Učinite lako održavanje prednjeg dvorišta – ne potpuno bez održavanja, ali ipak….

Olakšati brigu o prednjem dvorištu? Je li to moguće? Naravno, vrt koji se lako njeguje može se stvoriti, ali uz odgovarajuću vrtlarsku strategiju! Vrt je predivno mjesto za opuštanje, ali zahtijeva redovit rad. Stvaranje vrta koje je vrlo jednostavno za održavanje potrebno je pridržavati se nekoliko stvari. Oni od vas, koji nisu stručnjaci za vrtni dizajn, ali bi htjeli uživati ​​u jedinstvenosti vlastitog vanjskog prostora, možda će imati koristi od današnjeg članka.

Poznavatelji vrtova i strastveni vrtlari oslanjaju se na različite aspekte u dizajnu vrta. Stavljanje fokusa na vrtni ukras nije prava strategija pri projektiranju vrta. Treba voditi računa o svakoj pojedinoj komponenti vrta. Neki savjeti i trikovi čine dizajn vrta za njegu lakim zadatkom. Pogledajmo koji su!

Prednje dvorište ostavlja prvi dojam

Učinite prednje vrtove lakim za održavanje reda i čistoće, ključni su pojmovi ovdje

Dobro planiranje i pažnja na detalje

Kao vlasnik vrta koji svoj vanjski prostor želi pretvoriti u lijepi kutak za opuštanje, trebali biste dobro poznavati uvjete svjetla i tla u vlastitom vrtu. To je od presudne važnosti jer je preduvjet za pravilan odabir vašeg vrtnog bilja. To vam omogućuje razlikovanje biljaka koje zahtijevaju malo održavanja i ekstravagantnih vrsta biljaka koje zahtijevaju intenzivnu njegu.

Na što još trebate obratiti pozornost:

 • Također, o veličini vrtne površine ovisi hoće li se vrt lako održavati ili ne. Tako su velike vrtne površine povezane s puno više napora od manjih.
 • Dobro oblikovani kreveti neće izgubiti oblik pa neka vam to bude prioritet! Dakle, rubovi kreveta oko travnjaka štede mnogo truda i rada!
 • Bolje je prikupiti više drveća i grmlja što bliže jedno drugom. To vam štedi mnogo truda i vremena uz redovito održavanje.
 • Oslonite se na domaće biljke.
 • Korovi su potpuno nepoželjni! Zatim imajte na umu da će prirodni kamen spriječiti razvoj korova sjemena: to jest, vrtne staze od prirodnog kamena izvrsna su opcija za vrt.
 • Uzmite u obzir da će biti manje spojeva između velikog kamenja.

Prekrasni cvjetnjaci čine da vrt izgleda uredno i uredno

Učinite prednje dvorište lakim za brigu Učinite cvjetnjake lijepima

Budite oprezni pri odabiru materijala za vanjsku uporabu

Materijali igraju bitnu ulogu u vanjskom prostoru, posebno u dvorištu. Prilikom planiranja vrtnih staza i terasa treba obratiti pažnju na materijale koje odaberete. Na primjer, prirodni kamen i beton općenito zahtijevaju malo održavanja. Odgovarajući komadi namještaja također bi trebali biti izrađeni od pravih materijala. Drvo ostaje najpopularniji izbor vrtnog namještaja. Obloge sa posebnim površinama također se pokazuju kao povoljno rješenje za prednje dvorište, jer su održive. A što se tiče vrtnih ograda, ograde od tvrdog drva ili vruće pocinčanog čelika vrlo su popularne jer su izdržljive.

Dobro razmislite o tome kako projektirate vrtne staze

Olakšajte održavanje prednjeg dvorišta Napravite vrtne staze od prikladnih materijala poput betona

Drveni namještaj je klasik u vrtnom dizajnu!

Olakšavanje brige o drvenim namještajima za prednje vrtove najbolja je alternativa

Stavite vrtne biljke koje se lako njeguju

Egzotične biljke nisu najbolje rješenje za lijep vrt s malim održavanjem. Drveće i neke višegodišnje vrste, s druge strane, mnogo su bolje. Najbolje je odabrati one trajnice koje za razliku od jednogodišnjih ljetnih cvjetova imaju dugotrajno korijenje u tlu i lakše preživljavaju razdoblja suše. Pokrivači tla također su od velike pomoći pri projektiranju prednjeg dvorišta za njegu. Cranesbill i Waldsteinie tepih daju lijep izgled i štede puno vrtlarstva. Druge lijepe opcije su:

 • spororastuća cvjetnica poput jorgovana i crvene bazge
 • Grmlje poput hamamelisa, grudve snježne grudve, lješnjaka
 • dugo cvjetajuće trajnice kao što su žuti šešir, ženski plašt, nevjesta
 • dugovječne trajnice kao što su Funkia i Peony
 • neke ruže, poput čisto bijele sorte ‘Escimo’
 • Ukrasno drveće poput japanskog javora, ukrasne trešnje, ukrasne jabuke, stabla kuglaste trube
 • Još jedan naš savjet: bolje izbjegavajte salatu i rajčice!

Odaberite vrtne biljke koje se lako njeguju

ideje za vrtni dizajn uzgoj božura

Nažalost, ne možete samo sjediti u vrtu i uživati ​​u prekrasnim ljetnim danima. Netko mora održavati vrt ugodnim preuzimajući gnjavažu oko vrtlarstva. Međutim, netko pokušava olakšati svoj posao ciljajući na prednje dvorište koje se lako održava.

Čuvajte svoj vrt bez obzira na to je li mali ili veliki. Vrijedi se potruditi za živopisan vrtni dizajn! Jednostavno ne postoji vrt u potpunosti bez održavanja. Morate biti svjesni ovoga! Stoga bi bilo izvrsno vrtlarstvo prihvatiti kao opuštanje ili čak kao aktivnost u slobodno vrijeme.

ideje za vrtni dizajn vrtne biljke za njegu jednostavne za njegu

Učinite prednji vrt lakim za njegu cvjetnjaka

Učinite prednje vrtove lakim za brigu. Vrtne staze od kamena lakše se brinu

ideje za vrtni dizajn ženski plašt je jednostavan za njegu i izgleda lijepo