Blizzardov BlizzCon 2020 otkazan je zbog koronavirusa

Activision Blizzard nedavno je objavio fanovima da je predstojeći BlizzCon 2020 otkazan. Zbog koronavirusa trenutno postoje mnoga zdravstvena pitanja oko masovnih okupljanja poput konvencije. Blizzard sada istražuje virtualne alternative.

Vijest o otkazivanju događaja stigla je od izvršne producentice BlizzCona Saralyn Smith. Napisala je u jednom Post na blogu, da je Blizzard “donio vrlo tešku odluku da ove godine neće imati BlizzCon”.

BlizzCon je jedan od mnogih velikih gaming događaja i natjecanja koji su ove godine otkazani ili promijenjeni. Evolution Championship Series i Tokyo Game Show 2020 već su najavili da će se ove godine održati na mreži. E3 je u potpunosti otkazao svoju godišnju konvenciju. Igra hrane 2020 također morao biti otkazan.

Događaj se održava godišnje od 2005

Blizzardov BlizzCon 2020 otkazan je zbog faze koronavirusa i mećave s aktivnostima logotipa

Što je BlizzCon?

BlizzCon je godišnja konvencija i perjanica Activision Blizzarda. Obično se održava u Anaheimu u Kaliforniji početkom studenog. Tvrtka uglavnom koristi događaj za otkrivanje novih sadržaja za svoje najveće igre. To uključuje velika imena poput World of Warcraft, StarCraft, Diablo i Overwatch. Na primjer, Overwatch 2 i World of Warcraft: Shadowlands najavljeni su 2019. godine.

Datumi izlaska Overwatch 2 i Shadowlands trebali bi biti objavljeni ove godine

Blizzardov BlizzCon 2020 otkazan je zbog izdanja coronavirusa 2

Ljubitelji obje igre s nestrpljenjem očekuju

Blizzardov BlizzCon 2020 otkazan je zbog koronavirusa wow world of warcraft shadowlands

Osim toga, tijekom BlizzCona održat će se različiti razvojni paneli, demonstracije igara, esport događaji uživo i natjecanja u cosplayu, od kojih će se neki također uživo prenositi obožavateljima kod kuće. Događaj godišnje posjete i prate milijuni obožavatelja.

2018. godine više od 40.000 obožavatelja došlo je u Anaheim pogledati predstavu

Blizzardov BlizzCon 2020 otkazan je zbog faze izgradnje koronavirusa anaheim u Kaliforniji

Moguće online alternative za Blizzard

Bez BlizzCona, Activision Blizzard nema veliku platformu za svoje esports događaje i otkrića. U svom priopćenju tvrtka kaže da razmatra alternativne metode za sigurnu isporuku istog sadržaja obožavateljima. Sljedeći BlizzCon neće biti moguć do 2021. godine.

Najvjerojatnije će se tada djelomično ili u cijelosti odvijati na mreži, slično većini esportskih događaja. Overwatch League i Call of Duty League samo su dva primjera ove uspješne strategije. Osjećaj da ste za računalom umjesto ispred pozornice nije potpuno isti. Zdravlje i sigurnost navijača i igrača moraju biti na prvom mjestu.

Ovaj domaći kostim pobijedio je na cosplay natjecanju 2017. godine

Blizzard Blizzard otkazuje BlizzCon 2020 zbog pobjednika kostimografa u kostimu koronavirusa