Koje su prednosti vakuumskih brtvila za skladištenje hrane?

vakuumsko brtvilo-vakuumsko brtvilo-lava-moderna-tehnologija-svježe meso

Dugo čuvanje hrane svježom – to garantiraju moderne vakuumske brtve

Tko to ne zna – predstoji sjajna večer s roštiljem, gosti s nestrpljenjem očekuju ugodnu večer. Zatim šok: Meso na žaru iz zamrzivača više se ne može uživati. Razlog je: izgaranje u zamrzivaču.

No, ne samo meso, već i sva druga hrana može doživjeti ovu sudbinu. Uzrok je obično u tome što proizvodi nisu pravilno zamrznuti i u vrećicama nije stvoren potreban vakuum. Upravo je to od iznimne važnosti kako bi hrana i Co. zadržali svježinu. A Vakuumsko brtvilo je optimalno rješenje za takve slučajeve, jer je uz njegovu pomoć moguće zamrznutu hranu zadržati svježom dulje vrijeme bez brige o gubitku okusa i arome. Tako se rok trajanja može povećati do 10 puta u odnosu na uobičajeni postupak.

vakuumsko brtvilo-vakuumsko brtvilo-lava-firsches-povrće-voće

 Napravite pravi izbor

Kao i sa svim ostalim kupnjama, također biste se trebali upoznati s pružiti potrebne informacije. Osim toga, kriteriji kao što su funkcionalnost, kvaliteta proizvodnje i jednostavno rukovanje trebaju biti uključeni u planiranje. Međutim, jednostavno čišćenje i održavanje također su točke koje se moraju uzeti u obzir. Osim toga, izvješća o testovima i ocjene drugih kupaca iznimno su korisni. Osim toga, preporučuje se uporaba visokokvalitetnih uređaja, jer će samo oni također pružiti željene performanse.

vakuumsko brtvilo-vakuumsko brtvilo-lava-riba-plodovi mora

 Upotreba vakuumskog brtvila ima velike prednosti, kao što je ovdje prikazano kao primjer:

 Pokazalo se da hrana duže ostaje svježa

  • Učinkovito se sprječava opekline od zamrzivača
  • Arome (poput kave ili tartufa) zadržavaju se mnogo dulje
  • Marinada se apsorbira u vrećicama zatvorenim vakuumom, na primjer, za meso s roštilja itd. U nekoliko sekundi i čini meso mekim
  • Različita područja primjene (industrija i trgovina (zaštitna ambalaža), privatna domaćinstva, restorani i pubovi)
  • Ostaci hrane također se mogu savršeno sačuvati i sigurno pohraniti

Osim toga, svakako je vrijedan pažnje i ekonomski aspekt. Kupujte veće količine sniženih proizvoda i upotrijebite inovativne uređaje za njihovu odgovarajuću pripremu i zamrzavanje. Isisavanjem zraka, koji automatski proizvode visokokvalitetne vakuumske brtve, stvarate i puno prostora u zamrzivaču. (Skladišni prostor).

Ovom tehnologijom ne samo vrećice i peciva, već i hrana u posudama, limenkama ili staklenkama za čuvanje dobivaju željenu dugovječnost.

vakuumsko brtvilo-vakuumsko brtvilo-lava-v500-salama-kobasica-proizvodi

 Funkcija vakuumskog brtvila

Vakuumsko brtvilo uklanja zrak iz posebnih vrećica tako da leže izravno na smrznutu hranu. Time nastaje vakuum koji sprječava opskrbu kisikom kako se sadržaj ne bi na bilo koji način oštetio.

Nakon ovog postupka vrećice su hermetički zatvorene. Time se osigurava očuvanje aroma i okusa te osigurava odgovarajuće dug rok trajanja inače kvarljivih proizvoda. Ove radne korake automatski izvode visokokvalitetni uređaji, tako da vanjske vakuumske i električne pumpe nisu potrebne. Ovisno o proizvodu, filmovi se mogu čistiti i u perilici posuđa te se stoga mogu ponovno koristiti.

vakuumsko brtvilo-vakuumski uređaj-svježa hrana

Kako bi se spriječilo zgnječenje hrane, neki vakuumski zatvarači imaju i funkciju zaustavljanja. Zahvaljujući najnovijim tehnologijama i savršenoj izradi, zajamčeno je da će uređaji imati visoku razinu trajnosti bez gubitka performansi.

 Tobogan je također presudan

Vakuumske vrećice dolaze u mnogim veličinama i oblicima, iako nisu sve vrećice kompatibilne s vakuumskim brtvama drugih proizvođača. Treba osigurati da su folije prikladne za zamrzavanje, sigurne za hranu i otporne na kidanje. Vrećice i cijevi proizvedene industrijskim plastifikatorima nikada se ne smiju koristiti. Ovdje se traži i vrhunska kvaliteta, jer visokokvalitetni proizvodi omogućuju, na primjer, kuhanje u vodenoj kupelji (moguć je proces kuhanja sous vide i zagrijavanje do 95 stupnjeva) ili korištenje u mikrovalnoj pećnici. U idealnom slučaju koriste se vrećice s višeslojnim filmom koje, primjerice, meso ne ošteti smrzavanjem dijelova kosti oštrih rubova, a sadržaj se sigurno pohrani. Dostupan je i širok raspon dodatne opreme za kompletiranje vaše opreme.

    vakuumsko brtvilo-vakuumsko brtvilo-lava-mesni proizvodi-svježi vakuumsko brtvilo-vakuumsko brtvilo-lava-svježa hrana  vakuumsko brtvilo-vakuumsko brtvilo-lava-v500-model  vakuumsko brtvilo-vakuumsko brtvilo-vakuumsko-posuda-lava