Skoholder på gangen (80+ billeder)

Skoholder på gangen (80+ billeder)

I årenes løb bliver et sådant møbel som en skoholder en integreret del af gangens indre. Dette skyldes først og fremmest den ubestridelige bekvemmelighed ved opbevaring, når skoene, der er bestilt i en ordnet position på hylderne, har evnen til at bevare deres originale tilstand i lang tid. Det er værd at bemærke, at køb af en skoholder vil redde dig fra problemet med at gemme sko, der ikke er i aktiv brug. Dette er vigtigt, da vintersko ofte skal skjules i gamle kasser med forårets begyndelse for at finde et passende sted til dem. Materialet i denne artikel hjælper dig med at forstå, hvilke sortiment af skoskabe der præsenteres i dag, og hvordan du kan lave en skoholder med egne hænder derhjemme.

Typer af skoholder til gangen

Designet af skoholdere indeholder i dag et ubegrænset antal modeller, som forbedres hvert år. De adskiller sig i størrelse, materialer, de er fremstillet af, installationsmetoder og andre funktioner. For at træffe det rigtige valg vil vi lave en kort oversigt over hovedtrækkene ved moderne skoholder på gangen.

Skoskab

I dette tilfælde taler vi om fuldgyldige garderober på gangen, som er passende under forholdene i rummelige værelser. Designet af sådanne skoholdere har mange rum, forudsætter tilstedeværelse af døre, nogle gange af en rumtype. Den største fordel er den store kapacitet, som giver dig mulighed for at placere ikke kun sæsonsko, men også en komplet familiegarderobe..

Typer skoholder til gangen - Skoskab

Racks

Rack-opbevaringssystemet antager et overordnet design af en åben skoholder med mange vandrette hylder. I de fleste tilfælde er det installeret i separate omklædningsrum, opbevaringsrum eller vægnicher. Kan også installeres i rummelige gange.

Typer skoholder til gangen - Hylder Typer skoholder til gangen - Hylder

Slankt format

Piedestalernes særlige design, som ofte bliver en “livredder” for ejerne af lange smalle gange. Modellen adskiller sig i sin lave dybde (ca. 20 cm), og derfor fik den navnet “slank”, hvilket betyder “tyndt, tyndt” i oversættelse fra engelsk. Den er udstyret med nedfældelige hylder, der kan rumme et ret stort antal sko. På samme tid får kombinationen af ​​subtiliteten i skostativkonstruktionen med en betydelig højde en til at tænke over dens stabilitet og behovet for yderligere fastgørelseselementer..

Typer af skoholder til gangen - Slankt format

Skoskab

Denne model er et lille skab med flere hylder, normalt ikke højt. Disse designs er designet til at rumme afslappede sko frem for at gemme hele familiens skoskab. Kantstenen fungerer som en god hjælp i forhold til små gange med lavt til loftet. Den kan placeres i et hjørne ved siden af ​​en væg med en indgangsdør. I dette tilfælde vil strukturen ikke tage meget plads, og dens overflade vil spille rollen som et bord. Ofte sælges skoskabe komplet med andre møbler, for eksempel kompakte bøjler..

Typer af skoholdere til gangen - Skoskab -skab

Skoskab

Den enkleste enhed til opbevaring af sko er en skokasse, kendt af størstedelen af ​​den voksne befolkning siden barndommen. Dens design er en åben hylde til hverdagssko. Ofte kan sådanne skoholdere findes i små gange, hvor ejerne sparer hver kvadratmeter og tilpasser sin øvre overflade til et sæde eller et lille bord til forskellige bagateller. Dette er den bedste mulighed for egenproduktion af en struktur derhjemme..

Typer skoholder til gangen - Skoskab

Skoholder

En ret original mulighed er en skoholder. Det særlige ved en sådan model er, at der ikke er hylder, og knivene spiller rollen som indehavere. Sko på dem placeres lodret, mens de er godt ventileret og bevarer et attraktivt udseende i lang tid. Ofte er designet til rackmonterede skoholdere udstyret med aflange holdere, der giver dig mulighed for at placere høje damestøvler. Fordelen ved konstruktionens konstruktion er dens luftighed og på samme tid stor kapacitet (op til 40 par).

Typer af skoholder til gangen - Skoholder

Åbne og lukkede skoholder: fordele og ulemper

Åbne vitriner er den mest populære type skoholdere, som giver tørring af sko i høj kvalitet, og de har desuden en lavere pris. På den anden side kan opbevaring på åbne hylder føre til støvdannelse..

Lukkede skoholder er udstyret med hængslede, folde- eller rumdøre. De har deres fordele – her er skoene perfekt beskyttet mod støv og er ikke tilgængelige for kæledyrs indgreb. På samme tid er strukturer med lukkede døre meget mindre godt ventileret, og det kan forårsage ubehagelig lugt. Ofte er de udstyret med ekstra huller for at forbedre luftcirkulationen, og de nyeste modeller er udstyret med specielt udstyr til tørring og desinfektion..

