Automatisk kunstvanding i landet: typer af automatisk kunstvanding og alle finesser ved korrekt installation af systemet

Automatisk vanding er uundværlig for at give

Automatisk vanding er uundværlig for at give

Autowatering i landet er et progressivt, komplekst arrangeret system, der kræver omhyggelig og omhyggelig omhu. Jo flere hektar der er plantet, jo mere tankevækkende bør denne mulighed være, hvilket giver afgrøden det korrekte vandindhold.

Automatisk vanding vil gøre det lettere at slappe af i landet

Automatisk vanding vil gøre det lettere at slappe af i landet

Automatisk vanding i landet er nødvendig, selv for græsplænen

Automatisk vanding i landet er nødvendig, selv for græsplænen

Automatisk kunstvanding regn teknologi i landet

Automatisk kunstvanding regn teknologi i landet

Varianter af automatisk kunstvanding

Auto-kunstvanding i landet er den bedste mulighed for at forenkle dit liv i et sommerhus eller haveområde og en imponerende besparelse i penge. I tilfælde af rationel fordeling af væsken til kunstvanding kan du spare forbruget af dette råmateriale. Den praktiske side af spørgsmålet indebærer tilstedeværelsen af ​​tre grundlæggende typer af kunstvandingssystemer.

 1. Regneteknologi antager vandstrømmen ovenfra. Således vandes plantebladene, støv fjernes fra dem, mens jorden forbliver uændret. Denne type er den mest effektive, da den er så tæt som muligt på naturlig fugt..
 2. Drypversionen er den mest økonomiske, da den ikke involverer vandforbrug på plantens overflade eller på jorden i nærheden. I dette tilfælde påvirkes rødderne heller ikke – det viser sig, at jorden er fuldstændigt fugtet så meget som nødvendigt. Denne kunstvanding er en ideel løsning for ejere af et stort haveområde og en begrænset mængde vand..
 3. Undergrunden af ​​autowatering til sommerhuse og grøntsagshaver indebærer mætning af jorden med fugt, og det øverste lag forbliver tørt. Det vil sige, at vandet kommer indefra, og denne form for interaktion hjælper med at beskytte stængler og blade af planter mod forfald og forhindrer også vækst af ukrudt..

Regnvandingsteknologi har meget god kunstvanding

Regnvandingsteknologi har effektiv kunstvanding

Generelt kan systemet fungere automatisk og mekanisk. I det første tilfælde behøver du ikke overvåge mængden af ​​vand og hyppigheden af ​​vanding af senge. Dette skyldes, at alle funktioner er klart justerbare og underlagt automatisk styring..

På en note! Denne type installation er designet til at vare over 10 år, men fremstilling kræver en betydelig sum penge. Nogle gange bruges en halvautomatisk ordning, som starter indstillingen i den nødvendige tidstilstand. Auto-kunstvanding i landet kan organiseres med dine egne hænder, men til dette skal du udføre et sæt rationelle foranstaltninger for at forberede arbejdet.

Drypvanding

Drypvanding

Lav din egen drypvandingsfunktion

Essensen af ​​metoden består i at levere vand med en lagertank under en bestemt trykindikator, og rørene er udstyret med specielle dråber, der er placeret i umiddelbar nærhed af rodsystemet. Ulempen ved driften er, at vandforsyningen normalt kun udføres til de nærmeste dråber, mens resten af ​​elementerne lider af mangel på vand.

Råd! Med en indikator for øget tryk vil de første nærliggende elementer have et overskud af fugt, så det er nødvendigt at udvikle et tryksystem af høj kvalitet.

Lægningsskema til drypvanding

Lægningsskema til drypvanding

Hvis det blev besluttet at bruge dette særlige kunstvandingssystem, skal du være opmærksom på flere af dets bestanddele:

 • Rørledningssystem, tilstedeværelse af distributionsenheder. Traditionelt set foretrækkes produkter fremstillet af metalplast.
 • Ventiler – disse komponenter er nødvendige for at regulere vandforsyningsprocessen, det vil sige, hvis grænsen overskrides, forhindrer ventilen efterfølgende forsyning.

Ventil til automatisk vanding

Ventil til automatisk vanding

 • Tæller – dette element er nødvendigt for at få oplysninger om mængden af ​​vand, der bruges. Uden det kan der opstå problemer med at bestemme mængden af ​​vand, der leveres til planter..

Tæller til automatisk kunstvanding

Tæller til automatisk kunstvanding

 • Vandfiltre findes i stor overflod, så det vil ikke være svært for brugeren at vælge den rigtige baseret på kvaliteten af ​​det leverede vand. Med et højt forureningsniveau er det værd at foretrække produkter med automatisk skylningsmulighed..

Automatisk kunstvandingssil

Automatisk kunstvandingssil

 • Gødningsenheder – de kan specialmonteres separat fra tanken og tjener til påføring af flydende og granulær gødning af høj kvalitet. Gødningen reagerer med vandet i rørene og leveres til anlægget gennem en dropper.
 • Tilslutnings- og dæmpningsmekanismer skal bruges på steder, hvor rørene forgrener sig.

Så svaret på spørgsmålet om, hvordan man laver automatisk vanding i landet, er ganske simpelt, derfor er det nødvendigt rationelt at organisere dette system, idet man tidligere har tegnet et plotdiagram og afbildet senge med planter på det. Dette giver dig mulighed for at tælle antallet af nødvendige stik og dryppere..

Drypvandingssystem tilbehør

Drypvandingssystem tilbehør

Generelle tips og tricks til installation af systemet

Automatisering er et alt for komplekst design, der forenkler gartnerens liv betydeligt. Men med selvautomatisering af kunstvanding kan der opstå vanskeligheder..

