Živica od hibiskusa – cvjetajući zaslon za privatnost za vrt

Zaštita privatnosti u vrtu tema je s kojom se mnogo raspravlja. Pogotovo zato što se vrt čini ugodnim i privlačnim samo ako je zaštićen od znatiželjnih pogleda. I za kraj, ali ne i najmanje važno, pravi zaslon za privatnost savršen je i ukrašava vaš vlastiti vanjski prostor. Zbog svih ovih razloga, željeli bismo vas upoznati s još jednom idejom za učinkovitu zaštitu privatnosti na vlastitom vanjskom prostoru, a to je živica od hibiskusa. U sljedećim redovima možete saznati što ih razlikuje i koje su njihove prednosti.

Živica od hibiskusa predstavlja šareni i svježi zaslon za privatnost

živica od hibiskusa prekrasni vrtni grmovi biljke živice

Živica od hibiskusa – zašto je korisna?

Neki grmovi vrlo su prikladni kao živice. Pogotovo kad pokazuju prekrasno cvijeće. Hibiskus se često preferira za cvjetnu živicu u vrtu. Još se naziva ružin sljez i ima lijepo cvijeće i gusto lišće. Ovisno o rezu, hibiskus može brzo rasti i nakon kratkog vremena stvoriti sjajan neprozirni zaslon za privatnost Ponuda.

Može doseći visinu od 1,5 do 2 metra. Tako možete posaditi nekoliko grmova hibiskusa jedan do drugog kao živicu i ljeti uživati ​​u prekrasnom obilju cvijeća. No samo ljeti hibiskus nudi neprozirnu vrtnu živicu, pa je to sezonski zaslon za zaštitu privatnosti u vrtu.

No ako zimzelena vrtna živica štiti posjed od znatiželjnih pogleda tijekom cijele godine, nijedna živica od tuje ili tise ne može postići dekorativnu vrijednost vrtne živice od hibiskusa. Hibiskus cvjeta mješovito i zato cijelo ljeto prija oku. To ga čini popularnim ukrasni element u svakom vrtu. Ova biljka za živicu idealan je zaslon za privatnost ljeti ako želite dobiti osjećaj godišnjeg odmora u vlastitom vanjskom prostoru. Također možete dizajnirati ugodan prostor za sjedenje na otvorenom, gdje se možete neometano opustiti i napuniti baterije. Hibiskus je također cijeli jednostavna njega i zbog toga je vrlo poželjan kao zaslon za privatnost. Budući da je vaš vlastiti vrt zamišljen kao mjesto za opuštanje ljeti, gdje briga mora biti što je moguće manja.

Za mnoge vrtlare hibiskus je idealna alternativa za zaštitu privatnosti vrta

živica od hibiskusa cvjetnice od živice biljke ideje za vrt

Nekoliko grmova hibiskusa postavljenih jedan do drugoga nude prekrasno uzajamno djelovanje boja. Dakle, možete odabrati sortu hibiskusa u odgovarajućoj boji ovisno o stilu vrta. Brojne sorte hibiskusa također se razlikuju po obliku cvijeta i otpornosti na mraz. Nekoliko je vrsta žilavih živih biljaka i samo ih morate zimi zaštititi na odgovarajući način kako bi sljedeće godine ponovno procvjetale.

Zapravo, živica od hibiskusa prikladna je samo kao neprozirni zaslon za privatnost za ljetne mjesece. No ako grmove hibiskusa posadite zajedno s ranocvjetalim ili zimzelenim grmljem, živica postaje cjelogodišnji zaslon za privatnost.

Sljez ruže cvjeta u ružičastoj, plavoj i bijeloj boji

živa ograda od hibiskusa ideje za živicu od vrtne hibiskusa ljeto

Savjeti za njegu vrtne živice od hibiskusa

Hibiskus pripada obitelji sljezova. Podrijetlom je iz Azije.

