Gadebelysning (48 fotos): Sådan ændrer du dit websted

Havelamper - som et dekorativt element i landskabsdesign

Havelamper – som et dekorativt element i landskabsdesign

Det er dejligt, når huset er omgivet af en smuk velholdt have, opdelt i hyggelige hjørner. Og hvis al skønheden i landskabet i dagtimerne er helt synlig, så om aftenen (natten) skulle haven ikke falde ned i dyster mørke. Det er derfor, at arbejde med belysning, korrekt belysning af haven er en af ​​de vigtigste komponenter i et korrekt skabt landskabsdesign..

Havebelysning er opdelt i to typer

 • funktionel – sikrer sikkerheden i lokalområdet og dets behagelige brug. Det omfatter belysningsveje til bevægelse (trapper, stier, indgang til huset) samt bygninger på territoriet (lysthus, veranda, sommerkøkken, badehus osv.) Og områdets omkreds.

En kæde af lamper vises langs havestien.

En kæde af lamper vises langs havestien.

Dekorativ belysning af trin med LED -bånd

Dekorativ belysning af trin med LED -bånd

Funktionel belysning er kendetegnet ved oversvømmelse af skarpt lys (det er dog tilrådeligt at udstyre lamperne med dæmpere). Gadelamper tjener også som ekstra beskyttelse – på den ene side tiltrækker det oplyste rum ikke uønskede gæster, på den anden side gør det videoovervågningssystemets arbejde effektivt

Dråbeformede havelamper

Dråbeformede havelamper

 • dekorativ belysning – tilføjer romantik til landskabsdesign, skaber lyseffekter og kompositioner gennem det magiske spil mellem lys og skygge, der forvandler almindelige elementer (lysthuse, buske, træer, havemøbler, damme, sten og kampesten, stier) i havedesign til mystiske og enestående. Det hjælper med at fremhæve accenter, fremhæve fordele og skjule fejl i tusmørket..

Lamper - blomsterbed

Lamper – blomsterbed

Gadelamper: hvordan man vælger og installerer

Sund og rask! Smedede bænke – funktioner og fordele, hvor du kan sætte en smedet en, hvordan du plejer

For at opnå funktionel belysning er det bedre at bruge spotlights eller gulvlamper – de giver dig mulighed for at få en stabil og ensartet belysning af den levende og fungerende del af stedet, og de mange lamper i forskellige designs hjælper dig let med at vælge en, der vil passer harmonisk ind i det overordnede stilistiske koncept i haven.

Havelamper udført i form af en sten

Havelamper udført i form af en sten

Efter formål og udseende er dekorative gadelamper til sommerhuse opdelt i:

 • forsænket armaturer – kan monteres direkte i jorden, dekorative platforme, lysthusgulv eller lodrette overflader (trappetrin osv.). Traditionelt er de installeret for at opnå markeringsbelysning, hvilket betyder, at der vil være nok laveffektdæmpede lamper, der simpelthen angiver stiens kontur eller bruges til at belyse facader.

Indbygningsarmaturer i en træplatform

Indbygningsarmaturer i en træplatform

 • stolper – kan have forskellig (50-150 cm) højde, stil, form og farve. Som regel genererer de ikke en kraftig lysstrøm, deres hovedformål er at belyse stier, stier og individuelle elementer i landskabet (udtryksfulde sten, blomsterbed, bænke osv.). Det bruges oftest i klassiske haver, ved design kan det enten enten bare være en klassisk, streng søjle, eller det kan have form som en svamp, klokke osv..

Lamper-pullerter er placeret langs vejen

Lamper-pullerter er placeret langs vejen

 • pullerter er en pullertlampe, der strækker sig ud af jorden, der bruges til at dekorere haver i en minimalistisk eller højteknologisk stil. De har normalt en reflektor (reflektor), der leder lysstrømmen direkte ind på sporet, næsten lige ned

Lamper - pullerter er placeret langs den ene kant af trappen

Lamper – pullerter er placeret langs den ene kant af trappen

 • gulvlampe – er en støtte, hvorpå der er installeret en sfærisk lampe, som skaber en lysstrøm jævnt fordelt i alle retninger

Malede bolde på gulvlamper

Malede bolde på gulvlamper

 • lyskasser – lamper, der har en cylindrisk form, de bruges til at belyse broer, stier eller blomsterbed

Flere lette piedestaler

Flere lette piedestaler

 • flydende bolde – uigennemtrængelige for vand, de bruges til at belyse (belyse) damme og bassiner. Glaskugler, der flyder på overfladen (inklusive flerfarvede) ser meget imponerende ud. Svømmebassiner kan også belyses med deres undervandsmodstande eller optisk fiber..