Automatiske systemelementer omfatter ofte pumper, trykstyringsenheder, timere og styreblokke. Ofte stoler gartnere på implementeringen af ​​disse muligheder til fagfolk, og når de beslutter sig for selvstændigt arbejde, bør du også kontakte en specialist. For at systemet skal fungere problemfrit og ikke mislykkes, skal flere grundlæggende betingelser overholdes:

 • Installation af yderligere indikatorer for jordfugtighed. I dette tilfælde fungerer timeren, uanset niveauet af naturlig nedbør, som er nødvendig for at forhindre vandlogning af jorden..
 • Enhver installation af systemet kræver en specifik plan, og til dette er det nødvendigt at skitsere et diagram over stedet og skematisk angive placeringen af ​​sprøjterne eller drypelementerne..

For autovand er det meget vigtigt at lægge rørene korrekt

For autovand er det meget vigtigt at lægge rørene korrekt

 • Efter den komplette produktion af kredsløbet kan du udføre markeringen i overensstemmelse med planen. Til dette bruges pinde, farvede snore traditionelt..
 • For at forsyne systemet med vand skal du anskaffe dig en god pumpe, som kan være af dræningstype eller kan forsynes med aksler og stempler. Valget er baseret på den mængde vand, der er nødvendig til kunstvanding.

Installation af et automatisk vandingssystem

Installation af et autowateringssystem

Autovandingssystemet i landet sparer dig for store bekymringer om arbejde og funktionalitet..

Råd! Du skal ikke bekymre dig om kvaliteten af ​​vanding – med en rationel installation skal alt ske på den bedst mulige måde. Men du bør med jævne mellemrum kontrollere og udskifte filterelementerne. Du skal også regelmæssigt skifte batterier..

Gør-det-selv vanding-drys

Automatisk kunstvanding regn teknologi

Automatisk kunstvanding regn teknologi

 • Sprinkling er et automatisk system, der ofte bruges til vanding af græsplæner, men denne metode er også relevant for ejere af køkkenhave, sommerhuse, havegrunde. Hvis arbejdet udføres automatisk, spiller opretholdelse af en balance mellem vandingsfrekvensen og graden af ​​fugtabsorbering en vigtig rolle. Dette princip har et stort plus – det krænker ikke jorddækket. På grund af stærke vandstråler er der ingen unødvendige huller tilbage, så rodsystemet har ret til at opretholde sin integritet. En vigtig opgave for ejeren af ​​et sådant system er, at det er nødvendigt at sikre fuld kontrol over strålernes tryk og intensitet for at undgå vandmangel i jorden..

For at montere regnvandingsvandingsudstyr på et personligt sted er det nødvendigt at sikre installation af rør og distribution af kunstvandingssystemer for en jævn vandstrøm over hele stedet.

Råd! I tilfælde af genopfyldning af buske og træer med vand bør mekanismerne fastsættes højere. En vigtig del af hele systemet er rørelementer på 20 mm, og du skal også være opmærksom på selve hanerne og sprøjte dyser med dyser. Vanding skal være ensartet, ellers er der mulighed for at tørre ud eller rådne i rodsystemet.

Hvis det blev besluttet at lave autowatering i landet med egne hænder, er du fem minutter væk fra et kompetent svar på dette spørgsmål. En rationel tilgang til erhvervslivet giver dig mulighed for at opnå et optimalt resultat og skabe et arbejdssystem af høj kvalitet uden store vanskeligheder.

Praktisk og enkel mulighed for vanding af græsplænen i landet

Praktisk og enkel mulighed for vanding af græsplænen i landet

Autowatering i landet: grundlæggende regler og principper for vanding

For effektiv drift af kunstvandingssystemet skal du følge nogle grundlæggende regler:

 • Uanset graden af ​​automatisering af kunstvandingssystemet, bør du ikke helt tage afstand fra denne proces. Fraværet af løsning ved kunstvanding gør denne proces minimalt effektiv, og der dannes en skorpe på jordoverfladen, som forhindrer fugt i at trænge ind. Det skal nødvendigvis løsnes, da jorden er mættet med de nødvendige stoffer.
 • Det er uønsket at bruge koldt vand til systemdrift. Det er bedst at foretrække vand opvarmet i solen. Dette skyldes det faktum, at kuldeeksponering har en negativ effekt på rodsystemet som helhed..
 • Det er nødvendigt at fordele afgrøder over stedet, så det bliver muligt at opdele det i zoner i overensstemmelse med fugtighedsgraden: planter, der elsker vand, placeres på den ene side, og dem, der har tendens til at vokse i et tørt klima på den anden . Dette bidrager til den enkle organisering af kunstvandingssystemet..

17

 • Hvis der udføres vandingsarbejde direkte fra slangen, bør vandstrålen ikke rettes strengt mod roden, da dette kan føre til alvorlig skade på rodsystemet og fremkalde forfald. En vigtig rolle går på vandingens ensartethed, det vil sige, at vand skal absorberes i jorden overalt.
 • Når der er behov for at bevare fugt i jorden, kan du dække det i hullerne med halm. I dette tilfælde vil jorden forblive mere fugtig, da der vil blive oprettet en barriere, der forhindrer øjeblikkelig fordampning af det fugtige miljø..

Råd! Hvis en periode med tørke er kommet, skal vanding være rigelig, men ikke hyppig. Faktum er, at med hyppigt indtag af væske, men lav eksponering, vil rødderne ikke modtage tilstrækkelig fugt. Som et resultat dannes der en skorpe, som bliver en barriere for røddernes vandmætning..

Hvis der træffes en beslutning om at købe automatisk kunstvanding i dachaen, er det nødvendigt at nærme sig dets valg og installation på en kompetent måde!

17