Uklanjanje korova: neki učinkoviti načini uklanjanja korova u vašem vrtu

Je li vaš vrt pretrpan neželjenim biljkama? Ako se pitate kako ukloniti korov, došli ste na pravo mjesto. U ovom ćemo članku pogledati neke iznimno učinkovite metode za čišćenje velikog područja od invazivnih i problematičnih korova.

Kako ukloniti korov?

Uklonite korov Korov Korov velike površine Uklonite korov Savjeti Maslačak

Iako mnogi ljudi brzo pribjegavaju opasnim kemikalijama za uništavanje korova, često postoje mnogo bolje i manje štetne metode suzbijanja korova koje možete uključiti u svoj vrtlarski arsenal kako biste osigurali da te dosadne biljke nemaju šanse!

Plijevite korov u vlastitom vrtu

Uklonite korov Velike površine korova Uklonite korov Savjeti za travnjake

Najbolje metode za uklanjanje korova na velikom području

Izvucite netaknuto

Postoje mnoge učinkovite metode koje možete koristiti kada je u pitanju suzbijanje korova. No, ovisno o veličini područja na kojem želite ukloniti korov, morat ćete razmotriti različite vrste alata. Na primjer, ako se radi o malom području koje treba očistiti, korov možete jednostavno izvući rukama.

Trava samo kraj ruka iščupati

Uklanjanje korova Plijevljenje velikih površina Uklanjanje korova Savjeti Rukavice

Ručno uklanjanje korova najjednostavniji je način, no ako je vaš vrt velik, ovaj posao može biti prilično težak. No, ako namjeravate raditi opsežno ručno uklanjanje korova, obavezno nosite vodootporne rukavice. Možda biste željeli imati pri ruci i lijep, udoban madrac!

Prilikom uklanjanja korova koristite rukavice!

Borba protiv korova Plijevljenje velikih površina Savjeti za uklanjanje korova

Malčiranje

Što se tiče suzbijanja korova, ovo je jedan od najučinkovitijih pristupa. Rasprostiranjem malča po površini koju želite očistiti od korova učinkovito blokirate sjeme korova. Zbog toga ne dobivaju sunčevu svjetlost i više ne mogu klijati.

Jednostavno rasporedite sloj malča između biljaka koje želite u svom vrtu kako korov ne bi rastao. Ne zaboravite držati malč nekoliko centimetara od svake biljke kako biste spriječili truljenje i spriječili invaziju insekata.

Rasporedite sloj malča u svom vrtu

Uklanjanje korova Alati za opsežno uklanjanje korova

Upotrijebite električni rezač korova

Ako se bavite posebno velikim područjem, možda biste htjeli uložiti u električnu kosilicu. Ovo je izuzetno moćan i učinkovit alat kada se radi o čišćenju vrta punog korova brzo i jednostavno.

S ovakvim uređajem brzo ćete se riješiti zaraslih mrlja korova u svom vrtu. Ovaj uređaj također pomaže da rubovi vašeg travnjaka ostanu oštre, a zgodan je i neprocjenjiv dodatak kutiji alata svakog vrtlara.

Električni Kupite rezač korova

Rezači korova Uklanjanje korova Opširni savjeti za uklanjanje korova

Upravo zalijevajte biljke u vrtu

Poznata i kao navodnjavanje kapanjem, ova praksa zalijeva samo biljke koje želite i izbjegavajte zalijevanje korova na područjima gdje to nije dobrodošlo, poput vrtnih površina. B. na putovima i drugim neosađenim površinama.

Iako to znači veću točnost zalijevanja, vaši napori da ukradete korov s vremenom će se isplatiti.

Jedna od strategija koju možete koristiti je da provučete crijevo za kapanje ili namočite ispod malča za učinkovito zalijevanje biljaka, a korov ne zalijevate. Ne dajući korovima vodu, smanjujete klijavost sjemena do dvije trećine.

Kako zalijevati vaše vrtne biljke?

Uklanjanje korova Sakrivanje korova Opširno Savjeti za uklanjanje korova Zalijevanje

Smanjite otvorena područja

S tlima bogatim hranjivim tvarima i dobro dreniranim, uvijek je dobra ideja ukloniti otvorene prostore u vrtu što je više moguće kako bi se smanjio rast korova. To možete učiniti tako da biljke posadite bliže jedna drugoj kako biste ugušili korov koji raste iz zemlje pružajući hlad.

Planirajte i stvorite gredice

Uklonite korov Velike površine korova Uklonite korov Savjeti za gredice

Rubove travnjaka i vrta čuvajte od korova

Jeste li ikada primijetili da se na rubovima vašeg vrta ili dvorišta nakuplja puno korova? Održavajući pokošene rubove, možete bolje spriječiti prodiranje korova. Međutim, gotovo je nemoguće dobro obaviti posao s kosilicom na rubovima travnjaka i u blizini gredica za sadnju.

Za ta područja možete koristiti trimer za rub travnjaka koji će lakše pristupiti korovu. Većina trimera posebno je dobra za ovu vrstu posla, osobito ako u zemlji ima jakih i čvrstih korova.

Upotrijebite trimer za rub travnjaka

Uklanjanje korova Korov u velikoj mjeri Uklanjanje korova Savjeti za rubove travnjaka

Uklanjanje korova je jednostavno, čak i u ovim uvjetima, ako koristite odgovarajuću opremu

Uklanjanje korova Opširni savjeti za uklanjanje korova

Pokrivni usjevi biljaka

Mnogo je pokrovnih usjeva koje možete posaditi i koje će se relativno lako širiti, poput pšenice, ječma, djeteline itd. Ove su biljke obično korisne i mogu se koristiti kao suzbijanje korova u nekim situacijama.

Alternativa ovoj metodi je samo pustiti korov da raste … privremeno. Poticanjem rasta korova prije sadnje vašeg vrta.

Sve što trebate učiniti je staviti rano proljeće nekoliko listova prozirne plastike na svoj vrt kako biste zagrijali tlo kako bi korov mogao klijati. Zatim, kad korov naraste nekoliko centimetara iznad zemlje, možete ga iščupati – korijenje i stabljike, prije nego što posadite vlastite biljke u vrt.

To je pametan trik

Uklonite korov Korov korov na velikoj površini

Zaključak

Kao što ste vidjeli, postoji mnogo različitih strategija pomoću kojih se možete riješiti tvrdoglavih, neželjenih biljaka u vrtu bez pribjegavanja opasnim kemikalijama. Stoga birajte između gore navedenih metoda i brzo ćete ukloniti korov u svom vrtu!

Uživajte u svom uređenom vrtu! Uklanjanje korova nikada nije bilo tako jednostavno kao danas.

Opširni savjeti za uklanjanje korovaOpsežni savjeti za uklanjanje korova Uklonite korov Korov Korov velike površine Uklonite korov Savjeti proljećeUklanjanje korova Ručno uklanjanje korova