Åbne og lukkede skoholder i gangen - Fordele og ulemper

Valg af type skoholderinstallation

Ud over eksterne designforskelle adskiller skoholdere sig i installationsmetoden og opdeles i følgende grupper:

Case sko reoler er modeller, der er fritstående opbevaringssystemer. Deres største fordel er mobilitet – om nødvendigt kan en sådan skoholder let transporteres til et andet sted. Ulempen er det faktum, at selv lette møbler indtager et bestemt område, hvilket ofte ikke er nok på små gange. Ifølge placeringsmetoden kan de være gulvstående og ophængte;

Indbygget-skoholdere, der følger med andre møbler (f.eks. Et garderobeskab) eller er placeret inde i en vægniche, spisekammer. Denne placeringsindstilling giver dig mulighed for betydeligt at spare plads, oftest er det lavet på bestilling i henhold til individuelle parametre. Indbyggede skoholder kan udstyres med en udtrækkelig mekanisme, som om de “dukker op”, når de åbnes fra væggen. Dette er et bekvemt system til at arrangere under trapperne i gangen i private huse;

En roterende skoholder er et af de mest rummelige designs til små gange. Når du har placeret det på hjørnets område, kan du nemt nå ethvert par sko ved blot at rulle systemet rundt om aksen. Her kan sko let tørres og ventileres. Det er vigtigt at tage højde for, at beskidte sko kun kan placeres på de nederste niveauer..

Gang Skostativ - Installationstype Gang Skostativ - Installationstype Gang Skostativ - Installationstype

Materialer til fremstilling af skoholdere

Moderne produktion har et stort udvalg af råvarer til fremstilling af møbler. Skoopbevaring er ingen undtagelse, som kan repræsenteres af følgende materialer:

1. Skostativer i træ – modeller kombinerer æstetik, miljøvenlighed og alsidighed. Den eneste ulempe her kan betragtes som de høje produktomkostninger, men det er fuldt ud begrundet i den lange levetid. Designet af en skoholder kan antage forskellige former på grund af materialets fleksibilitet i behandlingen og have sit eget unikke mønster. Forskellige træsorter (eg, valnød, birk, fyr osv.) Anvendes i produktionen, som har individuelle farver og styrkeegenskaber..

2. MDF eller spånplader – de mest økonomiske og krævede materialer, der hjælper med at opnå det bedste forhold mellem pris og kvalitet. På samme tid, når du køber sådanne møbler, gør det ikke ondt at spørge sælgeren om tilgængeligheden af ​​et kvalitetscertifikat for at undgå forgiftning med skadelige harpikser..

3. Skostativer i metal – de absorberer lugt, der kan komme fra fugtige sko meget værre, de bliver ikke våde og deformeres ikke. Under produktionsprocessen behandles strukturerne med antikorrosionsmidler, hvilket sikrer fravær af rust. Designet af en metalskoholder med smedede elementer vil fungere som en ægte indretning. Ulempen er strukturenes betydelige vægt, hvilket komplicerer deres transport og undertiden rengøring af gangen..

4. Skostativer i plastik – fordelagtigt forskellige i let vægt, fugtbestandighed og nem rengøring, har en lav pris. Da materialet ikke er i stand til at passere luft, bør man ved at købe sådan en sko foretrække åbne strukturer. Det er også værd at overveje, at plast har en ringere styrke end de materialer, der er diskuteret ovenfor, og som følge heraf ikke er så holdbar..

Skoholder i gangen - Materialer til fremstilling Skoholder i gangen - Materialer til fremstilling Skoholder i gangen - Materialer til fremstilling

Sådan laver du en skoholder med dine egne hænder

Herhjemme er det ganske muligt selv at bygge et stativ ved hjælp af de mest ukomplicerede værktøjer lige ved hånden. For eksempel kan en almindelig palle blive grundlaget for et simpelt skostativ. Det skal males til æstetik og monteres lodret mod væggen. Sko som vist på billedet passer ind i åbningerne.

Som en mulighed for en skoholder til et landsted kan du bruge trækasser, som også er malet, lakeret og fastgjort på væggen i den nødvendige rækkefølge. I dette tilfælde kan du få en ret original komposition..

Hvis du har nogle færdigheder i fletning eller rottingvævning, kan du lave et lille skostativ eller væve kasser. Det skal bemærkes, at rattan er godt ventileret, rengjort og yderst modstandsdygtig over for fugt.

Og hvis du har de nødvendige værktøjer og færdigheder i arbejdet med træ, kan du lave en træskoholder med sidevægge og hylder. Først skal du beslutte dig om placeringen og designet af det fremtidige skostativ, foretage de passende mål og tegning.

Baseret på tegningen udarbejdes et skærekort for hver del, hvorefter hylderne og væggene skæres i butikken og klæber kanterne med en særlig kant (med det passende udstyr kan du gøre det selv).

Dette vil blive efterfulgt af samleprocessen, for hvilken det er nødvendigt at købe metalhjørner, hyldestøtter og, afhængigt af designet, andre elementer (ben, skuffestyr, møbelhåndtag). I første omgang dannes rammen af ​​sokkelen – de midterste stativer er fastgjort til basen skiftevis (hvis de er tilvejebragt), derefter sidestativene med huller til hyldestøtterne. “Fyldet” og mulige døre monteres sidst.

Når strukturen er færdigmonteret, kan den dekoreres med maling, lak eller selvklæbende film.

Sådan laver du en skoholder på gangen med dine egne hænder Sådan laver du en skoholder på gangen med dine egne hænder Sådan laver du en skoholder på gangen med dine egne hænder

Skoholder i gangen – foto

Du kan lære mere om de forskellige moderne skoholder i vores galleri. Her er indsamlede fotos, der viser design af forskellige strukturer, typer af installationer samt opstillingsmetoder i store og små gange, private huse. Glad udsigt!

Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto Skoholder i gangen - foto