Heliopsis (60+ blomsterbilleder): sorter med en beskrivelse, trin for trin plantning og pleje i det åbne felt, dyrkning og reproduktion

Solsikken vil blive en ægte dekoration af ethvert rekreativt område

“Solnechnik” bliver en ægte dekoration af ethvert rekreativt område

Heliopsis oversat fra græsk betyder “ligesom solen”, men fødestedet for denne plante er Central- og Nordamerika. I dag kan den findes i alle dele af verden, blomsten er elsket af mennesker over hele verden, hvilket giver den de smukke øgenavne “solsikke” og “gylden kugle”, selvom dens andet officielle navn lyder ekstremt enkelt – gul kamille. I naturen er der omkring ti arter af årlige og flerårige sorter af heliopsis.

Heliposis sorter

Navn Beskrivelse Foto
Lorraine Sunshine Udover smukke solrige blomster har den et andet særpræg – smukke brogede blade
Sommersol En busk med de største blomster, der ligner en solsikke så meget som muligt. Dette er den største “sol” i størrelse blandt andre underarter
Asahi Midten er næsten usynlig, blomstens form ligner mere en mini-dahlia end en kamille. På trods af at den ikke er særlig høj, er den en elegant og utrolig frodig sort. På grund af sin relativt lave placering til jorden kræver det ikke yderligere understøtninger
Sommer pink Ligesom Lorraine skiller den sig ud fra flere blade end blomsterstande, hvert blad har en lilla farve, nuancer tættere på lilla, mens alle venerne i det forbløffende smaragdområde er. Sådanne rige nuancer i kontrast understreger lysstyrken af ​​de gule kronblade. Quirky og form – kanterne er let bøjede indad
Goldenfield Hver calyx er fyldt med flere lag af kronblade af forskellige længder

Lys smuk heliopsis

Lys smuk heliopsis

Sorter og beskrivelse af heliopsis (foto af blomster)

Solsikken er en temmelig høj plante, der når en højde på næsten 150 cm, mens dens mindste kongenere aldrig vokser under 70 cm. Blomsten har lyse gule kronblade med dentikler langs kanterne, placeret skiftevis eller modsat hinanden, afhængigt af sorten.

15

De mest populære sorter af heliopsis:

  1. Solsikke – elsket af gartnere for sin tætte blomstring, hver blomst har en lysegul, næsten orange farve og en stor diameter – ca. 9 cm. Kronbladens form kan variere, og hver sort overrasker på sin egen måde: kronbladene kan være enkle, halv dobbelt eller helt fløjlsagtig “solskin”.
  2. Grungy – navnet taler for sig selv: blade og stilke er fuldstændigt dækket af villi.

Vil være en lys accent i ethvert interiør

Vil være en lys accent i ethvert interiør

15

Heliopsis: vækst og pleje i det åbne felt

Heliopsis er ikke lunefuld, på trods af sit solrige navn, ikke forkælet og tåler stoisk både varme og frost. Han vil lige så heroisk overleve en tørke, hvis du af en eller anden grund ikke kan vande blomsten. Du lærer først om hans personlige tragedie ved den senere og overfladiske blomstring, men dette vil være en stille bebrejdelse, som kun en følsom ejer kan bemærke. Han vil ikke sige et ord, hvis han modtager et “link” til skyggen: hans skud og blomster bliver kun lidt tyndere og mindre.

Heliopsis er en lille sol i din have

Heliopsis – lidt sol i din have

Faktum! Det eneste, “solkuglen” ikke tåler, er kalksten og ler. Han er ganske behagelig i almindelig havejord. Hvis jorden er tilbøjelig til ophobning af overskydende vand, er det før plantning værd at arrangere dræning for heliopsis, og denne blomst vil være dig enormt taknemmelig..

Reproduktion af heliopsisblomsten

Der er to måder at yngle og dyrke mini solsikker.

  1. Frø. Kernerne sås i det tidlige forår og dyrkes som normale frøplanter i ethvert indendørs / drivhus. Derefter fremstilles beholdere eller afskårne plastbeholdere, en typisk blanding af tørv og tørret jord hældes der, let fugtet med vand og frø hældes ovenpå. Du behøver ikke at uddybe dem; et let tryk med din finger er nok. Derefter dækkes de færdige strukturer med en film og placeres på varme steder..