Flydende bolde på poolens vandoverflade

Flydende bolde på poolens vandoverflade

For at opnå den ønskede effekt, når du opretter dekorativ belysning i haven, for at opnå malerisk belysning, skal flere betingelser være opfyldt:

 • bedst til accentbelysning til fremtrædende elementer i landskab, landskab eller dekorativ arkitektur

Kombineret belysning - lamper, søjler og, rettet mod kaktusser, fremhæver lamper

Kombineret belysning – lamper, søjler og, rettet mod kaktusser, fremhæver lamper

 • For at opnå den optiske belysningsdybde oprettes tre forskellige hovedzoner: forgrundsbelysningen må ikke tilstoppes, dæmpes, mellemgulvet mørkes (undtagelsen er, at separate, særligt effektive elementer er tildelt med retningsbestemt lys), baggrunden er oversvømmet med lys jævnt og stærkt nok

På grund af de forskellige belysningsniveauer skabes den visuelle dybde af landskabssammensætningen.

På grund af de forskellige belysningsniveauer skabes den visuelle dybde af landskabssammensætningen.

 • den klassiske stil med havedesign understreges af symmetrisk placerede belyste objekter

Kombination af funktionel og dekorativ belysning

Kombination af funktionel og dekorativ belysning

 • lys af “kolde” nuancer bruges til at gengive lyse farver og opnå klare konturer af det oplyste objekt. Derudover giver brugen af ​​det kolde spektrum dig mulighed for visuelt at korrigere området – koldt lys fjerner visuelt det belyste objekt (område)

Belyst træstamme og krone

Belyst træstamme og krone

 • skabt af varmt lys, hyggelig og blød belysning skaber illusionen af ​​en visuel tilgang til objektet

Armaturer er ikke lyse og varme i farven

Armaturer er ikke lyse og varme i farven

 • brugen af ​​asymmetrisk belysning giver dig mulighed for at få rytmen i rummet og illusionen af ​​bevægelse.Derudover bruges denne effekt til at flytte fra et objekt til et andet

Havelys i form af klassiske bærbare lanterner

Havelys i form af klassiske bærbare lanterner

 • kronerne på store træer belyses med kraftfulde lamper. Men for at fremhæve små arkitektoniske former vil der kræves en blødere, mere delikat belysning, som gør det muligt at modregne funktionerne i elementets struktur (bygning)

Bænkbelysning med LED -bånd

Bænkbelysning med LED -bånd

 • når du vælger formen på en lampe til en have, bør du foretrække den sfæriske form – den er den mest naturlige og tættere på naturlige former – dråber vand, blade osv..

Lyserøde flydende balloner

Lyserøde flydende balloner

 • for at forhindre lampens blændende effekt i mørket, bruges matte kugler lavet af polycarbonat i havelamper

Blød belysning af landskabssammensætning

Blød belysning af landskabssammensætning

Råd! Hvis haven er fyldt med havemøbler og dekorative blomsterbede, er det bedre at bruge lamper med enkle lakoniske former i den – lamper med et komplekst design kan “overbelaste” rummet. Men for et beskedent område med et minimum af detaljer kan en lampe med et originalt design blive en vigtig del af sammensætningen..

Accentbelysning til havetræer

Accentbelysning til havetræer

Næsten alle typer lamper kan bruges som lamper til gadelamper: halogen, glødelamper eller gasudladning. Men for nylig er LED -gadelamper blevet de mest populære..

Havelamper - gulvlamper

Havelamper – gulvlamper

De er pålidelige, opvarmes ikke, har en høj effektivitet, er ikke følsomme over for temperatur og genererer helt rent monokromt lys. Men det vigtigste er, at LED -gadelygter bruger meget mindre strøm end andre lamper..

LED lys

LED lys

Solar gadebelysning

Solcelledrevne armaturer (solar street lights) kan reducere dine havebelysning og belysningsomkostninger betydeligt. Først og fremmest er de helt autonome-det installerede solpanel oplader det indbyggede batteri, hvilket er nok til 8-10 (afhængigt af model og lysstyrke) arbejde.

Solcellelampe

Solcellelampe

Derudover giver brugen af ​​solenergi dig mulighed for helt at opgive den besværlige og dyre installation af elnettet, således “sollys” – den billigste måde at belyse.

Belysning af en havesti med soldrevne armaturer

Belysning af en havesti med soldrevne armaturer

Derudover har de en række andre fordele:

 • holdbarhed – de installerede LED -lamper brænder praktisk talt ikke ud, og batterilevetiden er op til 10 år
 • mobilitet – armaturet, der ikke kræver strømforsyning, kan let installeres på det krævede sted, og ændrer havbelysningens konfiguration efter eget ønske. Der er dog nogle begrænsninger for valget af installationssted i forbindelse med belysning, ellers oplader solbatteriet ikke batteriet.

Pendellamper Solar Powered

Pendellamper Solar Powered

 • automatisering – sensorer kan installeres på armaturerne, der registrerer daggry (lampen slukker, og batteriet går i opladningstilstand) og solnedgang (lampen tænder automatisk)
 • let vedligeholdelse – lampen er lige nok til at tørre batteriet og lampen mod støv

Brug af solarmaturer til at belyse en stentrappe

Brug af solarmaturer til at belyse en stentrappe

Der er dog også flere betydelige ulemper. Først og fremmest genererer “sol” lamper en lysstrøm med lav effekt, så de kan ikke bruges som hovedbelysning, men kun til dekorativ belysning. Desuden er de på vores breddegrader på grund af de små dagslys timer ikke særlig effektive i efterår -vinterperioden – batteriet har simpelthen ikke tid til at oplade..