Živicu od hibiskusa morate posaditi u proljeće. Cvate od srpnja do rujna. Mjesto za hibiskus mora biti sunčano do djelomično zasjenjeno, a tlo mora biti dobro drenirano i bogato hranjivim tvarima. Održavanje vrtne živice od hibiskusa ne zahtijeva puno truda. Obrezivanje je potrebno u proljeće. Tek tada biljka bujnije cvjeta. Godišnja rezidba stoga je neophodna za njegovanu i lijepu živicu. Živicu trebate rezati prema gore u obliku trapeza kako bi i donji dijelovi biljke dobili dovoljno svjetla. No, čak i živica od hibiskusa koja slobodno raste izgleda sasvim lijepo. Osim ako vrtna površina to dopušta. No, tada morate pridavati posebnu važnost njegovanoj vrtnoj živici i, na primjer, redovito uklanjati uvenule grane.

Još savjeta o tome kako se pravilno brinuti za živicu od hibiskusa:

  • Redovito zalijevajte vrtnu živicu hibiskusa. Živici je potrebno dovoljno vode, osobito u sušnim razdobljima. Poželjno je živinu gnojiti tekućim gnojivom svaka dva tjedna. No, imajte na umu da je ukrasno drvo vrlo osjetljivo na vlaženje!
  • Oboljelo lišće treba odmah ukloniti. Na taj se način bolest ne širi po cijeloj živici.
  • Zimi morate pokriti tlo malčem od kore, grmljem ili suhim lišćem kako biste biljkama ponudili dobru zimsku zaštitu.

Napori za održavanje vrtne živice od hibiskusa vrlo su mali

hibiskus živica svježe vrtne ideje vrt dizajn ljeto

Hibiskus donosi hladan, egzotičan štih u vaš vanjski prostor

hibiscus živica hibiscus syriacus garden zaslon za privatnost

Zaključak: Hibiskus posebno lijepo cvjeta i postaje vrlo neproziran, što ga čini savršenim zaslonom za privatnost ljeti. Dakle, ako tražite prirodni i ukrasni zaslon za privatnost svoje imovine, morate se osloniti na hibiskus. Ali unaprijed dobro razmislite kako ćete dizajnirati živicu od hibiskusa. Bilo bi dobro da o svojoj ideji razgovarate sa susjedima kako vam cvjetna vrtna živica od hibiskusa ne bi postala problem.

Sljez ruža stvara blagdansko raspoloženje u vrtu

ideje za živicu od hibiskusa cvjetajuće ideje za vrtni dizajn živica ljeto

Hibiskus je izvrstan sezonski zaslon za privatnost

živica od hibiskusa pravilno se brine za odgovarajuće zaslone privatnosti ljeto

Za kompaktnu živicu potrebno je redovito obrezivanje 

živa ograda od hibiskusa cvijeće hibiskusa lilove ideje za svježi vrt

Sljez ruže vrlo je lako rezati

živica od hibiskusa crveno cvijeće šarene vrtne ideje

Također možete razgraničiti pojedina područja u vrtu živicom od cvjetanja hibiskusa

živica od hibiskusa koristi ljetnim idejama o zaštiti privatnosti

Cvjetni zaslon privatnosti velika je atrakcija u svakom vrtu

živica od hibiskusa cvjetnice od grmlja

Živica od hibiskusa ne nudi cjelogodišnju privatnost u vrtu, ali ljeti odlično privlači poglede

savjeti za njegu oblika živice u hibiskusu

Hibiskus se naziva i vrtni jastreb

živica od hibiskusa cvjetne živice različitih boja

Ako je hibiskus posađen na sunčanom mjestu, oduševit će vlasnika vrta bujnim cvjetovima

živica od hibiskusa pravilno se brine za različite sorte svježih boja

Uživajte u prekrasnom moru cvijeća ljeti

hibiskus živica info briga o savjetima vrt zaštita privatnosti