Valg af linoleum til fliser: funktioner i designimitation og 100+ mest komfortable muligheder

Kontrastmønster på linoleum vil understrege den klassiske stil i dit interiør

Kontrastmønster på linoleum vil understrege den klassiske stil i dit interiør

Når du vælger linoleum til fliser i køkkenet eller i et andet rum, skal du forstå sorterne af denne type gulvbelægning og dens funktioner. Men lad os først definere, hvad der præcist er linoleum, der efterligner fliser, og hvad er dets fordele.

Køkkenet i hvidt ser meget rummeligt ud

Køkkenet i hvidt ser meget rummeligt ud

Flerfarvet linoleum på mosaikfliser

Flerfarvet linoleum på mosaikfliser

Hyggeligt værelse indrettet i en lurvet chic stil

Hyggeligt værelse indrettet i en shabby chic stil

Ternet linoleum i lyse farver

Ternet linoleum i lyse farver

Produktets hovedtræk er dets udseende: det ligner virkelig en flise, kun belægningen er sømløs og ikke hård. Den største fordel ved denne mulighed i sammenligning med den traditionelle, der viser rektangler, er ikke-standard. Først ser det ud til, at der er rigtige fliser på gulvet, især hvis linoleum er af høj kvalitet.

Det er selvfølgelig ret let at skelne mellem to typer dækning, men selve ideen overrasker med sin originalitet, fordi du ikke lagde almindeligt linoleum ned og ikke brugte fliser (i nogle rum ville det ikke være hensigtsmæssigt).

Andre fordele ved linoleum til fliser

 • Pris. Denne faktor er oftest den afgørende faktor i valget. Moderne priser på linoleum er ret attraktive: du kan købe et billigt produkt af høj kvalitet. Fliser koster normalt mere.

 • Modstandsdygtighed. Naturligvis er rigtige fliser mere holdbare. Selv den bedste linoleum kan dog bruges i 10 år eller mere..
 • God varmeisolering. Ifølge dette kriterium er materialet bedre end fliser; det er varmere, mere behageligt at gå på. Og hvis du bruger et underlag af høj kvalitet, vil belægningen ligne et varmt og blødt gulv..

Interessant flisebelagt mønster på linoleum i den eklektiske stue

Interessant flisebelagt mønster på linoleum i den eklektiske stue

Slidstærkt og praktisk flisebelagt linoleum

Slidstærkt og praktisk flisebelagt linoleum

 • Attraktivt udseende. På grund af de mange forskellige typer, farver og teksturer kan du vælge linoleum, der passer perfekt til ethvert interiør. Flisen har også denne kvalitet, og her kan vi sige, at linoleum ikke er ringere end det i denne indikator.
 • Nem installation. Da dette er et enkelt lærred, skal produktet kun spredes på gulvet og få lov at hvile, før møblerne installeres (det er ønskeligt, at gulvet er jævnt). Det er lettere at demontere det end fliser..
 • Visuel faktor. Et produkt med en passende farve, mønster og tekstur vil visuelt udvide rummet. Selvom flisen også har denne fordel..

 • Høj kvalitet. Moderne teknologier gør det muligt at skabe meget slidstærkt linoleum, og denne indikator forbedres konstant.
 • Let pleje. Materialet er vandtæt, så det kan vaskes. Desuden er det bedre til dette at bruge en lille mængde fugt, for eksempel en fugtig klud. Forskellige vaskemidler er også velegnede til rengøring af linoleum..

Accent gulv i et lyst køkken

Accent gulv i et lyst køkken

Varianter af linoleum

Afhængigt af anvendelsesområdet og niveauet for påkrævet permeabilitet (det vil sige belastningen, materialet kan modstå), linoleum er forskellig i tre typer: husstand, semi-kommerciel, kommerciel.

Indenlandsk

Normalt brugt i boligområder og hvor der er lav belastning. Tykkelsen af ​​produktet er normalt 1,2 – 1,6 mm. Fordelen ved husholdningslinoleum er den lave pris. Ulempen er et temmelig lavt styrkeniveau, selvom det med korrekt drift kan bevare et attraktivt udseende i ret lang tid, mere end 5-7 år.

Semi-kommercielt

Det bruges i lokaler med et gennemsnitligt trafikniveau, kontorer, butikker osv. Det er lavet af PVC og glasfiber, hvilket gør det mere holdbart end husholdningslinoleum. Materialet har gode varme- og lydisoleringsegenskaber.

Semi-kommercielt linoleum på kontoret med et mønster, der efterligner fliser

Semi-kommercielt linoleum på kontoret med et mønster, der efterligner fliser

Linoleum til fliser kan belægges med en speciel forbindelse, der gør den mere slidstærk. Omkostningerne ved denne type linoleum kan være omtrent de samme som for en husstand, alt afhænger af producenten.

