Cvjetni grmovi – 10 ljetnih cvjetnica za vaš vrt

Cvjetni grmovi dodaju boju i strukturu svakom vrtu. Mogu poslužiti kao pokrivač tla ili zaslon za privatnost i uvijek divno privlače pažnju usred vrta. Osim toga, miris rascvjetalog vrtnog grmlja još je jedan bonus. U svim tim prednostima cvjetanja grmlja možete uživati ​​od proljeća do kasne jeseni. Nakon prvog proljetnog cvjetanja, puno rascvjetalih ljetnih grmlja osigurava da vaš vrt ljeti bude šaren i pun boja.

10 cvjetnih grmova koji će vaš vrt ljeti pretvoriti u plamen boje

Cvjetajuće grmlje vrtno grmlje ljetno cvjetno grmlje Daphne caucasica cvijeće bijelo

Evo najpopularnijih ljetnih cvjetnica koje se uzgajaju u vašem vrtu. Pogledajte donje prijedloge i pronađite najprikladnije grmlje za vlastiti vanjski prostor.

Koji vrtni grmovi cvjetaju ljeti?

Cvjetni grmovi Vrtni grmovi ljetni cvjetni grmovi Buddleia davidii Grm leptira

Popularni cvjetni grmovi koji ljeti pokazuju svoju raskoš

Grm leptira

Grm leptira (Buddleja davidii) popularan je posvuda. On se ističe svojim nježnim zelenim lišćem, prekrasnom bojom cvijeća i svojim prekrasnim mirisom. Ovaj cvjetni grm treba puno sunca. Brzo raste i višegodišnja je. Međutim, to je jedna od onih biljaka koje ponekad uginu bez razloga. Razdoblje cvatnje počinje sredinom ljeta i nastavlja se u kasnu jesen.

Uživajte u čarobnom mirisu grma leptira!

Cvjetajuće grmlje Vrtno grmlje ljetno cvjetno grmlje Buddleia davidii cvijeće

Pravi grm začina

Pravi grm začina (Calycanthus floridus) vrtni je grm koji se lako njeguje i koji treba sunčano do blago sjenovito mjesto. Ovo ljetno grmlje u procvatu ima specifičan miris drva i kore pa se stoga često naziva klinčić. Razdoblje cvatnje počinje u kasno proljeće krajem svibnja i traje do kraja srpnja.

Ljetna cvjetnica s jedinstvenim mirisom

Cvjetajući grmovi Vrtni grmovi Ljetni cvjetajući grmovi Pravi začinski grmovi Cvijeće

Klinčić u vlastitom vrtu

Cvjetni grmovi Vrtni grmovi ljetni cvjetni grmovi Calycanthus floridus

Kavkaska daphne

Kavkaska daphne (Daphne caucasica) je manje poznata rođakinja poznate mirisne Daphne iz vrtova naših baka. Bijeli cvjetovi kavkaske daphne izdržljivi su i snažnog mirisa. Ovaj grm cvjeta sredinom ljeta i cvjetanje se nastavlja tijekom jesenskih mjeseci, ponekad do prvog jakog mraza. Dobro drenirano tlo i puno do djelomično sunca sve su ove cvjetnice višegodišnjih potreba.

Kavkaska daphne laka je za njegu i izdržljiva

Cvjetni grmovi Vrtni grmovi ljetni cvjetni grmovi kavkaske daphne

Krep mirta

Krep mirta (Lagerstroemia indica) uspijeva u srednjoj Europi i kao vrtni grm i kao kontejnerska biljka. Ukrasno drvo, koje dolazi iz Kine i Koreje, popularno je ulično drvo u južnoj Europi. Krep mirta cvjeta od kraja srpnja do listopada samo uz dugotrajnu toplinu. Zato mu je potrebno puno sunca.

