LIDAR i Umjetna inteligencija iz Doxela poboljšavaju građevinski sektor i nekretnine

Umjetna inteligencija postaje sve važniji dio naše svakodnevice. Neki dan tvrtka se razvila Doxel novi inteligentni roboti koji mogu uvelike poboljšati građevinski sektor i sektor nekretnina. Opremljen sa Sustav LIDAR, Skraćeno od “otkrivanje svjetlosti i dometa”, novi roboti iz Doxela mogu bolje od bilo kojeg arhitekta provjeriti idu li građevinski projekti doista po planu. Oni prate kako se građevinski procesi razvijaju, što i gdje instalirati, je li materijal na pravom mjestu u pravo vrijeme itd. Ako autonomni robot otkrije pogreške na gradilištu, oni se odmah priopćuju i ispravljaju, čime se sprema projekt vrijeme i novac Štedi gubitke. Nedavno testiranje tehnologije povećalo je produktivnost rada za 38% i smanjilo proračune za čak 11%!

S obzirom na činjenicu da je 98% velikih građevinskih projekata provedeno gotovo 80 godina ako se proračun premaši i odgodi do 20 mjeseci, Doxelov je koncept više nego jasan. Rješenje problema je stalno pomno praćenje projekta, ne ostavljajući prostora za greške. Doxelova ideja nije oslanjati se na ljude, već na točna mjerenja i podatke.

Nakon što je programiran, robot je potpuno autonoman

LIDAR i umjetna inteligencija iz Doxela poboljšavaju građevinski sektor i sektor nekretnina malih doxel robota

Kako funkcionira mali robot iz Doxela i njegovog LIDAR sustava??

“Radni dan” malog autonomnog robota iz Doxela s ugrađenim LIDAR-om počinje čim je gradilište zatvoreno za taj dan. U roku od nekoliko sati uređaj zatim metodički skenira cijelu konstrukciju. Robot nema problema pratiti unaprijed planirane rute, uključujući stepenice, i 30-ak u roku od tjedan dana.

000 četvornih metara za skeniranje.

Čak ni stepenice nisu problem

LIDAR i umjetna inteligencija iz Doxela poboljšavaju građevinu i sektor nekretnina doxel se penje stepenicama

Čim robot dovrši mjerenja, sprema sve podatke u oblak. Tamo se zatim obrađuju pomoću njegovih 3D algoritama. Oni mogu prepoznati sve vrste komponenti na temelju njihovog oblika, položaja i veličine. Točnost karte lidara koju je izradio Doxel omogućuje menadžerima da provjere koriste li njihovi građevinski radnici prave materijale na pravom mjestu i na pravi način. Upravo to štedi vrijeme i novac. Pogreške se ne prepoznaju u roku od nekoliko dana ili čak tjedana. Inače bi vaše rješenje koštalo mnogo više vremena, materijala i rada.

Nitko ne može raditi tako precizno i ​​brzo kao mali robot iz Doxela

LIDAR i umjetna inteligencija iz Doxela poboljšavaju građevinski sektor i sektor nekretnina sporim mjerenjima

To je sve u redu, ali čine li Doxel robot i njegova LIDAR kartica zaista razliku? Kratak odgovor: da!

Doxel je već proveo praktično testiranje svoje tehnologije. Robot je pomogao nadzirati izgradnju višespratne medicinske uredske zgrade u San Diegu u Kaliforniji. Robot je automatski skenirao konstrukciju svaki dan ukupno 4,5 sata.

Na kraju “radnog dana”, Doxel šalje detaljno izvješće

LIDAR i Umjetna inteligencija iz Doxela poboljšavaju građevinski sektor i sektor nekretnina točnom analizom i rješavanjem pogrešaka

Produktivnost rada povećala se za 38% tijekom projekta. Kao rezultat toga, projekt je ukupno bio 11% ispod proračuna. Naravno, različiti građevinski projekti pokazat će različite rezultate. U građevinarstvu i nekretninama, međutim, čak je jedan ili dva posto vrlo važno.

Doxel trenutno također koristi dronove s LIDAR -om u ograničenoj mjeri. Međutim, oni i dalje zahtijevaju nadzor i kontrolu od strane iskusnih radnika. Lako je vidjeti kako bi robotska autonomija mogla poboljšati učinkovitost ovih procesa.

Doxel je ovdje pronašao pogrešku i označava je crvenom bojom

LIDAR i Umjetna inteligencija iz Doxela poboljšavaju građevinski sektor i sektor nekretnina Brzo i jednostavno otkrivaju pogreške