Hvad skal man bygge en garage fra? Konstruktionstrin og en oversigt over de bedste materialer

Bilstruktur direkte ved siden af ​​huset

Bilstruktur direkte ved siden af ​​huset

Et af de vigtigste spørgsmål til bilejere er indretningen af ​​garagen. For beboere i byområder kan dette problem løses ved at købe en færdiglavet struktur nær huset. Men i den private sektor kan du bygge det selv. Lad os se, hvordan du gør det i etaper..

Kapitalstruktur lavet af mursten

Kapitalstruktur lavet af mursten

15

Beklædning af garagen med en metalprofil

Beklædning af garagen med en metalprofil

Sådan bestemmes området?

Planens udvikling begynder med at bestemme størrelsen af ​​garagen, som afhænger af bygningens funktionalitet. Garagen kan være til et eller flere køretøjer. Samtidig kan både den samme type og forskellige transportformer placeres der..

Råd! I garagen kan du udstyre specielle stativer til opbevaring af reservedele, værktøj, olie og andre ting. Hvis du selv inspicerer og reparerer din bil, kan du udstyre rummet med et udsigtshul.

Inden der bygges af træ, skal det behandles omhyggeligt.

Inden man bygger en garage ud af træ, skal materialet behandles omhyggeligt.

Vigtig! Alle disse spørgsmål skal tænkes præcist på planlægningsstadiet..

Dette giver dig mulighed for at vælge et passende område, over hvilket du, når alle objekter er placeret, kan bevæge dig frit, og du får plads til at udføre bestemte handlinger. Under hensyntagen til funktionalitet bestemmes materialet til konstruktion også – muligheden for at bruge garagen på forskellige tidspunkter af året afhænger af det..

Budget, men fin mulighed for facadebeklædning

Fin budgetmulighed til facadebeklædning

Mursten

En sådan struktur er pålidelig, behagelig og varm. Det kan fungere som et sted til opbevaring og arbejde på samme tid, det kan udstyres med alt hvad du har brug for. Desuden har en sådan bygning et meget attraktivt udseende, hvis mursten er korrekt designet, når den lægges.

  • Ulemperne ved en sådan bygning inkluderer de høje omkostninger i forhold til andre materialer..
  • Der er også behov for indledende forberedende arbejde, herunder oprettelse af fundamentet.

fjorten

Cinder blok

En anden mulighed for at konstruere en struktur til brug året rundt. Det har de samme positive aspekter som mursten. Som regel er en sådan struktur noget billigere end den tidligere mulighed. Men på samme tid er det for konstruktionen også nødvendigt at købe cement, sand og vand, hvorfra der dannes en bindingsløsning..

Råd! Under det er det nødvendigt at udfylde et mere komprimeret, fortrinsvis forstærket fundament, da strukturen vil have en større vægt med de samme dimensioner.

Funktionalitet og udseende afhænger af det materiale, som strukturen er bygget af

Funktionalitet og udseende afhænger af det materiale, som strukturen er bygget af

Skumbeton

Skumbeton er mere moderne i dag. Det er let at bruge, fremmer hurtig vægopstilling og har en ekstra varmeisoleringsfunktion. Men samtidig har han også en ulempe – høje omkostninger. Hvis vi taler om forberedende procedurer, vil der også være behov for et fundament for sådanne vægge, på trods af at materialet har en lidt lavere masse.

De demokratiske omkostninger ved produktet gør det mere populært

Skumbeton har en lavere masse, men kræver også et fundament

Træ

Som regel bruges træ til opførelse af boligkvarterer, da det er mere miljøvenligt og mere sikkert. Men i nogle regioner i vores land er denne mulighed muligvis den billigste. På samme tid får en sådan struktur et attraktivt udseende. På grund af det faktum, at rummet ikke er opvarmet, kan materialet udsættes for fugt, hvilket bidrager til udseendet af skimmelsvamp og andre negative konsekvenser. Derfor, som forberedelse til konstruktion af logfiler, skal brædder og andre elementer behandles med svampedræbende midler..

13

Bemærk! Træ har en høj grad af fugtabsorbering, hvorfor væggene inde i rummet hurtigt kan lugte som benzin, olie eller andre midler. Ulemperne omfatter også kompleksiteten af ​​konstruktionen..

Naturlige materialer bruges oftere til rustik dekoration.

Naturlige materialer bruges oftere til rustik dekoration.

