Ranunculus (buttercup): træk ved plantning, dyrkning og pleje i det åbne felt

Flerfarvet buttercup felt

Flerfarvet buttercup felt

Så snart blikket skynder sig til disse blomster, føler du ufrivilligt en stigning i ømhed og inspiration. De fleste mennesker, der først ser denne skønhed i en ikke -afsløret form, mener, at dette er en miniatureversion af pæoner. Og nogen tror endda, at det er roser eller smukke valmuer. Ikke underligt, at denne blomst blev værdsat af brudene, fordi planten udgør den maksimale ømhed og renhed. De ser godt ud i haven, i en gryde eller på bordet derhjemme, i en buket.

Bag det næsten ukendte og vanskeligt udtalte navn “ranunculus” gemmer sig imidlertid en almindelig smørblomst. Dens vilde sorter, hvor små, enkle gule blomster er repræsenteret, findes i forskellige dele af Rusland. Sorterne, der formodes at blive dyrket under haveforhold, er særligt populære. De er udstyret med en original og varieret farve, har store frodige rosetter og en virkelig delikat aroma. Når du har plantet denne skønhed på dit websted, får du virkelig glæde af at passe ranunculus og af det opnåede resultat.!

Delikat smørblomst bringer raffinement og subtil stil

Delikat smørblomst bringer raffinement og subtil stil

15

Funktioner ved plantning af en plante

Jordstænglerne i denne kultur er repræsenteret af små knolde, der ligner kråkfødder i form. Det anbefales at købe dem om efteråret, da der i dette tilfælde er en maksimal sandsynlighed for, at de er friske, det vil sige gravet ud i denne sæson. Det betyder, at buttercupen vil ligge til foråret uden skader og skadedyr..

Vigtig! Knolde plantes midt på foråret, når jorden når at varme op til 5-8 cm. Plantens “klo” skal skrues ned. Afstanden mellem knoldene er 12 cm. Inden plantningsprocessen kan de gennemblødes i vand eller lægges i savsmuld i flere timer.

Smørblomstknolde er formet som kråkfødder

Smørblomstknolde er formet som kråkfødder

Plantning af smørkopper

Denne proces indebærer overholdelse af en række sekventielle faser og under hensyntagen til funktionerne.

 1. Afstigning finder sted på et solrigt sted med lidt vind.
 2. Jorden skal forberedes i god tid og være løs.
 3. Som en original mulighed bruges sort jord, som blandes med en tilstrækkelig mængde humus.
 4. Du skal passe på dræning for at undgå stillestående fugt og dannelse af råd på knolde..
 5. Hvis der er fare for frost, skal de dannede frøplanter dækkes med halm eller andre dækmaterialer.
 6. Når toppene bliver gule, er det nødvendigt at grave det ud og derefter tørre knolden.

15

Overholdelse af disse punkter giver dig mulighed for hurtigt at udføre foranstaltninger af høj kvalitet til plantning af en smørblomst.

Hvornår skal man gå i land?

Det er nødvendigt at starte med at plante planter på et tidspunkt, hvor jorden er helt opvarmet, og risikoen for forårsfrost reduceres til nul. Erfarne gartnere anbefaler at gøre dette i begyndelsen af ​​maj. Da transplantationsprocessen problematisk tolereres af planten, er det vigtigt på forhånd at tænke over, hvordan man planter den, så smørblomsten føles behagelig.

Råd! Knoldene skal begraves i et hul med deres næb nede, samtidig med at de beholder en dybde på 5-8 cm. Det er vigtigt at holde afstanden mellem knoldene, som vil være omkring 10-15 cm.

Hvis der er en mulighed for, at temperaturen falder kraftigt, skal du dække blomsterbedet med halm eller andet specielt materiale. Efter et stykke tid vises de første blomster.

Et solrigt og lavt vindsted vil være ideelt til plantning af en plante

Et solrigt og lavt vindsted vil være ideelt til plantning af en plante

Plantepleje i haven

Ranunculus er god, fordi den slet ikke er svær med hensyn til pleje. Det skal kun vandes regelmæssigt og gør det i moderate mængder for at undgå forfald af rodsystemet..

De første blomster vises 60 dage efter plantning

De første blomster vises 60 dage efter plantning

Hvis der opstår skimmelsvamp på bladene, og planten også begynder at fælde knopper, indikerer dette et for højt fugtniveau. Det er nødvendigt at håndtere fjernelsen af ​​beskadigede planteelementer og udføre følgende trin:

 1. løsne den resulterende jord;
 2. reducere mængden af ​​tilført vand
 3. fjern blomsterstande, der er falmet rettidigt
 4. fodre blomsten regelmæssigt.

fjorten

Råd! Den sidste foranstaltning skal tages hver anden uge, mens det er vigtigt at bruge kaliumgødning. I den periode, hvor blomstringen begynder, kan kaliumsalt, aske, kaliumsulfat bruges som gødning.

Overvintring

 • Planten er, som allerede nævnt, ugunstig for frost, så før det kolde vejr begynder, er det nødvendigt at grave knoldene op og skylle dem fra jorden. Derefter skal de tilgroede “bundter” adskilles fra deres “børn”.
 • For at sikre buttercup mod mange skadedyr er det nødvendigt at suge dette element i mangans sammensætning i 10 minutter. Derefter er det vigtigt at tørre knoldene grundigt og læg dem i sand eller tørv..
 • Opbevaringsområdet skal være køligt og mørkt. I løbet af sommerens blomstringscyklus producerer en voksen knold 7 “babyer”, en ung – 3.

Korrekt pleje af smørblomstknolde om vinteren vil glæde dig med smukke og frugtbare skud

Korrekt pleje af smørblomstknolde om vinteren vil glæde dig med smukke og frugtbare skud

Funktioner ved reproduktion af ranunculus

Der er to måder, hvorpå smørkoppen reproducerer og glæder sig over sin skønhed..

 1. Knolde. Det er nødvendigt at vælge de mest sunde elementer, hvorfra rødderne efterfølgende vil blive dannet..
 2. Frø. I begyndelsen af ​​marts skal du plante frø derhjemme i en tidligere klargjort beholder. De skal vandes med jævne mellemrum og drysses med lidt jord. Lad det stå et sted, hvor der er tilstrækkelig varme og lys. Det er vigtigt at aftørre huslyet dagligt for at undgå fugtdannelse..

Spirer dækket med folie eller glas skal ventileres hver dag.

Spirer dækket med folie eller glas skal ventileres hver dag.

Sygdomme og skadedyr

De kødfulde dele af denne blomst fungerer som en rigtig godbid for følgende parasitter:

 • bladlus;
 • trips;
 • edderkoppemide.

fjorten

I denne henseende, hvis du har bemærket insekter, er det nødvendigt at behandle planterne med insekticider af høj kvalitet. For forebyggende formål anbefaler gartnere behandling med mercaptophos..