Kommerciel

Det betragtes som det mest slidstærke og dyre, det er modstandsdygtigt over for kemikalier. Det bruges på steder med høj trafik, for eksempel i indkøbscentre.

Kommercielt linoleum er af to typer:

 • Kunstig (syntetiske materialer bruges til produktion);
 • Naturlig (hørolie, træmel, naturlige fibre bruges til fremstilling). Dette er et mere holdbart og miljøvenligt udseende – det kan bruges i 30-40 år..

Sort og hvid linoleum i et bur passer godt til røde nuancer

Sort og hvid linoleum i et bur passer godt til røde nuancer

Vigtig! Særligt interessant er varianten af ​​en naturlig belægning imprægneret med linolie. Sådan linoleum har et attraktivt udseende og er let at vedligeholde..

Skolegang med farvet ternet gulv

Skolegang med farvet ternet gulv

Udvælgelsesanbefalinger

 • Bestem graden af ​​stress, hvor mange mennesker der kommer ind i rummet, hvilke møbler der vil være placeret i det.
 • Eksperter anbefaler at vælge et lærred med en sådan bredde, at det kan sættes i en rulle (uden sømme og samlinger);

 • Hvis der alligevel bruges to eller flere lærreder, skal du vælge materiale fra det samme parti, da i forskellige partier kan nuancen og strukturen variere.
 • Det er let at glide på overfladen, hvis der spildes væske, så du kan købe linoleum under fliserne med en skridsikker belægning.

Skridsikkert linoleum er ideelt til køkkenet

Skridsikkert linoleum er ideelt til køkkenet

 • Inden lægningen skal produktet rulles sammen og installeres lodret, da det kan blive beskadiget i vandret position..
 • Produktet skal have et kvalitetscertifikat. Det tilrådes at købe linoleum i specialiserede eller store isenkræmmere.

Pastelgulv i børneværelset

Pastelgulv i børneværelset

Valget af linoleum afhængigt af værelsestypen

For lokaler med høj trafik (køkken, gang) anbefales det at vælge semi-kommercielt eller kommercielt linoleum med en tykkelse på mere end 3 mm og en beskyttende belægning på 0,25 mm.

Et materiale med en tykkelse på 1,5 mm med en beskyttende belægning på op til 0,2 mm er velegnet til stuen. Da mekanisk skade på linoleum i dette rum er meget mindre almindelig end f.eks. I køkkenet, kan du købe polyesterprodukter (denne mulighed er blødere end opskummet, men også billigere).

Til soveværelser er belægninger på 1,2 – 1,5 mm med et beskyttende lag på op til 0,2 mm egnede. Selvom det ikke kun bruges til det tilsigtede formål (f.eks. Dette er en planteskole), kan du vælge kommercielt eller semi-kommercielt linoleum med en tykkelse på mere end 3 mm.

Flisestørrelse på linoleum

Moderne linoleum fremstilles i tre teksturer:

 • Klassisk stil. Linoleumfliser i standardstørrelse er traditionelle designs. Lærredet vil efterligne ægte fliser, og takket være de mange muligheder kan du vælge et ikke-standardiseret design, der vil være i harmoni med rummets design. Normalt tilbyder butikker kataloger med fotos, hvor du kan se, hvordan linoleum vil se ud i interiøret..

Traditionelt skakmønster på linoleum under fliser

Traditionelt skakmønster på linoleum under fliser

 • Små fliser. Det skaber også en efterligning af fliser på gulvet, omend mindre, men dette gør designet kun mere sofistikeret. Det bruges til installation i alle lokaler. Linoleum med et mønster til små fliser er dog ikke egnet til små værelser og badeværelser..
 • Store fliser. Denne mulighed udvider tværtimod rummet visuelt, så belægningen kan lægges i lokaler i et lille område: i køkkenet, badeværelset osv..

Linoleum i form af store plader hjælper med at udvide rummet i et lille køkken

Linoleum i form af store plader hjælper med at udvide rummet i et lille køkken

Stilfuldt linoleum med efterligning af små fliser

Stilfuldt linoleum med efterligning af små fliser

Design

I dag produceres typer af linoleum, der efterligner en række belægninger. De mest populære muligheder er:

 • Linoleum til keramiske fliser. Den mest populære designmulighed, der kan bruges i ethvert rum. Tegningen er enkel, men takket være de mange farver og teksturer kan du vælge en ikke-standardmulighed.

 • Materiale, der efterligner parket. Dens fordel er dens stilfulde udseende..
 • Et betræk, der efterligner en mosaik på træ. En meget interessant mulighed, og ikke så almindelig, derfor ganske original.

Imitation af laminat på lyst kaffe linoleum

Imitation af laminat på lyst kaffe linoleum

Linoleums farve

Hvis du vil have gulvet til at skille sig ud fra interiøret (f.eks. Købte du et meget brugerdefineret gulv, og du vil have det til at blive det vigtigste dekorative element), skal du vælge farver, der står i kontrast til møbler og vægge. Du kan også købe flere dekorationselementer, der matcher linoleum for at få designet til at se mere harmonisk ud..

