Sobna biljka jasmina – zeleno privlači oči kod kuće

Ljubitelji biljaka bit će posebno sretni zbog našeg današnjeg doprinosa! Jer danas bismo vam željeli predstaviti prekrasnu sobnu biljku koja jednostavno očarava! Vrijeme je vani već proljetno i ovo raspoloženje možete donijeti kući ljepotom zelenih očiju! Riječ je o jasminu: cvijetu koji ima ženski šarm, romantičnu karizmu i … prekrasan miris! No, budući da većina vrsta jasmina nije izdržljiva na našim zemljopisnim širinama, u ljepoti ove biljke uglavnom se uživa u loncima. Ako svojoj sobnoj biljci želite dodati sobnu biljku jasmina, pročitajte članak do kraja! Sigurno ćete pronaći inspiraciju za uređenje doma i naučiti nešto važno za ovu prirodnu ljepotu!

Jasmin je elegantna i šarmantna biljka

sadnica sadnica biljaka za ukrašavanje jasmina

Zanimljive činjenice o jasminu

Jasmin (Jasminium) je veliki rod s preko 200 vrsta. Neki su uspravni grmovi, drugi su biljke penjačice. Njihova tipična područja voska su tropi i subtropi. Ovisno o vrsti, jasmin može biti visok između pola metra i pet metara! Cvjetovi jasmina obojeni su bijelo -žuto, samo su u nekoliko vrsta ružičasti.

Zimski jasmin cvjeta od prosinca do travnja, a pravi jasmin cvate od svibnja do kolovoza.

Nekoliko jasmina jedan do drugoga čine prekrasan ukras sobe

jasmin sobna biljka u saksiji slažu ideje za ukrašavanje

Jasmin očarava svojim nježnim i umirujućim mirisom. Ovo je jedan od najpopularnijih okusa. Arapski jasmin ima najjači miris cvijeća. Iz tog razloga se od njega dobiva mirisno ulje jasmina, a aromatična tvar jasmin u kineskom čaju dolazi iz kineskog čaja jasmina.

Važni savjeti za njegu sobne biljke jasmina

Proljeće je već tu i nekoliko svježih sobnih biljaka nesumnjivo će nam pomoći da se prilagodimo proljeću i brže se prilagodimo novoj sezoni. Jer oni neizbježno donose puno radosti mladima i starima! Jasmin u saksiji divan je pogled koji u potpunosti zaslužuje vašu pažnju! Njega jasmina nije osobito teška. No postoji nekoliko stvari kojih biste trebali biti svjesni. Želiš dugo uživati ​​u tome, zar ne??

  • Što se tiče lokacije, jasmini preferiraju svijetlo mjesto s dovoljno sunčeve svjetlosti. Ovo također treba dobro provjetravati, inače bi biljku mogli napasti štetnici. Budite oprezni: sobne biljke na toplom mjestu s lošom ventilacijom mogle bi zimi razviti lisne uši ili žuljevce.
  • Redovito opskrbljujte jasmin vodom i hranjivim tvarima. Najbolje je koristiti kišnicu s malo vapna. U svakom slučaju izbjegavajte zalijevanje!
  • Hranite biljku gnojivom svakih dva do dva tjedna tijekom vegetacije (to jest, između travnja i rujna).
  • Jasminima obično treba okvir za penjanje, inače biljka neće pravilno rasti.
  • Posadite jasmin između proljeća i jeseni. Što se tiče kontejnerskih biljaka, pobrinite se da imaju dobru drenažu.
  • Presađujte jasmin jednom godišnje. Najbolje je to učiniti nakon zimovanja u proljeće.
  • Prerežete li zimski jasmin nakon cvatnje, možete imati pozitivan učinak na stvaranje novih izdanaka, a time i na obilje cvijeća. No, trebali biste biti oprezniji s jasminima, koji se uzgajaju u kadi. Ovisno o vrsti jasmina, moglo bi proći različito vrijeme dok se novi cvjetovi ne pojave. S pravim jasminom, međutim, ne radite ništa loše, čak ni ako ga radikalno smanjite.

Biljka jasmina ima svoj impresivan sjaj

jasmin kućna biljka košara korpu prozorsku dasku ukrasiti

Također možete postaviti jasmin u rustikalnom stilu 

jasmin sobna biljka rustikalni lonac za biljke

Preporučujemo da saznate samo o potrebama različitih primjeraka, a posebno o onom koji imate kod kuće. To jamči dug život i jedinstvenu ljepotu jasmina!

Moderan simetričan ukras za blagovaonski stol

blagovaonski stol od sobne biljke od jasmina ukrašava bijele vaze

Posadjen u košaru, jasmin izgleda sjajno!

košara za biljke sa jasminom drugi ukrasni predmeti

Jasmin izrezuje lijepu figuru u visećim loncima

jasmin sobna biljka kontejner biljka prekrasan viseći ukras

Pravilna njega ključna je za jasmin

Pravilno zalijevanje sobne biljke jasmina

Ljepota ove elegantne biljke uljepšava svaku prostoriju

jasmin sobna biljka arapski jasmin