Vrt sa šljunkom – stvorite lijep vrt i vrt za održavanje!

Svatko tko se odluči za vrtni dizajn s kamenjem rado će ga upotrijebiti Ukrasni šljunak. Budući da vam šljunak pruža brojne mogućnosti za oblikovanje prekrasnog vrta sa šljunčanim površinama. Fini ili grubi i u različitim bojama: šljunak u vrtu stvara prirodni štih i uredan izgled. Međutim, važno je kako koristite šljunak u vrtu. Korištenje šljunčane rešetke bilo bi praktično rješenje, jer su pješačka staza, prilaz, parkiralište i terasa na ovaj način znatno stabilniji i uredniji …

Dizajnirajte vrt s šljunkom – mediteranska blagovaonica s ukrasnim šljunkom

šljunčani vrt mediteranski vrt blagovaonica

Izvor: Zierkiesundsplitt.de

Šljunčane staze i šljunčane gredice imaju jedinstveni šarm! Posebno su popularni u modernim, engleskim ili japanskim vrtovima, kao i u seoskim vrtovima. Ali u njima možete bolje uživati ​​bez brige o njihovoj dugovječnosti!

Često se šljunčani kreveti stvaraju u vrtu umjesto na zelenim površinama. Oni čine lijep kontrast zelenom travnjaku. Izgledaju sjajno tijekom cijele godine. Oni divno privlače poglede, ali je li lako i paziti? Šljunčane površine općenito stvaraju moderan vrtni izgled. No, nije dovoljno samo razasuti kamenčiće u vrtu … Nekoliko koraka vodi do prekrasnog vrta sa šljunkom!

Kako dizajnirati šljunčani vrt?

Oni koji svom vrtu žele dati prirodan i istodobno osebujan izgled često smatraju vrt od šljunka. Ne zabludite, međutim, da šljunčani vrt zahtijeva malo rada! Međutim, ne možete samo baciti šljunak u vrt! Tek kada kupite potrebnu količinu šljunka, pravi posao počinje! Potrebno je izvršiti nekoliko priprema. Plijevljenje i izravnavanje daju početak. Sljedeći je korak polaganje sustava za suzbijanje korova. Ako želite saditi biljke, režite samo na željenim mjestima! Za vaš šljunčani vrt najbolje odgovaraju biljke, trajnice ili trave, otporne na sušu, kao i mediteranske biljke. Mogli biste to učiniti u malim grupama, ali moraju izgledati prirodno. Vaš lijepi šljunčani vrt je gotovo spreman!

Dizajnirajte vrt s Taunus šljunkom

vrt s šljunkom taunus šljunak deco ideje vrt

Izvor: Zierkiesundsplitt.de

Ako želite dizajnirati ukrasni šljunčani vrt, trebali biste očekivati ​​optimalnu gustoću sloja šljunka debljine najmanje pet do osam centimetara. Za manje posla u šljunčanom vrtu, postavite runo od korova ispod sloja šljunka.

Nakon što ste u vrtu projektirali lijepe šljunčane staze i krevete, trebali biste ih redovito čistiti od lišća kako se ne bi stvorio korov. Ali kako dizajnirati lijepe prilaze i vrtne staze koje se ne brinu i ne ostavljaju tragove? Uz pomoć šljunčane rešetke!

Koji su koraci do šljunčanog vrta?

šljunčani vrt cvjetnjak travnjak rub

Izvor: Zierkiesundsplitt.de

Što su šljunčane rešetke?

Kako se šljunak ne bi pomaknuo tijekom hodanja i vožnje, preporučljivo je koristiti šljunčane rešetke ispod šljunčanih površina. To čini vašu površinu lakom za hodanje i vožnju. Tada možete bez problema hodati ovim područjem s visokim potpeticama, pa čak se i invalidskim kolicima i biciklima lako kretati. Također dobivate veću stabilnost, a površinu šljunka lakše je njegovati. Ova stabilna baza sastoji se od Šljunčana rešetka, naziva se i šljunkovito saće ili ploče za stabilizaciju šljunka. To su listovi plastike koji nalikuju na saće. Na taj su način vrtne staze, prilazi, parkirališna mjesta i terase oblikovane tako da budu stabilne, bez tragova i jednostavne za njegu. Razlog tome je što se šljunak drži na mjestu u rešetkama, što mu daje veću stabilnost i urednost. Šljunčane rešetke su dostupne sa i bez suzbijanja korova.

Šljunčane saće doprinose funkcionalnom dizajnu vrta

vrt s šljunčanom mramornom šljunčanom rešetkom

Izvor: Zierkiesundsplitt.de

Dakle, šljunak je lijepa alternativa betonskim i travnjačkim rešetkama u vrtu. Ovo je također lijepo vizualno privlačenje pogleda. No, planirajte i dizajnirajte svoj šljunčani vrt kako biste kasnije imali malo posla!

Šljunčani kreveti lijepo se razlikuju od zelenog travnjaka u vrtu

vrt sa šljunkom vrtni kreveti ukrasni šljunak

Izvor: Zierkiesundsplitt.de

Odaberite odgovarajuću boju za ukrasni šljunak

vrt s vrtnim površinama s bijelim šljunkom

Izvor: Zierkiesundsplitt.de

Veslajte ukrasni šljunak s podnim pločama

vrt sa šljunkovitim ukrasnim vrtom za opuštanje

Izvor: Zierkiesundsplitt.de

Ukrasni šljunak savršeno se uklapa u japanski vrt!

vrt sa šljunkom ukrasni šljunak japanski vrt

Izvor: Zierkiesundsplitt.de

Ukrasni šljunak izvrsno privlači pažnju u modernom vrtu

vrt sa kamenčićima neobične deko ideje decokies

Izvor: Zierkiesundsplitt.de

Ukrasni šljunak u bijeloj i crnoj boji osigurava izvrstan kontrast boja u modernom vrtu

vrt s šljunkom ukrasni šljunak crno -bijeli

Izvor: Zierkiesundsplitt.de

Bijeli mramorni šljunak stilski privlači pažnju

vrt sa šljunkom bijeli mramorni šljunak ideje za svježi vrt

Izvor: Zierkiesundsplitt.de

Ribnjak ukrašen ukrasnim šljunkom privlači svačiju pozornost!

vrt s šljunkovitim ogledalom ribnjak ukrasni šljunak

Izvor: Zierkiesundsplitt.de

Napravite šetnicu iz bajke u ukrasnom vrtu

vrt s šljunčanom vrtnom stazom ukrasni vrt

Izvor: Zierkiesundsplitt.de