Saditi lukovice tulipana? Ovako to radi brzo i učinkovito!

Svatko tko dobro poznaje temu vrtnog dizajna možda bi se upitao zašto u ovom trenutku uključujemo temu “sadnja lukovica tulipana”. U pravilu se ove biljke moraju saditi u zemlju u jesen ili najkasnije prije Božića. Tada će cvjetati u proljeće. Što ga prije stavite u zemlju, cvijet će biti puniji. No proljeće je sezona tulipana i zato bismo o tome sada htjeli napisati više. U konačnici, možete posaditi neke lukovice tulipana u saksiju za cvijeće. Tako biste mogli urediti svoje dvorište ili interijer na vrijeme za proljeće i ispuniti ga svježim mirisom. Na jesen bismo ih još mogli staviti u vrt. Pa hajde da sada detaljno razgovaramo o ovoj temi!

Pronađite lukovice tulipana za željenu sortu!

Održavajte vrt Sadnja tulipana

Kupite lukovice tulipana

U internetskim trgovinama i na cvjetnom tržištu pronaći ćete veliki izbor lukovica tulipana. Prvi ključni korak u sadnji biljaka bio bi pravi odabir. Postoje dva kriterija prema kojima ih trebate odabrati. Kao prvo, trebate boju i raznolikost koja vam se najviše sviđa.

Također su vam potrebne jako kvalitetne lukovice tulipana. Raznolikost je toliko velika da su posebni festivali posvećeni samo ovom cvijeću. Primjer za to je ovaj u Istanbulu, o kojem smo već izvještavali na našoj web stranici.

Kad je riječ o kvaliteti, prvi važan kriterij je veličina lukovica tulipana. To je proporcionalno veličini cvijeća koje na kraju želite. Naravno, također biste trebali pažljivo provjeriti ima li ozljeda ili bolesti na lukovicama tulipana. Oni mogu utjecati na razvoj biljaka.

Što su veće lukovice tulipana, to je bolji rezultat

Dizajn vrta vrtne ideje sadnja tulipana

Vučenje tulipana u saksiji za cvijeće

Počnimo s aktualnom temom sezone, naime sadnjom lukovica u saksije. Jer već je ožujak i nema vremena saditi ih u zemlju. Oni nikako ne bi na vrijeme procvjetali. Osim lonca za cvijeće, u ovom slučaju trebate i ekspandiranu glinu, vrtno runo i zatim naravno lončarsko tlo. Oni se stavljaju u saksiju za cvijeće točno ovim redoslijedom. Ekspandirana glina i zemlja trebaju biti duboke oko 10 centimetara. Usput, to biste trebali točno izmjeriti! Dubina sloja zemlje od vitalne je važnosti! U prvoj fazi razvoja lukovica tulipana potrebna im je viša temperatura. Stoga ih je najbolje postaviti blizu sunčanog prozora. Ako posadite lukovice tulipana, a zatim ih držite blizu sunčanog prozora, mogle bi procvjetati za nekoliko tjedana. Druga bi mogućnost bila da lukovice tulipana stavite u staklenu posudu i neko vrijeme isto tako blizu sunčanog prozora. Čim se pojave prvi listovi, možete ih posaditi.

Lukovice tulipana trebaju biti dobre kvalitete

Mali lijepi luk za sadnju tulipana

Lukovice tulipana stavite u zemlju

Lukovice možete zabiti izravno u zemlju, ali to bi po mogućnosti trebalo učiniti u listopadu ili studenom. U ovom slučaju prvo što trebate je prikladno mjesto. Trebao bi biti sunčan ili djelomično zasjenjen. Dubina se može kretati od 10 do 20 cm. Koliko će se tulipani dugoročno dobro razvijati, uvelike ovisi o količini svjetla i topline.

Postoji veliki izbor tulipana za izabrati

Moderni vrtni dizajn sadi tulipane

Opći savjeti

Postoje neki opći savjeti kojih biste se trebali pridržavati, bez obzira želite li uzgajati lukovice u loncu ili u zemlji. Neke od njih smo već spomenuli: trebali biste odabrati najveće moguće lukovice tulipana i odlučiti se za sunčano mjesto. Također vam je potrebno dobro drenirano tlo. U idealnom slučaju, trebalo bi biti malo pješčano. Konačno, lukovice tulipana moraju biti zaštićene od voluharica i drugih štetočina.

To bi moglo ubrzati rast tulipana

Ideje za vrt u gradskom vrtu sadnju tulipana

Želimo vam uspjeh u sadnji i njezi vaših tulipana! Usput, ovdje smo na našim stranicama pokazali mnogo ideja za ukrašavanje. Obavezno ih provjerite!

Cvjetno i sretno proljeće vam želimo!

Još jedna ideja za brze rezultate – lukovice tulipana u vodi!

Sadnja tulipana u vrtu

To bi trebala biti otprilike udaljenost između različitih lukovica tulipana!

Zasadite vrtne ideje tulipana za vrt

Propusno, pjeskovito tlo bilo bi idealno

Tulipani za sadnju saksije sa lukovicama

Tulipani dobro rastu na osunčanim ili djelomično zasjenjenim mjestima

Profesionalno uređenje vrta za sadnju tulipana

Dobra nagrada za trud, ili?

Zasadite tulipane ljepšim idejama vrtnog vrta

Za sadnju lukovica tulipana zapravo vam ne treba toliko vremena!

Sadnja tulipana izvrsna je ideja za vrt

Želimo vam puno uspjeha!

Kupite lukovice tulipana i pravilno ih posadite