., ali ju je nedugo zatim generalni direktor Volkswagena ukinuo. Šasija # 3 koristila je mnoge dijelove iz prvog automobila i bila je spremna sljedećeg lipnja.

Automobil je preživio rat i ostao s obitelji Porsche kad su se preselili u Austriju. 1946. Ferry je Type 64 dao naziv tvrtke, registrirao ga i dobio 1947. od Battiste “Pinin” Farina, koji je kasnije postao Dizajn kuća Pininfarina osnovan, obnoviti.

Automobil star 80 godina odlično se pokazao

Najstariji Porsche Type 64 prodaje se na aukciji za 20 milijuna dolara vrijednog 80 -godišnjeg automobila

Type 64 je prvi automobil koji je nosio naziv tvrtke Porsche

Najstariji Porsche Type 64 bit će na aukciji za 20 milijuna USD, broj i naziv Porschea

Tip 64 temelji se na Volkswagen Bubi koju je dizajnirao Porsche, u to vrijeme poznat kao KdF-Wagen. No, tijelo je aerodinamički optimizirano i opremljeno uklonjivim poklopcima kotača za smanjenje otpora zraka. Kao rezultat toga, četverocilindrični motor oslobodio je 28% više snage unatoč svojoj sićušnoj opremi od 32 KS.

Slično bivšem VW Bubi

Najstariji Porsche Type 64 prodaje se na dražbi za 20 milijuna USD. Motor najstarijeg Porschea

Najstariji Porsche teško mijenja vlasnike

Značajno je napomenuti da je najstariji Porsche Type 64 samo dva puta promijenio vlasnika, s obzirom na njegovo podrijetlo. Austrijski trkaći vozač Otto Mathe kupio je automobil 1949. godine i čuvao ga do kraja života, 46 godina. Godine 1997. najstariji Porsche bio je u rukama Dr. Thomas Gruber, jedan od najcjenjenijih Porsche -ovih stručnjaka u svijetu, koji je sada u RM Sotheby aukcija u Montereyu, Kalifornija, nudi.

Sredinom 20. stoljeća automobili su izgledali vrlo drugačije nego danas

Najstariji Porsche Type 64 prodaje se na dražbi za 20 milijuna dolara iznutra

Najstariji Porsche Type 64 prodaje se na dražbi za 20 milijuna USD; stara vrata s pokrivačem od tkanine

Stoga ne treba čuditi da je procijenjena cijena tako rijetkog i važnog modela kao što je najstariji Porsche Type 64 ogromnih 20 milijuna dolara. Time bi se srušio trenutni aukcijski rekord za Porsche od 14 milijuna dolara koji je držao 917.000 iz 1970. koji je prodan u Goodingu 2017. godine & Prodana je aukcija tvrtke u Montereyu.

Najstariji Porsche Type 64 prodaje se na dražbi za 20 milijuna USD, svjetla i dalje rade