Kamene stijene u vrtu za ljepši krajolik

gromada u vrtu krajolik prekrasan vodeni sustav slap

Kamene stijene u vrtu za ljepši krajolik

Vlasnici kuća ponekad zanemaruju pejzažne stijene, ali to se veliko kamenje može koristiti u više smjerova. Možda ljudi vjeruju da ako je nešto veliko i teško, to je skupo. Arhitekti krajolika znaju, međutim, da su gromade često iznimno jeftino rješenje za probleme krajolika.

Ovdje ćemo vam pokazati neke tradicionalne i ne tako uobičajene upotrebe kamenih gromada

gromada u vrtu krajolik lijepa kamena blagovaonica drvo

Je li stijena veliki kamen? Zapravo ovisno. Razlika je u veličini. Obično blok treba biti najmanje 25 cm. Može biti glatka ili robusna, okrugla ili ravna, veličina je odlučujuća. Svako geografsko područje ima svoju matičnu stijenu poput vapnenca, stijene, bazalta ili granita.

stijene u vrtnom krajoliku instaliran prekrasan kameni vodovodni sustav

Kamene gromade prodaju se po cijeni od tona. Cijena je otprilike od 100 do 200 USD po toni, ovisno o vrsti kamena i njegovoj gustoći.

U pravilu, stijene možete dobiti kod kuće. Unaprijed istražite koliko će ova usluga koštati i treba li naručiti minimalni iznos. Tada vam je potrebna pomoć ili strojevi za premještanje bloka na pravo mjesto. Takvi se strojevi mogu iznajmiti.

Kako se koriste gromade?

gromada u vrtu krajolik prekrasan kameni slap

Na rubu vodnih sustava. Kamene gromade na rubu vodenih i ribnjačkih sustava vrlo su organske i prirodne. Također možete stvoriti slapove ili stijene uz vodene bazene.

Za potporne zidove

gromada u vrtu krajolik prekrasna biljka kamena trava

 Ako je tlo strmo, stijene mogu stvoriti terase. Blokovi stijena mogu se zidati malterom ili jednostavno slagati. U mnogim slučajevima, težina samog bloka dovoljna je da se tamo zadrži. Prilikom gradnje takvog ruba potpore, također biste trebali ostaviti rupe za odvodnju, ili postaviti malu PVC kanalizacijsku cijev između kamenja.

Za suzbijanje erozije

stijene u vrtnom krajoliku prekrasna rasvjeta idirect

. Ako je vaš krajolik strm, ali ne želite graditi terase ili zidove, u zemlju možete ugraditi čvrste blokove tako da tlo ostane čvrsto. Prirodna sadnja kao trava i cvjetne trajnice uz stijene koje kontroliraju eroziju stvaraju organski izgled.

Kao sjedalo u vrtu

gromada u vrtu krajolik lijepa klupa kameni jastuk

Ravni blokovi mogu se postaviti na rub trijema, kratera za vatru i u vrtu gdje sunce ne izlazi direktno.

Za pejzažne akcente

stijene u vrtnom krajoliku lijepa skulptura izvorna

 Stijene mogu poslužiti i kao ukrasni elementi.

Oblikujte trijem pored ogromnog bloka, napravite grupe kamenih gromada, osmislite dječje prostore za igru. Umjetno upotrijebite kamenje – složite ga u tornjeve, napravite vrtne skulpture ili ugravirajte kućni broj na bloku pokraj vrata.

Kao vrtna granica gromada u vrtnom krajoliku hladno lijepo kamenje

 Na rubu vrta obično postoji nešto što će zadržati tlo i pokrovnost zemlje. Manje gromade mogu prirodno preuzeti tu funkciju.

Formirajte vatrene kratere

stijene u vrtnom krajoliku prekrasan namještaj od punog drveta

Uz ove sabirne točke stijene su vrlo organske. Vatrogasne kratere vrlo je lako izgraditi, pitajte za savjet prijatelje i trgovce kamenom. Ne zaboravite na sigurnosne aspekte.

  Zanimljiv, upečatljiv vrtni dizajn s gromadamabalvan u vrtu krajolik prekrasna trava svježe sjedalo