Stare stolice u vrtu s novom funkcijom – atraktivnim sadilicama

Stare stolice u vrtu s novom funkcijom žute ljuljačke privlačne sadilice

Atraktivne sadilice

Ne izgleda li to sjajno i smiješno? Stara stolica može dobiti novi život u vrtu – može poslužiti kao posuda za cvijeće ili stalak za cvijeće. Kako vam se sviđa ideja? Zapravo dolazi od dizajnerice interijera Renee Buchhauser iz San Diega. Umjesto cvjetnjaka, htjela je stolice u svom pejzažu, na koje bi postavila svoje saksije.

“Uvijek pokušavam pronaći neobične načine sadnje cvijeća u svom vrtu i u ovoj potrazi pronalazim vrlo neočekivane stvari”, kaže ona. Prije osam godina došla je na ideju posaditi cvijeće na stolicu.

  Crvena metalna kantica za zalijevanje – kao ukrasni element

Stare stolice u vrtu s novom funkcijom bijele atraktivne sadilice

Tako je Renee uzela stari okvir za stolicu, jarko ga obojala, ukrasila i dala mu jedinstvenu osobnost. Kako bi dodatno ostvarila svoju ideju, jednostavno uklanja sjedalo ili izrezuje rupu u njemu i izrađuje žičani okvir od žičane mreže. Zatim od kokosovih vlakana oblikuje okvir, nastavlja raditi i uzima posudu za cvijeće, napuni je zemljom za sadnju i tada je sve spremno za sadnju! Reneeina ideja je laka za implementaciju, ali evo još jednog našeg savjeta za vas:

Naš vrtni savjet za vas: Ako ste svoje stare stolice odlučili koristiti kao stalak za cvijeće ili posudu za cvijeće u vrtu, trebali biste ih redovito bojati kako ih kiša ne bi potpuno oštetila.

Mala stolica iz vrtića

Stare stolice u vrtu s novom funkcijom. Male drvene sadnice

Ova mala stolica zasađena prekrasnim vrtnim cvijećem stvara šarmantan izgled u vašem vrtu tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

Dominantna ružičasta boja – ženski ukras

Stare stolice u vrtu s novim atraktivnim sadilicama ružičastog drva

Lijepa patina

Lila Rittersporm – središnji dio koji oduzima dah, ovdje u kombinaciji s lavandom, meksičkom vrijeskom i mirisnom nanom.

Snaga cvijeća

Započnite sezonu plavom lobelijom i ljubičastim maćuhicama koje vole prohladno vrijeme. Kad dođe ljetna vrućina, bijeli pelargonij, veliki masni list i ružičaste petunije mogu narasti dovoljno veliki da nastave s predstavom.

Vrtno prijestolje

Stare stolice u vrtu s novim funkcijama prelaze atraktivne sadilice

Sa svojim vrtnim stolicama pčelama i leptirima dajete odmorište. Ružičasta i crvena kadulja sigurni su favoriti, bijeli masni list, plava lobelija i viteško koplje stvaraju šarmantne naglaske.

Šareni detalj koji možete sami napraviti u vrtu

Stare stolice u vrtu s novim atraktivnim plavim sadnicama

Razveselite se u vrtu

Chartreuse također dobro izgleda sam po sebi, čak i ne morate kombinirati ovaj cvijet, ali ako želite naglasiti njegovu ljepotu, možete se sjetiti da ga uparite sa starom biljkom srebrne boje, bijelim kamenim biljem, ružičastom meksičkom vrijeskom i plava lobelija.

Šareno: Ako ne možete odabrati jednu boju, kombinirajte nekoliko boja zajedno! Ova crveno-plavo-žuta stolica služi kao dom za mirisnu nanu, veliki masni list, tratinčice i cvijet zlatne kokarde.

   Stari naslonjač od ratana služi kao posuda za cvijećeStare stolice u vrtu s atraktivnim sadnicama za vrtni namještaj od ratana

Puna crvena drvena stolica prikazuje ljepotu vrtnog cvijeća

Stare stolice u vrtu s novom funkcijom crvene atraktivne sadnice

Raznolikost cvijeća i biljnih vrsta na starom drvenom stolcu

Stare stolice u vrtu s novom funkcijom crveno cvijeće žute atraktivne sadilice