Kako posaditi i pravilno orezati stablo breskve u vrtu

drvo breskve u vrtu posadi drugu sortu

Kako uzgajati ukusne breskve u svom vrtu – posadite drvo breskve u vrt

Evo pogleda kako biste mogli imati svježu, nevjerojatnu berbu breskve u svom vlastitom voćnjaku. Sve što trebate učiniti je slijediti naše savjete!

Svježe breskve izravno iz vrta! Ovo je savršena ljetna slika!

– Da, potpuno je razumno misliti da sami možete naučiti uzgajati breskve u svom vrtu. Samo odaberite odgovarajuću sortu i mjesto, pružite stablu odgovarajuću njegu i imat ćete zrelo voće za samo godinu ili dvije.

 Odaberite pravu sortu

drvo breskve u vrtu sadi ružičasti cvijet

Drveće se najbolje snalazi na mjestu s punim suncem – najmanje šest sati dnevno izlaganja suncu i dobre cirkulacije zraka. Također, ne zaboravite, trava je pohlepna, isisava vlagu i hranjive tvari iz tla. Stoga je poželjno držati tlo oko stabla breskve bez trave, barem prvih nekoliko godina. Rasporedite prsten malča od dva inča oko stabla, što će zasigurno pomoći vašem stablu da ostane vlažno tijekom razdoblja suše. Godišnja primjena suhog organskog gnojiva za voćke također bi vam mogla pomoći da cjenovno stablo bude zdravo. Međutim, pažljivo pročitajte upute na pakiranju gnojiva i slijedite ih!

 Uzgajajte breskve na pravom mjestu?Breskva u vrtu biljka ukusna

Breskve vole vruće vrijeme, pa ako živite u području gdje je ljeto uglavnom hladno, odaberite najtoplije mjesto u svom vrtu. To bi najvjerojatnije bilo mjesto nasuprot zidu okrenutom prema jugu, jer je tamo drvo lako primalo toplinu i reflektirano svjetlo. Takve su točke često u uskim krevetima – na primjer između pješačke staze i zida garaže – i ne volite tamo saditi svoje drvo breskve. Budite kreativni i pronađite drugo mjesto koje bi bilo puno bolje za vaše stablo breskve.

Breskve vole vruće vrijeme

Drvo breskve u vrtnoj sorti

Najbolje vrste breskve za hladne vremenske regije su „Frost“ i „Avalon Pride“. Pitajte svoju specijaliziranu trgovinu o njima!

 Breskve možete uzgajati i na svom dvorištu ili terasi, naravno u većem loncu, to su takozvane patuljaste breskve, ali imaju dekorativniju funkciju.

 Prevencija bolesti

Breskva u vrtu biljka ukusna

Stablima breskvi potrebna je vaša briga jer postoje sve vrste mogućih štetočina i bolesti koje mogu napasti. Problemi s gljivicama, smeđa trulež i tipična bolest kovrča mogu se izbjeći dok su stabla mlada. Obično se stabla prskaju otopinom vapna i sumpora. Vrijeme je važno i morate ga ponavljati u određenim intervalima, pa je bolje: potražite savjet od stručnjaka!

 Breskve možete uzgajati i na svom trijemu ili terasi, naravno u većem loncu Drvo breskve u vrtu uspješno sadi saksiju

Drveće se najbolje snalazi na punome suncu drvo breskve u vrtu biljke cvjetni lonac plodovi

Jedite sočno voće

Breskva u vrtu biljka voće ukusno     Pripremite ukusnu tortu od breskvidrvo breskve u vrtnom biljnom kolaču