Cvjetovi krep mirte donekle su slični cvjetovima jorgovana

Cvjetni grmovi vrtni grmovi ljetni cvjetni grmovi krep mirta Lagerstroemia indica

Lagerstroemia indica lijepo je ukrasno stablo

Cvjetni grmovi vrtni grmovi ljetni cvjetni grmovi krep mirta

Vrapci

Grmovi koplja (spirea) cvjetaju praktički kontinuirano od kraja proljeća do kraja ljeta. Prekrasni ružičasti ili magenta cvjetovi na gotovo neonskom zelenom lišću čine ove trajnice izvrsnim grmom za njegu za svaki krajolik.

Vrapci mogu cvjetati i u bijeloj boji

Cvjetno grmlje Vrtno grmlje ljetno cvjetno grmlje Spier grmlje

Losbaum

Losbaum (Clerodendrum trichotomum) je još jedan cvjetni grm sa svijetlo bijelim ili ružičastim, snažno mirisnim cvjetovima koji se otvaraju sredinom ljeta. U kolovozu ili rujnu cvjetove zamjenjuju tamnoplave bobice koje s vremenom pocrne. Ali ovom vrtnom grmu treba puno sunca i dobro drenirano tlo.

Lot stablo je lijepo mirisno ukrasno stablo

Cvjetni grmovi Vrtni grmovi ljetni cvjetni grmovi Losbaum Clerodendrum trichotomum

Jesenja jorgovana s malim lišćem

Jesenji jorgovan s malim lišćem (Syringa microphylla) vrtni je grm koji se lako brine, zimi je otporan i istodobno otporan na toplinu koji također dobro raste kao kontejnerska biljka na balkonu. Međutim, potrebno mu je sunčano mjesto da obilno cvjeta od lipnja do listopada. Ružičasti cvjetovi ispuštaju prekrasan, pomalo gorak miris.

Jesenski jorgovan osigurava prekrasan miris u vašem vrtu do jeseni

Cvjetajući grmovi Vrtni grmovi Ljetni grmovi u cvatu Mali lišće Jesenska jorgovan Syringa microphylla Cvjetajuće grmlje Vrtno grmlje ljetno cvjetajuće grmlje Cvjetovi sitnolisne jesenske jorgovane Syringa microphylla

Hortenzija od hrastovog lišća

Hortenzija s hrastovim lišćem (Hydrangea quercifolia) obilno cvjeta bijelim cvjetovima u lipnju, a zatim nastavlja kroz ljetne mjesece, a cvjetovi u jesen postaju ljubičasti. Ovaj grm uspijeva u bogatom organskom tlu. Voli i sunce i hlad, što ga čini savršenom biljkom za gotovo svaki vrt.

Hortenzije također pripadaju ljetnim cvjetnicama

Cvjetni grmovi Vrtni grmovi Ljetne cvjetnice višegodišnje Hortenzija hrastova lista Hydrangea quercifolia

Grm prstiju

Grm prsta (potentilla) pripada obitelji ruža i sjajno cvjeta u raznim nijansama od žute do ružičaste. Rano proljetno obrezivanje kako bi grm bio kompaktan produžava razdoblje cvatnje od lipnja do listopada.

Grmu prsta potrebno je puno sunca

Cvjetajuće grmlje Vrtno grmlje ljetno cvjetajuće grmlje Sitni grm prsta Potentilla

Cimet u listićima johe

Cimet (Clethra alnifolia) također je vrlo mirisni cvjetnjak. Ova cvjetnica ima ružičaste ili bijele cvjetove. Vrtnom grmu je potrebno vlažno, pomalo kiselo tlo. Razdoblje cvatnje počinje u kasno proljeće i traje do rane jeseni.

Drvo je također poznato pod imenom Scheineller ili Silberkerzenstrauch

Cvjetni grmovi Vrtni grmovi ljetni cvjetni grmovi Cimet Clethra alnifolia

Cvjetni grmovi, koji ljeti pokazuju svoju raskošnu raskoš, pretvorit će vaš sunčani vrt ili balkon u šareni ambijent u kojem se možete opustiti i odmah uživati ​​u ljepoti prirode.

Veličanstveno rascvjetano grmlje uvijek privlači pažnju u vrtu

Cvjetni grmovi Vrtni grmovi Ljeti Cvjetajući grmovi Spier Grmovi Spirea