Wireframe

Til konstruktion af sådanne strukturer bruges rammer, der normalt er samlet fra metalrør eller hjørner. Rammerne er beklædt med metal. Det kan bare være plader af jern, bølgepap. De har ikke brug for et massivt fundament, det er nok at lave en lille cementafretning. Denne mulighed er den billigste og mest bekvemme. Men brugen af ​​sådanne bygninger er kun mulig til opbevaring af transport eller arbejde i den varme årstid..

Let design med minimal installationstid

Let design med minimal installationstid

Tagtyper

Som regel opføres staldtage oftest på landbrugsbygninger. De forbruger mindre materiale og er ret praktiske at bruge. Men i nogle tilfælde kan der opføres loftsrum under dem, i hvilket tilfælde taget kan være gavl. Valget afhænger primært af grundlaget. For mere massive bygninger kan alle typer bruges.

Råd! De billigste er skifer, du kan også bruge bølgepap og endda installere helvedesild og ondulin. Men det er ikke altid tilrådeligt.

Hvis du opretter en rammestruktur, er taget normalt lavet af det samme materiale..

15

Porte

Et vigtigt element i garageprojektet er porten. Det vigtigste er at beregne deres størrelse korrekt, hvilket afhænger af køretøjets størrelse. De kan være lavet af træ, der er proppet på den samme base eller indsat i en jernramme. De kan være lavet af jern. Bølgeporte bliver også mere og mere populære..

Der er også forskellige døråbningsmekanismer. Disse kan være standardmarkiser. Hvis deres vægt er lille, kan der være glidesystemer..

Råd! Rullegardiner med løftesystem betragtes som bekvemme og pålidelige..

Valget afhænger af dine præferencer og økonomiske muligheder.

Porten er delvist inde i rummet eller danner en baldakin over platformen til bilen

Porten er delvist inde i rummet eller danner en baldakin over platformen til bilen

Bemærk! Garagen kan ikke kun udstyres med en låge, men også en dør og endda vinduer. Dette vil øge komforten og brugervenligheden..

Moderne håndbetjent overliggende portmekanisme

Moderne håndbetjent overliggende portmekanisme

Etage

Gulvet er en integreret del af ethvert rum, inklusive garagen. Dens grundlag er en cementmørtel, oven på hvilken der ikke altid lægges ekstra gulvbelægning. Men det er en stor fejl. Gulvet holder meget længere, hvis det har et ekstra beskyttende lag. Dette kan være gadebelægningsplader, PVC-gummigulve, trædæk eller i det mindste male en på forhånd forberedt bund. Alt har sine fordele. Flisen er mere holdbar og kan modstå store belastninger, mens den er let at rengøre.

Råd! PVC -plader eller ruller er velegnede til værksteder, der udfører reparationer af køretøjer.

Holdbart og pålideligt gulv holder i mange år

Holdbart og pålideligt gulv holder i mange år

Stadier af at bygge en garage

Konstruktionen af ​​et lagerrum til transport kan opdeles i følgende faser:

  1. Design – valg af sted, bestemmelse af område, udarbejdelse af tegninger og beregninger, valg af midler;
  2. Forberedende arbejde – bygningsstedet skal være fladt, rent, uden stubbe, græs og endda affald;
  3. Fundament – dens værdi afhænger af væggenes størrelse og vægt; i nogle tilfælde er det tilrådeligt at bruge forstærkning. Til opløsningen bruges cement, sand og vand samt knust sten;
  4. Vægge – processen med deres konstruktion afhænger af projektets valg;
  5. Tag består af spær og grundmateriale, det kan være gavl eller enkeltstående. Det er ikke tilrådeligt at bruge andre typer i dette tilfælde..
  6. Porte installeret på konstruktionstrinnet, installeres døre og vinduer også om nødvendigt;
  7. Etage – en opløsning af sand, cement og knust sten hældes, et afretningslag laves, og derefter lægges hovedlaget, i samme fase oprettes et inspektionshul.

Fritliggende kapitalgarage til flere biler

Fritliggende kapitalgarage til flere biler

Selvfølgelig er det vigtigt at udstyre den med elektriske ledninger, i hvert fald så du frit kan komme ud af bilen om natten. Hvis der forventes reparationsarbejde i rummet, er det vigtigt at placere stikkontakter til tilslutning af elværktøj et praktisk sted..