Michelin i General Motors razvijaju pneumatike bez zraka

Mnogo toga može poći po zlu dok vozite automobil. Prazne gume, na primjer, pravi su problem. Zahvaljujući suradnji između Michelina i General Motorsa, iskustvo deflacije uskoro bi moglo biti prošlost.

Nakon višegodišnjeg istraživanja, Michelin je napokon objavio da predstavlja UPTIS, njegov “jedinstveni sustav guma otpornih na probijanje” spreman je za rad. Francuski proizvođač guma surađuje s tvrtkom General Motors u praktičnim testovima s električnim vozilima Chevrolet Bolt. Testovi će započeti ove godine, a ako sve prođe u redu, gume bez zraka mogle bi se pojaviti na tržištu već 2024. godine.

Michelin -ov direktor za istraživanje i razvoj, Eric Vinesse i Steve Kiefer, GM globalni šef nabave, demonstriraju UPTIS prototip

Michelin i General Motors razvijaju pneumatske gume unaprijed između dva velika proizvođača automobila

Michelin i General Motors razvijaju pneumatike bez zraka uz nove michelin tweel

Jedinstven dizajn pneumatika bez zraka

Jedinstven dizajn rebara gume nalazi se između aluminijskog kotača i vanjskog profila. Izrađen je od kompozitne gume i materijala od stakloplastike visoke čvrstoće ugrađenog u smolu, koja nudi trajnost i rastezljivost u isto vrijeme.

Guma je u biti evoluirana verzija bezzračnog tweela koji je Michelin prvi put predstavio prije gotovo 15 godina. Rani problemi s projektom, međutim, bili su buka i vibracije u usporedbi s konvencionalnim izvedbama. Srećom, Michelin je sada uklonio ove prepreke.

UPTIS bi mogao predstavljati budućnost automobilskih guma

Michelin i General Motors razvijaju pneumatike bez zraka uz komponente novih guma

Michelin se na kraju nada da će napraviti gume s 3D pisačem

Michelin i General Motors do sada razvijaju pneumatike bez zraka, pobliže gledajući pneumatike bez zraka

Prednosti novih guma Michelin i General Motors

Gume bez zraka pružaju niz prednosti u odnosu na tradicionalni dizajn. Na primjer, uklanjanje ometajućih i potencijalno opasnih kvarova dovodi do smanjenja otpadnih proizvoda. Michelin predviđa uštedu od 2 milijuna tona godišnje. Manje guma završi u smeću prije kraja svog životnog ciklusa.

UPTIS je također dizajniran za smanjenje potrošnje sirovina, energije za proizvodnju i emisija povezanih s proizvodnjom zamjenskih guma. A budući da automobilima više ne trebaju rezervne gume, oni su i lakši, a time i učinkovitiji. Tvrtkama koje upravljaju voznim parkom ta će učinkovitost biti posebno važna jer se ne gubi vrijeme na kvarove i općenito održavanje guma, uključujući provjere oštećenja i ispitivanja tlaka.

Testovi će započeti ove godine

Michelin i General Motors razvijaju pneumatike bez zraka, a testiranja počinju ove godine

Kroz brojna ispitivanja s Chevrolet Boltom, Michelin bi sada trebao ispitati njegov dizajn tijekom dužeg vremenskog razdoblja. To omogućuje inženjerima da vide koliko dobro pneumatike bez zraka mogu podnijeti niz površina i izazovne vremenske uvjete.

Michelin i General Motors razvijaju pneumatske gume montirane na automobil