    Råd! Filmen skal periodisk fjernes og ventileres, så fremtidige frøplanter ikke rådner. Efter udseendet af de første spirer er beholderne ikke længere dækket, da små solsikker vokser, de er omhyggeligt forberedt til fremtidig transplantation i åben jord – de er hærdet og tager dem udenfor i en time eller to. Efter at have ventet på passende klimaforhold, når lufttemperaturen ikke længere falder til under 10 ° C, kan du helt flytte solrige “teenagere” til et “hostel” og lade dem eksistere uden pleje af “forældre”.

  2. Division. Om foråret graves planternes rødder op og skæres, så hver del har et par knopper. Tørrede dele fjernes, gode plantes nye steder med en afstand på 40 cm.

15

Heliopsis pleje

I det første vækstår lever “solkuglen” udelukkende af vand og solstråler, det kræver ikke yderligere fodring. Så ikke mere end en gang om måneden ville han ikke have noget imod at servere ham økologisk eller grøngødning til morgenmad. Heliopsis er altid på en streng diæt, da overdreven mulching er kontraindiceret for det. Ellers vil han have en stigning i grøn masse og et minimum af blomster..

På en note! Høje individer har brug for støtte – de bliver nødt til at opbygge støtter. For at danne en smuk “frisure” af busken er det nødvendigt med jævne mellemrum at knibe kronen og fjerne de visne knopper rettidigt..

Giver et godt humør i al slags vejr

En solsikke i ethvert vejr vil give et godt humør

Med efterårets ankomst skal busken være “barberet skaldet” – en fuldstændig beskæring er nødvendig på selve roden. Til vinteren er rødderne dækket af rådne blade og nåletræer..

På en note! Vores solrige ven er en uhøjtidelig langlever og kan eksistere ét sted i et dusin år, men nogle gange vokser den stærkt, og i dette tilfælde skal den forynges – skæres, tyndes ud og genplantes.

15

Sygdomme og skadedyr i blomsten

Paradoksalt nok viste det sig, at heliopsis ikke er af interesse for skadedyr. Det er også meget modstandsdygtigt over for typiske sygdomme, der påvirker haveafgrøder og blomster. Kun lejlighedsvis kan der forekomme et lille flor eller rødlige pletter på dens nedre del, men rust og meldug kan let fjernes ved hjælp af særlige billige præparater, der sælges i nogen af ​​butikkerne med varer til haven..

Kombinerer fantastisk med forskellige farver

Heliopsis går godt med forskellige farver.

Heliopsis i landskabsdesign (ideer og fotos)

Landskabsdesignere dropper ofte pompøse roser og andre velplejede skønheder til fordel for simple mini-solsikker på grund af deres langvarige lysstyrke. De fænger ikke kun med deres lette pleje og en lang blomstringstid: som det viste sig, passer heliopsis perfekt til mange gruppekombinationer med andre planter..

Bemærk! Heliopsis skinner meget succulently blandt undersize nåle og grønne buske. Det ser særligt smukt ud ved blomster af blå og lilla nuancer samt krydrede urter..

fjorten

Ud over æstetisk nydelse kan vores solrige ven fungere som en praktisk hæk. Velplejede og velformede buske zonerer pladsen i sommerhuse perfekt.

Råd! Heliopsis passer perfekt ind i enhver idé i stil med land, Provence eller rustikt design, hvis den dygtigt kombineres med korn, flettede dekorative kurve og små trækurve eller blot plantes langs hegnet.

Dette beskedne solbarn forbløffer med sin uhøjtidelighed og samtidige evne til at muntre op på et sekund med lyse blink af kronblade. Behandl ham med ømhed, giv ham et lyst hjørne, lejlighedsvis vand, fodring, ryddet op i tykt hår – og han vil konsekvent give dig hundredvis af små soler, der glæder øjet siden begyndelsen af ​​foråret og især varmer sjælen med efterårsgrå hverdage!