Hvis møblerne og væggene i rummet er mættede farver, skal du vælge linoleum til fliser i neutrale farver – beige, grå, lysegrøn. Hvis du har brug for at skabe en hyggelig atmosfære i rummet, skal du vælge pastelfarver..

Det anbefales at vælge linoleum til hvide fliser, hvor der ikke er kæledyr og små børn. Selvom dette kun er en faktor, der giver dig mulighed for at vaske gulvet sjældnere (hvis du kan lide renlighed og konstant rengøring, hvorfor så ikke købe hvidt linoleum). Farven passer godt til moderne interiør, visuelt udvider rummet, og møblerne virker lettere.

Lys linoleum i en studiolejlighed

Lys linoleum i en studiolejlighed

Du kan også købe linoleum fremstillet i forskellige farver, men en sådan belægning er velegnet til at skabe lyst, solrigt interiør. For at skabe et roligt miljø er en monoton farvebelægning mere egnet..

Linoleum til fliser kan have et diagonalt mønster. Denne mulighed er velegnet til små værelser (da den giver dig mulighed for visuelt at udvide rummet) og hvor der kræves energi (for eksempel til et soveværelse vil det ikke være særlig relevant).

Rødt og hvidt linoleum lyser dit interiør op

Rødt og hvidt linoleum lyser dit interiør op

Sort linoleum under fliserne – en sådan belægning kan virke dyster, men hvis produktet er smukt dekoreret, så vil det være en meget stilfuld mulighed.

Producenter

I dag producerer mange virksomheder linoleum, men der er dem, der skiller sig ud med kvaliteten og designet af deres produkter:

 • Tarkett (Sverige-Rusland), betragtes som verdens førende inden for produktion af linoleum. Der er mange design- og farveindstillinger i sortimentet. Der er budgetdækninger og luksuslinoleum. Men altid er Tarkett produkter bemærkelsesværdige kvalitet og fremragende udseende..

 • Juteks (Slovenien), producent af højkvalitets linoleum til mellempriser.
 • Gerflor (Frankrig), ud over slidstyrke kendetegnes disse produkter ved et udsøgt udseende.

Fransk linoleum af lys farve i børneværelset

Fransk linoleum af lys farve i børneværelset

 • IVC (Belgien), dette er linoleum af ikke-standardiseret design (der er endda belægninger, der efterligner uld), som er velegnet til at skabe eksklusive interiører.
 • Beauflor (Belgien), producent af kvalitets naturligt linoleum.

Vigtig! Der er andre anstændige mærker på markedet, så det betyder ikke, at du helt sikkert skal vælge linoleum til fliser udelukkende fra disse fem producenter..

Linoleum til fliser: materiale til linoleum

Der er flere muligheder for råvarer og teknologier til produktion af linoleum, de adskiller sig i miljøvenlighed, holdbarhed og tekniske egenskaber.

Tæt linoleum med flisebelagt mønster i køkkenet

Tæt linoleum med flisebelagt mønster i køkkenet

Naturlig

Til produktionen bruges der kun naturlige ingredienser (hørolie, træmel, jutestof, fyrresin). Sådan linoleum er miljøvenligt og har fremragende slidstyrkeegenskaber. Det vil ikke falme, det er modstandsdygtigt over for ild, men det er uigennemtrængeligt for fugt og er skrøbeligt.

Pvc

Det betragtes som en af ​​de mest populære på grund af dets optimale omkostninger og gode ydeevne. Den er lavet af en fiberdug med en høj varmeisoleringsevne. Materialet er modstandsdygtigt over for fugt, så hvis du har brug for linoleum under fliserne på badeværelset, er det normalt en polyvinylchloridbelægning, der bruges. Ulempe – modtagelighed for fedt og syrer.

Børneværelse i rolige blågrønne farver

Børneværelse i rolige blågrønne farver

Colloxin

Det er fremstillet af en nitrocellulosebase, takket være at materialet er modstandsdygtigt over for fugt. Det har en særlig glans, derfor er det en ret æstetisk belægning. Ulempe – det kan deformeres fra temperaturændringer.

Kontrastgulv i et lyst, rummeligt værelse

Kontrastgulv i et lyst, rummeligt værelse

Alkyd

Under produktionen er den belagt med alkydharpiks, hvorfor den har gode varme- og lydisoleringsegenskaber. Materialet er imidlertid skrøbeligt, så det bruges normalt ikke i lokaler med stor belastning og mulighed for mekanisk skade..

Når du køber gulve, kan du naturligvis spørge en specialist, der ved præcis, hvordan man vælger linoleum til fliser. Men hvis du er velbevandret i dette nummer, vil du helt sikkert kunne købe et kvalitetsprodukt..